SDP

drug_profi

#33551 Re: SDP

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote:
KRAH SDP-a U BANOVIĆIMA: Kandidat SDP-a za načelnika dobio 2.400 glasova manje nego 2012.!
Rezultati bahatosti lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije najbolje su vidljivi na prijevremenim izborima za načelnika Banovića gdje je kanddat njegove stranke osvojio mizeran broj glasova.

ooo prolazniče prolazniče....neće te ni Alastair umjetnim disanjem oživiti
Kako sam ja shvatio SDP kandidat je povukao kandidaturu, ali CIK nije prihvatio povlacenje i ostao je na listi kao drugi kandidat. Treceg nije ni bilo.
E sad, mozemo gledati to i ovako: 700 ljudi glasalo za kandidata koji nece prihvatiti duznost, sto ce reci radije ce ih baciti u vjetar nego dati SDA.
A moze biti i da su neobavjesteni.

Uglavnom, SDP ce svakako imati problem da se suoci sa razocarenjem naroda, ali opet se postavlja pitanje kako "Narod zna" kazniti SDP, a sva sranja ce oprostiti SDA.
kamen spoticanja

#33552 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

drugi profil wrote:
Kako sam ja shvatio SDP kandidat je povukao kandidaturu, ali CIK nije prihvatio povlacenje i ostao je na listi kao drugi kandidat. Treceg nije ni bilo.
.
a zasto je kandidat SDP-a povukao kandidaturu?
drug_profi

#33553 Re: SDP

Post by drug_profi »

kamen spoticanja wrote:
drugi profil wrote:
.
a zasto je kandidat SDP-a povukao kandidaturu?
To ne znam, tako pise u vijesti. Vjerovatno nije htio blamaze.

Interesantno je da us gradjani referendumom u oktobru smjenili bivseg SDA nacelnika, da bi opet izabrali iz iste stranke
WTF? Zemlja paradoksa. Doduse Husicu je pomoglo sto je bio v.d. Nacelnik, pa je mogao odraditi predizbornu opstinskim novcem.
U Banovićima su u nedjelju održani prijevremeni izbori za načelnika ove općine.

Prema preliminarnim rezultatima općinske komisije, Midhat Husić iz SDA novi je načelnik Banovića. Osim Husića u utrci je bio i Sead Ribić iz SDP-a, koji je ranije povukao svoju kandidaturu, koju Centralna izborna komisija BiH nije prihvatila.

Glasalo je 13.215 birača ili 65 posto. Ukupno je bilo registrovano 20.347 birača koji su na ukupno 32 glasačka mjesta birali između dva spomenuta kandidata.

Midhat Husić je dobio nešto više od 12.000 glasova, a Sead Ribić 751 glas, kazao je za FTV Vahid Bašić, predsjednik Izborne komisije u Banovićima

Prijevremeni izbori za načelnika općine Banovići su održani nakon što su 12. oktobra na referendumu građani odlučili o opozivu Bege Birparića (SDA) sa te funkcije.

Birparića je privremeno na toj dužnosti naslijedio Midhat Husić.
kamen spoticanja

#33554 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

drugi profil wrote:
Interesantno je da us gradjani referendumom u oktobru smjenili bivseg SDA nacelnika, da bi opet izabrali iz iste stranke
WTF? Zemlja paradoksa. Doduse Husicu je pomoglo sto je bio v.d. Nacelnik, pa je mogao odraditi predizbornu opstinskim novcem.
mislim da je to vezeno uz sukob tihiceve struje i struje bakira izetbegovica,jer je valjda ovaj izabrani nacelnik pomeo bivseg kao tihicev kadar kontra safeta softica
drug_profi

#33555 Re: SDP

Post by drug_profi »

kamen spoticanja wrote:
drugi profil wrote:
mislim da je to vezeno uz sukob tihiceve struje i struje bakira izetbegovica,jer je valjda ovaj izabrani nacelnik pomeo bivseg kao tihicev kadar kontra safeta softica
Moguce. Ja o svemu znam samo koliko pise u ovom tekstu. Ako je tako kako ti kazes, onda je SDP tu svakako bio autsajder.
jon_jovi

