Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

clio_dci120

#33651 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Nivelacija wrote:Osnovni pojmovi
Prostorni plan je nadleznost kantona, rade ga kantonalne instutucije, usvaja ga skupstina ZDK.
Regulacioni planovi su nadleznost grada, rade ga gradske sluzbe, usvaja ga vijece grada Zenice.
Prostorni plan se odnosi na teritoriju cijelog grada a regulacioni plan na odredjen kvart, naselje.

A sada fino procitaj kakve si gluposti ispisao u predhodnom postu. I ti bi jos nekome nesto objasnjavao.Hajd makar ima google, pa nesto i naucis. :thumbup:
Tempo
ZeModerator

#33652 Re: Zeničani

Post by Tempo »

gdje je ta stara zgrada ik banke?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33653 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:gdje je ta stara zgrada ik banke?
Image
clio_dci120

#33654 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

https://m.youtube.com/watch?v=tTYfLeezY ... Q6UpOnA0kA

Nisam znao da je prva kancelarija SDA bila tamo gdje je sada ona turistička agencija na Talica brdu.
Tempo
ZeModerator

#33655 Re: Zeničani

Post by Tempo »

ne mogu da vjerujem da ce to rusiti. ne vidim logiku.
kamen spoticanja

#33656 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

jel samo meni na zivce ide ona zena sto reklamira proizvode Rima Pak?
ili je to sto je gledam pred samo pucanje topa :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33657 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:https://m.youtube.com/watch?v=tTYfLeezY ... Q6UpOnA0kA

Nisam znao da je prva kancelarija SDA bila tamo gdje je sada ona turistička agencija na Talica brdu.
Đe to nećeš znat :D Znas kad krenu stari ezdeaovci pričat ko je imao člansku kartu sa manjim brojem :lol: uvijek spomenu i gdje su je izvadili :P

Inace zanimljivi snimci, samo šteta što je toliko vremena utrošio na igralište škole Manojlo Popić.
kamen spoticanja

#33658 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:https://m.youtube.com/watch?v=tTYfLeezY ... Q6UpOnA0kA

Đe to nećeš znat :D Znas kad krenu stari ezdeaovci pričat ko je imao člansku kartu sa manjim brojem :lol: uvijek spomenu i gdje su je izvadili :P

Inace zanimljivi snimci, samo šteta što je toliko vremena utrošio na igralište škole Manojlo Popić.
kae "Alija imao broj 1 a ja broj 3" :mrgreen:
jedino fudo prica da nikad nije imao clansku :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33659 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: kae "Alija imao broj 1 a ja broj 3" :mrgreen:
Ja znam brat bratu jedno 20 trojki :lol:
kamen spoticanja

#33660 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: kae "Alija imao broj 1 a ja broj 3" :mrgreen:
Ja znam brat bratu jedno 20 trojki :lol:
znam i ja najmanje toliko :lol:
clio_dci120

#33661 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Gdje je sada Not my Idea da vidi parkirana auta na trotoaru? Jest da nema Range Rovera, ali evo i u Titino doba bi je nervirala auta po trotoarima. :D
Malo me iznenaduje prilično slab vozni park, covjek bi rekao da je sada standard mnogo bolji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33662 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:ne mogu da vjerujem da ce to rusiti. ne vidim logiku.
Realno, osim sentimentalne, prica o rusenju ima itekakvu logiku.

Lokacija je brutalna, stanovi ce biti u mrtvom i faktickom centru grada. Visi spratovi ce imati i brutalan pogled. Pokupovat ce se stanovi prije nego se otkopaju temelji u to sam siguran.

Ne znam koliko si cesto puta prolazio neuglednom ulicicom Sestara Ditrih, ali odatle se najbolje vidi koliko je ovu zgradu napala vlaga i koliko je zapravo u losem stanju. Godine loseg odrzavanja su ucinile svoje, rekonstrukcija bi uzela previse para, a sad je u rukama ljudi koje za nju nista ne veze i koji ce je srusiti a da ne trepnu. Jbga takav vakat dosao.
channel10

#33663 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Vidi mrkele sto djecu za.ebava za chale :)

Lijepo je vidjeti titovu prometnu, limaru na carini i onaj kontejner u sarajevskoj...
Tempo
ZeModerator

#33664 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:ne mogu da vjerujem da ce to rusiti. ne vidim logiku.
Realno, osim sentimentalne, prica o rusenju ima itekakvu logiku.

Lokacija je brutalna, stanovi ce biti u mrtvom i faktickom centru grada. Visi spratovi ce imati i brutalan pogled. Pokupovat ce se stanovi prije nego se otkopaju temelji u to sam siguran.

