SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
tempuser
#33651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa kaze....
"Brat i ja smo zbog svega toga u subotu otišli na pijacu Otoka i tu smo kupili jedan nož i metalnu palicu...
... U nedjelju, 25. avgusta, Ejjub je zvao Silvija, jer mu je slao poruke na Instagramu da se “vide i riješe probleme”. Silvio je tražio da se nađu i da se potuku na igralištu u Saraj-Polju.
Ejjub je s bratom otišao na igralište poslije ikindija-namaza, koji su klanjali u džamiji Kralj Fahd, ali Silvija nije bilo, nakon čega je Ejjub slikao lokaciju i rekao mu da je došao."
Ko ima 2 ciste u glavi jasno mu je da je marisana dogovorena, jos su se sacekivali. Svi koji i dalje vjeruju i misle da je noz kuplje za saomoobranu, ne kupujes noz za samoodobranu danas, a sutra nekog izbodes.
"Brat i ja smo zbog svega toga u subotu otišli na pijacu Otoka i tu smo kupili jedan nož i metalnu palicu...
... U nedjelju, 25. avgusta, Ejjub je zvao Silvija, jer mu je slao poruke na Instagramu da se “vide i riješe probleme”. Silvio je tražio da se nađu i da se potuku na igralištu u Saraj-Polju.
Ejjub je s bratom otišao na igralište poslije ikindija-namaza, koji su klanjali u džamiji Kralj Fahd, ali Silvija nije bilo, nakon čega je Ejjub slikao lokaciju i rekao mu da je došao."
Ko ima 2 ciste u glavi jasno mu je da je marisana dogovorena, jos su se sacekivali. Svi koji i dalje vjeruju i misle da je noz kuplje za saomoobranu, ne kupujes noz za samoodobranu danas, a sutra nekog izbodes.
- Capajebo
#33652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zena je prijavila policiji, sta vise treba da uradi?i agree wrote:Gledam mu izjavu ove majke kaze ja sam bila u policiji ranije ali niko nista to ce kao sad sve sredit preko advokata,pa gospodjo draga trebali ste tog advokata uzet ranije ako nije reagovala policija na vase prijave u sta sumnjam,ne sad kad je pala mrtva glava.
Ovde je samo pitanje sto vec niko od jebenih novinara ne poteze pitanje odgovornisti u toj podrucnoj jedinici Policije gdje je prijavljen slucaj maltretiranja.
Sad fino treba mimo ovog sudjenja, parnicu protiv te PJ Policije.
- SmokingMan
#33653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ni sjekira se ne nosi po ulici tek tako osim za cijepanja drva.... 
A doduše ni ovaj mu nije javio šta kod sebe ima od arsenala,pa da je morao od starog posuditi alat...
Recimo da su ova dvojica igrom slučaja došla onako praznih ruku i zatekli lolu sa sjekirom....
Kakav bi onda imali ishod?Iscjepao bi ih obojicu,tako reći,pretpostavka....
A doduše ni ovaj mu nije javio šta kod sebe ima od arsenala,pa da je morao od starog posuditi alat...
Recimo da su ova dvojica igrom slučaja došla onako praznih ruku i zatekli lolu sa sjekirom....
- i agree
#33654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a sto nije odmah uzela advokata ako je vidjela da policija ne reaguje,tako isto je mogla ostat bez djece,uzemo li u obzir sta se desilo.advokat se uzima na vrijeme da ne bude kasno,ovde je vec pala mrtva glava a mogla je jos jedna,sva sreca sto je ovaj mali prosao sa laksom povredomCapajebo wrote:Zena je prijavila policiji, sta vise treba da uradi?i agree wrote:Gledam mu izjavu ove majke kaze ja sam bila u policiji ranije ali niko nista to ce kao sad sve sredit preko advokata,pa gospodjo draga trebali ste tog advokata uzet ranije ako nije reagovala policija na vase prijave u sta sumnjam,ne sad kad je pala mrtva glava.
Ovde je samo pitanje sto vec niko od jebenih novinara ne poteze pitanje odgovornisti u toj podrucnoj jedinici Policije gdje je prijavljen slucaj maltretiranja.
- i agree
#33655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
recimo da ovaj mali nije uopste pozvao na fajt mozda se od toga nebi nista ni desilo,nebi trebali kupovat noz i palicu a ovi nebi dosli sa sjekiromSmokingMan wrote: Recimo da su ova dvojica igrom slučaja došla onako praznih ruku i zatekli lolu sa sjekirom....
- SmokingMan
#33656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko može garantovati da se ovo ne bi desilo da su angažovali advokata,što iskreno mislim da je i trebalo pokušati.
