Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote:Izgubiti izbore je izgubiti izbore.

Rezultati 2014.
SDA 10
SBB 7
DF 7
SDP 4
NS 3
BPS 2
BOSS 2
Bilo je barem 12 varijanti Vlada bez SDA.
Samo što je DF nakon pola godine ostao na jednom zastupniku....i juče im šef "kažnjen" sa gotovo 200.000 glasova....

A da , NS treba da se na njih osloni i vjeruje im , baš kao prije dvije godine u Centru i Novom Sarajevu...
palermo

#33577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

sabina1 wrote:[
Naša stranka je za samo 10 godina , revolucionarno izmijenila svijest dijela ljudi u odgovornoj komunikaciji sa izabranim zvaničnicima i pokušala da pokaže da se građansko društvo gradi u okruženju...na ulici u školi , prijavom nelegalne radnje....za sada dovoljno.

...
apsolutno....i zato joj treba odati priznanje.

Problem u ovome je što su oni politička stranka......a izgradnja civilnog društva nije primarni zadatak političke stranke
madner

#33578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

kluz franjo wrote:
madner wrote:Porediti snagu SDA i NiP da kompromitira stranku, bas je ljudi strah pozicije. :D

NiP takodje mora pokazati rezultate, ili ih nema. SDA nikad ne mora imati rezultate.
Misliš li na ovo moje gore sa Ćesirom?
I to. Klasicno razmisljanje gdje je cilj ne izaci iz sigurnosne zone. Narod se nece promjeniti, samo se kampanja moze prilagoditi narodu.
Ljudi nisu glasali za doktora jer su druge stranke imale kvalitetnije kampanje, uspjeli su doci do svoje ciljne grupe i animirati istu. Dakle kriva je NS, kao sto je kriv i Becirevic i SDP za svoj rezultat.

Sto se tice koaliranja, ozbiljno pitam kada mislite da mozete uzeti vlast u kantonu bez neke desne stranke? Shvatate li opste da to nije realan cilj? Ne moze ni druga strana bez neke ljeve, sada je prilika jer:
Desna stranka nije SDA
Desna stranka mora napraviti rezultat
Ljeve stranke su vece od desnih.

Ima jos jedna bitna stvar, ovaj rast NS je samo privremena slabost SDPa, koji jos nije popunio rupe u KSu. Ali jako brzo ce neko sabrati 2 i 2. DF propada ako Komso ide sa SDA, SDP je ovako slaba druga stranka, dakle...
furlan

#33579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Hakiz wrote:
furlan wrote:
Hakiz wrote:
Trebao bi postojati zakon po kojem se rezultati moraju prikazivati u apsolutnim i u relativnim brojevima.
Izvini ali ne razumijem sta bi to promijenilo?
Da ljudi znaju da puštaju nekoga ko ima 10 % glasova da ih pravi budalama 4 godine ili duže.
Mislim da takva postavka stvari ne stoji. Ne postoji tu apsolutno i relativno, nego samo da se apstinentima apsolutno jebe ko je na vlasti, a i to je izbor.
sabina1

#33580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

zippoo87 wrote: tvoji postovi u zadnje vrijeme granice sa ludilom
Ti si nekada imao stavove u postovima.
Danas pišeš kao najmanje 200 ulizica NS - centrale , ne treba im to vjeruj mi a tebi još manje.
zippoo87 wrote: te tvoje neke konstrukcije i ocekivsnjw nisu izvodiva ni u buducih 200 godina u ovim okolnostima

on topic
ja mislim i ocekujem da NS udje u vlast u KS i da upravo tu pocnu rjesavati probleme
Ti stvarno vjeruješ da je Konaković napustio SDA jer je htio da promijeni Kanton Sarajevo iako je prije toga imao 1000 dana da promijeni sve što je poželio a nije promijenio ni pertle na cipelama ?
Last edited by sabina1 on 08/10/2018 22:04, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#33581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lakat Jebić »

lične ambicije lidera i izljevi žuči i nesposobnost prepoznavanja trenutka...

narod je glup jer da nije glasao bi za nas je ok argument za svaki sistem u kojem narod ustvari i ne glas. meni je to ok, ja sam principijelno i idealisticki radije za aristokratiju i prosvijecenu diktaturu. al zivimo u demokratiji, stranke su pristale na demokratiju. ako ste tako pametni, pa premuntajte taj glupi narod da glasa za vas. ili se zalazite za diktaturu proleterijata ili cega god hocete. i to je legitimno. ali nije legitimno, ustvari je maloumno, zalit se da je narod glup i nesposoban da prepozna vaše ideje, a zalagat se za demokratske principe.
cadburry

#33582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

Najvecu gresku koju Nasa stranka moze napraviti je da sa SDA ili Konakovicem formira vlast u KS.

