SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#33626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

hrasno38 wrote:Ovdje nije poenta ubistvo nego je poenta da je ubistvo pocinio 15-godisnjak i poenta je da je u sred grada bar kako kazu ovaj ubijeni ponio sikiru na obracun i zakacio mu sa njom brata. Brutalnost takoreci balavaca je ono sto najvise brine a posebno brine opet kazem ako je tacno to sto je majka ubice rekla da je ove prijavljivala policiji pitaj boga koliko puta i da onom stvari nisu mrdnuli. Sto se tice policije Novog Grada i sam se imao priliku uvjeriti koliko su nezainteresovani da provode zakon lai i da stite one koji ga krse.
Kada poslije iskustava sa sarajevskom policijom dođem u Zenicu, isto kao da sam sa slobode došao da živim u Sjevernu Koreju.
I nije da ne godi promjena, vjeruj mi...
Xavier1

#33627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

Ma nema mi nista gore od klosarcica sto maltretiraju manje i slabije. Nastradali po novim informacijama ima 21 godinu. Znaci nije dijete. I klipan zlostavlja malog od 15 godina. Neka ga je ubio pa i ako je planirao.
Vec sam rekao. Jedan debil manje na ulicama. Hvala djecaku.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#33628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Sta ce biti s malim??? Traume poslije ovoga nece biti male, a moguca osveta ronaldove brace, rodbine, nije nimalo naivna situacija....
Freamon Lester

#33629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

Ja cu napisati samo da je sreca sto ima 15 godina. Da se sud vodi moralom i emocijama mali bi vec na slobodi bio. Medjutim ovdje se radi o prekoracenju nuzne odbrane. I opet ponavljam sreca jer ima 15 godina pa nece snositi posljedice.

A braca cigani neka se razmisle malo nad svojom djecom. Uzivaju merhametluk u Bosni i zlostavljaju. A narodu kad dodje do grla onda ce da gore naselja mao u Srbiji ili Madjarskoj. I ovdje da jos jednom napravin razliku od cigana i roma. Romi su narod kao i svaki drugi. Cigani to je vec determinisano nacinom zivota. Nije nuzno da je rom. :D

I na kraju jos jednom pljuc na policiju. Da se radi o ozbiljnoj policiji davno bi to rjeseno bilo samarcinon. Pa bi sadasnji rahmetlija vjerovatno bio na zivotu jer bi znao da ce u slucaju sranja bilo kakvog on dobiti prvi po nosu.
MensurM

#33630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Znači, svjesno je ponio nož u tuču.

drug_profi

#33631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

arzuhal wrote:
drug_profi wrote:Ja mislim da se i ovdje moze odgovarati za takav govor mrznje, ako neko prijavi gdje treba.

Ja se trecem rajhu divim sa svakog aspekta, ali kao neprijatelju. Ono sto prezirem je holokaust i konacno rjesenje za jevreje, cigane i slavene.
Ne bi mi palo na pamet kao stovaocu vermahta da kazem da je Hitler imao pravo po tom pitanju.
Nacizam na jednu stranu, njemacka genijalnost na drugu.
Ali ove bule bi sutra rekle i da je Abu Budalaš imao pravo što je ubijao ateiste, tako da se tim mozgovima ne treba čuditi.
Ako možeš pronaći poštovanje i divljenje jednom licu jednog te istog režima, a odvratnost spram drugog, de, jebiga, nađi nešto što poštuješ i čemu se diviš i kod tih žena... Ili nema ničeg dobrog kod pokrivenih ženturača, bula?
Ne generališem sve bule, već konkretno ove koje tvrde da je Hitler imao pravo. U tom kontesktu je moj komentar. A ti arzo, vjerovatno znaš šta ima ispod slojeva... mene vala ne zanima.
dječak sa šibicama

#33632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

haha ali kako se okrece misljenje pojedinaca nakon sto su vidjeli mamu :D
JThomas

#33633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

onda nisu ni cigani tako crni :mrgreen:
MensurM

#33634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

dječak sa šibicama wrote:haha ali kako se okrece misljenje pojedinaca nakon sto su vidjeli mamu :D
Nismo je ni vidjeli.
jajara