- Capajebo
#33657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta bi taj advokat rijesio?i agree wrote:a sto nije odmah uzela advokata ako je vidjela da policija ne reaguje,tako isto je mogla ostat bez djece,uzemo li u obzir sta se desilo.advokat se uzima na vrijeme da ne bude kasno,ovde je vec pala mrtva glava a mogla je jos jedna,sva sreca sto je ovaj mali prosao sa laksom povredomCapajebo wrote:Zena je prijavila policiji, sta vise treba da uradi?i agree wrote:Gledam mu izjavu ove majke kaze ja sam bila u policiji ranije ali niko nista to ce kao sad sve sredit preko advokata,pa gospodjo draga trebali ste tog advokata uzet ranije ako nije reagovala policija na vase prijave u sta sumnjam,ne sad kad je pala mrtva glava.
Stvarno mislis da bi ovog cigu bolio qrac sto ga je neko tuzio na sudu?
- i agree
#33658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam sta bi bilo kad bi bilo ali se trebalo na vrijeme odreagovat,dat u novine tipa djete mi terorisu policija ne reaguje,garantujem ti da bi to mnoge novine objavile,jedva bi docekali i samim tim bi mozda sve drugacije ispaloCapajebo wrote: Sta bi taj advokat rijesio?
- SmokingMan
#33659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nije Silvio (kao incijatior) bio na Insta,pa i ovaj drugi,ne bi došlo do ovga ishoda....Young blood,hormone i testo mixture....i agree wrote:recimo da ovaj mali nije uopste pozvao na fajt mozda se od toga nebi nista ni desilo,nebi trebali kupovat noz i palicu a ovi nebi dosli sa sjekiromSmokingMan wrote: Recimo da su ova dvojica igrom slučaja došla onako praznih ruku i zatekli lolu sa sjekirom....
- i agree
#33660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kazem ja uopste da su i ovi drugi nevini ali nisu ni ova braca kako se govorilo kao samoodbrana,nevini branili se....
-
emmir1
#33661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto ga
Znači dogovorena tuča, kupljen i nož i palica u tu svrhu.
Gdje su sada vehabije što su se podigli na FB sa pričom o odgojenoj djeci koja su napadnuta na putu u dzamiju.
Znači dogovorena tuča, kupljen i nož i palica u tu svrhu.
Gdje su sada vehabije što su se podigli na FB sa pričom o odgojenoj djeci koja su napadnuta na putu u dzamiju.
- SmokingMan
#33662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko od nas na žalost nije mogao svjedočiti onome što se dešavalo.Mi iz ove perspektive znamo samo ono što smo pročitali preko novina/medija.Uivjek tu nedostaju neke sitnice,uvijek.Treba biti krajnje pravedan,pa i na svoju štetu,u ovakvom vaktu to je onako baš bolan proces za ljudski mali ego...
- Capajebo
#33663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haj iskreno odgovori, bi li ti to uradio sutra da se tako nesto tebi ne daj Boze desi? 99% nas to nikad ne bi uradilo.i agree wrote:Ne znam sta bi bilo kad bi bilo ali se trebalo na vrijeme odreagovat,dat u novine tipa djete mi terorisu policija ne reaguje,garantujem ti da bi to mnoge novine objavile,jedva bi docekali i samim tim bi mozda sve drugacije ispaloCapajebo wrote: Sta bi taj advokat rijesio?
Koliko samo ima slucajeva maltretiranja trenutno... vec nas sve zajedno boli qrac za tim. Samo nek nije mene i moje dijete.
Npr da je otac od ovog malog policajac kojim slucajem, imam osjecaj da bi policija vrlo brzo reagovala na prijavu
- nadžak
#33664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo gledam opet se javljaju svakakvi stručnjaci i lupaju svašta!¨Hajde, svaka čast onima koji ne znaju kako šta funkcioniše u državi i šta je čija nadležnost i odgovornost pa nešto lupe iz neznanja i takođe svaka čast onima koji svoje komentare drže unutar granica da ne idu na uvrede ali redovno ima masa onih koji pljuju na policiju pa evo da i ja kažem onako, u ime policije pljuc na njih istom mjerom!
Zašto ovo!?
Zato što smo ko narod licemjeri do neba!
Evo npr, ovaj moj zemo u nekom od prethodnih postova pljuje na policiju jer do sad niko iz policije nije opalio šamarčinu tom momku koji je pravio belaje po mahali! Sjetite se koliko puta ste digli hajku protiv policije kad god se pojavi snimak da policija nekog tuče . Nedavno je bio onaj snimak iz Goražda, snimak sa Ilidže i još masa drugih. Mediji, lešinari, duša im objavit bilo šta protiv policije a na te snimke odmah se digne javnost i svi traže zatvor i otkaze za policajce.
