SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
MensurM
#33601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dogovorio tuču i ponio nož?
10 godina zatvora, hvala.
10 godina zatvora, hvala.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#33602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Što tako i za Budnju ne pričaš ? A ja, ti uvijek braniš kontra stranu
-
Gor123
#33603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eh, bas bih volio vidjeti tebe i tvoje djete, da ga maltretiraju na igralistu, kad ga posaljes u prodavnicu, skolu, dzamiju... Bilo je jasno da policija nece nista poduzeti.
-
MensurM
#33604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znači, ipak je Budnjo ubica? I njega onda u zatvor.liaar wrote:Što tako i za Budnju ne pričaš ? A ja, ti uvijek braniš kontra stranu
- shbc
#33605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I bili bi da su zaista ovu dvojicu presreli. Medjutim, ako su se dogovorili da se potuku krivi su i jedni i drugi. Kad se dogovoris da se potuces ne mozes se pozivati na samoodbranu. Isao si sa namjerom da udjes u belaj.Gor123 wrote:Po meni, jest, romi su krivi. Napadaju i maltretiraju djecu po naselju(Silvo) i po skoli. Nekom vise pun bio, dopizdilo. Nož je tu trebao biti samo da braci ulije dozu samopouzdanja, a romima straha.
Ok, maltretirali ih iz cista mira, hajde da prihvatimo to kao fakt. Nabavio noz da se zastiti, hajde i to da prihvatimo. U tom slucaju osoba koja nije sklona incidentima se naoruza radi licne zastite i nastavlja zivjeti svoj zivot, ne glumi kauboja i ne zakazuje mjesto i vrijeme obracuna.
Oni su obojica naoruzani (palicom i nozem) krenuli svjesno da se obracunavaju. Tu nema samoodbrane. Zao mi je. Ne zivimo u filmu ni u Albaniji gdje su osvete norma civilizovanog ponasanja.
- basicm
#33606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nismo mi za nekakvih sloboda. Kad nema ko da te stiti, stitis se sam.
-
jajara
#33607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
evo sve al ne mogu vjerovat da u sarajevu cigani maltretiraju ostalo djecu i jos glume mafiju? pa jel moguce jel sanjam ja ovo? gdje su ona prava sarajevska raja i jalijasi? kako je moguce da u sred sarajeva cigani glume mafiju??
- drug_profi
#33608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako ba ne shvatate da je ovaj dogadjaj popravio bezbjednost u kvartu?
Podrzavam.
Podrzavam.
- Baltazar_khan
#33609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
al komentari na profilu majke ove dvojice su bolesni. evo recimo bula neka pokrivena kaze kako hitler nije dzaba ubijao rome, naravno mati udara like na taj komentar.
-
MensurM
#33611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čim sam vidio da su se te ženturače raskokodakale po fejsu, bilo mi je jasno da je mali kriv.Baltazar_khan wrote:al komentari na profilu majke ove dvojice su bolesni. evo recimo bula neka pokrivena kaze kako hitler nije dzaba ubijao rome, naravno mati udara like na taj komentar.
-
Naslovnica
#33612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedno je imati mišljenje ili stav, a drugo je odobravati ono što je nacistička Njemačka radila u WW2.basicm wrote:i? ne smije niko imati misljenje, ni stav. U ovom slucaju se I ja slazem, malo ko zna biti parazit u drustvu kao ovi.Baltazar_khan wrote:al komentari na profilu majke ove dvojice su bolesni. evo recimo bula neka pokrivena kaze kako hitler nije dzaba ubijao rome, naravno mati udara like na taj komentar.
U Njemačkoj bi ti za ovakvo javno iznošenje mišljenja i stava pokucala policija na vrata.
Šta sve ovdje čovjek neće pročitati...
- nosara
#33613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Malog ukopavaju njegovi svojom gluposcu.
- basicm
#33614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi pisu u revoltu, plus sto imaju specifican rjecnik u svom okruzenju. A FB svakako sluzi da se lupa ono sto smeta u glavi i hoce van.nosara wrote:Malog ukopavaju njegovi svojom gluposcu.
- drug_profi
#33615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da se i ovdje moze odgovarati za takav govor mrznje, ako neko prijavi gdje treba.
Ja se trecem rajhu divim sa svakog aspekta, ali kao neprijatelju. Ono sto prezirem je holokaust i konacno rjesenje za jevreje, cigane i slavene.
Ne bi mi palo na pamet kao stovaocu vermahta da kazem da je Hitler imao pravo po tom pitanju.
Nacizam na jednu stranu, njemacka genijalnost na drugu.
Ali ove bule bi sutra rekle i da je Abu Budalaš imao pravo što je ubijao ateiste, tako da se tim mozgovima ne treba čuditi.
Ja se trecem rajhu divim sa svakog aspekta, ali kao neprijatelju. Ono sto prezirem je holokaust i konacno rjesenje za jevreje, cigane i slavene.
