Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
283
51%

Total votes: 558

Ultraviolent

#33626 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

Ja sam ostao impresiran kada sam shvatio da je mapa iz ds1 zapravo iz jednog dijela, svaka zona je spojena sa drugom. S obzirom koliko je komplikovana i zapetljana
Gledao sam 3d prikaz mape, cista umjetnost
ferratilis

#33627 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

DS je mozda i jedina 3d igra gdje je mapa tako dobro povezana. Castlevania Symphony of the Night je prva imala povezanu mapu koliko znam, ali Hollow Knight je to podigao na visi nivo (iako je u 2d igrama to lakse postici)

Koliko god puta igrao, uvijek zaboravim layout u Sen's Fortress ili me ubije neka od zamki :D
Image
shalla

#33628 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Sta vam je taj ds :mrgreen: :lol:
House

#33629 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

a valjda dark souls :D

btw.
shalla

#33630 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Jel ovo RE3 free?

Možda bih čak i to mogao probati
murga225883

#33631 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by murga225883 »

Jel.konigrao onaj Saw.

Nesto sam gleda na ytbu
typeOnegative

#33633 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

RESIDENT EVIL 3 - Hoodlum :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33634 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

shalla wrote: 01/10/2020 10:43
Sve te kontam ali nisam ja brt nikakav gamer vjeruj mi. Igrao nekad dok sam išao na fakultet i poslije, dok su bile aktuelne CM 01/02 i sl, Deus Ex, HalfLife, Call of Duty, Battlefield i sl, onda poslije toga kad sam se oženio pucao Soccera i NBA i tamo nekad 2012 godine riknuo desktop računar. Kupimo neki laptop koji je bio basic varijanta, do 2014 pomalo igrao FM i onda se rodio malac i to je to što se tiče mog igranja :lol:

Ovo sad je pokušavanje, na silu, obzirom da sam nabavio novi laptop, ali vjeruj mi uzmem ga u 21.30-22h kad malac ode spavati, i mene već oko ponoći krene obarati hahaha. Ali eto, da bih volio naći nešto da me drži, volio bih
i meni je vrijeme igranja žestoko skraćeno rođenjem djeteta, ali i volja iskreno. jednostavno nema se vremena. ali naleti poneki naslov koji me drži.

npr. pomalo sam kao i Averus, nasilu igrao Warch dogs 2, pa sam evo donekle... mada mi je priča nekakva rasuta i do igre je što malo teže drži pažnju. likovi neupečatljivi...

ali igram Divison. i zasad me drži. već nekoliko dana joj se rado vraćam, ali nekako imam osjećaj da će igranje polako prerasti u grind.
arnes_king

#33635 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Chmoljo wrote: 02/10/2020 00:22
shalla wrote: 01/10/2020 10:43
Sve te kontam ali nisam ja brt nikakav gamer vjeruj mi. Igrao nekad dok sam išao na fakultet i poslije, dok su bile aktuelne CM 01/02 i sl, Deus Ex, HalfLife, Call of Duty, Battlefield i sl, onda poslije toga kad sam se oženio pucao Soccera i NBA i tamo nekad 2012 godine riknuo desktop računar. Kupimo neki laptop koji je bio basic varijanta, do 2014 pomalo igrao FM i onda se rodio malac i to je to što se tiče mog igranja :lol:

Ovo sad je pokušavanje, na silu, obzirom da sam nabavio novi laptop, ali vjeruj mi uzmem ga u 21.30-22h kad malac ode spavati, i mene već oko ponoći krene obarati hahaha. Ali eto, da bih volio naći nešto da me drži, volio bih
i meni je vrijeme igranja žestoko skraćeno rođenjem djeteta, ali i volja iskreno. jednostavno nema se vremena. ali naleti poneki naslov koji me drži.

npr. pomalo sam kao i Averus, nasilu igrao Warch dogs 2, pa sam evo donekle... mada mi je priča nekakva rasuta i do igre je što malo teže drži pažnju. likovi neupečatljivi...

ali igram Divison. i zasad me drži. već nekoliko dana joj se rado vraćam, ali nekako imam osjećaj da će igranje polako prerasti u grind.
U tom periodu treba dobro obratiti paznju na odabir igara. Ja takodjer kako sam ozenjen imam posao, i dijete nemam vise niti volje niti vremena kao ranije. Jedno vrijeme sam mislio da sam skroz ohladio od gejminga jer sta god krenem bezveze mi, medjutim kako sam smanjio broj igara ali zato biram bas one vrhunske i sto su tip koji mi odgovara, u takvim uzivam i ne igram ono "na silu". Tako da nekad znam dugo ne upaliti, ili cak jednom sedmicno, a nekad zaredam svaki dan, zavisi sta igram i kakve su ostale obaveze. Predjem 4-5 igrara u godin, ali zato uzivam u njima.

