Azirine kašike klocu jedan
SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33601 Re: SDP
beton linija: Ali šta smo mi to propustili da vidimo pored očiju?
- emigrazione
#33602 Re: SDP
Ali urbana gerila ocito ne konta fol, slabo hodaju po pijacama, sta li 
-
Android Knego
#33603 Re: SDP
obavezno da je nacrtan i "prolaz" prije kojeg pise NISTA, a poslije kojeg pise NIGDJEJoseMujica wrote:evo slogan za oktobar
SDP
MI SMO U PROLAZU!
pa veliki poster sa Sratkom uz natpis Čovjek u prolazu!
-
rokan
#33604 Re: SDP
"ja preuzimam odgovornost na sebe" - i to je to.emigrazione wrote:DRŽ'TE LOPOVA!!!JoseMujica wrote:
pa šta je ovo drugovi.....reČe se Neonko je prvi počeo s onim "ovo je poruka političarima da rade svoj posao"...pa Šemsudin nastavio s tiradom o parfemisanim pismima PreCedniku...a sada i Slučajni prolaznik sasvim slučajno prolazi kroz GO u pauzi leta do Frankfurta a.m.
al što nije zabilježilo oko kamere i što me interesuje...jel bilo barem pokušaja "drugarske kritike" na račun PerCednika?![]()
Ja govneta profesorskog majku mu...kako jezikom prevrce po ustima, pa onda malo okicama lopovskim...ali najzajebaniji je kada pocne urlati i satro ruziti Damira Hadzica i ostale![]()
"ko nece da prizna gresku nek se skloni" a u sebi misli "ali to ne vazi za mene jer ja sam dozivotni slucajni prolaznik".
mislim da je nakon hajre hastora ovo najveci sibicar kojeg je bosna ikad imala.
- jon_jovi
#33605 Re: SDP
Ova najnovija dešavanja jasno govore o nemoći naroda da prepozna genija i medija više sile slučajnog prolaznika
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33606 Re: SDP
što bi reko Don Neonko do naroda jejon_jovi wrote:Ova najnovija dešavanja jasno govore o nemoći naroda da prepozna genija i medija više sile slučajnog prolaznika
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33607 Re: SDP
Ne rekoše šta znači "preuzimanj eodgovornosti" rasipanja novcem poreskih obveznika. Je li to dispozicija koja vuče sankciju ili je bez sankcije kako je ova reketaška mafija i navikla?
- KatarinaKosaca
#33610 Re: SDP
rokan wrote:mislim da je nakon hajre hastora ovo najveci sibicar kojeg je bosna ikad imala.
Šibicari su gospoda za ovaj jad. Šibicari su profesionalci koji diljem svijeta valjaju šibicu i varaju, vidjela sam ih u Amsterdamu, Rimu, Madridu, Barceloni i Krakovu. Neće nikad zavalit svog komšiju iz mahale. Kreirali su sarajevski brand šiobicu i nadimak svim sarajlijama.
Za razliku od toga ovo je najljigavije i hinjsko ponašanje u vlasti.
-
wolf07
#33611 Re: SDP
Samo je jos falilo da se pomene cuvena - "drugarska kritika"!KatarinaKosaca wrote:Ne rekoše šta znači "preuzimanj eodgovornosti" rasipanja novcem poreskih obveznika. Je li to dispozicija koja vuče sankciju ili je bez sankcije kako je ova reketaška mafija i navikla?
-
darios31
#33612 Re: SDP
A ovdje u ovom obracanju ovog zagondzije izvlaci se tacno na koga se misli,a to je liponja presjednik glavnog odbora sdp usk,a isti ovaj zagondzija je vratio neustavno ovog liponju na mjesto presjednika glavnog sdp usk uz prkos dva puta izglasanom ne povjerenju ovom lopovu znaci clanovi svih opstina usk su dva puta izglasali ne povjerenje ovom liponji i isti ga zagondzija vraca na to mjeso i jos kaze predaje mu sve ovlasi da upravlja sa ovim kantonom do kraja mandata a narod i clanovi uvidjeli kradju,krimimal i sve ostalo kod ovog istog liponje koji je jednim djelom unistio taj usk kanton i sad se on pita ko nije radio transparentno.E sdp-ovci vi ste ovu drzavu unistili zajeno sda,s bih i sbb djelimicno sto se tice federacije.JoseMujica wrote:
pa šta je ovo drugovi.....reČe se Neonko je prvi počeo s onim "ovo je poruka političarima da rade svoj posao"...pa Šemsudin nastavio s tiradom o parfemisanim pismima PreCedniku...a sada i Slučajni prolaznik sasvim slučajno prolazi kroz GO u pauzi leta do Frankfurta a.m.
al što nije zabilježilo oko kamere i što me interesuje...jel bilo barem pokušaja "drugarske kritike" na račun PerCednika?
