Sirija

Locked
Laprdan

#33651 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Rampage wrote:
Laprdan wrote:
Rampage wrote:
Znaju ovi s kojim komuniciraš, itekako znaju na čijem su platnom spisku, ne brini:)
Vjeruj, nema većeg bogatstva od ponosa kad si musliman i kad gledaš kako licemjeri, monstrumi i ubice jedan po jedan padaju. ;) :)
Nadam se da će jednoga dana shvatiti da su samo oružje u rukama Cionista. Nadam se da će svakom od njih koji nisu okrvavili ruke biti omogućeno da se vrate u društvo... Ali se isto tako nadam da će biti kaženjeni svi oni koji trebaju biti kažnjeni, posebno oni koji su huškali tuđu djecu da idu klati muslimane Sirije i Iraka.
I monstrume što ubiše preko 200.000 nevinih ljudi barel bombama i dalje ubijaju i cioniste koji su sve ovo pokrenuli. A nagraditi one koji su se borili protiv takvih da spriječe ova zlodjela. Amin.
Kikibombona

#33652 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Laprdan wrote:
Ma Erdogan je veliki lider - napokon jedan kakvog muslimani zaslužuju, neka ga Allah dž.š. čuva.
Nema veze sto je 'halifu muslimana' Bagdadija okarakterisao kao teorirstu a skupinu mu kao teroristicku? :D

Vi se bas niste sreli sa principima a kamoli da ih se pridrzavate! Cudna sorta sto bi rekao Balasevic.
Laprdan

#33653 Re: Sirija

Post by Laprdan »

zrakomlat wrote:
Opetja033 wrote:
Herr Flick wrote:
Sirijski "rezim" se jedino moze slomit uz pomoc vasih mentora iz Tel Aviva,Ankare i Washingtona :D :D
Pa ne bih imao nista protiv kada bi se sve tri navedene centrale malo aktivnije ukljucile. I Tel Aviv, sto da ne? Sirijskim borcima za slobodu jedini problem predstavlja avijacija. Bez avijacije Assadova falanga je osudjena na brzu propast. To je jedina prednost koju imaju.
Razumio bih nekako jedino to za Ankaru. A kako je moguće da se očekuje, nada, želi i sl. učešće USA i Izraela u rušenju Assada, ako je konačni cilj isisa obračun sa Izraelom kad završe sa arapskim režimima. To se ovdje objavljivalo, ubacivane slike s potpisom isisa i porukom" Al-Aksa vi ar kaming" itd. Nema smisla.
Upravo. Napokon jedan iskren i logičan zaključak. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by Laprdan on 17/12/2014 15:31, edited 1 time in total.
Novak20

#33654 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Zadovoljstvo ljudi iskazuju na razne, možda i malo čudne načine. 18+

http://islamskadrzava.blogspot.com/2014 ... imske.html

Mi vam sa zadovoljstvom prenosimo slike odrubljenih glava nusajrijskih mnogobožaca!
Zamislite koliko je zadovoljstvo preklati jednog ovakvog mušrika! ALLAHU EKBER!

Uz ovaj prigodan tekst i fotografije iz članka objavljenog na blogu Islamska država zapitam se ponekad gdje se sve monstrum može prikriti do momenta kad treba pokazati pravo lice.
Rampage

#33655 Re: Sirija

Post by Rampage »

zrakomlat wrote:
Opetja033 wrote:
Herr Flick wrote:
Sirijski "rezim" se jedino moze slomit uz pomoc vasih mentora iz Tel Aviva,Ankare i Washingtona :D :D
Pa ne bih imao nista protiv kada bi se sve tri navedene centrale malo aktivnije ukljucile. I Tel Aviv, sto da ne? Sirijskim borcima za slobodu jedini problem predstavlja avijacija. Bez avijacije Assadova falanga je osudjena na brzu propast. To je jedina prednost koju imaju.
Razumio bih nekako jedino to za Ankaru. A kako je moguće da se očekuje, nada, želi i sl. učešće USA i Izraela u rušenju Assada, ako je konačni cilj isisa obračun sa Izraelom kad završe sa arapskim režimima. To se ovdje objavljivalo, ubacivane slike s potpisom isisa i porukom" Al-Aksa vi ar kaming" itd. Nema smisla.
Ima smisla, naravno da ima smisla.