#33556 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Kao što sam rekao, u SDP su merhumi i pokojnici politički
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33557 Re: SDP

Post by Truba »

po meni je važnije pitanje zašto samo dvije stranke u Banovićima
jon_jovi

#33558 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Black swan wrote:po meni je važnije pitanje zašto samo dvije stranke u Banovićima
Hmm, šta da ti kažem. Malopalanački mentalitet, ili kao što reče Lenjin, seljaku nikada ne smiješ vjerovati
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33559 Re: SDP

Post by pici »

SDP-u predstoji KRAH a ondaK unutrastranaČki obraČun s JAzlaJA i njegovim poltronima...ili ode socijal demokratija u krasni kurac...veĆ je u kurcu...izvinte me na odražavanju...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33560 Re: SDP

Post by Truba »

bila je već 2 puta minimum
sa 1996 tri puta
dustaban

#33561 Re: SDP

Post by dustaban »

Black swan wrote:po meni je važnije pitanje zašto samo dvije stranke u Banovićima
Vi jos uvijek vjerujete u stranke.
Tu se prije radi o dvije familije, svake ima u svim strankama...

I inace pogledajte malo, od carsije do carsije vam je situacija specificna ali slicna. Pola SDA jos uvijek drzi "rahmetli" Silajdzic, pola SDP-ovaca pripada SDA dzematu... a sve se svodi na familije, kumstva, jaransko-svalerske relacije i ostale prljavastine...

Kakve ba stranke, toga vise nema. Mi jednu pitu zovemo SDA, drugu SDP, trecu vako, nako... a u njima ista wnago.
Last edited by dustaban on 17/02/2014 16:11, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33562 Re: SDP

Post by JoseMujica »

dustaban wrote:
Vi jos uvijek vjerujete u stranke.
Tu se prije radi o dvije familije, svake ima u svim strankama...

I inace pogledajte malo, od carsije do carsije vam je situacija specificna. Pola SDA jos uvijek drzi "rahmetli" Silajdzic, pola SDP-ovaca pripada SDA dzematu... a sve se svodi na familije, kumstva, jaransko-svalerske relacije i ostale prljavastine...

Kakve ba stranke, toga vise nema. Mi jednu pitu zovemo SDA, jednu SDP, trecu vako, nako... a u njima ista wnago.

sve su pite pitice samo je burek pitac

Image
nihoniho

#33563 Re: SDP

Post by nihoniho »

Jel ono bi neko vrijeme, devedesetih , kada je ruza sa grba SDP-a bila zelena ?
E pa mozete je opet vratiti u zeleno ali sada dodajte i crne pruge ! :D
Titoist

#33564 Re: SDP

Post by Titoist »

SDP Banovići je uputio javni poziv da članovi SDP-a ne izlaze na izbore jer nije sigurno. Vi koji ne znate kakva je situacija u Banovićima ne laprdajte bezveze. Ovde je SDA kao Cosa-Nostra, a Mirsad Kukić je Don. Sigurnost svih SDP simpatizera nikad nije bila manja jer se gore pomenuti Kukić boji svega što je uradio u RMU Banovići, te mu je jedini spas da SDA što duže bude na vlasti. Međutim...On je Suljina struja a ne Bakirova, te je zato klasičnim pučom u svojoj opštinskoj organizaciji smijenio "Bakirovog" Safeta Softića (inače poprilično normalnog čovjeka za SDA standarde koji je ujedno i predsjednik Sabora IZ) jer je ovaj zajedno sa Begom Birparićem počeo uviđati kakav se kriminal radi u RMU Banovići. Naravno smijenio je i Begu. Tako da i ovo 5% koje je SDP kandidat dobio su bili razočarani SDA članovi koji su na strani Safeta Softića i Bege Birparića.
seln

