Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nivelacija wrote:Osnovni pojmovi
Prostorni plan je nadleznost kantona, rade ga kantonalne instutucije, usvaja ga skupstina ZDK.
Regulacioni planovi su nadleznost grada, rade ga gradske sluzbe, usvaja ga vijece grada Zenice.
Prostorni plan se odnosi na teritoriju cijelog grada a regulacioni plan na odredjen kvart, naselje.
A sada fino procitaj kakve si gluposti ispisao u predhodnom postu. I ti bi jos nekome nesto objasnjavao.Hajd makar ima google, pa nesto i naucis.
Gdje je sada Not my Idea da vidi parkirana auta na trotoaru? Jest da nema Range Rovera, ali evo i u Titino doba bi je nervirala auta po trotoarima.
Malo me iznenaduje prilično slab vozni park, covjek bi rekao da je sada standard mnogo bolji.
Tempo wrote:ne mogu da vjerujem da ce to rusiti. ne vidim logiku.
Realno, osim sentimentalne, prica o rusenju ima itekakvu logiku.
Lokacija je brutalna, stanovi ce biti u mrtvom i faktickom centru grada. Visi spratovi ce imati i brutalan pogled. Pokupovat ce se stanovi prije nego se otkopaju temelji u to sam siguran.
Ne znam koliko si cesto puta prolazio neuglednom ulicicom Sestara Ditrih, ali odatle se najbolje vidi koliko je ovu zgradu napala vlaga i koliko je zapravo u losem stanju. Godine loseg odrzavanja su ucinile svoje, rekonstrukcija bi uzela previse para, a sad je u rukama ljudi koje za nju nista ne veze i koji ce je srusiti a da ne trepnu. Jbga takav vakat dosao.
Tempo wrote:ne mogu da vjerujem da ce to rusiti. ne vidim logiku.
Realno, osim sentimentalne, prica o rusenju ima itekakvu logiku.
Lokacija je brutalna, stanovi ce biti u mrtvom i faktickom centru grada. Visi spratovi ce imati i brutalan pogled. Pokupovat ce se stanovi prije nego se otkopaju temelji u to sam siguran.
Ne znam koliko si cesto puta prolazio neuglednom ulicicom Sestara Ditrih, ali odatle se najbolje vidi koliko je ovu zgradu napala vlaga i koliko je zapravo u losem stanju. Godine loseg odrzavanja su ucinile svoje, rekonstrukcija bi uzela previse para, a sad je u rukama ljudi koje za nju nista ne veze i koji ce je srusiti a da ne trepnu. Jbga takav vakat dosao.
ne znam.. za mene je dosta zbunjujuce da banka rusi sopstvenu zgradu u kojoj ima uhodan biznis i da na tom mjestu pravi stambenu zgradu u gradu u kojem fali trecina (50000) stanovnika u odnosu na 1991. godinu. ne razumijem se u vlage, a zgrada oronula nije. mozda samo fasada. lokacija je isto kurac. misssim.. koji kurcev centar grada? sta to znaci centar zenice? grad promjera tri sa dva kilometara je sav u centru.
Tempo wrote:
ne znam.. za mene je dosta zbunjujuce da banka rusi sopstvenu zgradu u kojoj ima uhodan biznis i da na tom mjestu pravi stambenu zgradu u gradu u kojem fali trecina (50000) stanovnika u odnosu na 1991. godinu. ne razumijem se u vlage, a zgrada oronula nije. mozda samo fasada. lokacija je isto kurac. misssim.. koji kurcev centar grada? sta to znaci centar zenice? grad promjera tri sa dva kilometara je sav u centru.
Zgrada više nije od banke, prodali su je Almiju. Kao sto vec vise puta ponovismo na ovoj temi, trend iseljavanja i trend masovne stanogradnje su na snazi, koliko god na prvi pogled bili suprotni. Lokacija je beton nemoj zezat, centar je uvijek centar taman da je grad 1x1.
mislio sam da je zgrada u vlasnistvu asa banke. but, what i know.
svjestan sam da je stanogradnju u zamahu, ali kao metod pranja para, kako lokalnih, tako u stranih, nikako kao ekonomska kategorija. opet, taj almi sigurno ima kesa tako da je mazanje maslom po guzici dosta razumljivo.
sto se centra tice, to je dosta relativno i stvar ukusa. sebe licno tesko mogu zamisliti na takvom mjestu, a da se osjecam komotno.
Tempo wrote:
Zgrada više nije od banke, prodali su je Almiju. Kao sto vec vise puta ponovismo na ovoj temi, trend iseljavanja i trend masovne stanogradnje su na snazi, koliko god na prvi pogled bili suprotni. Lokacija je beton nemoj zezat, centar je uvijek centar taman da je grad 1x1.
Masovna stanogradnja je za seljake iz Nemile, Vranduka, Svića, Ričica, G.Gračanice koji su prodali zemlju za koridor Vc i za te pare sad kupuju stanove u gradu.
Moš mislit kad to šljegne u "centar"... bacaće smeće kroz prozor pravo pred pozorište.
A golfove i fObije će parkirat na partijskom parkingu iza bijele kuće.
Momci previse ste subjektivni. Nekretnine su kao zivi organizam, ima tu puno aspekata koje ne mozete pohvatati ako stvari mjerite po sebi.
Nema zgrade da zjapi neprodana iako je prazna. Zadnja kojoj se to desilo je ona gdje je sad CD, ali eto i ona se na kraju rasproda, cak su stanari stigli biti u visegodisnjem sudskom sporu
_BataZiv_0809 wrote:Momci previse ste subjektivni. Nekretnine su kao zivi organizam, ima tu puno aspekata koje ne mozete pohvatati ako stvari mjerite po sebi.
Nema zgrade da zjapi neprodana iako je prazna. Zadnja kojoj se to desilo je ona gdje je sad CD, ali eto i ona se na kraju rasproda, cak su stanari stigli biti u visegodisnjem sudskom sporu
@Bobi je li ti Hilmo predavao tehicko, golube
Ma nije Hilmo...koji ti je taj ...ustvari ne sjecam se , hemiju ja mislim da se zvala dusica ili zorica..ma zaboravio ..sad mozda da nadjem knjizicu sa ocjenama ali ne vjerujem da imam...to je baceno