SDP

Adriatic

#33651 Re: SDP

Post by Adriatic »

Sve mogu shvatiti ali da ovaj Zlaja nije mogao naći bolje uvlačiguze od Nikšića i Hadžića, e to ne mogu
Pa ovaj Nikšić svaki intervju daje ko iz zajebancije, ko da je pošao na trening.
A Damir ....., taj je ufuraniji i od gazde.
Last edited by Adriatic on 26/02/2014 16:29, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#33652 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:kako prije pet tako i u narednih pet godina: jedini veliki pozitivni koraci su moguci revizijom dejtona i vashingtona. vjerujam da vecina SDP glasaca nije ni ocekivala velike pozitivne korake nego samo da budu bolji od SDA - sto ruku na srce nebi trebao biti tezak posao.
Jah, biće zaista da je za eliminisanje rada na crno, ili da Nerko braću ne zapošljava, ili da me moj 'crveni' načelnik općine ne krade sve ove godine, nužna promjena Daytonskog ustava.
vee-jay

#33653 Re: SDP

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:kako prije pet tako i u narednih pet godina: jedini veliki pozitivni koraci su moguci revizijom dejtona i vashingtona. vjerujam da vecina SDP glasaca nije ni ocekivala velike pozitivne korake nego samo da budu bolji od SDA - sto ruku na srce nebi trebao biti tezak posao.
Jah, biće zaista da je za eliminisanje rada na crno, ili da Nerko braću ne zapošljava, ili da me moj 'crveni' načelnik općine ne krade sve ove godine, nužna promjena Daytonskog ustava.
To su mali pozitivni koraci. Kao takvi nebi imali nikakve rezultate po pitanju ekonomske situacije u drzavi a i kad bi se rjesio dio tih stvari, tebi bi logicno smetalno nesto drugo, trece ili peto. Sto je normalno jer su veliki egzistencijalni problemi uvijek prisutni.

No i pored toga, u pravu si, i to sam vec napisao.
vee-jay

#33654 Re: SDP

Post by vee-jay »

Mene interesuje da li je Pop napustio SDP radi stvari koje je naveo ili su u pitanju neki drugi razlozi (npr. 1. mart)?
VjecitiStudent

#33655 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:
VjecitiStudent wrote: Jah, biće zaista da je za eliminisanje rada na crno, ili da Nerko braću ne zapošljava, ili da me moj 'crveni' načelnik općine ne krade sve ove godine, nužna promjena Daytonskog ustava.
To su mali pozitivni koraci. Kao takvi nebi imali nikakve rezultate po pitanju ekonomske situacije u drzavi a i kad bi se rjesio dio tih stvari, tebi bi logicno smetalno nesto drugo, trece ili peto. Sto je normalno jer su veliki egzistencijalni problemi uvijek prisutni.

Nekome ko već decenijama radi na crno, bez dana penzionog staža i bez nade da će ga ikada dobiti, to je najveći problem na svijetu i nikakvo ukidanja RS-a, da se sutra desi, u tome mu neće pomoći.
Osim ako mu dušu dugoročno ne nahrani povremeno patriotsko palamuđenje Rumenka u parlamentu.
etovidis

#33656 Re: SDP

Post by etovidis »

vee-jay wrote:Mene interesuje da li je Pop napustio SDP radi stvari koje je naveo ili su u pitanju neki drugi razlozi (npr. 1. mart)?
Popović je bio marginaliziran, a ovakav SDP je za neko vrijeme nažalost ubio ideju o multietničkoj stranci u Bosni i Hercegovini.
vee-jay

#33657 Re: SDP

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:
VjecitiStudent wrote: Jah, biće zaista da je za eliminisanje rada na crno, ili da Nerko braću ne zapošljava, ili da me moj 'crveni' načelnik općine ne krade sve ove godine, nužna promjena Daytonskog ustava.

Nekome ko već decenijama radi na crno, bez dana penzionog staža i bez nade da će ga ikada dobiti, to je najveći problem na svijetu i nikakvo ukidanja RS-a, da se sutra desi, u tome mu neće pomoći.
Osim ako mu dušu dugoročno ne nahrani povremeno patriotsko palamuđenje Rumenka u parlamentu.
Reforma ustava bi dovela do velike sanse za mali ekonomski bum koji bi za malu zemlju kao BiH bio dovoljno velik.