#33635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jajara »

ne znam sta vam nije jasno? kaze zena da ima u policiji dokumentovano da su im napadali kucu, da su ih maltretirali vise puta i da je sve uredno prijavljivano policiji. to sto oni nisu nista poduzeli i ovog strpali iza resetaka na 7,8 godina to je njihov propust..svakako je imao sitnih kradja i ko zna kakvih jos sranja kamaru..

a o pricama sta ce mu noz kad je poso u dzamiju potpuno se slazem. trebo je otic i zolju ispalit odma sutradan kad su mu ovi napali na kucu tako da odma rijesi i problem osvete..da niko ne ostane da gonja pravdu/nepravdu
SmokingMan

#33636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

MensurM wrote:Da samo sto ovdje nije rijec o Romima nego ocito lokalnim mafijacicima koji su presli granicu i fasovali kao i svaki nasilnik koji kad tad naidje na budalu vecu od njega.

Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.
Verzija od ubice je da su se išli naći s romima da se obračunaju i da su ih još prozivali da su picke jer ne smiju doci.

I jos ponio noz. Znaci, ubistvo s namjerom.[/quote]

Nositi nož sa sobom (i prijetiti) automatski ne povlači i namjeru da bi se neko ubio,ili ranio (lakše,teže),neko to radi da bi zastrašio sebe/drugog iz nužde.Mnogi scenariji se dešavaju nakadno,shodno okolnostima....

Reći ću ti da smo mi tako kao idiotizirani klinci u više navrata zajebavali starijeg lika iz dobrinje C-5,a koji je inače prodavao novine.Frajeru je jedne prilike prekipjelo naše dobacivanje,prišao nam kod haustora gdje smo inae sjedili i uz torbe hladno izvadio jebenu nožčinu sa kojom je medvjeda mogao preklati.I šta se desilo,od tada mu se nismo smjeli približiti na 50 metara,koliku nam je strah od sebe ulio u kosti....... :run: :D

Da smo recimo,nas 4.ca imali hrabrosti da ga u takvim okolnostima napadnemo,vjerovatno bi na nas potego nož,i nekoga eventualno teže ranio...Najmanje...
MensurM

#33637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

SmokingMan wrote:
MensurM wrote:Da samo sto ovdje nije rijec o Romima nego ocito lokalnim mafijacicima koji su presli granicu i fasovali kao i svaki nasilnik koji kad tad naidje na budalu vecu od njega.

Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.
Verzija od ubice je da su se išli naći s romima da se obračunaju i da su ih još prozivali da su picke jer ne smiju doci.

I jos ponio noz. Znaci, ubistvo s namjerom.
Nositi nož sa sobom (i prijetiti) automatski ne povlači i namjeru da bi se neko ubio,ili ranio (lakše,teže),neko to radi da bi zastrašio sebe/drugog iz nužde.Mnogi scenariji se dešavaju nakadno,shodno okolnostima....

Reći ću ti da smo mi tako kao idiotizirani klinci u više navrata zajebavali starijeg lika iz dobrinje C-5,a koji je inače prodavao novine.Frajeru je jedne prilike prekipjelo naše dobacivanje,prišao nam kod haustora gdje smo inae sjedili i uz torbe hladno izvadio jebenu nožčinu sa kojom je medvjeda mogao preklati.I šta se desilo,od tada mu se nismo smjeli približiti na 50 metara,koliku nam je strah od sebe ulio u kosti....... :run: :D

Da smo recimo,nas 4.ca imali hrabrosti da ga u takvim okolnostima napadnemo,vjerovatno bi na nas potego nož,i nekoga eventualno teže ranio...Najmanje...[/quote]

I odgovarao bi za to jer je na vas krenuo nožem, kao što je ovaj malac u tuču krenuo s nožem.
90minut

#33639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ako ima u zapisniku prijava onda je sve uredno.
SmokingMan

#33640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Ne moreš znati šta se desilo neposredno prije toga,osim aktera.Možeš sa nekim ugovoriti tuču,imati namjeru,otići na dogovoreno mjesto sa oružjem (vatrenim,hladnim) a da ne dođe do krvavog ishoda.Nije nšta strano da su ljudi bezbroj puta potezali pištolje jedni na druge,čisto kako bi se svorila ta atmosfera straha kod drugih.Prijetnje imaju svoju metodologiju.Neko zna iskontrolisati situaciju u svoju korist i izaći iz nje sa puno benifita,a neko jednsotavno ne...I na kraju dobiješ krvavi koktel,kao onaj od prije dvije noći...
MensurM

#33641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

"Brat i ja smo zbog svega toga u subotu otišli na pijacu Otoka i tu smo kupili jedan nož i metalnu palicu", ispričao je Ejjub D.