Vjerovatno je autora tog posta malo prenijelo, ne bi on tek tako javno prizivao pomoć svojih gospodara iz Tel Aviva:)
Laprdan

#33656 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Definicija ovih ovdje par forumaša odmah na početku Kur'ana u drugoj suri (El-Bekare 6.-20. ajet):

6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.
8. Ima ljudi koji govore: “Vjerujemo u Allaha i u onaj svijet!”- a oni nisu vjernici.*
9. Oni nastoje prevariti Allaha i one koji vjeruju, a oni i ne znajući, samo sebe varaju.
10. Njihova srca su bolesna, a Allah njihovu bolest još povećava; njih čeka bolna patnja zato što lažu.
11. Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!”
12. Zar?! A, uistinu, oni nered siju, ali ne opažaju.
13. Kad im se kaže: “Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!” – oni odgovaraju: “Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?” – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.
14. Kada susretnu one koji vjeruju, govore: “Vjerujemo!” – a čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: “Mi smo s vama, mi se samo rugamo.”
15. Allah njih izvrgava poruzi i podržava ih da u svome nevjerstvu lutaju.
16. Umjesto Pravim, oni su krenuli krivim putem; njihova trgovina im nije donijela nikakvu dobit, i oni ne znaju šta rade.
17. Slični su onima koji potpale vatru, i kad ona osvjetli njihovu okolicu, Allah im oduzme svjetlo i ostavi ih u mraku, i oni ništa ne vide!
18. Gluhi, nijemi i slijepi su, nikako da se osvijeste.
19. Ili, oni su nalik na one, koji za vrijeme silnog pljuska s neba, u punom mraku, usred grmljavine i munja, stavljaju zbog gromova prste u uši svoje bojeći se smrti – a nevjernici ne mogu umaći Allahu.
20. Munja samo što ih ne zaslijepi; kada god im ona bljesne, oni prođu, a čim utonu u mraku, stanu. A da Allah hoće, mogao bi im oduzeti i sluh i vid, jer Allah, zaista, sve može.

Ja kad vidim da se ovi pojedinci koji podržavaju monstruma uklapaju u ovaj opis, odmah mi poveća moje vjerovanje i ponos što sam musliman.
Pa i ne kontaju da svaki musliman kada uzme da čita Kur'an prvo ovo pročita i može da prepozna ovakve. I oni misle da će na nekoga uticati ovim lažima. Pa samo sebe lažu a i da ne znaju. :)
asurbanipal

#33657 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Laprdan wrote:Definicija ovih ovdje par forumaša odmah na početku Kur'ana u drugoj suri (El-Bekare 6.-20. ajet):

6. Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati.
7. Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema.
8. Ima ljudi koji govore: “Vjerujemo u Allaha i u onaj svijet!”- a oni nisu vjernici.*
9. Oni nastoje prevariti Allaha i one koji vjeruju, a oni i ne znajući, samo sebe varaju.
10. Njihova srca su bolesna, a Allah njihovu bolest još povećava; njih čeka bolna patnja zato što lažu.
11. Kada im se kaže: “Ne remetite red na Zemlji!” – odgovaraju: “Mi samo red uspostavljamo!”
13. Kad im se kaže: “Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!” – oni odgovaraju: “Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?” – A, uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju.

Zanimljivo je da se ovi ajeti mogu primijeniti na ISIL-ovce, Nusr-ovce i njihove donatore, pokrovitelje i virtualne simpatizere. :D
Laprdan

#33658 Re: Sirija

Post by Laprdan »

asurbanipal wrote:
Laprdan wrote:Definicija ovih ovdje par forumaša odmah na početku Kur'ana u drugoj suri (El-Bekare 6.-20. ajet):

Zanimljivo je da se ovi ajeti mogu primijeniti na ISIL-ovce, Nusr-ovce i njihove donatore, pokrovitelje i virtualne simpatizere. :D
A mislim da te ajete što slijede nisi slučajno izostavio.
Lincoln-Burrows

#33659 Re: Sirija

Post by Lincoln-Burrows »

Novak20 wrote:Zadovoljstvo ljudi iskazuju na razne, možda i malo čudne načine. 18+

Mi vam sa zadovoljstvom prenosimo slike odrubljenih glava nusajrijskih mnogobožaca!

Uz ovaj prigodan tekst i fotografije iz članka objavljenog na blogu Islamska država zapitam se ponekad gdje se sve monstrum može prikriti do momenta kad treba pokazati pravo lice.
Mislio sam da je neka zajebancija ali ovo stvarno piše u ovom članku.
Nisam musliman ali ne mogu vjerovati da je to naučava Kuran.
asurbanipal

#33660 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Laprdan wrote:
asurbanipal wrote:

A mislim da te ajete što slijede nisi slučajno izostavio.