Ne znam koliko si cesto puta prolazio neuglednom ulicicom Sestara Ditrih, ali odatle se najbolje vidi koliko je ovu zgradu napala vlaga i koliko je zapravo u losem stanju. Godine loseg odrzavanja su ucinile svoje, rekonstrukcija bi uzela previse para, a sad je u rukama ljudi koje za nju nista ne veze i koji ce je srusiti a da ne trepnu. Jbga takav vakat dosao.
ne znam.. za mene je dosta zbunjujuce da banka rusi sopstvenu zgradu u kojoj ima uhodan biznis i da na tom mjestu pravi stambenu zgradu u gradu u kojem fali trecina (50000) stanovnika u odnosu na 1991. godinu. ne razumijem se u vlage, a zgrada oronula nije. mozda samo fasada. lokacija je isto kurac. misssim.. koji kurcev centar grada? sta to znaci centar zenice? grad promjera tri sa dva kilometara je sav u centru.
Tempo
ZeModerator

#33665 Re: Zeničani

Post by Tempo »

channel10 wrote:Vidi mrkele sto djecu za.ebava za chale :)

Lijepo je vidjeti titovu prometnu, limaru na carini i onaj kontejner u sarajevskoj...

bio je to lijep grad.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33666 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:
ne znam.. za mene je dosta zbunjujuce da banka rusi sopstvenu zgradu u kojoj ima uhodan biznis i da na tom mjestu pravi stambenu zgradu u gradu u kojem fali trecina (50000) stanovnika u odnosu na 1991. godinu. ne razumijem se u vlage, a zgrada oronula nije. mozda samo fasada. lokacija je isto kurac. misssim.. koji kurcev centar grada? sta to znaci centar zenice? grad promjera tri sa dva kilometara je sav u centru.
Zgrada više nije od banke, prodali su je Almiju. Kao sto vec vise puta ponovismo na ovoj temi, trend iseljavanja i trend masovne stanogradnje su na snazi, koliko god na prvi pogled bili suprotni. Lokacija je beton nemoj zezat, centar je uvijek centar taman da je grad 1x1.
channel10

#33667 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Tempo wrote:

bio je to lijep grad.
Ni sad mu ništa ne fali ;-).

Tačnije fale njegovi stanovnici sa ovog snimka. Rado bi ih mijenjao u omjeru 10:1 za sadašnje stanovnike kojima je centar grada čim kroce na asfalt.
Tempo
ZeModerator

#33668 Re: Zeničani

Post by Tempo »

mislio sam da je zgrada u vlasnistvu asa banke. but, what i know.
svjestan sam da je stanogradnju u zamahu, ali kao metod pranja para, kako lokalnih, tako u stranih, nikako kao ekonomska kategorija. opet, taj almi sigurno ima kesa tako da je mazanje maslom po guzici dosta razumljivo.

sto se centra tice, to je dosta relativno i stvar ukusa. sebe licno tesko mogu zamisliti na takvom mjestu, a da se osjecam komotno.
Tempo
ZeModerator

#33669 Re: Zeničani

Post by Tempo »

channel10 wrote:
Tempo wrote:

bio je to lijep grad.
Ni sad mu ništa ne fali ;-).

Tačnije fale njegovi stanovnici sa ovog snimka. Rado bi ih mijenjao u omjeru 10:1 za sadašnje stanovnike kojima je centar grada čim kroce na asfalt.
smatraj to za prorocanstvo.
notsure

#33670 Re: Zeničani

Post by notsure »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
Zgrada više nije od banke, prodali su je Almiju. Kao sto vec vise puta ponovismo na ovoj temi, trend iseljavanja i trend masovne stanogradnje su na snazi, koliko god na prvi pogled bili suprotni. Lokacija je beton nemoj zezat, centar je uvijek centar taman da je grad 1x1.
Masovna stanogradnja je za seljake iz Nemile, Vranduka, Svića, Ričica, G.Gračanice koji su prodali zemlju za koridor Vc i za te pare sad kupuju stanove u gradu.
Moš mislit kad to šljegne u "centar"... bacaće smeće kroz prozor pravo pred pozorište.
A golfove i fObije će parkirat na partijskom parkingu iza bijele kuće.
Tempo
ZeModerator

#33671 Re: Zeničani

Post by Tempo »

a sta ce raditi ovdje i zar nije logicnije da kupuju napustene stanove nego te skupe novogradnje i zar se vec nisu sljegli?

ovo su retoricka pitanja. boli me kurac za odgovore.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#33672 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Ona stakla na sali i od ucionice za tehnicko vazda bila polupana od nogometa :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33673 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Momci previse ste subjektivni. Nekretnine su kao zivi organizam, ima tu puno aspekata koje ne mozete pohvatati ako stvari mjerite po sebi. ;-)

Nema zgrade da zjapi neprodana iako je prazna. Zadnja kojoj se to desilo je ona gdje je sad CD, ali eto i ona se na kraju rasproda, cak su stanari stigli biti u visegodisnjem sudskom sporu :D

@Bobi je li ti Hilmo predavao tehicko, golube :D
Atego

#33674 Re: Zeničani

Post by Atego »

Jest meni. "Ko ovdje ima ljepljive ruke" kad maznemo krede u boji :mrgreen:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#33675 Re: Zeničani

Post by Bobi »

_BataZiv_0809 wrote:Momci previse ste subjektivni. Nekretnine su kao zivi organizam, ima tu puno aspekata koje ne mozete pohvatati ako stvari mjerite po sebi. ;-)

Nema zgrade da zjapi neprodana iako je prazna. Zadnja kojoj se to desilo je ona gdje je sad CD, ali eto i ona se na kraju rasproda, cak su stanari stigli biti u visegodisnjem sudskom sporu :D

@Bobi je li ti Hilmo predavao tehicko, golube :D
Ma nije Hilmo...koji ti je taj ...ustvari ne sjecam se :mrgreen:, hemiju ja mislim da se zvala dusica ili zorica..ma zaboravio ..sad mozda da nadjem knjizicu sa ocjenama ali ne vjerujem da imam...to je baceno :lol:
Post Reply