SDA-All about

General War

#33551 Re: SDA-All about

Post by General War »

ultima_palabra wrote:Kako ironično sad zvuči ono "u jedinstvu je snaga" :D
:lol: :thumbup:
vatrogasac

#33552 Re: SDA je postala satelit SDP-a?

Post by vatrogasac »

Komentari sa prve stranice ove teme pokrenute 2011. Nije isto, ali prilično slično jeste.
ultima_palabra wrote:Zna li neko šta podrobnije o dešavanjima u sarajevskoj SDA? Ili SDA-ovci dolaze na ovaj forum samo pred izbore :-D
Moje mišljenje je da Šeta predvodi retrogradne snage u SDA sad kad je riđobradi prešao na Tihićevu stranu. Što prije Tihić uspostavi kontrolu nad sarajevskim ogrankom, platforma će biti stabilnija.
mahalik wrote: jel ovo poečtak otvorenog sukoba desničara i prodomokrata u SDA
i likuje li Fahro koji to medijski podupire
Banksy wrote:Najvažnije je kako će reagovati B. Izetbegović, jer Šeta je bio njegov glvani logističar i najjači igrač prilikom unutarstranačkih izbora.
Izetbegovićeva reakcija i sudbina Šete i cijelog tog društva pokazaće i odnos snaga između Tihića i Iztebegovića, kao i pravac kojim će SDA ići u budućnosti.
Stari_demagog

#33553 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

Koliko god vi likovali ovo što se dešava u SDA vjerujte mi da to neće puno uticati na izborni rezultat stranke.
criticos

#33554 Re: SDA-All about

Post by criticos »

Ovo je onaj trenutak kad Bakir Izetbegović odluči stvari uzet u svoje ruke.
Dr Arsla

#33555 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

Stari_demagog wrote:Koliko god vi likovali ovo što se dešava u SDA vjerujte mi da to neće puno uticati na izborni rezultat stranke.
Varaš se. Samo na Tk Sda će izgubiti između 25000 i 30000 glasova. Poslije izbora 2014 imali su 13 Poslanika u Tk a nakon ovogodišnjih izbora maksimalno će imati 8.
Stari_demagog

#33556 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

Dr Arsla wrote:
Stari_demagog wrote:Koliko god vi likovali ovo što se dešava u SDA vjerujte mi da to neće puno uticati na izborni rezultat stranke.
Varaš se. Samo na Tk Sda će izgubiti između 25000 i 30000 glasova. Poslije izbora 2014 imali su 13 Poslanika u Tk a nakon ovogodišnjii izbora maksimalno će imati 8.
Bu'mo vidjeli.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33557 Re: SDA-All about

Post by pici »

Upućen zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa Elmedinom Konakovićem
ode hadzija :(
Lokalni moćnici od kojih zavisi SDA: Kukić, Mehmedović i Kamber su stranka za sebe
Image
alijemi ovo sve postHen insan :bih:
aratet

#33558 Re: SDA-All about

Post by aratet »

nesto kontam, mozda oni hoce izgubiti vlast u tuzlanskom i sarajevskom kantonu kako bi sebe pred izbore predstavili kao opoziciju i pljuvali vlast.
breuer

#33559 Re: SDA-All about

Post by breuer »

Hadžija na službenom putu.
megaman4

#33560 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

pici wrote:
Upućen zahtjev za smjenu Vlade Kantona Sarajevo na čelu sa Elmedinom Konakovićem
ode hadzija :(
Lokalni moćnici od kojih zavisi SDA: Kukić, Mehmedović i Kamber su stranka za sebe
Image
alijemi ovo sve postHen insan :bih:
Nista nego dati strancima da vode drzavu. Raspustiti sve nivoe vlasti od drzavnog pa do opstinskog i to u cijeloj drzavi. Ovi nasi ne znaju sta je drzava. Nije to za njih. Jednostavno nakon pada SKBiH, prije 27 godina, jos nema vlasti i ljudi koji bi znali voditi ovu drzavu.

