Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Eggsy

#33676 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

cLo wrote:
Filter wrote:
i da preporucim jos jedan odlican film, eddie the eagle http://www.imdb.com/title/tt1083452/

Image
Film nije los, mada me u rl tipovi poput Edija nerviraju da bih ih utukla :D . Covjek nema talenta ni u tragovima, izuzetno mentalno nesposoban da spozna svoje limite i totalno ravnodusan prema misljenju drugih, a uporan k'o mazga i odlucan u namjeri da se izbori sa prirodom i iz tog dvoboja izadje kao pobjednik :D . S druge strane imamo vanredno nadarene ljude (Hugh Jackman), ali neambiciozne i nedisciplinovane, i to mi je bas onako bilo tuzno, jer prica nije nimalo plitka, kako se na prvu cini. Na kraju mi je ipak bilo drago sto je Edi uspio, jer cijenim hrabrost. :D
pa i dovoljna mu je samo ta hrabrost..sukni samo pogled sa 90 metarske skakaonice kamoli zalaufat se preko nje sa onim im pero laganim skijama.. A Hugh Jackman je fikcija kao i onaj njegov mu trener (dragi Christopher Walken).. ;-) :)
Daryl Dixon

#33677 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

Filter wrote: i da preporucim jos jedan odlican film, eddie the eagle http://www.imdb.com/title/tt1083452/

Image
nije losa komedija, moze se pogledati, 7.5/10 :thumbup:
cLo

#33678 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

Eggsy wrote: pa i dovoljna mu je samo ta hrabrost..sukni samo pogled sa 90 metarske skakaonice kamoli zalaufat se preko nje sa onim im pero laganim skijama.. A Hugh Jackman je fikcija kao i onaj njegov mu trener (dragi Christopher Walken).. ;-) :)
Mislim da nam vozovi ne putuju istom prugom. :D Pricam o crtama karaktera "Edijevog" profila licnosti, takve mozes sresti gotovo na svakom cosku, ovaj tip licnosti je jako cest, dok je taj "fiktivni" daleko rjedji. Hrabrost kao crta karaktera kod Edijevog tipa je gotovo uvijek prisutna, i to je jedina crta ovog tipa koju simpatisem. Nadam se da sam se sad objasnila. :D
medvjed23

#33679 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

nisam gledao film, al slažem se da s manjkom talenta često ide višak nametljivosti i samopuzdanja.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#33680 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Jimmy McNulty »

Eddija sam gledao u kinu, dobar solidan film za zabaviti se dva sata ali nije jedan od onih koji ostavljaju utisak i tjeraju te da ih drugi put pogledaš.

S druge strane danas sam opet iz dosade pogledao Mističnu rijeku, kakav film. :thumbup: Najbolja uloga Kevina Bacona u nekom filmu.
cLo

#33681 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

medvjed23 wrote:nisam gledao film, al slažem se da s manjkom talenta često ide višak nametljivosti i samopuzdanja.
Ako ti vrijeme nije previse dragocjeno :D pogledaj, nije glup film, obecavam :D Zabavit ce te. Osim toga ovaj lik Edi je u filmu cak simpatican, razvijes neki osjecaj empatije prema njemu. :D Mada, u reali, kako vec napisah, to ti je tip npr. Deen-a :D ili tako tih antitalenata koji se stalno nesto prijavljuju na takmicenja, nesvjesni svoje nesvijesti. :D Eh, sad, za Edijev uspjeh kljucan je bio faktor srece, jer Engleska nije ihahaj vremena imala skakace, tako da je bila dovoljna smijesna norma da ga posalju na Olimpijadu. Uglavnom, takva sreca i splet okolnosti je bas za ekranizaciju. :D :lol:
Last edited by cLo on 31/05/2016 17:51, edited 1 time in total.
Maharadza

#33682 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Maharadza »

cLo wrote:
medvjed23 wrote:nisam gledao film, al slažem se da s manjkom talenta često ide višak nametljivosti i samopuzdanja.
Ako ti vrijeme nije previse dragocjeno :D pogledaj, nije glup film, obecavam :D Zabavit ce te. Osim toga ovaj lik Edi je u filmu cak simpatican, razvijes neki osjecaj empatije prema njemu. :D Mada, u reali, kako vec napisah, to ti je tip npr. Deen-a :D ili tako tih antitalenata koji se stalno nesto prijavljuju na takmicenja, nesvjesni svoje nesvijesti. :D Eh, sad, za Edijev uspijeh kljucan je bio faktor srece, jer Engleska nije ihahaj vremena imala skakace, tako da je bila dovoljna smijesna norma da ga posalju na Olimpijadu. Uglavnom, takva sreca i splet okolnosti je bas za ekranizaciju. :D :lol:
Ja bih rekao da je on to ciljano odradio, saznao da nisu imali dugo skakače a da Olim. komitet još duže nije promijenio pravila (u vezi kvalifikacija za same igre), tako da je prepoznao priliku i uletio, stekao svojih 5min. slave i nakon toga je cijedio max.! Parola snađi se, svaka mu čast! 8-)
medvjed23