Najvise mi sjedaju i najvise igram story driven SP igre, koje imaju zanimljivu pricu, dobar gameplay i grafiku i laganica.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33636 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

E to. Bas sam nedavno govorio kako sam upao u zamku sandbox igara i imam osjecaj da sam rasut na sve strane, svasta igram, a nemam osjecaj da sam ista presao, jer i nisam.

Zato sam i uzeo da igram Watch dogs 2.

Jos igram ovih dana i The Division i Transport fever 2. A opasno sam blizu tiga da instaliram Rollecoaster tycoon 3 i Football Managera 2020 :(

Uspjesno odolijevam Cities Skylines iako sam kupio sve DLCove na Humble bundle...
Averus

#33637 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

arnes_king wrote: 02/10/2020 07:52 Najvise mi sjedaju i najvise igram story driven SP igre, koje imaju zanimljivu pricu, dobar gameplay i grafiku i laganica.
Isti sam
Razonode radi igram i Rocket League i Minion Masters kao neki multiplayer fazon, ali generalno multiplayer samo služi da mi izvuče živce.
Single Player sam uvijek volio i uživao u njemu, tako da većina mojih igara i jeste SP :)
Tačno nekako napunim srce kad završim neku dobru igru, sa dobrom pričom i likovima, pa još danima poslije razmišljam o njima, odlukama koje sam napravio itd.

Malo me strah šta će biti sa mnom kad dijete dođe, ali znajući mene - žrtvovaću dva obroka ako treba da stvorim sat vremena za gaming :lol:
arnes_king

#33638 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Averus wrote: 02/10/2020 08:26
arnes_king wrote: 02/10/2020 07:52 Najvise mi sjedaju i najvise igram story driven SP igre, koje imaju zanimljivu pricu, dobar gameplay i grafiku i laganica.
Isti sam
Razonode radi igram i Rocket League i Minion Masters kao neki multiplayer fazon, ali generalno multiplayer samo služi da mi izvuče živce.
Single Player sam uvijek volio i uživao u njemu, tako da većina mojih igara i jeste SP :)
Tačno nekako napunim srce kad završim neku dobru igru, sa dobrom pričom i likovima, pa još danima poslije razmišljam o njima, odlukama koje sam napravio itd.

Malo me strah šta će biti sa mnom kad dijete dođe, ali znajući mene - žrtvovaću dva obroka ako treba da stvorim sat vremena za gaming :lol:
Da, bas je to taj osjecaj kad zavrsis neku dobru sp igru dok npr MP dok sam igrao imao sam osjecaj samo da sam gubio vrijeme. Udjes da odigras jednu i ostanes do po noci ili jutra, i nista opet nisi postigao samo u krug. Ovako imam igru, igram, predjem, uzivam u procesu i na kraju neko zadovoljstvo :)

Na SP je lakse ogranicit i organizovati vrijeme i imas neki konkretan cilj, odnosno pocetak, sredinu i kraj.

Et ja imam malog sad ce mu 2 ipo godine pa opet se nadje vremena za igranje. Cekam samo da on malo razazna pa da i njega ukljucim sa sobom :lol:
shalla

#33639 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by shalla »

Chmoljo wrote: 02/10/2020 08:07 E to. Bas sam nedavno govorio kako sam upao u zamku sandbox igara i imam osjecaj da sam rasut na sve strane, svasta igram, a nemam osjecaj da sam ista presao, jer i nisam.

Zato sam i uzeo da igram Watch dogs 2.

Jos igram ovih dana i The Division i Transport fever 2. A opasno sam blizu tiga da instaliram Rollecoaster tycoon 3 i Football Managera 2020 :(

Uspjesno odolijevam Cities Skylines iako sam kupio sve DLCove na Humble bundle...
Ja sinoć instalirao CM 01/02 sa patchem i updatesima od Marta 2020. Odigrao pola sezone za 40 minuta hahahahaha. FM20 je baš baš opširan i sveobuhvatan i meni lično ne može da održi dinamiku jer između 2 utakmice, moram 762 puta kliknuti next...
ferratilis

#33640 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Gledaj boomera sto kukaju :D :run:
Ugledajte se na ovog lika, 55 godina a i dalje razvaljuje :izet:
aditon