Nek opet bude kao za vrijeme Austrougarske monarhije. Barem bi se znao neki red. Ovo je danas Anarhija i Bankrot.

Jebo ovo. Dzaba kad ne ide, ne ide.
Stari_demagog

#33561 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

Ma ja sam za to da nam se država podijeli između Srbije i Hrvatske i da se ispuni dugogodišnja želja velikom broju forumaša.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33562 Re: SDA-All about

Post by pici »

ovdze se ubilo za kalifata :bih:
megaman4

#33563 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Stari_demagog wrote:Ma ja sam za to da nam se država podijeli između Srbije i Hrvatske i da se ispuni dugogodišnja želja velikom broju forumaša.
To sigurno nije moja zelja. Onaj ko je donio ovakav ustav, nek sada ispravlja stvari a zna se dobro o kome je rijec.

Ponovicu jos jednom: Bh. politicari ne znaju voditi drzavu i tacka.
Stari_demagog

#33564 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

megaman4 wrote:
Stari_demagog wrote:Ma ja sam za to da nam se država podijeli između Srbije i Hrvatske i da se ispuni dugogodišnja želja velikom broju forumaša.
To sigurno nije moja zelja. Onaj ko je donio ovakav ustav, nek sada ispravlja stvari a zna se dobro o kome je rijec.

Pa znaju srpski i hrvatski. Vidjeli smo na primjeru Tita. Jedino rješenje je podjela i ukidanje države.
criticos

#33565 Re: SDA-All about

Post by criticos »

Primjetno je da se u posljednje vrijeme masovno podižu optužnice i privode na saslušanja SDA kadrovi. Kako svi znamo da je tužilaštvo produžena ruka SDA i rijetko se dobijaju slučajevi (točnije redovno padaju optužnice), logično se dovodi do zaključka da je SDA spremila strategiju gubitka vlasti i zaštite svojih kadrova legalizacijom njihovog poslovanja palim optužnicama, gdje nakon izbora im se neće moći suditi 2x za isti kriminal. Optužnice su jako kompleksne gdje obuhvataju sve aspekte kriminala pojedinca, kako se ne bi ponovo mogao dizati proces.
Stari_demagog

#33566 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

criticos wrote:Primjetno je da se u posljednje vrijeme masovno podižu optužnice i privode na saslušanja SDA kadrovi. Kako svi znamo da je tužilaštvo produžena ruka SDA i rijetko se dobijaju slučajevi (točnije redovno padaju optužnice), logično se dovodi do zaključka da je SDA spremila strategiju gubitka vlasti i zaštite svojih kadrova legalizacijom njihovog poslovanja palim optužnicama, gdje nakon izbora im se neće moći suditi 2x za isti kriminal. Optužnice su jako kompleksne gdje obuhvataju sve aspekte kriminala pojedinca, kako se ne bi ponovo mogao dizati proces.
HDZ-ove ni na saslušanje...Valjda kontaju i ovako ih je malo, ako bi ih privodili morali bi ih 70-80 % privesti jer ih je većina ili ratni profiter ili ratni zločinac.
megaman4

#33567 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Stari_demagog wrote:
megaman4 wrote:

Pa znaju srpski i hrvatski. Vidjeli smo na primjeru Tita. Jedino rješenje je podjela i ukidanje države.
Kakva podjela? Nema od toga nista. Jedino neki vid potpunog protektorata dok se ne donese novi ustav, po mogucnosti gradjanski, cime bi se pritisli predstavnici sva tri konstitutivna naroda da pristanu na normalnu drzavu, bez segregacija.

Ko odbije, automatska smjena i trajno bavljenje politikom. Jedino je jos sila ostala. Prepisala nas je jedna Albanija u reformama, evo uskoro i Kosovo.