#33683 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

cLo wrote:
Ako ti vrijeme nije previse dragocjeno :D pogledaj, nije glup film, obecavam :D Zabavit ce te. Osim toga ovaj lik Edi je u filmu cak simpatican, razvijes neki osjecaj empatije prema njemu. :D Mada, u reali, kako vec napisah, to ti je tip npr. Deen-a :D ili tako tih antitalenata koji se stalno nesto prijavljuju na takmicenja, nesvjesni svoje nesvijesti. :D Eh, sad, za Edijev uspjeh kljucan je bio faktor srece, jer Engleska nije ihahaj vremena imala skakace, tako da je bila dovoljna smijesna norma da ga posalju na Olimpijadu. Uglavnom, takva sreca i splet okolnosti je bas za ekranizaciju. :D :lol:
Moje vrijeme je zaista dragocjeno i rijetko ga trošim tamo gdje nema pozitivne ekonomske računice, ali film ću, ako bude prilike, pogledati. Hvala na preporuci.
sizifinho

#33684 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

relativno84 wrote:Image
:thumbup: :kakoste:
Napokon nesto vrijedno gledanja, dva i po sata brzo prolete :D Atmosfera, likovi, zvucni efetki, cista 10. Manje nafurana verzija Black Hawk Down :D
kažeš dobar? budem pogledao
KB9

#33685 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by KB9 »

nemoguce kolko su losi efekti u padu londona a budzet mu 60 miliona dolara :shock:
Eggsy

#33686 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

cLo wrote:
Eggsy wrote: pa i dovoljna mu je samo ta hrabrost..sukni samo pogled sa 90 metarske skakaonice kamoli zalaufat se preko nje sa onim im pero laganim skijama.. A Hugh Jackman je fikcija kao i onaj njegov mu trener (dragi Christopher Walken).. ;-) :)
Mislim da nam vozovi ne putuju istom prugom. :D Pricam o crtama karaktera "Edijevog" profila licnosti, takve mozes sresti gotovo na svakom cosku, ovaj tip licnosti je jako cest, dok je taj "fiktivni" daleko rjedji. Hrabrost kao crta karaktera kod Edijevog tipa je gotovo uvijek prisutna, i to je jedina crta ovog tipa koju simpatisem. Nadam se da sam se sad objasnila. :D
ne gotivim niti vjerujem u tipologije ličnosti, u svakom slucaju sam daleko vise okruzena osobama koje su poput fiktivca, propali talenti natopljeni alkoholom nego eddijima.. i smatram talent precijenjenim..dok tebi nije meni je über simpatičan..i sve ok.. :)
Eggsy

#33687 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

zafrkavas?
Tito_i_Partija

#33688 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote:
Napokon nesto vrijedno gledanja, dva i po sata brzo prolete :D Atmosfera, likovi, zvucni efetki, cista 10. Manje nafurana verzija Black Hawk Down :D
Budi ti oprezan, ipak je to Michael Bay film. :wink:
medvjed23

#33689 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

Eggsy wrote:
zafrkavas?
ironišeš?
sizifinho

#33690 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote:
michael bay je stephen king filma
Eggsy

#33691 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

medvjed23 wrote:
Eggsy wrote:
zafrkavas?
ironišeš?
baš
medvjed23

#33692 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

štaš..

malo na temu.. zadnje solidno što sam gledao, a ne sjećam se da sam ovdje preporučio, je:
Image

ono što nosi film je kolin farel u ulozi kockara i alkoholičara na bobama..
Maharadza

#33693 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Maharadza »

Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote: kažeš dobar? budem pogledao
Vjeruj da nisam vjerovao kad' nakon filma pročitah njegovo ime...rekoh ma nema šanse da je on ovo režirao...slabo eksplozija i "pobij sve i vrati se sam" rambo scena, dobro možda malo :mrgreen: ali ni približno onoliko koliko je toga inače u njegovim filmovima! Uzimajući to u obzir, ovaj je dosta realnije odrađen, mada i dalje naravno ima one "america fu*k yeah" propagande! :mrgreen:
Kataklinger

#33694 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kataklinger »

Jeben film :D

Kad smo već kod ovakvih filmEva, da i ja preporučim:

Image
cLo

#33695 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

Eggsy wrote:
cLo wrote: Mislim da nam vozovi ne putuju istom prugom. :D Pricam o crtama karaktera "Edijevog" profila licnosti, takve mozes sresti gotovo na svakom cosku, ovaj tip licnosti je jako cest, dok je taj "fiktivni" daleko rjedji. Hrabrost kao crta karaktera kod Edijevog tipa je gotovo uvijek prisutna, i to je jedina crta ovog tipa koju simpatisem. Nadam se da sam se sad objasnila. :D
ne gotivim niti vjerujem u tipologije ličnosti, u svakom slucaju sam daleko vise okruzena osobama koje su poput fiktivca, propali talenti natopljeni alkoholom nego eddijima.. i smatram talent precijenjenim..dok tebi nije meni je über simpatičan..i sve ok.. :)
Ma nema se tu sta vjerovat ili ne vjerovat, psihologija je nauka, nije dnevni horoskop. I eboga film, i ja bih voljela da je sve k'o u filmu, al' nema. :D Uz to je ovaj film i predvidjen da bude "furacki", da oci zacakle, da se srce rastopi k'o cokolada na suncu. Al' ade, not worth fussin' 'bout. Cheerio! :D
karanana