Ne samo sto su to svinje koje ce je uvuci u svoje blato iz kojeg se nikad cista vise nece izvuci (kao parlamentarna stranka), nego jer ce SDA sa federalnog nivoa podmetati nogu koliko moze toj vladi (raspodjelom javnih prihoda, iskljucenjem struje GRASu itd itd), pa ce rezultati biti nikakvi, a odgovornost NAse stranke najveca.
JThomas

#33583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

promijenio je svoje imovno stanje.
sabina1

#33584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

palermo wrote:
sabina1 wrote:[
Naša stranka je za samo 10 godina , revolucionarno izmijenila svijest dijela ljudi u odgovornoj komunikaciji sa izabranim zvaničnicima i pokušala da pokaže da se građansko društvo gradi u okruženju...na ulici u školi , prijavom nelegalne radnje....za sada dovoljno.

...
apsolutno....i zato joj treba odati priznanje.

Problem u ovome je što su oni politička stranka......a izgradnja civilnog društva nije primarni zadatak političke stranke

Zato imamo 55 % podrške ozbiljnim političkim strankama u Kantonu Sarajevo - SDA-SBB-NIP-NBL-BOSS , odgovorni , ozbiljni , izrazito pošteni i nagrađeni zasluženo novim povjerenjem građana :thumbup:
cyprus

#33585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Ja ne mogu da vjerujem šta neki pišu... Naša stranka, SDP i sve ostale moguće stranke ljevice, građanske opcije i progresivnog bloka teško da će IKAD (!!!) za naših života imat dovoljno ruku da sami sastave vlast u KS, a dalje da ne govorim... Dakle, nema se šta čekat i glumit čistunstvo... Jer se to nešto neće nikada dočekati...

Dakle, ako postoji prilika, SDA se MORA (!!!) izbaciti iz vlasti... Ako će se takve prilike propuštati, zašto onda koji kurac uopšte davati glas Našoj stranci ili SDP-u :-) Filozofirat mogu i ja na forumu... Ne treba mi ni Peđa, ni Sabina, ni Forto da to rade iz skupštinskih klupa... Cilj mora biti vlast!
sabina1

#33586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

JThomas wrote:promijenio je svoje imovno stanje.
Ma jok.

Sa Soukbunara na Poljine se preselio taksijem a i to mu taksista nije htio naplatiti jer je veliki fan KK Bosna.
sabina1

#33587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

cyprus wrote:Ja ne mogu da vjerujem šta neki pišu... Naša stranka, SDP i sve ostale moguće stranke ljevice, građanske opcije i progresivnog bloka teško da će IKAD (!!!) za naših života imat dovoljno ruku da sami sastave vlast u KS, a dalje da ne govorim... Dakle, nema se šta čekat i glumit čistunstvo... Jer se to nešto neće nikada dočekati...

Dakle, ako postoji prilika, SDA se MORA (!!!) izbaciti iz vlasti... Ako će se takve prilike propuštati, zašto onda koji kurac uopšte davati glas Našoj stranci ili SDP-u :-) Filozofirat mogu i ja na forumu... Ne treba mi ni Peđa, ni Sabina, ni Forto da to rade iz skupštinskih klupa... Cilj mora biti vlast!

Vlast protiv SDA sa SDA ?

(haj molim te cyprus ne valjaj floskule kako Konaković nije SDA)
olimp84

#33588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

sta je vama ljudi pa nema teoretske sanse da udju u vlast (prema 51.6% obradjenih glasova)

reko je franjo fino, kad neko nabroji tih 18ruku il kolko vec moze se razglabat o koaliciji. ovako nema smisla.

ja sam iskreno za koalicju ns+nip+sdp+... ako bi formirali vlast. nemam ja strpljenja, a ni vremena ( :D ) da cekam sljedecih 4 godine, pa jos 4 da docekam rezultate pobjednicke nase stranke, ili bilo koga drugog ko bi poceo mijenjati stvari. s tim da je upitno da li ce se to uopce desiti.
sabina1 wrote:Jedina stranka koja je dosada ostala dosljedna i principijelna
@sabina ne razumijem kuda vodi to da ostanu do te mjere dosljedni i principijelni, kad ce stici plodovi toga ? zar nisu principijelnost i dosljednost bitni da bi se nekad isplatili ? ili bi ti radije da ih se pamti kao herojsku stranku koja je bila neumoljiva, pa makar i po cijenu usporavanja propasti drzave ? sad jednostavno postoji dobar razlog da se prekine taj niz principijelnosti (sto je opet diskutabilno jer ga prekidaju radi radi viseg cilja?). nekad sam ja i za tu apsolutnu odanost principima, ali nit je 20. stoljece, nit je ns partizanska stranka.

ne mislim da bi im ljudi zamjerili koaliciju sa nipom, tj. ne mislim da ih moze kostati to znacajno na sljedecim izborima (samo po sebi).

