Manchester City FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
archi_a
#33601 Re: Manchester City FC
pcke od igraca. krna od kluba
-
baglama
#33602 Re: Manchester City FC
moj DZeksone sta bi. Navas jos gori
- Mali_Vuk
#33603 Re: Manchester City FC
Jel vama ova ekipa Sitija liči na jednog od kandidata za osvajanje EPL-a? 
-
todd_smith
#33604 Re: Manchester City FC
Ali argument da je to plastika i slicno, ne pije vode.
Chelsea su od para, pa ljudi dominraju, sto u Eng tako i u LP pa cak i EL. Nemas ti trenera, da stvori nesto. Svi za sebe igraju, niko za ekipu.
Chelsea su od para, pa ljudi dominraju, sto u Eng tako i u LP pa cak i EL. Nemas ti trenera, da stvori nesto. Svi za sebe igraju, niko za ekipu.
-
zelenjava
#33605 Re: Manchester City FC
Očajna forma u zadnje tri utakmice, zijanit će i od Jedinstva sa ovakvom igrom lagano. Još se Silva povrijedio.
Nevjerovatno fakat, nemaju igrača za kojeg možeš reži da je u formi, ko da su ih iz kafane sakupili i na teren poslali.
Nevjerovatno fakat, nemaju igrača za kojeg možeš reži da je u formi, ko da su ih iz kafane sakupili i na teren poslali.
- Bosanski_kralj
#33606 Re: Manchester City FC
Samo da od njih ne izgube.zelenjava wrote:Očajna forma u zadnje tri utakmice, zijanit će i od Jedinstva sa ovakvom igrom lagano. Još se Silva povrijedio.
- noiserr
#33607 Re: Manchester City FC
Pellegrini nezna kupiti igrace. Ono igraca sto valja je doveo ili Mancini ili Hughes. Ovo sve sto je pokupovao Pellegrini je negdje za sredine tabele. Sagna, Mangala, Demichelis, Navas, Fernandinho, Jovetic sve je to prosijek.. Ni jedan nebi igrao za kakav jaci tim.
- Tito_i_Partija
#33608 Re: Manchester City FC
Nekad me stvarno cudi kako ova nula od ekipe uspije osvojiti EPL, i onda sledece sezone ispada tolika karina u CL i generalno u kupovima.
Toliko sam zamrzio ovu ekipu. Postala je utociste sebicnih igraca polu-talenata dovodjenih od strane trenerskih ubleha koji iz sezone u sezonu iskoristavaju masovnu lovu koju imaju na raspolaganju da naprave jos vecu sramotu od ovog vec uveliko silikonskog kluba. Zato sam najvise zelio da Dzeko ode, jer on u ovoj farsi od kluba nikad nece dostici svoj puni potencijal kao igrac.
Toliko sam zamrzio ovu ekipu. Postala je utociste sebicnih igraca polu-talenata dovodjenih od strane trenerskih ubleha koji iz sezone u sezonu iskoristavaju masovnu lovu koju imaju na raspolaganju da naprave jos vecu sramotu od ovog vec uveliko silikonskog kluba. Zato sam najvise zelio da Dzeko ode, jer on u ovoj farsi od kluba nikad nece dostici svoj puni potencijal kao igrac.
-
zelenjava
#33609 Re: Manchester City FC
Nije to do Pellegrinija već do FFP-a. Malo sutra oni ne bi pokuišali kupiti Fabregasa ili Sancheza da nije FFP-a.
Fernandinho je lani bio ponajbolji vezni u ligi, ove godine je totalno van forme, izgleda da se još nije oporavio od onog njemačkog gaženja u polufinalu.
Mangala je mlad momak i protiv Chelsea je pokazao da je strašan talenat, nije lako upasti u novu ligu i klub u krizi, sa obranom u raspadu i stalnim mijenjanjem zadnja 4. Loše je odigrao zadnjih par utakmica ali vjerujem da će ispasti on dobar igrač, ima sve predispozicije za to.
Jovetić puno zuji, malo meda daje.
Sagna je došao džabe i ja sam mislio da je to odličan posao. Iskusan igrač sa godinama staža u PL-u, dobro igrao u Arsenalu.. ali katastrofa ovo što je odigrao u City-u dosad.
Navas - koliko para toliko muzike. 15-a miliona eura ti danas u većini slučajeva kupi prosječnog "squad" igrača.