To je Bogu plakati. :sad:
Stari_demagog

#33568 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

megaman4 wrote: Kakva podjela? Nema od toga nista. Jedino neki vid potpunog protektorata dok se ne donese novi ustav, po mogucnosti gradjanski, cime bi se pritisli predstavnici sva tri konstitutivna naroda da pristanu na normalnu drzavu, bez segregacija.

Ko odbije, automatska smjena i trajno bavljenje politikom. Jedino je jos sila ostala. Prepisala nas je jedna Albanija u reformama, evo uskoro i Kosovo.

Kakva je razlika između mene i tebe? I ja sam za građansku državu, ali ne na 33 % BiH da se razumijemo. Optužuje se SDA da želi bošnjačku državu na toliko posto teritorije, a isto to žele i građanske stranke samo građansku jer njihov uticaj na ostatku BiH seže između 0 i 1 %.
General War

#33569 Re: SDA-All about

Post by General War »

megaman4 wrote:
Stari_demagog wrote: Pa znaju srpski i hrvatski. Vidjeli smo na primjeru Tita. Jedino rješenje je podjela i ukidanje države.
Kakva podjela? Nema od toga nista. Jedino neki vid potpunog protektorata dok se ne donese novi ustav, po mogucnosti gradjanski, cime bi se pritisli predstavnici sva tri konstitutivna naroda da pristanu na normalnu drzavu, bez segregacija.

To sam odavno pitao jos kad nije bila situacija ovakva...

je-li-vrijme-za-vremenski-ogranicen-pro ... 98409.html
megaman4

#33570 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Stari_demagog wrote:
megaman4 wrote: Kakva podjela? Nema od toga nista. Jedino neki vid potpunog protektorata dok se ne donese novi ustav, po mogucnosti gradjanski, cime bi se pritisli predstavnici sva tri konstitutivna naroda da pristanu na normalnu drzavu, bez segregacija.

Kakva je razlika između mene i tebe? I ja sam za građansku državu, ali ne na 33 % BiH da se razumijemo. Optužuje se SDA da želi bošnjačku državu na toliko posto teritorije, a isto to žele i građanske stranke samo građansku jer njihov uticaj na ostatku BiH seže između 0 i 1 %.
Sta onda ciniti u ovakvoj situaciji?
megaman4

#33571 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

General War wrote:
megaman4 wrote:
Stari_demagog wrote: Pa znaju srpski i hrvatski. Vidjeli smo na primjeru Tita. Jedino rješenje je podjela i ukidanje države.

To sam odavno pitao jos kad nije bila situacija ovakva...

je-li-vrijme-za-vremenski-ogranicen-pro ... 98409.html
E sad je pitanje da li bi zapad pristao na to?

Ionako imaju svojih problema od Ukrajine, preko Brexita, Sirije i izbjeglica....
Stari_demagog

#33572 Re: SDA-All about

Post by Stari_demagog »

megaman4 wrote:
Stari_demagog wrote:

Sta onda ciniti u ovakvoj situaciji?
Samo u kost dok ne uspiješ promijeniti fašistički mentalitet druga dva naroda.
Obi Wan Bosnian

#33573 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Jeste da se potrefilo u isto vrijeme ali Kona i Kuka imaju drugačiji predznak.
Konakovićev izlazak iz SDA je negativna stvar za SDA.
Kukićev izlazak iz SDA je pozitivna stvar za SDA.
Banksy

#33574 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Obi Wan Bosnian wrote:Jeste da se potrefilo u isto vrijeme ali Kona i Kuka imaju drugačiji predznak.
Za SDA, u finalu, i jedno i drugo je dobitak.
Nego, šta bi s najavljenim Amorom Mašovićem? Nije valjda da je ovo što smo dosad vidjeli sve od Kifle?
General War

#33575 Re: SDA-All about

Post by General War »

Obi Wan Bosnian wrote:Jeste da se potrefilo u isto vrijeme ali Kona i Kuka imaju drugačiji predznak.
Dok se Kuki ne izbiju poluge moci, svejedno je na cijoj ce strani biti dok ON vedri i oblaci po TK
Post Reply