ascari wrote:Ovo nabrajanje me podsjeti na Ramba i 9 depresivacaskenderija04 wrote:Korejanci ce napustiti klub dok ne napune 18 godina, Chendri i jedan kamerunac su dobili EU pasose, i jedan je postao punoljetan. Sesti je napustio klub,suncica24 wrote:Skenderija, koji je ishod statusa one sestorice djecaka na kraju?
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#33651 Re: FC Barcelona
- ascari
#33652 Re: FC Barcelona
Od Brava dobijem slicnu mucninu k'o svojevremeno od Colorada. Tanak je skroz sa pasovima.Official: Ter Stegen, who had a back injury, has been given the medical green light and is available for the next game.
- suncica24
#33653 Re: FC Barcelona
Zar Alvesu ne istice ugovor 2016?!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#33654 Re: FC Barcelona
Ne. Ističe 2015. sa mogućnošću produženja za još jednu godinu ako odigra određeni procenat utakmica. Izgleda da su se dogovorili da ode bez obzira na procenat, ali su za svaki slučaj doveli Douglasa (a tu je i Montoya) da mu onemoguće da dostigne potrebni procenat ako bude zezao.suncica24 wrote:Zar Alvesu ne istice ugovor 2016?!
- suncica24
#33655 Re: FC Barcelona
Dohakace on Douglasu na spavanju.Entropio wrote:Ne. Ističe 2015. sa mogućnošću produženja za još jednu godinu ako odigra određeni procenat utakmica. Izgleda da su se dogovorili da ode bez obzira na procenat, ali su za svaki slučaj doveli Douglasa (a tu je i Montoya) da mu onemoguće da dostigne potrebni procenat ako bude zezao.suncica24 wrote:Zar Alvesu ne istice ugovor 2016?!
Ne da se taj ni govnjivom motkom otjerat'.
-
Arsene Wenger
#33656 Re: FC Barcelona
Nije mi jasno zašto je Alves postao višak. Bez obzira što je prešao tridesetu, još uvijek je jedan od najboljih bekova na svijetu, rekao bih među top 5. Barcelona je nekako neprimjetno postala pravi šupački klub, klub koji nema pošovanja prema igračima koji su joj donijeli toliko uspjeha. Način na koji su otjerali Abidala, kupovina nepotrebnih igrača a marginalizacija onih iz omladinskog pogona...Jednostavno njihova politika se više ne razlikuje od Realove, ako nije i gora...
-
Vertig0
#33657 Re: FC Barcelona
Nije vala toliko zaduzio Barcelonu da ga se trpi i daje tolika plata, a nije to vise onaj igrac od prije par godina.
- ascari
#33658 Re: FC Barcelona
Priznaj da se salis sa ovim postomArsene Wenger wrote:Nije mi jasno zašto je Alves postao višak. Bez obzira što je prešao tridesetu, još uvijek je jedan od najboljih bekova na svijetu, rekao bih među top 5. Barcelona je nekako neprimjetno postala pravi šupački klub, klub koji nema pošovanja prema igračima koji su joj donijeli toliko uspjeha. Način na koji su otjerali Abidala, kupovina nepotrebnih igrača a marginalizacija onih iz omladinskog pogona...Jednostavno njihova politika se više ne razlikuje od Realove, ako nije i gora...
- lua
#33659 Re: FC Barcelona
To za Abidala jest bilo šupački, al' ma koliko se i meni gadilo, moderni je fudbal, stalno se moraš mijenjati, prilagođavati i pokušati da adaptiraš kako bi išta osvojio. Kupuje se, prodaje se. I United ostade bez kapitena, Liverpool bez glavnog igrača, Bayern stalno mijenja klijentelu na klupi i na terenu. Tako sad stvari idu. A Dani nažalost više ne trenira, il' jednostavno više ne može iznijeti iz kog god razloga.
Što bi rekao 5 0 5 najbolje da mu se instagram izbriše, možda bi mu pokoji centaršut i prošao.
Što bi rekao 5 0 5 najbolje da mu se instagram izbriše, možda bi mu pokoji centaršut i prošao.
- ultima_palabra
#33660 Re: FC Barcelona
Toliko je dobar da mu mrtvi Maicon uzme mjesto u reprezentaciji.Arsene Wenger wrote:Nije mi jasno zašto je Alves postao višak. Bez obzira što je prešao tridesetu, još uvijek je jedan od najboljih bekova na svijetu, rekao bih među top 5. Barcelona je nekako neprimjetno postala pravi šupački klub, klub koji nema pošovanja prema igračima koji su joj donijeli toliko uspjeha. Način na koji su otjerali Abidala, kupovina nepotrebnih igrača a marginalizacija onih iz omladinskog pogona...Jednostavno njihova politika se više ne razlikuje od Realove, ako nije i gora...