Ali kao sto rekoh, u pravu si.
vee-jay

#33658 Re: SDP

Post by vee-jay »

etovidis wrote:
vee-jay wrote:Mene interesuje da li je Pop napustio SDP radi stvari koje je naveo ili su u pitanju neki drugi razlozi (npr. 1. mart)?
Popović je bio marginaliziran, a ovakav SDP je za neko vrijeme nažalost ubio ideju o multietničkoj stranci u Bosni i Hercegovini.
Dobro, onda cemo se sloziti, da SDP nije "ubio" nista jer za neko vrijeme nesto ne moze biti mrtvo.
etovidis

#33659 Re: SDP

Post by etovidis »

vee-jay wrote:
etovidis wrote:
Dobro, onda cemo se sloziti, da SDP nije "ubio" nista jer za neko vrijeme nesto ne moze biti mrtvo.
OK :), onemogućio. Ostaje međutim konstatacija da je SDP onemogućio ideju multietničke stranke, što je neoprostivo.
Holms

#33660 Re: SDP

Post by Holms »

inače, koliko je procenata stanovništva danas uopšte zainteresovano za multietničku stranku?
Havatar

#33661 Re: SDP

Post by Havatar »

Holms wrote:inače, koliko je procenata stanovništva danas uopšte zainteresovano za multietničku stranku?
Zavisi da li je multietnicka po komunistickom modelu ili stvarno multietnicka . Za ovu prvu ima dosta pristalica medju Srbima i Hrvatima a manje medju Bosnjacima dok za stvarno multietnicku ima mnogo pristalica medju Bosnjacima a malo medju Srbima i Hrvatima posto prva znaci da ce se stranka zalagati za multietnicnost gdje su Srbi i Hrvati jednakiji u odnosu na Bosnjake dok ce se stvarno multietnicka stranka zalagati da sva tri naroda budu jednaka i jasno je zbog cega vecina Srba i Hrvata ne zeli takvu multietnicnost posto oni i zele povlascen polozaj u odnosu na Bosnjake .
etovidis

#33662 Re: SDP

Post by etovidis »

Holms wrote:inače, koliko je procenata stanovništva danas uopšte zainteresovano za multietničku stranku?

To je dobro pitanje. Sada vjerovatno ima puno nepovjerenja, ali uz visegodisnji prakticni rad to bi se moglo ostvariti. Zao mi je sto je nemoguce biti konkretniji.

PS. Jedan od razloga zasto je ovo tesko ostvariti je i gornji post, korisnik havatar, koji je cisti nacionalizam.
Last edited by etovidis on 02/03/2014 15:54, edited 1 time in total.
Michio Kaku

#33663 Re: SDP

Post by Michio Kaku »

Havatar wrote:
Zavisi da li je multietnicka po komunistickom modelu ili stvarno multietnicka . Za ovu prvu ima dosta pristalica medju Srbima i Hrvatima a manje medju Bosnjacima dok za stvarno multietnicku ima mnogo pristalica medju Bosnjacima a malo medju Srbima i Hrvatima posto prva znaci da ce se stranka zalagati za multietnicnost gdje su Srbi i Hrvati jednakiji u odnosu na Bosnjake dok ce se stvarno multietnicka stranka zalagati da sva tri naroda budu jednaka i jasno je zbog cega vecina Srba i Hrvata ne zeli takvu multietnicnost posto oni i zele povlascen polozaj u odnosu na Bosnjake .
de objasni sta je to komunisticki a sta stvarni multietnicki, model u cemu je razlika?
baxul

#33664 Re: SDP

Post by baxul »

izgubljen u prostoru i vremenu: LINK.
wolf07

#33665 Re: SDP

Post by wolf07 »

baxul wrote:izgubljen u prostoru i vremenu: LINK.
Znas sta je najzalosnije? To sto ce i zbog ovako banalnog, infantilnog, zakasnjelog i ni po cemu bitnog istupa danas-sutra dobit po picki od Dodika.
Man of steel

#33666 Re: SDP

Post by Man of steel »

Probijen tunel Prvi Mart.

Tunel Prvi Mart.

Prvi Mart Tunel.

Iskopali smo tunel.

Tunel.

Prvi Mart.

SDP-ov tunel....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tunel...
Control panel

#33667 Re: SDP

Post by Control panel »

Man of steel wrote:Probijen tunel Prvi Mart.

Tunel Prvi Mart.

Prvi Mart Tunel.