Ovaj Cityev tim je čudna grupa igrača definitivno, more talenta ali im u glavama nešto nije u redu. Jednu godinu se vrate iz mrtvih i osvoje ligu, slijedeću totalni pad. Mentalitet nula bodova. I loše trgovanje u ljetima nakon osvajanja liga, pod pritiskom FFP-a. Realno, oni već godinama nisu skupili svjetsku klasu igrača. Pokušavaju kupovati nešto jeftino ili wanna be/might be svjetska klasa ali ne ide im od ruke. A prava kvaliteta im izmiče konstantno jer ne mogu zbog FFP-a - van Persie, Hazard, Di Maria, Sanchez, Fabregas, od tih 5 bi bar 2 bila u City-u da ih nije UEFA stisla, a sve su igrači koji ti mogu odličiti utakmicu u svakom trenutku. Treba ovaj tim dobro osvježiti sa vrhunskom klasom za neki iskorak.
Sve u svemu, City očajno izgleda zadnjih par utakmica. Onaj remi protiv CSKA ih je izgleda dobro uzdrmao.
Fernandinho je lani bio ponajbolji vezni u ligi, ove godine je totalno van forme, izgleda da se još nije oporavio od onog njemačkog gaženja u polufinalu.
Mangala je mlad momak i protiv Chelsea je pokazao da je strašan talenat, nije lako upasti u novu ligu i klub u krizi, sa obranom u raspadu i stalnim mijenjanjem zadnja 4. Loše je odigrao zadnjih par utakmica ali vjerujem da će ispasti on dobar igrač, ima sve predispozicije za to.
Sagna je došao džabe i ja sam mislio da je to odličan posao. Iskusan igrač sa godinama staža u PL-u, dobro igrao u Arsenalu.. ali katastrofa ovo što je odigrao u City-u dosad.
Navas - koliko para toliko muzike. 15-a miliona eura ti danas u većini slučajeva kupi prosječnog "squad" igrača.
Ovaj Cityev tim je čudna grupa igrača definitivno, more talenta ali im u glavama nešto nije u redu. Jednu godinu se vrate iz mrtvih i osvoje ligu, slijedeću totalni pad. Mentalitet nula bodova. I loše trgovanje u ljetima nakon osvajanja liga, pod pritiskom FFP-a. Realno, oni već godinama nisu skupili svjetsku klasu igrača. Pokušavaju kupovati nešto jeftino ili wanna be/might be svjetska klasa ali ne ide im od ruke. A prava kvaliteta im izmiče konstantno jer ne mogu zbog FFP-a - van Persie, Hazard, Di Maria, Sanchez, Fabregas, od tih 5 bi bar 2 bila u City-u da ih nije UEFA stisla, a sve su igrači koji ti mogu odličiti utakmicu u svakom trenutku. Treba ovaj tim dobro osvježiti sa vrhunskom klasom za neki iskorak.
Sve u svemu, City očajno izgleda zadnjih par utakmica. Onaj remi protiv CSKA ih je izgleda dobro uzdrmao.
-
todd_smith
#33610 Re: Manchester City FC
Fernandinho je uz Yayu prosle sezone bio njihov najbolji vezni igrac.noiserr wrote:Pellegrini nezna kupiti igrace. Ono igraca sto valja je doveo ili Mancini ili Hughes. Ovo sve sto je pokupovao Pellegrini je negdje za sredine tabele. Sagna, Mangala, Demichelis, Navas, Fernandinho, Jovetic sve je to prosijek.. Ni jedan nebi igrao za kakav jaci tim.
- Muhamed Đakmić
#33611 Re: Manchester City FC
Boga mi ti isto kao njihov bluemoon. Perfekno su oni snimili problem i zaključili da im trebaju Pogba i Reus da prođu grupnu fazu Lige prvaka. Uporediti City sa klubovima koji postižu slične rezultate i vidjeti da je ovo debelo preplaćena skupina poluigrača.zelenjava wrote:Nije to do Pellegrinija već do FFP-a. Malo sutra oni ne bi pokuišali kupiti Fabregasa ili Sancheza da nije FFP-a.
Čuj fali im vrhunska klasa. Dali su onolike milione na Mangalu umjesto da pokušaju dovesti Fabregasa. Nije im niko za to kriv do oni sami.
- House
#33612 Re: Manchester City FC
Džeko je odličan kakvi su ostali
tobejarabi levata
- Tito_i_Partija
#33613 Re: Manchester City FC
Pobrk'o si loncice. U slucaju City-a, FFP nije uzrok problema, vec posljedica. Sve gora transfer politika kluba, koju samo Liverpool redovno nadmasi u "kvalitetu" igraca, je dovela do toga da klub eksponencijalno vise trosi nego sto unosi, i zbog toga je ove godine prinudjen da plati obilnu FFP kaznu i da se suzdrzi od ponovnog masovnog trosenja.zelenjava wrote:Nije to do Pellegrinija već do FFP-a. Malo sutra oni ne bi pokuišali kupiti Fabregasa ili Sancheza da nije FFP-a.