-
Arsene Wenger
#33661 Re: FC Barcelona
To ono kad su izgubili 7-1 od Njemačke?ultima_palabra wrote:Toliko je dobar da mu mrtvi Maicon uzme mjesto u reprezentaciji.Arsene Wenger wrote:Nije mi jasno zašto je Alves postao višak. Bez obzira što je prešao tridesetu, još uvijek je jedan od najboljih bekova na svijetu, rekao bih među top 5. Barcelona je nekako neprimjetno postala pravi šupački klub, klub koji nema pošovanja prema igračima koji su joj donijeli toliko uspjeha. Način na koji su otjerali Abidala, kupovina nepotrebnih igrača a marginalizacija onih iz omladinskog pogona...Jednostavno njihova politika se više ne razlikuje od Realove, ako nije i gora...
- MOSALJOZE
#33662 Re: FC Barcelona
Alves je izgubio ranije mjesto
-
Arsene Wenger
#33663 Re: FC Barcelona
Evo jedan zanimljiv članak, doduše ne o Alvešu već o Pikeu, kojeg odavno mnogi razapinju zbog "loših igara".
http://www.whoscored.com/Articles/znhkw ... pain-Squad
Valjda ljudima krivo što čovjek zigu Šakiru, pa je odjednom postao loš igrač.
Inače, Barcelona je htjela da zadrži Alveša, ali samo još ovu sezonu. A mislim da se ni njemu ne ostaje, s obzirom da je svjestan da mu je igra u padu, ali da još uvijek može uzeti velike pare. Postoje šanse da nakon isteka ugovora završi u PSG-u, a možda ode i u Englesku, spominjao se Liverpool.
Inače, u vrijeme dok je Barcelona harala po Evropi i dok je Alveš bio na vrhuncu karijere, njegova igra je bila izuzetno ofanzivna, a njegove konstantne izlete u protivničku polovinu je na lijevoj strani pokrivao Abidal, koji je faktički bio štoper pretvoren u lijevog beka, tako da je uvijek bilo dovoljno ljudi u odbrani. Uz povlačenje Busketsa skoro u liniju odbrane, postojao je balans u ekipi. Sa dolaskom Žordija Albe koji je također izuzetno ofanzivan bek (zapravo kopija Alveša iz najboljih dana, samo na lijevoj strani), pojavljuju se problemi, jer se često dešava da su dva beka daleko u ofanzivi. Plus što nema Pujola, Alveš je realno sporiji nego prije 5 godina i generalno presing Barselone je oslabio tako da su češće izloženi kontranapadima. Mislim da je ideja Barselone da na njegovu poziciju preuzme defanzivniji bek - Montoya, plus jeftini brazilac kao alternativa.
I kad se sve to sabere i oduzme, mislim da je Alveš još uvijek vrhunski desni bek, iako znatno sporiji nego prije. Mislim da može još godinama igrati na vrhunskom nivou, u ekipi čija se igra bazira na posjedu lopte i kratkim pasovima, gdje njegova tehnika može doći do izražaja. Možda bi mu najviše odgovarala Italija.
Inače, cijenim ga zato što je uvijek bio vrhunski profesionalac, a bez razmišljanja je ponudio Abidalu dio svoje jetre za transplantaciju...
http://www.whoscored.com/Articles/znhkw ... pain-Squad
Valjda ljudima krivo što čovjek zigu Šakiru, pa je odjednom postao loš igrač.
Inače, Barcelona je htjela da zadrži Alveša, ali samo još ovu sezonu. A mislim da se ni njemu ne ostaje, s obzirom da je svjestan da mu je igra u padu, ali da još uvijek može uzeti velike pare. Postoje šanse da nakon isteka ugovora završi u PSG-u, a možda ode i u Englesku, spominjao se Liverpool.
Inače, u vrijeme dok je Barcelona harala po Evropi i dok je Alveš bio na vrhuncu karijere, njegova igra je bila izuzetno ofanzivna, a njegove konstantne izlete u protivničku polovinu je na lijevoj strani pokrivao Abidal, koji je faktički bio štoper pretvoren u lijevog beka, tako da je uvijek bilo dovoljno ljudi u odbrani. Uz povlačenje Busketsa skoro u liniju odbrane, postojao je balans u ekipi. Sa dolaskom Žordija Albe koji je također izuzetno ofanzivan bek (zapravo kopija Alveša iz najboljih dana, samo na lijevoj strani), pojavljuju se problemi, jer se često dešava da su dva beka daleko u ofanzivi. Plus što nema Pujola, Alveš je realno sporiji nego prije 5 godina i generalno presing Barselone je oslabio tako da su češće izloženi kontranapadima. Mislim da je ideja Barselone da na njegovu poziciju preuzme defanzivniji bek - Montoya, plus jeftini brazilac kao alternativa.