- vee-jay
#33613 Re: SDP
dustaban wrote:
- KatarinaKosaca
#33614 Re: SDP
Upravo nam reče jedna vijećnica iz SDP na kantonalnoj skuštini kako građani pojma nemaju i nisu upućeni, kako oni nemaju privilegija i zamoli žena i ostade joj obraz na licu kako nije vrijeme za "podmetanje". Da, reče ova profesionalna viječnica "Slažem se sa Dinom". Valjda Dino Konaković, iz stranke brata po materi korupciji.
Dokle ide bezobrazluk, bahatost, neodgoj, neprofesionalnost, ponižavanje građana, imate li kraj esdepeovci?
Dokle ide bezobrazluk, bahatost, neodgoj, neprofesionalnost, ponižavanje građana, imate li kraj esdepeovci?
- brzica
#33616 Re: SDP
brzica wrote:Može niže, može...idu izbori
- Styling
#33617 Re: SDP
Ne treba da cudi odnedavno medjusobno komplimentiranje izmedju SDA i SDP-a. Oni su od famozne vecere Bakir-Zlatko u restoranu Dubrovnik zvanicno u koaliciji.
- KatarinaKosaca
#33618 Re: SDP
Sad ih je nužda ipak natjerala. Ovim zadnjim dešavanjima je više izgubila SDA koja je već, mislim, dijelila mjesta i ministarstva za oktobar, jer je usljed očajne vladavine SDP-a i imala šansu da pobijedi. Ovo ih je bacilo u blato više nego ikad, pa su stoga i više vremena proveli u konsolidiranju redova, više se pogubili i lupetarili u izjavama, više plakali (ako je moguće više plakati od Zlatka).Styling wrote:Ne treba da cudi odnedavno medjusobno komplimentiranje izmedju SDA i SDP-a. Oni su od famozne vecere Bakir-Zlatko u restoranu Dubrovnik zvanicno u koaliciji.
-
baxul
#33619 Re: SDP
misliš da ih se u njihovim utvrdama tipa banovići i ogrebalo u ovome? tuzlu nikad nisu ni imali, u sarajevu je sve rasuto svakako. zenica strong. bihac, tamo ih niko nije ni spomenuo u negativnom kontekstu (mogu da se lipovači zahvale na dobrom poslu za njihovu stvar). mostar pfff mostar?KatarinaKosaca wrote: Sad ih je nužda ipak natjerala. Ovim zadnjim dešavanjima je više izgubila SDA koja je već, mislim, dijelila mjesta i ministarstva za oktobar, jer je usljed očajne vladavine SDP-a i imala šansu da pobijedi. Ovo ih je bacilo u blato više nego ikad, pa su stoga i više vremena proveli u konsolidiranju redova, više se pogubili i lupetarili u izjavama, više plakali (ako je moguće više plakati od Zlatka).
najtužniji je SDP poslije svega ovoga, oni su sve svoje dobitke pretvorili u gubitke a tamo gdje imaju utvrde su veoma načeti (iako sumnjam da će ih grad tuzla izdat (ikad). TK mogu zaboravit.).
u sda je jedina promjena vatreno krštenje bakira u defakto lidera. sdp-ov lider pak u odsudnim momentima zajeca pred milionskim auditorijem, njihovi likovi postadoše poster-boysi protesta (lipovača, čaušević) dok onaj u ZDK nije ni izašo pred kamere nego policajac pročito ostavku niko ne zna ni kako lik izgleda dok su lipovača i čaušević ostali svima u sjećanju.
'elem...
