Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#33576 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

moa wrote:Jucer kao nikad, samo steta sto ona druga sansa za 3:0 nije usla. Inace su ono edinove sanse iz kojih zabija hladno. Ne znam sta mu da je onako zapuca.
Isla mu je lopta malo iza ledja...da je isla ispred golman podero bi mrezu...evo snimka pa sam procjeni...

https://youtu.be/X89nEoV1AC0
Point.

#33577 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

@Moke.....ma buraz samo stavljaj. Znas i sam da je sve istina sto govorim, a sa njom se najteze suociti. :thumbup:
hrasno38

#33578 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
mO k3 wrote:
Point. wrote:Joj sto volim ove pljuvace kad im Edin zacepi gubicu golovima i igrom pa ne znaju sta da pisu pa izmisljaju stvari. Jebote, ja bi se momentalno ranio sarafcigerom u sred glavuse da ovako mrzim jednu od rijetkih svjetlih tacaka sto je Bosna izrodila. Kako mali moras biti za to.
izvini sta cu ti reci , ali ti nisi ozbiljan sugovarac zato molim te idi na temu o sisama i guzovima ..

Tenzije se smirile ovdje i ti bi sada da ih dizes ponovo...
Dizes ih ti svojim hejtovima kao lose je odigrao drugo poluvrijeme a lik izabran za igraca utakmice. Sto dokazuje da ili da nemas pojma o lopti ili samo pokusavas lose trollati. Vjerujem da nisi ni gledo tekmu nego si se smrzavo u Zenici da se docepas karata da ih poslije preprodavas po duploj cijeni.
To je generalni problem gledanja sporta sportista i onih koji to nisu. Sportista odlicno zna sta je igra sto bi rekli "bez lopte" dok kod ne-sportista se samo gledaju golovi. Edin je jucer po meni odigrao odlicnu cijelu utakmicu mimo gola i asistencije. Dva puta je recimo bio otvoren i sam ko duh a sto nije dobio loptu to treba pitati Salaha. Ne treba zaoboraviti da se Edin redovno vraca i u odbranu sto bas i nije jednostavno za nekoga ko ima njegovu visinu i nije po prirodi "ptica trkacica". Njegovi pasovi su puno bolji i opasniji od Pjanicevih i stvarno mi nije jasno da Pjanic ne zna da izvede korner kako treba....uglavnom svaki zavrasava negde oko prve stative. I sam trener Rome je u zadnjoj utakmici shvatio da Edina opstruiraju u napadu i da nema lopti i to je i javno rekao na neki svoj nacin da ne bi povrijedio nikoga.
Dakle u dvije najjace utamice Edin je dao golove i asistirao protiv Juventusa i sinoc sto je i odlika velikih igraca. Tako je bilo i u kvalifikacijama za SP kad je potopio Grke u Zenici, pa u ovim kad je i u Zenici i u Belgiji zavalio golcine belgijancima tako da bilo sta tom momku prigovoriti je cisti bezobrazluk i nesto sto nema blage veze sa pamecu. Naravno Balkan je prepun zavisti uvijek bio jer Edin je prepun para, voda prelijepu djevojku, ima veliko srce i to neki indijanci tesko mogu da svare a ponajvise oni koji cekaju da im nesto padne sa neba.
dadoka84

#33579 Re: Edin Džeko

Post by dadoka84 »

hrasno38 wrote: To je generalni problem gledanja sporta sportista i onih koji to nisu. Sportista odlicno zna sta je igra sto bi rekli "bez lopte" dok kod ne-sportista se samo gledaju golovi. Edin je jucer po meni odigrao odlicnu cijelu utakmicu mimo gola i asistencije. Dva puta je recimo bio otvoren i sam ko duh a sto nije dobio loptu to treba pitati Salaha. Ne treba zaoboraviti da se Edin redovno vraca i u odbranu sto bas i nije jednostavno za nekoga ko ima njegovu visinu i nije po prirodi "ptica trkacica". Njegovi pasovi su puno bolji i opasniji od Pjanicevih i stvarno mi nije jasno da Pjanic ne zna da izvede korner kako treba....uglavnom svaki zavrasava negde oko prve stative. I sam trener Rome je u zadnjoj utakmici shvatio da Edina opstruiraju u napadu i da nema lopti i to je i javno rekao na neki svoj nacin da ne bi povrijedio nikoga.
Dakle u dvije najjace utamice Edin je dao golove i asistirao protiv Juventusa i sinoc sto je i odlika velikih igraca. Tako je bilo i u kvalifikacijama za SP kad je potopio Grke u Zenici, pa u ovim kad je i u Zenici i u Belgiji zavalio golcine belgijancima tako da bilo sta tom momku prigovoriti je cisti bezobrazluk i nesto sto nema blage veze sa pamecu. Naravno Balkan je prepun zavisti uvijek bio jer Edin je prepun para, voda prelijepu djevojku, ima veliko srce i to neki indijanci tesko mogu da svare a ponajvise oni koji cekaju da im nesto padne sa neba.
Zavist je čudo. Pljuvanje naših uspješnih ljudi je nacionalni sport.
Logovan