inace se slazem oko tvojih misljenja u vezi sa kiflom kao licnosti i politikce figure.

razlog sto mi je u redu da se koalira sa njim, a ne sa sda je sto mislim da ima neke nade da ce biti kooperativni, da bi ih ns mogao dovoljno ukrotiti da pored licnog interesa ulazu i dovoljno u rad koji bi rezultirao poboljsanjem stanja u ks.

ali, sacekat pune rezultate(tek je 50% obradjeno), vidjet imal sanse za ulazak u vlast, pa se sekirat

hvala, pozdrav
Last edited by olimp84 on 08/10/2018 22:08, edited 2 times in total.
The 51st State

#33589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

cyprus wrote:Ja ne mogu da vjerujem šta neki pišu... Naša stranka, SDP i sve ostale moguće stranke ljevice, građanske opcije i progresivnog bloka teško da će IKAD (!!!) za naših života imat dovoljno ruku da sami sastave vlast u KS, a dalje da ne govorim... Dakle, nema se šta čekat i glumit čistunstvo... Jer se to nešto neće nikada dočekati...

Ne mere jednostavnije, sve ostalo je intelektualna masturbacija.
The 51st State

#33590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

sabina1 wrote:

Vlast protiv SDA sa SDA ?

(haj molim te cyprus ne valjaj floskule kako Konaković nije SDA)
Tvoja subjektivna karaterizacija konakovice stranke je samo to i providan paravan za izbjegavanje odgvornosti prema biracima.
palermo

#33591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

sabina1 wrote:

Zato imamo 55 % podrške ozbiljnim političkim strankama u Kantonu Sarajevo - SDA-SBB-NIP-NBL-BOSS , odgovorni , ozbiljni , izrazito pošteni i nagrađeni zasluženo novim povjerenjem građana :thumbup:
pa dobro, to jeste logična koalicija.....ali predbacivati narodu zato što nije glasao za tebe je nekako dječje........mislim, onaj FGR nikad nema više smisla nego nakon ovih par postova od strane članova ili simpatizera NS-a.

Mislim, čemu ta uvrijeđenost
madner

#33592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Opet nelogicnosti. Pa puno je teza koalicija izmedju SDPa i DFa ili izmedju SDA i NiPa nego bilo koja druga opcija. Oni drugi imaju drugu ideologiju, ovi imaju licne amnozitete.
kluz franjo

#33593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

madner wrote:
kluz franjo wrote:
madner wrote:Porediti snagu SDA i NiP da kompromitira stranku, bas je ljudi strah pozicije. :D

NiP takodje mora pokazati rezultate, ili ih nema. SDA nikad ne mora imati rezultate.
Misliš li na ovo moje gore sa Ćesirom?
I to. Klasicno razmisljanje gdje je cilj ne izaci iz sigurnosne zone. Narod se nece promjeniti, samo se kampanja moze prilagoditi narodu.
Ljudi nisu glasali za doktora jer su druge stranke imale kvalitetnije kampanje, uspjeli su doci do svoje ciljne grupe i animirati istu. Dakle kriva je NS, kao sto je kriv i Becirevic i SDP za svoj rezultat.

Sto se tice koaliranja, ozbiljno pitam kada mislite da mozete uzeti vlast u kantonu bez neke desne stranke? Shvatate li opste da to nije realan cilj? Ne moze ni druga strana bez neke ljeve, sada je prilika jer:
Desna stranka nije SDA
Desna stranka mora napraviti rezultat
Ljeve stranke su vece od desnih.

Ima jos jedna bitna stvar, ovaj rast NS je samo privremena slabost SDPa, koji jos nije popunio rupe u KSu. Ali jako brzo ce neko sabrati 2 i 2. DF propada ako Komso ide sa SDA, SDP je ovako slaba druga stranka, dakle...
Pa fino napiši, da znam da i na mene misliš.

Nisi sigurno upratio (hiljade ljudi svašta piše), ali ja sam u predizborno vrijeme pokušavao argumentovati gdje je realno za NS da može aktivno participirati u vlasti (KS), čak šta više pokušavao sam da animiram ne za NS, nego za jednu većinu od 18 ruku.
Ja nisam ideološki puritanac, niti mislim da mi u BiH čak i imamo klasičnu ideološku podjelu na političkoj sceni.

Naravno, da su stranke i zaslužne i krive za svoj izborni rezultat.
Ali izborni rezultat je izborni rezultat.
Za stabilnu kantonalnu Vladu bez SDA je potrebno minimalno 18 ruku, među kojima neće biti nijedna koja će popustiti kada SDA krene da je zavrće ili kada joj SDA odriješi kesu.