#33565 Re: SDP

Post by seln »

Koje dvije? Zar ima i druga? :?
seln

#33566 Re: SDP

Post by seln »

Titoist wrote:SDP Banovići je uputio javni poziv da članovi SDP-a ne izlaze na izbore jer nije sigurno. Vi koji ne znate kakva je situacija u Banovićima ne laprdajte bezveze. Ovde je SDA kao Cosa-Nostra, a Mirsad Kukić je Don. Sigurnost svih SDP simpatizera nikad nije bila manja jer se gore pomenuti Kukić boji svega što je uradio u RMU Banovići, te mu je jedini spas da SDA što duže bude na vlasti. Međutim...On je Suljina struja a ne Bakirova, te je zato klasičnim pučom u svojoj opštinskoj organizaciji smijenio "Bakirovog" Safeta Softića (inače poprilično normalnog čovjeka za SDA standarde koji je ujedno i predsjednik Sabora IZ) jer je ovaj zajedno sa Begom Birparićem počeo uviđati kakav se kriminal radi u RMU Banovići. Naravno smijenio je i Begu. Tako da i ovo 5% koje je SDP kandidat dobio su bili razočarani SDA članovi koji su na strani Safeta Softića i Bege Birparića.
Tu se, izgleda, lahko moze izgubiti glova. :shock:
Titoist

#33567 Re: SDP

Post by Titoist »

seln wrote:
Titoist wrote:SDP Banovići je uputio javni poziv da članovi SDP-a ne izlaze na izbore jer nije sigurno. Vi koji ne znate kakva je situacija u Banovićima ne laprdajte bezveze. Ovde je SDA kao Cosa-Nostra, a Mirsad Kukić je Don. Sigurnost svih SDP simpatizera nikad nije bila manja jer se gore pomenuti Kukić boji svega što je uradio u RMU Banovići, te mu je jedini spas da SDA što duže bude na vlasti. Međutim...On je Suljina struja a ne Bakirova, te je zato klasičnim pučom u svojoj opštinskoj organizaciji smijenio "Bakirovog" Safeta Softića (inače poprilično normalnog čovjeka za SDA standarde koji je ujedno i predsjednik Sabora IZ) jer je ovaj zajedno sa Begom Birparićem počeo uviđati kakav se kriminal radi u RMU Banovići. Naravno smijenio je i Begu. Tako da i ovo 5% koje je SDP kandidat dobio su bili razočarani SDA članovi koji su na strani Safeta Softića i Bege Birparića.
Druže, nemaš pojma kako si u pravu, već su pojedinci poput Džemaludina Kurtića iz BPS-a u bolnici ležali sa frakturama glave, polomljenim rebrima itd. zato što su se "Banovićkom bogu" zamjerili. Al haj, kad može nek i dere ovaj glupi narod.
seln

#33568 Re: SDP

Post by seln »

Titoist wrote:
seln wrote:
Druže, nemaš pojma kako si u pravu, već su pojedinci poput Džemaludina Kurtića iz BPS-a u bolnici ležali sa frakturama glave, polomljenim rebrima itd. zato što su se "Banovićkom bogu" zamjerili. Al haj, kad može nek i dere ovaj glupi narod.
Nije on nikakav izuzetak. Mozda drugi imaju manji procenat u njihovim opstinama, ali nacin vladavine je isti.
JoseMujica

#33569 Re: SDP

Post by JoseMujica »

pa šta je ovo drugovi.....reČe se Neonko je prvi počeo s onim "ovo je poruka političarima da rade svoj posao"...pa Šemsudin nastavio s tiradom o parfemisanim pismima PreCedniku...a sada i Slučajni prolaznik sasvim slučajno prolazi kroz GO u pauzi leta do Frankfurta a.m.

al što nije zabilježilo oko kamere i što me interesuje...jel bilo barem pokušaja "drugarske kritike" na račun PerCednika?
jon_jovi