Pa zašto bi onda policijac izigravao ćaću i mater kojekavih klošara po ulici pa njih šamarao pa da njega onda boli glava zbog toga? Nije budala!
Ukoliko je bilo prijava naddležnoj polcijskoj stanici za ovaj slučaj, onda sam siguran da je policija odradila svoj dio posla i prijavu uputila drugim nadležnim službama. U ovom slučaju može biti puno varijatni i ovi mediji lešinari bi trebali malo to istražiti. To su sve dostupni podaci pa onda de malo pljujte po Centru za socijalni rad, po tužilaštvu i ostalim. Policija je "usual suspect" kod nas u društvu, zato što je masa ljudi nepismena, kako pravno tako i generalno i ne zna šta policija smije i ne smije odnosno šta je njena nadležnost. Masa drugih službi ubija platu nizašta i bježi od odgovornosti.
Sve kod nas ide po principu, ma hajde valjda neće i de ba nije to toliko bitno, pusti to...A onda kad se desi s vremena na vrijeme ovako nešto onda svi nadležni se ušute i čekaju da se frka slegne i onda opet po starom.
Eto još jednom u ime policije pljuc na sve ove zlonamjerne likove. Znaju oni ko su....
Zašto ovo!?
Zato što smo ko narod licemjeri do neba!
Evo npr, ovaj moj zemo u nekom od prethodnih postova pljuje na policiju jer do sad niko iz policije nije opalio šamarčinu tom momku koji je pravio belaje po mahali! Sjetite se koliko puta ste digli hajku protiv policije kad god se pojavi snimak da policija nekog tuče . Nedavno je bio onaj snimak iz Goražda, snimak sa Ilidže i još masa drugih. Mediji, lešinari, duša im objavit bilo šta protiv policije a na te snimke odmah se digne javnost i svi traže zatvor i otkaze za policajce.
Pa zašto bi onda policijac izigravao ćaću i mater kojekavih klošara po ulici pa njih šamarao pa da njega onda boli glava zbog toga? Nije budala!
Ukoliko je bilo prijava naddležnoj polcijskoj stanici za ovaj slučaj, onda sam siguran da je policija odradila svoj dio posla i prijavu uputila drugim nadležnim službama. U ovom slučaju može biti puno varijatni i ovi mediji lešinari bi trebali malo to istražiti. To su sve dostupni podaci pa onda de malo pljujte po Centru za socijalni rad, po tužilaštvu i ostalim. Policija je "usual suspect" kod nas u društvu, zato što je masa ljudi nepismena, kako pravno tako i generalno i ne zna šta policija smije i ne smije odnosno šta je njena nadležnost. Masa drugih službi ubija platu nizašta i bježi od odgovornosti.
Sve kod nas ide po principu, ma hajde valjda neće i de ba nije to toliko bitno, pusti to...A onda kad se desi s vremena na vrijeme ovako nešto onda svi nadležni se ušute i čekaju da se frka slegne i onda opet po starom.
Eto još jednom u ime policije pljuc na sve ove zlonamjerne likove. Znaju oni ko su....
- dječak sa šibicama
#33665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dogovorili tucu, ponijeli noz, palicu, ovi dosli sa sjekirom, i onda ide suplja kako su napadnuti na putu u dzamiju, na kraju "bojimo se samo Allaha".
Meni se cini da familija sad pokusava igrati na tu kartu, mi vjernici, ovo ono, ako mi osudite sina imacete posla sa vehabijama.
Vec ga vidim na slobodi.
Meni se cini da familija sad pokusava igrati na tu kartu, mi vjernici, ovo ono, ako mi osudite sina imacete posla sa vehabijama.
Vec ga vidim na slobodi.
- i agree
#33666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja ti iskreno kazem sta bi uradio ne vidim potrebu da mi nevjerujes,to sto nebi ti i tih 99% sto navodis vasa stvar.Nismo svi isti.Druga je stvar sto bi mozda naisao na zid kao sto je slucaj memic i dragicevic ali bih pokusao pa sutra ako bi mi djete bilo u zatvoru rekao bih sebi pokusao sam,mada opet kao otac nebi pustio da se djete obracunava sa starijim od sebe nego bi ja uzeo stvar u svoje ruke.Capajebo wrote: Haj iskreno odgovori, bi li ti to uradio sutra da se tako nesto tebi ne daj Boze desi? 99% nas to nikad ne bi uradilo.
Koliko samo ima slucajeva maltretiranja trenutno... vec nas sve zajedno boli qrac za tim. Samo nek nije mene i moje dijete.