#33580 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

mO k3 wrote: ja sam fan svih nasih... ali zar se ne smijem kritikovati??
ako kritikujes odma si pljuvac .....

sve u svemu :thumbup:
nek su juce dali go ... i sve najbolje repki next week
Ne smiješ kritikovati. Da je normalan forum, bilo bi ti dozvoljeno, ovako jebi ga, nije. :oops:
tr_ba

#33581 Re: Edin Džeko

Post by tr_ba »

mO k3 wrote:Nisam upratio gdje onaj sto je juce petaka stavio na gol edina , da nije srcani dobio??
Niiisam dobio srcani,ali da sam bio u transu,jesam...
Pao sam jebi ga na dva,Roma hendikep,Celsi hendikep...
Nema veze.
Neka ga je babin sin zabio,jebo pare...
trcicu trceci

#33582 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

Sta Dzeko cita pa da ga ti prosvijetlis o igri :-)
lafo objektivno govore, a to je najkomicnije kada neko pod paravanom objektivnosti pljuje po igracima. U sportu nema objektivnosti kod navijaca, mi trebamo da ga bodrimo i kada mu ne ide i da smo svjesni njegove kvalitete.
mO k3

#33583 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Logovan wrote:
mO k3 wrote: ja sam fan svih nasih... ali zar se ne smijem kritikovati??
ako kritikujes odma si pljuvac .....

sve u svemu :thumbup:
nek su juce dali go ... i sve najbolje repki next week
Ne smiješ kritikovati. Da je normalan forum, bilo bi ti dozvoljeno, ovako jebi ga, nije. :oops:
Promjenulo se puno toga u pozitivnom smislu , do prije godinu dana nisi skoro nista smjeo kritikovati danas je drugacije i pohvala moderaciji foruma .
Pozitivna atmosfera se osjeti na forumu od vecine forumasa ima tu par primjera koju su mene pozitivno iznenadili jer bas sa njima mogu naci barem jednu zajednicku rijec i koji te nece odma pokusati potkopati , tim forumasima :thumbup:
Dok postoji sada jedna veoma mala "negativna" manjina tipa @point, @trcicu i jos par njih ...
tr_ba wrote:
mO k3 wrote:Nisam upratio gdje onaj sto je juce petaka stavio na gol edina , da nije srcani dobio??
Niiisam dobio srcani,ali da sam bio u transu,jesam...
Pao sam jebi ga na dva,Roma hendikep,Celsi hendikep...
Nema veze.
Neka ga je babin sin zabio,jebo pare...
hahahhahah :thumbup:

leškarenje wrote:
ultima_palabra wrote:Ne može ti odgovoriti, aparat zašteko.
Dobar Edin sinoc :thumbup: Boga mi se i proslavilo sinoc kad je zabio,napih se u pm do 5.jutros Image....evo ne mogu da se dohavizam :skoljka: jebem ti alkohol,sve u svemu dobra partija,samo nastavi tako :bih:
Bio je dobar sinoc vidio se da je trco ko mahnit prvo poluvrijeme , drugo vrijeme je bio tu i tamo ,ali ne samo on nego citava roma
drug_profi

#33584 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Uvijek je isto. Eto ih vec za dan dva sa starom pricom. Jos ako ga Laziu ne zabije niko sretniji od njih. A kad je dobar kao sinoc ipak se moraju malo kao pepelom posuti tvrditi da su objektivni i naravno loma suknuti da ga nije bilo u drugom poluvremenu.
ovaj se kao napio od srece.... jasta je al od muke.
ima ime za takve likove u svakoj raji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33585 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Kompletna kritika Edinove sezone do sada u Romi:

- Dao dva gola, jedan Juventusu, drugi Bayeru u 12 utakmica
- Ima i dvije asistencije
- imao povredu zbog koje je bio out nekih mjesec dana, poslije toga je tek sa Bayerom usao 5 minuta
- treba uzeti u obzir da povreda nije dosla onako iz neba jednog dana, vec da je i to uticalo na njegove igre prije pauze
- isto tako, trebalo je vremena da se vrati u puni pogon poslije povrede, sasvim prirodno, ko sto i drugim igracima treba
- nije sjajno, nije ni najgore, moze bolje
- prica sa nekim shuk porukama, smajlijima :mrgreen: :lol: 8-) i sl., jasno sta znaci. Ponavljanje price sa statistikom, dokazima kako je los (bitno je to naglasiti :oops: ), zna se i to sta znaci. Daleko je to od neke dobronamjerne sale.
noiserr

#33586 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Romina se citava igra i sistem promjeni kad je Dzeko na terenu. Frajer ima ogroman uticaj na nacin igre. To samo ovi koji ne kontaju fudbal nevide. Polako tek je dosao u tim, nemogu se stvari uigrati preko noci. Nije sve ni do njega. Nije ni Roma navikla imati ovakvog spica.

Cinjenice su da je frajer prirodni golgeter. To se nikad nemoze osporiti. A druga cinjenica je da je svaku utakmicu odigrao sa velikim zalaganjem. Golovi ce doci.. ali to nije ni najvaznija stvar. Vazno je da se uklopi u tim sa svojim zalaganjem.
ljevoruki

#33587 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

noiserr wrote:Romina se citava igra i sistem promjeni kad je Dzeko na terenu. Frajer ima ogroman uticaj na nacin igre. To samo ovi koji ne kontaju fudbal nevide. Polako tek je dosao u tim, nemogu se stvari uigrati preko noci. Nije sve ni do njega. Nije ni Roma navikla imati ovakvog spica.

Cinjenice su da je frajer prirodni golgeter. To se nikad nemoze osporiti. A druga cinjenica je da je svaku utakmicu odigrao sa velikim zalaganjem. Golovi ce doci.. ali to nije ni najvaznija stvar. Vazno je da se uklopi u tim sa svojim zalaganjem.
Tacno, samo uklapanje je dvosmjerna ulica. Kako ce se tim adaptirati na njega je isto toliko bitno kao i kako ce se on adaptirati na tim. To je vec do trenera, da li ce tolerisati sebicnost ili ce insistirati na timskoj igri. To je jako tesko u formaciji sa tri napadaca, svako hoce da bude glavni.
hrasno38

#33588 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

ljevoruki wrote:
noiserr wrote:Romina se citava igra i sistem promjeni kad je Dzeko na terenu. Frajer ima ogroman uticaj na nacin igre. To samo ovi koji ne kontaju fudbal nevide. Polako tek je dosao u tim, nemogu se stvari uigrati preko noci. Nije sve ni do njega. Nije ni Roma navikla imati ovakvog spica.

Tacno, samo uklapanje je dvosmjerna ulica. Kako ce se tim adaptirati na njega je isto toliko bitno kao i kako ce se on adaptirati na tim. To je vec do trenera, da li ce tolerisati sebicnost ili ce insistirati na timskoj igri. To je jako tesko u formaciji sa tri napadaca, svako hoce da bude glavni.
Dakle netacno!!!!! Centarfor se nema sta uklapati u tim njegovo je da dobija lopte i sanse i daje golove. E sad moze ako mu trener kaze obavljati i druge zadatke pa i odbrambene ali ni jedan vrhunski centarfor ne igra odbranu. Dalje ne postoje tri napadaca nego postoje od kad je fudbala i pamtivjeka dva krila i centarfor koji je napadac i kojeg treba filovati loptama. Krila takodje daju golove ali ih daju prije svega svojom brzinom a ne svojom sebicnoscu.
Najbolji primjer je recimo Suarez koji jeste vrhunski golgeter i U Liverpulu i u Barci i kad imas lopte od jednog Mesija lako se adaptirati..... ali Suarez igra iskljucivo napad a ne odbranu.
Edin je recimo u Wolfsubrgu igraoo zajedno sa Grafiteom u napadu bez vracanja u odbranu sa naravno carobnjakom Misketom koji za razliku od Pjanica daje loptama oci i tad su ta dva igraca postigla 50 golova u jednoj sezoni. Edin u Engleskoj kad je dobijao lopte znao je dati i 4 gola po utakmici sto je zaista pravi raritet u svjetskom fudbalu. Dakle samo treba znati pruziti loptu napadacu kao sto je Edin i to je to.
RtrnOfSalisbury

#33589 Re: Edin Džeko

Post by RtrnOfSalisbury »

da nema djeka roma bi ispala iz lige
BackInBlack

#33590 Re: Edin Džeko

Post by BackInBlack »

Sve na stranu (Dzeko kloc/velemajstor) ... imam jedno pitanje ?