#33570 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Htio bi da iskoristi situaciju za čistku u SDPu. Pravi grešku koju političari ne prave, a to je da on priznaje grešku, ali opet ne svoju nego greške kantonalnih odbora, dakle greške drugih a ne njegove vlastite. Čisti politički istup a što opet znači - kurvaluk
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33571 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ipak to SDP pametnije radi od SDA. I jednom i drugom je u glavi samo kako utihnuti prosvjede, okrenuti vodu na svoj mlin, ako treba i međuetničke sukobe izazvati samo da se ostane na vlasti još jače. Nitko se nije zapitao ništa. To 1000% i to svakodnevno pokazuju.
Ipak, SDP se malo više ušutio, dok je Bakr kao zadnja budala izlazio na Tv i još više iritirao svojim izjavama, da su ljudi koji nisu zaposleni nesnalažljivi u tranziciji, ne navodeći pri tom, naravno, da je ujedno i glavni kreator vezivanja ruku tim nesnalažljivim, da on nije kriv nego dapače i još milion nebuloza. SDP koji je , opet, haman pa legalizirao bezakonje (???) i korupciju se ušutio, danas je izašao Pudarić, ne slučajno, čovjek kojem se malo ima prigovoriti, dok je Nikšić razgovarao sa radnicima Konjuha kako pokrenuti proizvodnju. Ako Konjuh pokrene proizvodnju, jer tržište ima, i ima dobre proizvode , svaki kamen je vrijedan. Drugačije nisu htjeli. Mogli jesu. Kako god, SDP to radi mudrije od brata po materi korupciji SDA
jon_jovi

#33572 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Da, Bakir je isto rekao što i Zlatko - pravili smo greške, a nije rekao - pravio sam greške. Oba se ponašaju maksimalno politikanski.
Nema sumnje i ne ostavlja nikakve rezerve da je najveći gubitnik i najveća meta SDP, a pogotovo Zlatko. Zlatko je pravio i raskidao koalicije dok nije završio u koaliciji sa HDZ i SNSD i dok se nije posvadio sa SDA i SBB. Zakon o JMBG je štetan po BiH a oni su glasali ZA, budžeti su na štetu BiH a u korist Dodiku, bili su ZA da ode Šarović i da ne nabrajam. Ili ipak da nabrojim odlazak Željka Komšića. Zlatko je za to odgovoran a ne kantonalni odbori. To je ove što protestuju otjeralo od SDPa
JoseMujica

#33573 Re: SDP

Post by JoseMujica »

i MMF je štetan za BiH pa su ga doveli radi entiteta koji pred izbore ponovo povećavaju potrošnju dizanjem plaća

drug Mića je bio potpuno u pravu kada je Prolazniku s osmjehom rekao radićeš ti što ti mi kažemo :-)
drug_profi

#33574 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ako SDP ucini da Konjuh proradi, iz kakvih god sebicnih razloga to bilo, ja cu im halaliti dio sranja.
Kad bi sve stranke iz istih razloga uradili ponesto za opste dobro, ne bi bila ovako grdna zemlja.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33575 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

drugi profil wrote:Ako SDP ucini da Konjuh proradi, iz kakvih god sebicnih razloga to bilo, ja cu im halaliti dio sranja.
Kad bi sve stranke iz istih razloga uradili ponesto za opste dobro, ne bi bila ovako grdna zemlja.
Nemam im šta halalit, jedino zahvaliti onoj djeci što će imati optužnicu za terorizam, jer nisu sjeli do prvog kamena niti potegli to pitanje. Fakat se pitam šta su radili po 8 sati dnevno. Ništa, baš ništa. Zapošljavali familiju.
Nije ni SDP-u ni SDA-u ni do Konjuha niti do jedne firme, nego samo do spašavanja vlasti odnosno privilegija koje ona nosi i koje obilato koriste. Moja se refleksija odnosila na to, samo da SDP to mudrije radi i ne iritira u pogrešnom momentu kao Bakir Princ.
Post Reply