-
VjecitiStudent
#33620 Re: SDP
Razvališe večeras Pudarića na bht1
-
wolf07
#33621 Re: SDP
Ja samo ne znam kako ce Zlaja podnijeti da je u ovim nazovi-demonstracijama iz SDP-a cesce pominjan Lipovaca, Imamovic, Causevic.... nego on. Jbg, covjek je toliko naviko da se u narodu percipira SDP=Zlatko da mu ovo sad dodje k'o da je zaboravljen. Pocece poput Crnogoraca u vrijeme NATO udara po Srbiji i Kosovu - "Bombardujte i nas - nijesmo sugavi"! Fakat, ako SDP prezivi ovaj cirkus ima da se Zlaja najebe familije nekim tipovima u stranci, ono u fazonu "sta imaju vas smjenjivat kad sam ja jos uvijek tu"!
- jon_jovi
#33622 Re: SDP
OO SDP ILIDŽA:
Nasrtaj neformalne SDA na ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole Ilidža
Dok se građani Bosne i Hercegovine bore za komad kruha, socijalnu pravdu i minimum dostojanstva koje im pripada, SDA-u i njenim kadrovima i dalje su bitna samo kadrovska raspoređivanja
Organizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.
- Dok se građani Bosne i Hercegovine bore za komad kruha, socijalnu pravdu i minimum dostojanstva koje im pripada, SDA-u i njenim kadrovima i dalje su bitna samo kadrovska raspoređivanja - saopćeno je iz OO SDP BiH.
Kako je saopćeno iz SDP-a BiH Ilidža, najbahatiji primjer uvođenja strahovlade i promoviranje stranačke sile se dogodio u Osnovnoj muzičkoj školi na Ilidži, koju je nedavno posjetila neformalna grupa na čelu s predsjednikom Općinske organizacije SDA i načelnikom općine Ilidža, inače kadrom SDA.
- Cilj se da naslutiti. Zastrašivanje i uzrokovanje podjela uposlenih, uvođenje strahovlade, zavođenje (ne)reda prema kriterijima SDA, te postavljanje svojih ''poslušnih'' kadrova pod svaku cijenu. Niz nemilih događaja po kojima je u posljednje vrijeme, ''nažalost'', Osnovna muzička škola Ilidža postala prepoznatljiva, ukazuje da je SDA ovdje već uveliko upetljala svoje prste, te da kadrovska riješenja u upravljačkoj strukturi ove škole ne idu u skladu s njihovim interesima - stoji u saopćenju.
SDPBiH Ilidža navodi da je Osnovna muzička škola Ilidža specifična odgojno-obrazovna ustanova koja je osnovana davne 1976. godine, a koja je opstala i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, te kroz svoju historiju bila poznata po stručnom pristupu nastavnika i nizu pedagoških uspjeha.
Potreba za očuvanjem takvog rejtinga ove Ustanove jednostavno se nameće kao imperativ. Općinska Organizacija SDP-a BiH Ilidža oštro osuđuje nasrtaj ove neformalne SDA grupe na Ravnatelja i uposlenike Osnovne muzičke škole, njihovo miješanje u upravljačku strukturu i obrazovni proces, te namjeru da kroz ne poštivanje nadležnosti i odgovornosti resornog ministarstva urušavaju temelje ustavnog poretka u FBiH.
Kao konstruktivna opozicija, SDP-a BiH Ilidža poziva načelnika Općine Ilidža i tzv. ''parlamentarnu većinu'' u O.V. Ilidža, da umjesto poslova za koje nismo nadležni, započnemo borbu sa pitanjima iz naše nadležnosti.
- Predlažemo, a i građani od vas to zahtijevaju, da hitno pokrenete aktivnosti na smanjivanju javne potrošnje, preispitivanje i izmjenu Odluke o imenovanju dva dopredsjedavajuća u OV Ilidža, Odluke o plaćama i naknadama izabranih zvaničnika i državnih službenika u Općini Ilidža i slične odluke pomoću koji se pune džepovi uposlenih u ovom administrativnom aparatu - istaknuto je u saopćenju.
OO SDP BiH Ilidža strahuje da ovakve SDA-ove politike ne uvedu u scenarij po kome bi se 20-ak godina nakon rata i skoro pola vijeka rada Osnovna muzička škola na Ilidži ugasila, pa poziva nadležne Vladu Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da se hitno uključe u proces rješavanja nagomilanih problema kako bi se spriječila daljnja erozija ovoga, za našu općinu, bitnog kolektiva.
Izvor: OO SDP BiH Ilidža
Novosti
Odgovor na saopćenje za javnost SDP BiH Ilidža
25.02.14 - 03:40
„ Kako je gadno ulizica biti
I drugom smradne cjelivati stope!