Jedno nikako ne mogu da skontam ...
Ko ce mi definisati rijec "FORMA" ili "U FORMI JE"

Po meni FORMA/U FORMI JE: kad igrac konstanto dobro igra uz ceste golove i asistencije ( a i nije tolko bitno cesto zabit, asistirat ) ?!
Il po klixu i pojedinim userima: zabit gol jednom u 15 utakmica i odma je u formi ??

Znaci ... recimo da je trenutno Lewandowski, Aubameyang, Pjanic, De Bruine (po meni)
i sa druge strane, Costa, Mandzukic,Torres, Terry, nisu u formi ...
ovaj post off topick ... nije vezano za doticnog al me samo interesuje jel ja pogresno mislim ili ... ?
Last edited by BackInBlack on 05/11/2015 19:39, edited 3 times in total.
ljevoruki

#33591 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

hrasno38 wrote: Dakle netacno!!!!! Centarfor se nema sta uklapati u tim njegovo je da dobija lopte i sanse i daje golove. E sad moze ako mu trener kaze obavljati i druge zadatke pa i odbrambene ali ni jedan vrhunski centarfor ne igra odbranu. Dalje ne postoje tri napadaca nego postoje od kad je fudbala i pamtivjeka dva krila i centarfor koji je napadac i kojeg treba filovati loptama. Krila takodje daju golove ali ih daju prije svega svojom brzinom a ne svojom sebicnoscu.
Najbolji primjer je recimo Suarez koji jeste vrhunski golgeter i U Liverpulu i u Barci i kad imas lopte od jednog Mesija lako se adaptirati..... ali Suarez igra iskljucivo napad a ne odbranu.
Edin je recimo u Wolfsubrgu igraoo zajedno sa Grafiteom u napadu bez vracanja u odbranu sa naravno carobnjakom Misketom koji za razliku od Pjanica daje loptama oci i tad su ta dva igraca postigla 50 golova u jednoj sezoni. Edin u Engleskoj kad je dobijao lopte znao je dati i 4 gola po utakmici sto je zaista pravi raritet u svjetskom fudbalu. Dakle samo treba znati pruziti loptu napadacu kao sto je Edin i to je to.
:-) za ovo podebljano.
trcicu trceci

#33592 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

BackInBlack wrote:Sve na stranu (Dzeko kloc/velemajstor) ... imam jedno pitanje ?

Po meni FORMA/U FORMI JE: kad igrac konstanto dobro igra uz ceste golove i asistencije ( a i nije tolko bitno cesto zabit, asistirat ) ?!
Il po klixu i pojedinim userima: zabit gol jednom u 15 utakmica i odma je u formi ??

Znaci ... recimo da je ovaj post off topick ... nije vezano za doticnog al me samo interesuje jel ja pogresno mislim ili ... ?
Ti i lesko mislite da je samo gol vazan u fudbalu, time pokazujete fudbalsko neznanje i ofirate se pravooo.

Nego, dje lesko, vidim opijao se do jutra, ali ne od srece nego od tuge sto ga je Dzeko zabio :lol:
BackInBlack

#33593 Re: Edin Džeko

Post by BackInBlack »

trcicu trceci wrote:
BackInBlack wrote:Sve na stranu (Dzeko kloc/velemajstor) ... imam jedno pitanje ?

Znaci ... recimo da je ovaj post off topick ... nije vezano za doticnog al me samo interesuje jel ja pogresno mislim ili ... ?
Ti i lesko mislite da je samo gol vazan u fudbalu, time pokazujete fudbalsko neznanje i ofirate se pravooo.