Iskopali smo tunel.

Tunel.

Prvi Mart.

SDP-ov tunel....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tunel...
Ja i?

Ljudi su pokazali kako se moze brzo (prije roka) i kvalitetno raditi. a ne ova expertska vlada u kantonu koja ne moze, ne da izgradi, nego da prosiri dionicu od vrbanje mosta do raskrsnice za vraca u duzini od 800m za godinu dana.

Lulic zavrsio prugu takodje prije roka. a ostali probijaju rokove i jos i ne zavrse nego te radove doceka druga vlast.

naravno kod nas sve dobro treba minimizirati samo zato sto to radi neko drugi.

meni ovakve vijesti nikad nece dosaditi. kamo srece da ih je vise, i neka vrpcu presijeca ko god hoce, samo neka se gradi.
kamen spoticanja

#33668 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Apsolutno se slazem...crveni se blamiraju mnogo gdje, ali za rad na autoputu palac gore
drug_profi

#33669 Re: SDP

Post by drug_profi »

Isto. Pohvalio sam kad se sta dobro napravi, koja god vlast, pa cak i kad je samo radi slikanja. Bitno je da neka korist ostane obicnim ljudima.
Havatar

#33670 Re: SDP

Post by Havatar »

Samo sto je to drugi pripremio i odradio a oni dosli na gotovo i sad se hvale sa tim i sebi pripisuju sve zasluge.
JThomas

#33671 Re: SDP

Post by JThomas »

ko god da je spremio, a ko god da je završio - sporije nego u albaniji. ne švedskoj, ne njemačkoj, ne čak ni hrvatskoj nego albaniji.

al' jebiga, u zemlji slijepih ćoravi je kralj...
kamen spoticanja

#33672 Re: SDP

Havatar wrote:Samo sto je to drugi pripremio i odradio a oni dosli na gotovo i sad se hvale sa tim i sebi pripisuju sve zasluge.
Realno zeleni su kopali tunel duplo duze vremena i nisu uradili nista
Mada jeste fakt da su ti isti zeleni pripremili stvar
No kako rece kolega forumas vazno da je stvar u konacnici korak naprijed i to treba jasno kazat
Better Man

#33673 Re: SDP

Post by Better Man »

Nek se gradi i treba da se gradi autoput, ali budimo realni ovo što su izgradili do sad je smiješno, da ne kažem presmiješno. Za sve ove godine što se gradi, minimum minimuma je trebalo biti izgrađena kompletna dionica Sarajevo Bosanski Brod.
kamen spoticanja

#33674 Re: SDP

Better Man wrote:Nek se gradi i treba da se gradi autoput, ali budimo realni ovo što su izgradili do sad je smiješno, da ne kažem presmiješno. Za sve ove godine što se gradi, minimum minimuma je trebalo biti izgrađena kompletna dionica Sarajevo Bosanski Brod.
Pali su nam standardi...zato se i radujemo ko debili prokopanom brdu ko da smo napravili tunel ispod bosfora
Man of steel

#33675 Re: SDP

Post by Man of steel »

Control panel wrote:
Man of steel wrote:Probijen tunel Prvi Mart.

Tunel Prvi Mart.

SDP-ov tunel....
.
.
.
Tunel...
Ja i?

Ljudi su pokazali kako se moze brzo (prije roka) i kvalitetno raditi. a ne ova expertska vlada u kantonu koja ne moze, ne da izgradi, nego da prosiri dionicu od vrbanje mosta do raskrsnice za vraca u duzini od 800m za godinu dana.

Lulic zavrsio prugu takodje prije roka. a ostali probijaju rokove i jos i ne zavrse nego te radove doceka druga vlast.

naravno kod nas sve dobro treba minimizirati samo zato sto to radi neko drugi.

meni ovakve vijesti nikad nece dosaditi. kamo srece da ih je vise, i neka vrpcu presijeca ko god hoce, samo neka se gradi.
Nije mi bila namjera da minimiliziram gradnju tunela Prvi Mart, već da se na ciničan način našalim sa ovim grandioznim SDP-ovim adutom o kojem su se filmovi i reklame počele snimati.

Siguran sam da bi SDP imao mnogo više aduta u rukavu da ona budala od Lagumdžije nije samovoljno izazvala politički haos u kojem je protekao skoro čitav mandat "Nikšićeve vlade" i u kojem je bilo skoro nemoguće raditi.
Post Reply