I kad se sve to sabere i oduzme, mislim da je Alveš još uvijek vrhunski desni bek, iako znatno sporiji nego prije. Mislim da može još godinama igrati na vrhunskom nivou, u ekipi čija se igra bazira na posjedu lopte i kratkim pasovima, gdje njegova tehnika može doći do izražaja. Možda bi mu najviše odgovarala Italija.
Inače, cijenim ga zato što je uvijek bio vrhunski profesionalac, a bez razmišljanja je ponudio Abidalu dio svoje jetre za transplantaciju...
- lua
#33664 Re: FC Barcelona
Arsene kupi Piketa, sve ti je oprošteno.
Osim Fabregasa.
Osim Fabregasa.
-
Arsene Wenger
#33667 Re: FC Barcelona
Hajd što je inteligentna rečenica, al što pršti argumentima...Novajlija10 wrote:Pike je taraba ,samo ko nema oči može lupati gluposti da je 'odjendom postao loš igrač jer g**i Šaćiru'.
Mudro zboriš...Novajlija10 wrote:Abidalov problem sa zdravljem je ozbiljan
Novajlija10 wrote:I mani se šupljih priča...
Last edited by Arsene Wenger on 03/09/2014 15:57, edited 1 time in total.
-
LSD
#33668 Re: FC Barcelona
Pikea boli neka stvar za ozbiljnim profi fudbalom, covjeku je svakako poker preci...totalno zapušten igrac koji nije vidio teretane godinu dana.
Alves je bivši fudbaler vec dvije godine, minimalno....nevjerovatno šta se tom covjeku sve dopušta i toleriše u Barci
Alves je bivši fudbaler vec dvije godine, minimalno....nevjerovatno šta se tom covjeku sve dopušta i toleriše u Barci
- lua
#33669 Re: FC Barcelona
Messi isti Super Mario stare mi moje 
-
Arsene Wenger
#33670 Re: FC Barcelona
Od institucije do odvratne korporacije, za tako malo vremena...A kakav klub, takvi navijači...
-
Arsene Wenger
#33671 Re: FC Barcelona
Ja sam jedini koji je pokušao pružiti argumente... osim ako "Pike je taraba" ne smatraš argumentom... u tom slučaju, moje duboko izvinjenje.Novajlija10 wrote:Hajd što je inteligentna rečenica, al što pršti argumentima...Arsene Wenger wrote:Novajlija10 wrote:Pike je taraba ,samo ko nema oči može lupati gluposti da je 'odjendom postao loš igrač jer g**i Šaćiru'.![]()
Nemaš oči pa je glupo tebi argumente davati i spuštati se na taj nivo...
- HB_BHF
#33672 Re: FC Barcelona
Čudi me što onaj malac Adama Traore ne dobija više šanse. Sudeći po youtube clipovima, bolji je od Munira i Sandra. A još je njegova prirodna pozicija desno krilo, gdje je uglavnom Rafinha (slabo) igrao. Što je po meni niđe veze.
- ascari
#33673 Re: FC Barcelona
Sudeci po Youtube klipovima i Douglas izgleda k'o LahmHB_BHF wrote:Čudi me što onaj malac Adama Traore ne dobija više šanse. Sudeći po youtube clipovima, bolji je od Munira i Sandra. A još je njegova prirodna pozicija desno krilo, gdje je uglavnom Rafinha (slabo) igrao. Što je po meni niđe veze.
- supercali
#33674 Re: FC Barcelona
sudeci po jubito klipovima ja sam bolji i od mesija i od cristiana zajedno
- HB_BHF
#33675 Re: FC Barcelona
Haha, pa ok, ali ni njega nismo vidjeli na djelu jošascari wrote:Sudeci po Youtube klipovima i Douglas izgleda k'o LahmHB_BHF wrote:Čudi me što onaj malac Adama Traore ne dobija više šanse. Sudeći po youtube clipovima, bolji je od Munira i Sandra. A još je njegova prirodna pozicija desno krilo, gdje je uglavnom Rafinha (slabo) igrao. Što je po meni niđe veze.Osim sirove snage, daleko je iza pomenute dvojice.
Ovaj je bio daleko više spominjan u medijima u odnosu na Munira i Sandra.