Ako samo gledamo sezonu 13/14, prije nego sto ih je FFP pravo puko po novcaniku:
Kupljeno:
Jesus Navas - £22,900,000
Fernandinho - £30,000,000
Álvaro Negredo - £20,600,000
Stevan Jovetic - £25,800,000
Zacharias Faour - £400,000
Martín Demichelis - £3,500,000
Ukupno: £ 103,200,000
Prodano:
Carlos Tevez - £12,000,000
Jeremy Helan - £400,000
Denis Suárez - £1,000,000
Kolo Toure - Free
Wayne Bridge - Free
Maicon - Free
Roque Santa Cruz - Released
Ryan McGivern - Free
Omar Elabdellaoui - Free
Abdul Razak - Undisclosed
Harry Bunn - Free
Ukupno: £ 13,400,000
Halo ba, pa platit astronomske cijene za igrace koje nema na mapi dok se recimo Fabregas i Diego Costa ove sezone prodase za 30 i 32 miliona funti. Klub je jednostavno meta za deranje, jer svi znaju da City niti ima fajde od svoje akademije, niti od svojih skauta, niti od samog vlasnika koji nije nimalo zainteresovan za ekonomsku izdrzljivost kluba.
Sad fino dobijaju ono sto su trazili, i prava mi je uzivancija gledat' ih kako se muce.
-
zelenjava
#33614 Re: Manchester City FC
Pa platili su zato što im Fabregas nije toliko potreban, imaju Silvu, Nasria, Jovetića, a i Yaya je igrao oko tih pozicija lani i rasturao, njega bi kupili onako pride da nije FFP-a, bek im je bio prijeko potreban s obzirom da je Demichelisu četeres godina, i odlučili su se kockati sa Mangalom s tim da je njegova cijena napuhana da bi dobili jeftinije Fernanda jer Fernando nije bio skroz u vlasništvu Porta pa se tako gemblalo da Porto dobije više para, a ta treća strana manje . Sad koliko će se isplatiti to kockanje is to be seen.Muhamed Đakmić wrote:Boga mi ti isto kao njihov bluemoon. Perfekno su oni snimili problem i zaključili da im trebaju Pogba i Reus da prođu grupnu fazu Lige prvaka. Uporediti City sa klubovima koji postižu slične rezultate i vidjeti da je ovo debelo preplaćena skupina poluigrača.zelenjava wrote:Nije to do Pellegrinija već do FFP-a. Malo sutra oni ne bi pokuišali kupiti Fabregasa ili Sancheza da nije FFP-a.
Čuj fali im vrhunska klasa. Dali su onolike milione na Mangalu umjesto da pokušaju dovesti Fabregasa. Nije im niko za to kriv do oni sami.
Po meni su najviše pogriješili što nisu Yayu prodali ljetos kad je pravio probleme, ako su mogli igdje, nema od njeg više ništa. Da su to uradili, onda bi mogli možda krenuti u kupovinu Fabregasa, i to bi sigurno bio dobar posao. Ali realno, nije bilo lahko prodati onakvog Yayu od lani, čovjek dao 20+ golova kao igrač sredine, asistencija bruku, rasturao. Ko bi mogao znati da će biti sjenka od tog igrača ove godine, lako je sad pametan biti.
Last edited by zelenjava on 30/10/2014 10:15, edited 2 times in total.
-
zelenjava
#33615 Re: Manchester City FC
Čuj Navas 23 miliona funti, lol. Navas je plaćen manje od 20 miliona eura, nekih 14-15 miliona funti, 12 po nekim izvorima. Negredo manje od 20 miliona funti, a prodan za 27 miliona eura, jedan od rijetkih na kojem su zaradili prodajom.Tito_i_Partija wrote:Pobrk'o si loncice. U slucaju City-a, FFP nije uzrok problema, vec posljedica. Sve gora transfer politika kluba, koju samo Liverpool redovno nadmasi u "kvalitetu" igraca, je dovela do toga da klub eksponencijalno vise trosi nego sto unosi, i zbog toga je ove godine prinudjen da plati obilnu FFP kaznu i da se suzdrzi od ponovnog masovnog trosenja.zelenjava wrote:Nije to do Pellegrinija već do FFP-a. Malo sutra oni ne bi pokuišali kupiti Fabregasa ili Sancheza da nije FFP-a.
