olimp84 wrote:
@sabina ne razumijem kuda vodi to da ostanu do te mjere dosljedni i principijelni, kad ce stici plodovi toga ? zar nisu principijelnost i dosljednost bitni da bi se nekad isplatili ? ili bi ti radije da ih se pamti kao herojsku stranku koja je bila neumoljiva, pa makar i po cijenu usporavanja propasti drzave ? sad jednostavno postoji dobar razlog da se prekine taj niz principijelnosti (sto je opet diskutabilno jer ga prekidaju radi radi viseg cilja?). nekad sam ja i za tu apsolutnu odanost principima, ali nit je 20. stoljece, nit je ns partizanska stranka.
ne mislim da bi im ljudi zamjerili koaliciju sa nipom.
inace se slazem oko tvojih misljenja u vezi sa kiflom kao licnosti i politikce figure.
razlog sto mi je u redu da se koalira sa njim, a ne sa sda je sto mislim da ima neke nade da ce biti kooperativni, da bi ih ns mogao dovoljno ukrotiti da pored licnog interesa ulazu i dovoljno u rad koji bi rezultirao poboljsanjem stanja u ks.
ali, sacekat pune rezultate(tek je 50% obradjeno), vidjet imal sanse za ulazak u vlast, pa se sekirat
hvala, pozdrav
Principijelnost i ozbiljnost su dokaz ODGOVORNOSTI PREMA JAVNOM I OPŠTEM , PREMA MOJIM I TVOJIM PARAMA , PREMA PRAVOSUĐU , TUŽILAŠTVU ,VANJSKIM POSLOVIMA SVEMU.
Pričaju jedno a rade drugo SVI , zlo mi je od njihovih priča , svi , svi su isti , svi.
Svi su bili vlast na svim nivoima , ne vjerujem nikome ništa.
I ništa se neće promijeniti ako NS uzme da popravlja krov kinoteke , jel vi stvarno mislite da će im SDA dati da dobiju NOVAC , da dobiju DESET DRŽAVNIH FIRMI koje proizvode novac , vi stvarno mislite da će im dozvoliti da RASPODJELJUJU NOVAC.
Da ukinu razne uhljebske benificije i prava , da raščiste gubitaška preduzeča , da javne nabavke BUDU POŠTENE I ISTINSKE.
Vlada NS-SDP u kojoj bi 10 ljudi imalo "muda" ( a tu vidim i Emira Suljagića) da se uhvati u koštac sa SISTEMOM je nešto drugo.
Ovako , ostaje samo priča po forumu.
Dino Konaković je FINALNI PROIZVOD SISTEMA , halo.
Srdačan pozdrav.