Kako je gadno, proseć suze liti,
Kako je gadno ulizica biti!...”
Poštovani komunisti,
Drago mi je da ste reagovali na moju aktivnost da pokušam zaštiti djecu u JU OSNOVNA MUZIČKA ŠKOLA ILIDŽA od ljudi koji u borbi za lične interese i lične pozicije ne vide učenike škole. Čitajući vaše saopćenje shvatio sam da ste neupućeni i zlonamjerni.
1) Nije bilo nasrtaja na v.d. dIrektoricu, jer ona nije v.d direktor, a ista je prisustvovala I obavještena je na sastanku sa Općinskim načelnikom da je sljedeći sastanak u školi.
2) Nismo neformalna grupa, mi smo na izborima dobili legitimitet. Vi ste opozicija i shvatamo da to teško podnosite. Htio bih vas podsjetiti da ste u svim važnijim stvarima i odlukama kroz Općinsko vijeće Ilidža koje su u interesu građana naše općine bili protiv ili suzdržani.
3) Samo zlonamjerni poput vas, nakon prikazanog snimka mogu reći da mi štitimo samo jednu stranu, naš jedini interes je interes djece. Medijacija je bila pokušaj nalaženja rješenja izlaza iz situacije u kojoj su svi u školi, svojim ponašanjem sramote časno zvanje nastavnika.
4) Žao mi je što među vašim članstvom nema povjerenja ni koordinacije, jer da ima znali bi ste da su i vaša Smiljana Viteškić, predsjedavajuća Općinskog vijeća kao i vaši vijećnici bili pozvani na ovaj sastanak. Na ovom sastanku su bili predstavnici svih klubova političkih partija i samostalni vijećnici koji su dio ovog saziva Općinskog vijeća Ilidža. Svojim ne iskazivanjem protivljenja oni su pokazali da podržavaju moje nastojanje da riješimo ovaj problem.
5) Mi nismo nadležni za školske programe, ali smo nadležni za red i mir, uslove za rad, bezbjednost djece. Smješno je da sutra kad neka budala napravi nesreću, unese drogu, oružje, opljačka i sl; da „lijete krokodilske suze“ zato što smatrate da nismo nadležni.
Stih Muse Ćazima Ćatića govori o mom mišljenju na vaše saopćenje više od napisanog. Reći da se građani bore za komad kruha i reći da ste vi ti koji se brinete o tome je čista laž. Ja ne znam niti jednu dobronamjernu stvar u zadnjih dvadeset godina, niti u zadnjih šezdeset i pet godina od kako se vi i vaši prethodnici bavite politikom da ste je napravili a da nije propala.
Nemojte misliti da vaša odgovornost za situaciju u BiH zbog jednoumlja i laži nije manja od naše. Ja sam načelnik općine Ilidža, i nisam na toj funkciji isključivo SDA-ov nego svih građana općine Ilidža. Ako to ne znate poštovati onda razmislite o vašoj političkoj zrelosti. Situaciju koju pokušavate zloupotrijebiti i stvari koje govorite nemaju veze jedna sa drugom. Dajete sebi za pravo da komentarišete stvar o kojoj nemate pojma.
Na um mi pade pjesma iz 70-ih godina „EVO SAD SE I KROKODILI ZNOJE POTRAJE LI DUGO BIĆE ZLO“
S poštovanjem,
OPĆINSKI NAČELNIK
prof.dr. Senaid Memić
Last edited by jon_jovi on 25/02/2014 16:37, edited 1 time in total.
- Havatar
#33623 Re: SDP
Urbani glas je iznad togaemigrazione wrote:Ali urbana gerila ocito ne konta fol, slabo hodaju po pijacama, sta li
-
Shaptach kobilama
#33624 Re: SDP
Pa šta je ovo ljudi moji ..niko da komentira "briljantan" nastup velikog vođe sinoc na Hayat tv ? Kao da sam gledao Allistaira Campbela osobno ...

- Styling
#33625 Re: SDP
Shaptach kobilama wrote:Pa šta je ovo ljudi moji ..niko da komentira "briljantan" nastup velikog vođe sinoc na Hayat tv ? Kao da sam gledao Allistaira Campbela osobno ...![]()
Ko ce komentarisati? Oni koji su po sluzbenoj duznosti gledali nece se usuditi a ostali su gledali Ligu Prvaka.