Nije mi se dalo sve stavljati, ali naravno da i oni vrijede za gore navedenu tvrdnju. Još kada bi definisali Pravi put i znali šta je to, gdje bi im kraj bio... :D
asurbanipal

#33661 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Lincoln-Burrows wrote:

Naravno da ne naučava, ali sve se može kad se hoće...
Herr Flick

#33662 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Opetja033 wrote:
Herr Flick wrote:
sarajevoxxxx wrote:Ti izrazi stakori i deratizacija, nema potrebe za njima.

Dovoljno je sto su vojnicki pobjedjeni, nista vise ne treba.

Novi dan, nova nafaka, nove pobjede, sve do konacnog sloma sirijskog rezima.Ako Bog da.

Znaci nije dosta sTo u vas upumpali milijarde dolara da srusite Assada,nije dosta sto je Turska zatvorila oci na ulazak hiljada stranih boraca,nije dosta sto vam izrael naouruzava i lijeci borce(ovo je cak potvrđeno i od strane UN snaga na golanu) cak svako malo i bombarduje oklicu Damaska :D :D

Jedini izlaz i spas za vas jeste da NATO bombarduje Assada ali to se nece desiti tako da ste osudjeni na propast. :D :D
asurbanipal

#33663 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Herr Flick wrote:
Jedini izlaz i spas za vas jeste da NATO bombarduje Assada ali to se nece desiti tako da ste osudjeni na propast. :D :D

Ili da promijene kiblu i okrenu se prema Bijeloj kući ili Briselu...
salik79

#33664 Re: Sirija

Post by salik79 »

Lincoln-Burrows wrote:
Novak20 wrote:Zadovoljstvo ljudi iskazuju na razne, možda i malo čudne načine. 18+

Sura An-Nahl, Ajet 90:
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

Allah zahtijeva da se svačije pravo poštuje, dobro čini, i da se bližnjima udjeljuje, i razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje.
salik79

#33665 Re: Sirija

Post by salik79 »

Cini mi se da je njemacki prijevod jos prikladniji/jasniji/decidniji:

Wahrlich, Allah gebietet, gerecht (zu handeln), uneigennützig Gutes zu tun und freigebig gegenüber den Verwandten zu sein; und Er verbietet, was schändlich und abscheulich und gewalttätig ist. Er ermahnt euch; vielleicht werdet ihr die Ermahnung annehmen.

"Uistinu, Allah naredjuje pravedno (da postupate), nesebicno dobro (dobra djela) da cinite i velikodusni prema rodbini da budete; i On zabranjuje (sve ono) sto je stetno, odvratno i nasilno. On vas opominje; mozda cete opomenu prihvatiti.
Kikibombona

#33666 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Opetja

Nema teorije da se SAA povlaci iz Arihe i posebno nema teorije da se povlace u Latakiju. Ariha je kapija za Idlib i ako sada izgube taj grad Idlib bi znatno teze branili. Al i kada bi se povlacili, sigurno ne bi isli u Latakiju vec u Idlib gdje bi ojacali odbranu. :-)

Misljenja sam da pobunjenici nemaju sanse zauzeti Idlib, ali hajde da vidimo..... Gubitak ovog grada bi bio katastrofa za SAA. U tom slucaju bi pobunjenici oslobodili velike snage i otvorili vrata za Latakiju, Hamu i Alep. SAA to ne bi dozvolila pod cijenu obustavljanja ofanzive u Alepu.

U Dari su pobunjenici popustili. SAA je izgubila neka zaista vazna uporista, ali je ruta za grad Dara ostala prohodna. To im je u ovom trenutku najvaznije. Dara svakako dolazi na red nakon Damaska. Bitno je odrzati se do tada.

Dakle, SAA lomi Damask i Alep..... znaju da ako vrate u potpunosti jedan od ta dva grada rat ce se polako poceti privoditi kraju.
Pobunjenici s druge strane cine sve da na drugim dijelovima drzave zadaju SAA snazne udarce kako bi rasteretili dva najveca sirijska grada.