Ako samo gledamo sezonu 13/14, prije nego sto ih je FFP pravo puko po novcaniku:
Kupljeno:
Jesus Navas - £22,900,000
Fernandinho - £30,000,000
Álvaro Negredo - £20,600,000
Stevan Jovetic - £25,800,000
Zacharias Faour - £400,000
Martín Demichelis - £3,500,000
Ukupno: £ 103,200,000
Prodano:
Carlos Tevez - £12,000,000
Jeremy Helan - £400,000
Denis Suárez - £1,000,000
Kolo Toure - Free
Wayne Bridge - Free
Maicon - Free
Roque Santa Cruz - Released
Ryan McGivern - Free
Omar Elabdellaoui - Free
Abdul Razak - Undisclosed
Harry Bunn - Free
Ukupno: £ 13,400,000
Halo ba, pa platit astronomske cijene za igrace koje nema na mapi dok se recimo Fabregas i Diego Costa ove sezone prodase za 30 i 32 miliona funti. Klub je jednostavno meta za deranje, jer svi znaju da City niti ima fajde od svoje akademije, niti od svojih skauta, niti od samog vlasnika koji nije nimalo zainteresovan za ekonomsku izdrzljivost kluba.
Sad fino dobijaju ono sto su trazili, i prava mi je uzivancija gledat' ih kako se muce.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#33616 Re: Manchester City FC
Dzabe krecite.Tomahawk11 wrote:Bezmudna ekipa. Procitani. Kilavi.
- Tito_i_Partija
#33617 Re: Manchester City FC
Hvatas se za detalje koji uopste nisu vazni dok zaboravljas sta ti je poenta bila. Te gore sume vjerovatno ne sadrze bonuse i ostale zajebancije. Uostalom, pogledaj i sam:zelenjava wrote:
Čuj Navas 23 miliona funti, lol. Navas je plaćen manje od 20 miliona eura, nekih 14-15 miliona funti, 12 po nekim izvorima. Negredo manje od 20 miliona funti, a prodan za 27 miliona eura, jedan od rijetkih na kojem su zaradili prodajom.
http://www.transferleague.co.uk/premier ... sfers.html
Ali nebitno, tvrdnje da bi se kvalitetno pojacali samo da nije FFP-a ne pije vode nimalo. City trosi absurdne kolicine para vec sedam godina, od sezone 2008/2009. Za to vrijeme su dosad mogli napravit' tim iz snova (sto su i pokusali), nego je problem u neuigravanju ekipe, sebicnost pojedinaca, losim taktickim postavama trenera, i mnogim drugim stvarima.
Last edited by Tito_i_Partija on 30/10/2014 13:48, edited 1 time in total.
- House
#33618 Re: Manchester City FC
Vezni red najveći problem Citya
-
Sunup
#33619 Re: Manchester City FC
City je, izuzev nekolicine momaka, grupa napuhanih pojedinaca koji ne vrijede ni blizu koliko su placeni i koliko misle o sebi. Par njih jesu vrhunski fudbaleri ali je to nedovoljno da klub nesto znaci i u Evropi.todd_smith wrote:A jesu karina od ekipe.
Odlicni pojedinci, ali kao ekipa 0.
Nevjerovatan je nacina kako su uopce osvojili i jednu titulu u PL. Prva titula: M. United 4-5 kola prije kraja ispusta 8 poena prednosti i onda jos 2 gola City-ja u nadoknadi u zadnjoj utakmici. To je ravno glavnom dobitku na lutriji.
Druga titula: Arsenal, a onda i Liverpool gube gotovo sigurnu titulu; Gerard se u odlucujucoj utakmici, nicim izazvan, posklizava, gubi loptu na vrhu svog sesnaesterca, protivnik postize gol, a Liverpool gubi titulu.
Nevjerovatna sreca (mozda i nesto drugo).
Trenutno: Ture je ocito pri zavrsetku karijere vrhunskog igranja i onda ostaje na sredini jedini Silva kao vrhunski igrac. U napadu je Aguero takodje svjetska klasa, a u odbrani je Zabaleta tu negdje. Najveca prevara u odbrani City-ja je Kompany. Ostalo - puki prosjek u evropskim okvirima.
Prava vrijednost City-je je ona koju pokazu kada igraju Ligu sampiona. Klub sa najplacenijim pojedincima u svijetu kolektivnog sporta uopce ne moze proci grupu pored Rome i CSKA !!! Eh ti strasni Roma i CSKA!!