Nego, dje lesko, vidim opijao se do jutra, ali ne od srece nego od tuge sto ga je Dzeko zabio :lol:
tebi valjda cesto treba boldirat neke stvari ... ili kupiti cvike ???

kad igrac konstanto dobro igra uz ceste (NE ZNACI SVAKU UTAKMICU) golove i asistencije ( a i nije tolko bitno cesto zabit, asistirat )

Edit: valjda sad vidis ? :thumbup:

Edit: Znaci ... recimo da je trenutno u dobroj formi, Lewandowski, Aubameyang, Pjanic, De Bruine (po meni)
i sa druge strane, nisu u formi, Costa, Mandzukic,Torres, Terry (po meni)

I sad komentarisi .. :)
Valjda citas sta samo tebi pase ...
mO k3

#33594 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

@backinblack

nacrtaj trkacu , uostalom ja da sam na tvome mjestu ne bih obracao paznju na njega
trcicu trceci

#33595 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

mO k3 wrote:@backinblack

nacrtaj trkacu , uostalom ja da sam na tvome mjestu ne bih obracao paznju na njega
zato ti obracas, slomi se gledajuci kako ces mi ko biva suknuti... hajde napusti temu nisi dobrodosao
trcicu trceci

#33596 Re: Edin Džeko

Post by trcicu trceci »

BackInBlack wrote:
trcicu trceci wrote:

tebi valjda cesto treba boldirat neke stvari ... ili kupiti cvike ???

kad igrac konstanto dobro igra uz ceste (NE ZNACI SVAKU UTAKMICU) golove i asistencije ( a i nije tolko bitno cesto zabit, asistirat )

Edit: valjda sad vidis ? :thumbup:

Edit: Znaci ... recimo da je trenutno u dobroj formi, Lewandowski, Aubameyang, Pjanic, De Bruine (po meni)
i sa druge strane, nisu u formi, Costa, Mandzukic,Torres, Terry (po meni)

I sad komentarisi .. :)
Valjda citas sta samo tebi pase ...
uglavnom mislis pogresno
mO k3

#33597 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

trcicu trceci wrote:
mO k3 wrote:@backinblack

zato ti obracas, slomi se gledajuci kako ces mi ko biva suknuti... hajde napusti temu nisi dobrodosao
nisam se tebi obracao , ujedno kada te kvotam , jeli ti ovo babovina , mislim jeli ovo tvoj forum pa da mi "ti" kazes da nisam dobro dosao??
Ne odlucujes ti ko je ovdje dobro dosao , nego moderatori charuga , libero i sef chmoljo , ako oni kazu da nisam dobro dosao onda se povlacim do tada prestani
Saberi se "profesore" , nauci se komuncirati ...

ujedno sta ti kaze arhiva :mrgreen:
TheMule

#33598 Re: Edin Džeko

Post by TheMule »

Znaci ... recimo da je trenutno Lewandowski, Aubameyang, Pjanic, De Bruine (po meni)
i sa druge strane, Costa, Mandzukic,Torres, Terry, nisu u formi ...
ovaj post off topick ... nije vezano za doticnog al me samo interesuje jel ja pogresno mislim ili ... ?
Upravu si. "Novinarima" forma znaci par utakmica, mislim da bi minimum 5 utakmica oznacavalo dobru formu. Pjanic je u formi, Dzeko mozda nadolazi, jer je odlicno odigro, ali vidjecemo u Seriji A.
TheMule

#33599 Re: Edin Džeko

Post by TheMule »

ljevoruki wrote:
hrasno38 wrote: Dakle netacno!!!!! Centarfor se nema sta uklapati u tim njegovo je da dobija lopte i sanse i daje golove. E sad moze ako mu trener kaze obavljati i druge zadatke pa i odbrambene ali ni jedan vrhunski centarfor ne igra odbranu. Dalje ne postoje tri napadaca nego postoje od kad je fudbala i pamtivjeka dva krila i centarfor koji je napadac i kojeg treba filovati loptama[/size]. Krila takodje daju golove ali ih daju prije svega svojom brzinom a ne svojom sebicnoscu.
:-) za ovo podebljano.
eh nije bas od pamtivijeka, vec od posljednjih 10 godina od kad je fudbal posto uspavanka sa jednim centarforom i laznim krilima.
samo_ponekad

#33600 Re: Edin Džeko

Post by samo_ponekad »

Nema komentara na izjavu Sabatinija o Džeki:
"...Pokazao je sinoć vrhunski kvalitet. Iako se od njega očekuju golovi, i on to zna, ja upravo očekujem onakvu igru i pasove kao kod prvog gola. On je vrhunski profsionalac..."
Post Reply