#33641 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

aaa apex...baš sam poželio...ne igram već nekoliko mjeseci :(
Raigor Stonehoof

#33642 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Averus wrote:
Ma neces :D

I ja sam mislio da me bog ne moze odvojit od igara. Nisam se mogao sjetit kad sam zaspo prije 4h :D svako vece godinama...i haj kroz prvu djetetovu godinu nije se puno mijenjalo. Vec oko prvog rodjendana kad moze razumit i pomalo se igrat, uninstallirah Dotu i svu energiju prebacih njoj, sad sam dobar ako izdrzim do 12 budan :lol:
imperator01

#33643 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by imperator01 »

Manite se izgovora, djete, zena, posao itd. Ako nemos izdvojiti sad dva dnevno zamo za sebe, neki svoj hobby, bilo to igre, tekma ili nesto trece, ti si obican rob, ili magare koje je tu samo da tegli.
Veigar

#33644 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

ferratilis wrote: 02/10/2020 08:55 Gledaj boomera sto kukaju :D :run:
Ugledajte se na ovog lika, 55 godina a i dalje razvaljuje :izet:
Dobar dobar. :izet: :izet: :izet:
Veigar

#33645 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

imperator01 wrote: 02/10/2020 09:54 Manite se izgovora, djete, zena, posao itd. Ako nemos izdvojiti sad dva dnevno zamo za sebe, neki svoj hobby, bilo to igre, tekma ili nesto trece, ti si obican rob, ili magare koje je tu samo da tegli.
Tako je nek si him rek'o. :D
aditon

#33646 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

imperator01 wrote: 02/10/2020 09:54 Manite se izgovora, djete, zena, posao itd. Ako nemos izdvojiti sad dva dnevno zamo za sebe, neki svoj hobby, bilo to igre, tekma ili nesto trece, ti si obican rob, ili magare koje je tu samo da tegli.
meni se dijete rodilo, ja skoro 4 milje komp platio :D ali činjenica je da se nema vremena kao ranije, moje vrijeme za kompom se svodi na vrijeme kad dijete spava, međutim dovoljno mi je i to...doduše, nekad me igra uvuče, kao što je npr bio witcher 3 pa mi je onda malo bilo koliko god vremena da provedem...a vrijeme mi je letilo 3 sata = 3 minute :D
imperator01

#33647 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by imperator01 »

Razumijem ja da se trebaju napraviti nekakvi kompromisi, sve ok.
Al kad vidim neke od raje, nema vise vremena ni za termin, za kafu, za gaming, al ima vremena redovno posjecivati punicu :lol:
Vidis na njima da su u nekoj depri, da ih napusta zivotna mana sto bi rekli.

@aditon i sta ces sutra kad dijete malo poraste? Davat mu tablete za spavanje da bi ti imao svoje vrijeme za kompjuterom :lol:
Ili ces mu turit tablet u ruke pa da postane fortnite gamer, gluho i daleko bilo :D

Nego ode ovo previse off.
Eno CD project uveo radne subote i prekovremeno, mirise na delay.
jasko_ba

#33648 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

aditon wrote: 02/10/2020 10:07
meni se dijete rodilo, ja skoro 4 milje komp platio :D ali činjenica je da se nema vremena kao ranije, moje vrijeme za kompom se svodi na vrijeme kad dijete spava, međutim dovoljno mi je i to...doduše, nekad me igra uvuče, kao što je npr bio witcher 3 pa mi je onda malo bilo koliko god vremena da provedem...a vrijeme mi je letilo 3 sata = 3 minute :D
Ma ne kontaju ljudi, igrao sam i ja prije ko lud, po 10 sati bez prestanka. Sad zena i dijete, ko misli da moze isto, dobro se vara. Ustanes u 6, vratis se sa posla do 4. Rucak/pregledas neke emisije/procitas knjigu, to ti dodje vec 18 sati. Odes na fudbal/trcanje, eto vec 20 sati. Drustvo pozove na pice, ostanes do 22/23 sata. Ovo je idealno skoro :lol: a uzmi u obzir zelje i zene i djeteta, nekad i ne upalis i po 2/3 dana. :sad:
l33t

#33649 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

drustvo? pice? kakav amater
Raigor Stonehoof

#33650 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

Ti si obican kurac od ovce sa svojih 15 godina, i ostat ces kurac od ovce do kraja zivota. Haj sad u cosak, rekla mama nema kompjutera danas.
Post Reply