Igra vremena..... SAA je u velikoj prednosti. Po meni, pobunjenike moze spasiti samo direktna intervencija Amerike i satelita.
The 51st State

#33667 Re: Sirija

Post by The 51st State »

kad je god kiki prognoziro poraz pobunjenika, rezim dobije neki jak udarac :D , vojno saa nema teorije da dobije ovaj rat, jedino sto ih spasava je heterogenost pobunjenickih grupa, dakle kao i mnogo puta iz dosad vidjenog,vidjecemo gdje ce opet puci po sto su sve svoje storm trupe i siitske dzihadiste usmjerili da probaju okruziti alepo, sto je po meni sulud potez jer nemaju naprosto dovoljno vojnika da tu blokadu ucine trajnom i ucinkovitom.
Laprdan

#33668 Re: Sirija

Post by Laprdan »

salik79 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Sura An-Nahl, Ajet 90:
إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِيتَاءِ ذِي الْقُرْبَىٰ وَيَنْهَىٰ عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ

Allah zahtijeva da se svačije pravo poštuje, dobro čini, i da se bližnjima udjeljuje, i razvrat i sve što je odvratno i nasilje zabranjuje; da pouku primite, On vas savjetuje.
Naravno, ovo je ajet u kontekstu mira kad te niko ne dira. A nađi ajete u kontekstu rata kada te napadnu (barel bombama recimo, raketama...), Saliče. Hoćeš li i onda dobro činiti. Oni ti ubijaju djecu barel bombama a ti im poklanjaš barel bombe i činiš dobročinstvo. Kako da ne. Moj Saliče, onda idu oni ajeti što dušmanima smetaju. Kur'an je savršen, samo što ga jedino pametan čovjek razumije. :)
Lincoln-Burrows

#33669 Re: Sirija

Laprdan wrote:
salik79 wrote: Sura An-Nahl, Ajet 90:

Naravno, ovo je ajet u kontekstu mira kad te niko ne dira. A nađi ajete u kontekstu rata kada te napadnu (barel bombama recimo, raketama...), Saliče. Hoćeš li i onda dobro činiti. Oni ti ubijaju djecu barel bombama a ti im poklanjaš barel bombe i činiš dobročinstvo. Kako da ne. Moj Saliče, onda idu oni ajeti što dušmanima smetaju. Kur'an je savršen, samo što ga jedino pametan čovjek razumije. :)
Odsjecaju glave i Jezidima i Kurdima a oni nemaju nikakve barel bombe.
Koji ajeti onda idu?
Last edited by Lincoln-Burrows on 17/12/2014 17:52, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#33670 Re: Sirija

-
Laprdan

#33671 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Je li moguće da neki misle da su samo barel bombe način za napad, ili se mora crtati kao maloj djeci. :-)
Bodkin

#33672 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Nema tog napada zbog kojeg odrezes glavu nekom zalutalom kurdu. Mislim ima ovim zaostalim majmunima
joe_black

#33673 Re: Sirija

Post by joe_black »

Nego Laprdane dokle su ovi tvoji "koje nepodrzavas" stigli u Kobaneu, jel se sta pomakelo sa onih 83%?
Kikibombona

#33674 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Bodkin wrote:Nema tog napada zbog kojeg odrezes glavu nekom zalutalom kurdu. Mislim ima ovim zaostalim majmunima
Ogavne spodobe imaju neku svoju logiku i principe drugacije od normalnog svijeta.

Te religije tvrde 'ko ubije jednog nevinog covjeka kao da je ubio sve ljude'.

Ove spodobe ubiju humanitarca kojem je zivotna misija pomagati, koji nizasta nije kriv, samo zato sto je odredjene nacionalnosti. Raznesu se medju civilima i ubiju ko zna koliko nevinih ljudi, cesto i novorodjencadi. I to im u skladu sa religijskom parolom?

Zao covjek uvijek pronadje nacin da opravda vlasito zlo. Kada slazes sebe, lako ti je lagati druge.

Al opet mi ih zao, stoka jedna maloumna..... zao mi kada sam sinoc na Paralelama gledao kako se zlocinacka CIA nad njima izivljava iako znam da je vecina njih spremna zaklati svakoga ko im nije po volji.
Bodkin

#33675 Re: Sirija

Post by Bodkin »

@Kiki Zao mi ih je toliko da mislim da je bijeli fosfor malo za takve. Ne mogu ti opistati osjecaj koji me spopadne kad citam one vijesti o prodaji zena i cjenovnicima i onda vidim one krezube spodobe na slikama kako se smiju...fuj
Locked