Npr da je otac od ovog malog policajac kojim slucajem, imam osjecaj da bi policija vrlo brzo reagovala na prijavu
-
tempuser
#33667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne nosi, ali ne mjenja cinjenicu da nema nikakvog iznenadnog napada, nego da je to bila ugovorena marisana gdje su obe strane dosle "naoruzane". Meni je upalo u oci da je ovaj sto je bio ubijen zapravo bio nenauruzan kad ga je ova ubo u vrat!SmokingMan wrote:Pa ni sjekira se ne nosi po ulici tek tako osim za cijepanja drva....
"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."
-
MensurM
#33668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, u dogovorenoj tuči je stradao jedini koji nije bio naoružan.tempuser wrote:Ne nosi, ali ne mjenja cinjenicu da nema nikakvog iznenadnog napada, nego da je to bila ugovorena marisana gdje su obe strane dosle "naoruzane". Meni je upalo u oci da je ovaj sto je bio ubijen zapravo bio nenauruzan kad ga je ova ubo u vrat!SmokingMan wrote:Pa ni sjekira se ne nosi po ulici tek tako osim za cijepanja drva....
"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."
-
tempuser
#33669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Za mene je to osmovni motiv. Ne saljes poruke i ne prizivas nekog ko te kao maltretira.SmokingMan wrote:
Da nije Silvio (kao incijatior) bio na Insta,pa i ovaj drugi,ne bi došlo do ovga ishoda....Young blood,hormone i testo mixture....
-
Gor123
#33670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I sta bi dobio i da je otisao? Rekli bi mu dobro, ili da im nemogu nista.i agree wrote:ako je ovako kao sto pise znaci nije ubistvo iz samoodbrane kao sto se ovde pricalo nego planirano ubistvo.otici kupiti noz i palicu te pozvat na fajt ne radi neko u samoodbrani.trebao je sa roditeljima otici u policiju i pokazat prijetece poruke na instagramu a ne uzimat stvar u svoje ruke.
- O'zone
- Globalni moderator
#33671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zbog ovakvih stvari uvjek treba sačekati prije linča.
Ničije ovdje maslo nije za Ramazana. Krenulo od toga da su njih dvojica se zakačili sa Silviom pa onda tu uletio Ronald koji je kao i Ejjub branio svog brata i da bi to trajalo dvije godine vjerovatno (nagađam) sa konstantnim provokacijama na obje strane i na kraju kulminiralo smrtnim ishodom.
Kad odeš kupiti nož i palicu (vjerovatno teleskopsku) nema tu dobre namjere osim da nekome naneseš povrede. I još ga zoveš na odmjeravanje snaga...ni ulijetanje sa sjekirom nije ništa benignije ide se sa namjerom da se neko povrijedi/usmrti...
Ničije ovdje maslo nije za Ramazana. Krenulo od toga da su njih dvojica se zakačili sa Silviom pa onda tu uletio Ronald koji je kao i Ejjub branio svog brata i da bi to trajalo dvije godine vjerovatno (nagađam) sa konstantnim provokacijama na obje strane i na kraju kulminiralo smrtnim ishodom.
Kad odeš kupiti nož i palicu (vjerovatno teleskopsku) nema tu dobre namjere osim da nekome naneseš povrede. I još ga zoveš na odmjeravanje snaga...ni ulijetanje sa sjekirom nije ništa benignije ide se sa namjerom da se neko povrijedi/usmrti...
- MaksprotivMarksa
#33672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Branite ubicu samo zato sto je vjernik, kao i sto je nastradali mladic Rom, to je cijela istina, digla se cijela zelena masinerija da odbrani ubicu, momci su kupili noz i naoruzali se, zovnuli nasilinike kojih se toboz boje da se obracunaju, cekali ih, nije im napadnuto na zivot, fino se kaze da je udaren tupim dijelom sjekire, a na to ne dobio sasvim slucajno noz u vrat, ne znam kako vas Boga nije strah, nisu cvjecke ni jedni ni drugi, ali ovakva relativizacija i pravljenje zrtve od zlocinca je nevjerovatna.
S obzirom da je krvvnik maloljetnik treba da dobije 10 godina kao sto je Sikirica dobio za Denisa.
S obzirom da je krvvnik maloljetnik treba da dobije 10 godina kao sto je Sikirica dobio za Denisa.
-
jajara
#33673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
naravno tako i treba da se radi! naoruzas se i zovnes onog ko te maltretira i posaljes ga na onaj visi sud. bam bam! niko na sebe neda 
-
Guadalajara
#33674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
15 godina...to je mladji maloljetnik...jel..
Nece njemu nista...
Nece njemu nista...
-
tempuser
#33675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O'zone wrote:Zbog ovakvih stvari uvjek treba sačekati prije linča.
Ali bitno je da su neki, kao i obicno, u ovome prvo vidjeli islamofobiju!