-
Sunup
#33620 Re: Manchester City FC
City prvo potrosi pare na poluigrace, a onda zbog toga (zbog kvote FFP) ne moze dovesi vrhunska imena kada se takva pojave na trzistu.Tito_i_Partija wrote:Hvatas se za detalje koji uopste nisu vazni dok zaboravljas sta ti je poenta bila. Te gore sume vjerovatno ne sadrze bonuse i ostale zajebancije. Uostalom, pogledaj i sam:zelenjava wrote:
Čuj Navas 23 miliona funti, lol. Navas je plaćen manje od 20 miliona eura, nekih 14-15 miliona funti, 12 po nekim izvorima. Negredo manje od 20 miliona funti, a prodan za 27 miliona eura, jedan od rijetkih na kojem su zaradili prodajom.
http://www.transferleague.co.uk/premier ... sfers.html
Ali nebitno, tvrdnje da bi se kvalitetno pojacali samo da nije FFP-a ne pije vode nimalo. City trosi absurdne kolicine para vec sedam godina, od sezone 2008/2009. Za to vrijeme su dosad mogli napravit' tim iz snova (sto su i pokusali), nego je problem u neuigravanju ekipe, sebicnost pojedinaca, losim taktickim postavama trenera, i mnogim drugim stvarima.
Problem je dakle taj sto City nije kupio ono sto mu treba da bi bio vrhunska ekipa u evropskim razmjerima. Fudbaleri koje je City kupovao, izuzev Silve, Aguera, Zabalete i mozda jos par, su puke poluvrijednosti i od takvih se ne moze napraviti vrhunska ekipa. Nikakav trener to ne moze uraditi. Apsolutno nikakav. Moze se takva ekipa u jednom periodu tako posloziti da u domacem prvenstvu uz oslabljeni United, Liverpool, Chelsea nesto pokaze ali kada se susretnu sa vrhunskim ekipama, onda se vidi da je City daleko od vrhunske ekipe. Seik je htio stvoriti vrhunsku evropsku (a time i svjetsku) ekipu, ulozio je u tu svrhu par milijardi eura (kupovina fudbalera, izgradnja objekata i sl.), a nije uspio stvoriti ni ekipu koja bi barem u Engleskoj mogla par godina biti dominantna. Da ne govorimo o evropskom nivou.
A onda, buduci da nema zeljenog rezultata, cim se ukaze nova prilika kupuje se kakav novi igrac i ne moze se cekati na to da se kupe svjetske vrijednosti. Tako se stvari vrte u krug, a zeljeni rezultat izostaje.
-
Sunup
#33621 Re: Manchester City FC
Problem City-ja je sve. Niti je odbrana na visini vrhunskih ekipa (treba tu jos 2-3 vrhunska igraca), niti je vezni red nesto posebno (jedini vrhunski je Silva, Toure je zavrsena prica), niti je napad izuzev Aguera nesto bolje od ostalog dijela.House wrote:Vezni red najveći problem Citya
Pa City u Ligi prvaka izgleda komican cak i u susretina sa Romom i sl.!!
-
Sunup
#33622 Re: Manchester City FC
Sto bi to Dzeko isao iz City-ja. Pa on ne bi otisao ni da ga puskom gone. Osim toga, niti jedan bogati klub ne bi ni slucajno htio kupiti Dzeku.Tito_i_Partija wrote:Nekad me stvarno cudi kako ova nula od ekipe uspije osvojiti EPL, i onda sledece sezone ispada tolika karina u CL i generalno u kupovima.
Da bilo gdje ode ne bi zaradjivao ni trecinu onoga sto zaradi u City-ju. Fudbal se ISKLJUCIVO igra zbog para !!
Ne sumnjam da bi Dzeko, kada bi dosao npr. u Vratnik, bio u prvoj postavi u svakoj utakmici i mozda bio i najbolji strijelac ali ne bi nista uspio zaraditi.
- drug_profi
#33623 Re: Manchester City FC
Ne moze frajer bez Dzeke.
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
-
SSemir
#33624 Re: Manchester City FC
sunupova definicija zivota: dzeko!
moto: dzeko!
najveci neprijatelj: dzeko!
izvor negativnosti: dzeko!
prvo na sta ujutro pomisli: dzeko!
razlog postojanja na internetu: dzeko!
pokupio mu zenu: dzeko!
moto: dzeko!
najveci neprijatelj: dzeko!
izvor negativnosti: dzeko!
prvo na sta ujutro pomisli: dzeko!
razlog postojanja na internetu: dzeko!
pokupio mu zenu: dzeko!
- Muhamed Đakmić
#33625 Re: Manchester City FC
Samo zelenjava tvrdi da ih je zajebao FFP. Što ne zajeba Dortmund ili Atletico?