#33696 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

joj, nesto nisam ljubitelj tih black hawk downova, american snipera, lone survivora, hurt lockera....
ali dze svi hvalite ovaj 13 hours, haj pogledacu ga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33697 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

cLo wrote:
Eggsy wrote:
cLo wrote: Mislim da nam vozovi ne putuju istom prugom. :D Pricam o crtama karaktera "Edijevog" profila licnosti, takve mozes sresti gotovo na svakom cosku, ovaj tip licnosti je jako cest, dok je taj "fiktivni" daleko rjedji. Hrabrost kao crta karaktera kod Edijevog tipa je gotovo uvijek prisutna, i to je jedina crta ovog tipa koju simpatisem. Nadam se da sam se sad objasnila. :D
Ma nema se tu sta vjerovat ili ne vjerovat, psihologija je nauka, nije dnevni horoskop. I eboga film, i ja bih voljela da je sve k'o u filmu, al' nema. :D Uz to je ovaj film i predvidjen da bude "furacki", da oci zacakle, da se srce rastopi k'o cokolada na suncu. Al' ade, not worth fussin' 'bout. Cheerio! :D
Nemoj biti bas sigurna....Eddie the Eagle je stvarni lik, zaista je postojao i ucestvovao kao britanski olimpijac u ski skokovima. Skakao na 70 i 90 metarskoj skakaoni i zavrsio ubjedljivo zadnji. Mozda je u filmu malo vise tog nekog britanskog humora, ali sam siguran da dosta toga ima sa stvarnim likom.
Treba se sjetiti i bob tima sa Jamajke, i oni imaju svoj film, ali su isto tako bili na ovoj Olimpijadi (cak se spominju i u ovom filmu).
Ima malo i cokolade na kraju, ali ovakve price su bile hitovi na Olimpijadi, tako da ne sumnjam da je bilo i for real.
cLo

#33698 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

Tomahawk11 wrote: Nemoj biti bas sigurna....Eddie the Eagle je stvarni lik, zaista je postojao i ucestvovao kao britanski olimpijac u ski skokovima. Skakao na 70 i 90 metarskoj skakaoni i zavrsio ubjedljivo zadnji. Mozda je u filmu malo vise tog nekog britanskog humora, ali sam siguran da dosta toga ima sa stvarnim likom.
Treba se sjetiti i bob tima sa Jamajke, i oni imaju svoj film, ali su isto tako bili na ovoj Olimpijadi (cak se spominju i u ovom filmu).
Ima malo i cokolade na kraju, ali ovakve price su bile hitovi na Olimpijadi, tako da ne sumnjam da je bilo i for real.
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#33699 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

cLo wrote:
Tomahawk11 wrote: Nemoj biti bas sigurna....Eddie the Eagle je stvarni lik, zaista je postojao i ucestvovao kao britanski olimpijac u ski skokovima. Skakao na 70 i 90 metarskoj skakaoni i zavrsio ubjedljivo zadnji. Mozda je u filmu malo vise tog nekog britanskog humora, ali sam siguran da dosta toga ima sa stvarnim likom.
Image
Yes, I say.
Osvrnuo sam se samo na recenicu da bi voljela da je sve ko na filmu....ovom konkretno otprilike i jeste.
Tako da nema potrebe za tom ironicnom postapalicom :wink: :)
hadzinicasa

#33700 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Eggsy wrote:
cLo wrote:
isla i ja poslije filma malo citati cika Gugla i dobro nisam ni ocekivala da je sve kao na filmu, ali procitati da je on prije ipak skakao, pa poslije procerdao sve onako prgav i zavrsio haman na ulici, bilo je 'nako pofin rijeliti cek :) koji je uvelike smanjio prvobitnu simpatiju koju sam prema liku iz filma osjetila (vodjena razbibrigom kao osnovnim motivom gledanja ovog uratka).

Dodacu samo da ne znam kako bi se mjerili, kad bi se mjerili potencijal i talenat, Osim stepenom ostvarenja. Adrvajz, nema puno smisla. Jer sta znaci... ima talenat ili ima potencijal? sta to znaci? i imas ga i imas ga i imas ga ... i umres imajuci ga. :) sto b' rekli u Blue Valentine:
Cindy : I dont know, you can do so many things, you have such capacity..
Dean : for what?
......
Dean : What does even potential mean? potential for what? to turn it into what?
Post Reply