U zatvor s malim.

I zašto je Silvio osumnjičen za pokušaj ubistva ako je tupim dijelom sjekire zamahnuo i slučajno udario drugog brata? Kako je to pokušaj ubistva?
tempuser

#33642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Sve treba uzeti u obzir, ali teško da ista moze pobiti noz.
Noz sam po sebi kvalifikuje djelo, a na sudjenju bi se trebale utvrditi po kojim okolnostima je izvrseno, sta su olaksavajuce, a sta otezavajuce okolnosti, ali i dalje ne mjenja cinjenicu da je djelo pocinjeno.
i agree

#33643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

ako je ovako kao sto pise znaci nije ubistvo iz samoodbrane kao sto se ovde pricalo nego planirano ubistvo.otici kupiti noz i palicu te pozvat na fajt ne radi neko u samoodbrani.trebao je sa roditeljima otici u policiju i pokazat prijetece poruke na instagramu a ne uzimat stvar u svoje ruke.
SmokingMan

#33644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

tempuser wrote:Sve treba uzeti u obzir, ali teško da ista moze pobiti noz.
Noz sam po sebi kvalifikuje djelo, a na sudjenju bi se trebale utvrditi po kojim okolnostima je izvrseno, sta su olaksavajuce, a sta otezavajuce okolnosti, ali i dalje ne mjenja cinjenicu da je djelo pocinjeno.
Tako i biva....Na osnovi ovoga će se i dorediti visina kazne...
Last edited by SmokingMan on 27/08/2019 17:37, edited 1 time in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

MensurM wrote:Kako je to pokušaj ubistva?
ma sta djeca znaju sta je sjekira i tupi dio ..
MensurM

#33646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

i agree wrote:
ako je ovako kao sto pise znaci nije ubistvo iz samoodbrane kao sto se ovde pricalo nego planirano ubistvo.otici kupiti noz i palicu te pozvat na fajt ne radi neko u samoodbrani.trebao je sa roditeljima otici u policiju i pokazat prijetece poruke na instagramu a ne uzimat stvar u svoje ruke.
I još provocira u porukama: Evo, mi smo došli, gdje ste vi?

:-)

5+ godina zatvora i ne puštati na slobodu do suđenja jer je opasan po društvo.
i agree

#33647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

MensurM wrote:
i agree wrote:
I još provocira u porukama: Evo, mi smo došli, gdje ste vi?

:-)

5+ godina zatvora i ne puštati na slobodu do suđenja jer je opasan po društvo.
tacno,poziva decko na fajt,cisto kurcenje kakva samoodbrana,ono sad ces vidjet ko ima muda uzivo a ne ko ti da prijetis preko instagrama
Guadalajara

#33648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Xavier1 wrote:Ma nema mi nista gore od klosarcica sto maltretiraju manje i slabije. Nastradali po novim informacijama ima 21 godinu. Znaci nije dijete. I klipan zlostavlja malog od 15 godina. Neka ga je ubio pa i ako je planirao.
Vec sam rekao. Jedan debil manje na ulicama. Hvala djecaku.
Guadalajara

#33649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

dječak sa šibicama wrote:Da samo sto ovdje nije rijec o Romima nego ocito lokalnim mafijacicima koji su presli granicu i fasovali kao i svaki nasilnik koji kad tad naidje na budalu vecu od njega.

i agree

#33650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Gledam mu izjavu ove majke kaze ja sam bila u policiji ranije ali niko nista to ce kao sad sve sredit preko advokata,pa gospodjo draga trebali ste tog advokata uzet ranije ako nije reagovala policija na vase prijave u sta sumnjam,ne sad kad je pala mrtva glava.
Last edited by i agree on 27/08/2019 17:46, edited 1 time in total.
Post Reply