Ako postoji takvih 18 ruku u skupštini KS, o svemu se može razgovarati ili pregovarati.
Ja kada gledam ovaj izborni rezultat, ja tih 18 ruku ne vidim...
To je sve.
sabina1

#33594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

olimp84 wrote:
@sabina ne razumijem kuda vodi to da ostanu do te mjere dosljedni i principijelni, kad ce stici plodovi toga ? zar nisu principijelnost i dosljednost bitni da bi se nekad isplatili ? ili bi ti radije da ih se pamti kao herojsku stranku koja je bila neumoljiva, pa makar i po cijenu usporavanja propasti drzave ? sad jednostavno postoji dobar razlog da se prekine taj niz principijelnosti (sto je opet diskutabilno jer ga prekidaju radi radi viseg cilja?). nekad sam ja i za tu apsolutnu odanost principima, ali nit je 20. stoljece, nit je ns partizanska stranka.

ne mislim da bi im ljudi zamjerili koaliciju sa nipom.

inace se slazem oko tvojih misljenja u vezi sa kiflom kao licnosti i politikce figure.

razlog sto mi je u redu da se koalira sa njim, a ne sa sda je sto mislim da ima neke nade da ce biti kooperativni, da bi ih ns mogao dovoljno ukrotiti da pored licnog interesa ulazu i dovoljno u rad koji bi rezultirao poboljsanjem stanja u ks.

ali, sacekat pune rezultate(tek je 50% obradjeno), vidjet imal sanse za ulazak u vlast, pa se sekirat

hvala, pozdrav
Principijelnost i ozbiljnost su dokaz ODGOVORNOSTI PREMA JAVNOM I OPŠTEM , PREMA MOJIM I TVOJIM PARAMA , PREMA PRAVOSUĐU , TUŽILAŠTVU ,VANJSKIM POSLOVIMA SVEMU.

Pričaju jedno a rade drugo SVI , zlo mi je od njihovih priča , svi , svi su isti , svi.
Svi su bili vlast na svim nivoima , ne vjerujem nikome ništa.

I ništa se neće promijeniti ako NS uzme da popravlja krov kinoteke , jel vi stvarno mislite da će im SDA dati da dobiju NOVAC , da dobiju DESET DRŽAVNIH FIRMI koje proizvode novac , vi stvarno mislite da će im dozvoliti da RASPODJELJUJU NOVAC.

Da ukinu razne uhljebske benificije i prava , da raščiste gubitaška preduzeča , da javne nabavke BUDU POŠTENE I ISTINSKE.

Vlada NS-SDP u kojoj bi 10 ljudi imalo "muda" ( a tu vidim i Emira Suljagića) da se uhvati u koštac sa SISTEMOM je nešto drugo.

Ovako , ostaje samo priča po forumu.

Dino Konaković je FINALNI PROIZVOD SISTEMA , halo.

Srdačan pozdrav.
sabina1

#33595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

The 51st State wrote:
Tvoja subjektivna karaterizacija konakovice stranke je samo to i providan paravan za izbjegavanje odgvornosti prema biracima.
Tvoj dug prema Konakoviću mora da je veći od njegovog ega kada ovdje u njegovo ime gubiš toliko vremena....
insomnia78

#33596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Krajni domet stranke forum klix. Golemo
olimp84

#33597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Lakat Jebić wrote:

ako ste tako pametni, pa premuntajte taj glupi narod da glasa za vas. ili se zalazite za diktaturu proleterijata ili cega god hocete. i to je legitimno. ali nije legitimno, ustvari je maloumno, zalit se da je narod glup i nesposoban da prepozna vaše ideje, a zalagat se za demokratske principe.
:thumbup:

s druge strane, ja se ne zalim sto narod nije sposoban da prepozna "vaše"/"naše"(njihove) ideje, vec sto ne umije da shvati da ne treba glasati za one koji su nas uvukli u govna u kojima smo sad. to mene jebe onako u mozak, jer mi se cini kao poprilicno ocigledna stvar. izgleda da nije, ili su neke stvari bitnije ko ocuvanje bosnjackog etc korpusa, da ne duzim, poznata prica
The 51st State

#33598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

sabina1 wrote:
The 51st State wrote:
Tvoj dug prema Konakoviću mora da je veći od njegovog ega kada ovdje u njegovo ime gubiš toliko vremena....
Nema sta, busted.
sabina1

#33599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

palermo wrote:
sabina1 wrote:

pa dobro, to jeste logična koalicija.....ali predbacivati narodu zato što nije glasao za tebe je nekako dječje........mislim, onaj FGR nikad nema više smisla nego nakon ovih par postova od strane članova ili simpatizera NS-a.

Mislim, čemu ta uvrijeđenost
Nikome nije niko ništa predbacio....

Konakovićev najprirodniji partner je na Poljinama....a i blizu mu je....
bersK

#33600 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bersK »

Kad bi na stranici CIK-a trebali izaći sljedeći preliminarni rezultati? Zadnji su bili u pola pet
Locked