Ne bi mi palo na pamet kao stovaocu vermahta da kazem da je Hitler imao pravo po tom pitanju.
Ali ove bule bi sutra rekle i da je Abu Budalaš imao pravo što je ubijao ateiste, tako da se tim mozgovima ne treba čuditi.
- nosara
#33616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako kome.basicm wrote:Ljudi pisu u revoltu, plus sto imaju specifican rjecnik u svom okruzenju. A FB svakako sluzi da se lupa ono sto smeta u glavi i hoce van.nosara wrote:Malog ukopavaju njegovi svojom gluposcu.
- Haris.ba
#33617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je ono rekao nece meni suditi sudije muslimani pa nista?drug_profi wrote:Ja mislim da se i ovdje moze odgovarati za takav govor mrznje, ako neko prijavi gdje treba.
Treba malo shvatiti gdje zivimo.
- drug_profi
#33618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Govor mrznje na drustvenim mrezama se moze prijaviti i znam slucajeve gdje je bio promptno sankcionisan i od naseg suda, a naravno i od FB.
Link na takav post prijavis FB i ode profil zauvijek.
Link na takav post prijavis FB i ode profil zauvijek.
- arzuhal
#33619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ako možeš pronaći poštovanje i divljenje jednom licu jednog te istog režima, a odvratnost spram drugog, de, jebiga, nađi nešto što poštuješ i čemu se diviš i kod tih žena... Ili nema ničeg dobrog kod pokrivenih ženturača, bula?drug_profi wrote:Ja mislim da se i ovdje moze odgovarati za takav govor mrznje, ako neko prijavi gdje treba.
- dječak sa šibicama
#33620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da samo sto ovdje nije rijec o Romima nego ocito lokalnim mafijacicima koji su presli granicu i fasovali kao i svaki nasilnik koji kad tad naidje na budalu vecu od njega.
Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.
Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.
-
MensurM
#33621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da samo sto ovdje nije rijec o Romima nego ocito lokalnim mafijacicima koji su presli granicu i fasovali kao i svaki nasilnik koji kad tad naidje na budalu vecu od njega.
Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.[/quote]
Verzija od ubice je da su se išli naći s romima da se obračunaju i da su ih još prozivali da su picke jer ne smiju doci.
I jos ponio noz. Znaci, ubistvo s namjerom.
Ako cemo vjerovati ovoj verziji da su klinci isli u dzamiju a ovi ih maltretirali mjesecima. Mozda ima i neka druga strana price, jedino sto sam ja sklon vjerovati ovoj jer otprilike znam kako ovi sto se slikaju sa pitbulovima i kajlama oko vrata, djeluju i sta rade.[/quote]
Verzija od ubice je da su se išli naći s romima da se obračunaju i da su ih još prozivali da su picke jer ne smiju doci.
- wewa
#33622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
kad se desi ovakav belaj, svasta ispliva na povrsinu a cini mi se da je zajednicki nazivnik vecine reakcija na vijest o oruzanom sukobu ustvari netrpeljivost. ova sredina ne podnosi nikog ko je drugaciji, Romi i 'vehabije' prolaze zapravo vrlo slicno... ubi nas strah rodjen iz neznanja.
nezainteresovanost policije, odsustvo prevencije, neadekvatno sankcionisanje, sve to samo pojacava osjecaj beznadja.
nezainteresovanost policije, odsustvo prevencije, neadekvatno sankcionisanje, sve to samo pojacava osjecaj beznadja.
- dječak sa šibicama
#33623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A tu nema sta, ubio covjeka, pred zakonom ubica. Po ovoj izjavi, sa namjerom, ne iz nehata ili nesto slicno.MensurM wrote:
Zakonski, jasna stvar.
Mi sad mozemo ono ko kone pred granapaom, raspredati jel bio fin, jesu li ga svi voljeli, iz kakve je kuce, sta mu babo radi.
-
Gor123
#33624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... na-za-babu
I za ove policajce, bem ti drzavu, 10 mjeseci niko nista. Dosli papani iz RS, pobili i niko nista...
I za ove policajce, bem ti drzavu, 10 mjeseci niko nista. Dosli papani iz RS, pobili i niko nista...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#33625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje nije poenta ubistvo nego je poenta da je ubistvo pocinio 15-godisnjak i poenta je da je u sred grada bar kako kazu ovaj ubijeni ponio sikiru na obracun i zakacio mu sa njom brata. Brutalnost takoreci balavaca je ono sto najvise brine a posebno brine opet kazem ako je tacno to sto je majka ubice rekla da je ove prijavljivala policiji pitaj boga koliko puta i da onom stvari nisu mrdnuli. Sto se tice policije Novog Grada i sam se imao priliku uvjeriti koliko su nezainteresovani da provode zakon lai i da stite one koji ga krse.