Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

A da sacekamo rezultate? Najbrojnije gradske opcine se zadnje sabiru.
Hajvan

#33552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

sabina1 wrote:
Hajvan wrote:nemam ja vise vremena za cekanje…hocu bolje, ljepse, mocnije sarajvo...
ili ce preuzeti odgovornost za, s moje strane, ukazano im povjerenje ili nek se oni pakuju..
jer ako ostanu u opoziciji i ovaj put- obicni su uhljebi i konformisti…
Obrati se SDA-NIP-SBB-BOSS i NBL , vladali su Sarajv'om prethodne 4 godine , napravili haos i dobili su preko 55 % podrške na najdemokratskiji način.

Ostavite Našu stranku na miru.
zasto?
glasam za iste od kako su se pojavili
ja ne glasam za ove kojima me saljete da im se obratim niti sam za iste ikad a glasao

ja opet kazem, ako NS ne postane pozicija, sledeci put od mene tesko glasa!

uostalom, idete na FOE

odvratni ste. nadam se da za vas nisam glaso, tj da ste u donjim redovma na listama...
ne kazem da ste glupi, ali vam je pisanje na ovom forumu upravo takvo!
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Hajvan wrote:
odvratni ste. nadam se da za vas nisam glaso, tj da ste u donjim redovma na listama...
ne kazem da ste glupi, ali vam je pisanje na ovom forumu upravo takvo!
Ne brinite , za mene nikada i nigdje u životu niste glasali :thumbup:

(mirno spavajte koalicije neće biti)
dječak sa šibicama

#33554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dječak sa šibicama »

Cestitke NS na rezultatu u mojoj opcini, Centar izdominiran.

Ne treba ici u vlast, po svaku cijenu.
sabina1

#33555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

dječak sa šibicama wrote:Cestitke NS na rezultatu u mojoj opcini, Centar izdominiran.

Ne treba ici u vlast, po svaku cijenu.
Klerokonzervativna većina je dobila gotovo dvotrećinsku podršku u glavnom gradu države - vrlo jednostavno.

Neka im je sretno.

PS. Novo Sarajevo nimalo ne zaostaje za Centrom.
Last edited by sabina1 on 08/10/2018 21:40, edited 1 time in total.
furlan

#33556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Ulaziti u projekt sa ekipom koja je sklepana s koca i konopca prije sest mjeseci bi bilo smijesno, da ne kazem neozbiljno.
Hakiz

#33557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:
shbc wrote:
Te sestrinske stranke odgovornost vrlo rado preuzimaju i vidimo kako nam je. Ako koalicija sa "faktickom SDA" znaci izbacivanje prave SDA iz vlasti kantona, da, NS kao jedina i prava opozicija SDA mora preuzeti tu odgovornost. Ja kao pojedinac nemam vremena ni volje da cekam da NS dodje u poziciju da ima vecinu mandata. Ako se oni kao stranka ne znaju izboriti sa Kiflom kao koalicionim partnerom i ako ce ih isti uvesti u kriminal, srozati im ugled stranke i preveslati da rade protiv gradjana Kantona neka se odmah ugase. Da bezveze ni mi ne gajimo nadu da ce nekada biti bolje i da pakujemo kofere.
Pakuj odmah.

Ja od njih ne očekujem da se "izbore s Kiflom" nego da ga prvog dana mandata uhapse , odmah.

Protiv interesa građana KS 25 godina sistematski rade oni koji su juče dobili opet 55 % podrške.

Odgovornost je na njima.
Nisu dobili 55 % podrške. Dobili su 35% od 54 % izašlih, a to znači da su dobili manje od 25 % ukupnog biračkog tijela.

Apstinenti su krivi za sve :)
dječak sa šibicama

#33558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dječak sa šibicama »

Naravno, gradjani koji su dali glas NS ocekuju da ta stranka participira u vlasti, ne glasa se za opoziciju nego za pobjedu.

Moraju i to imati na umu.

Jedino, ne treba po svaku cijenu, ako je uvjet koalicija sa rumenim seljacinama, bolje ne.
sabina1

#33559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Hakiz wrote:
Nisu dobili 55 % podrške. Dobili su 35% od 54 % izašlih, a to znači da su dobili manje od 25 % ukupnog biračkog tijela.

Hakiz matematika je jasna ,

apstinenti nisu dali glas nikome , dakle ni ovima koji imaju neuporedivo manje.

SDA i derivati (SBB-NIP-NBL-BOSS) imaju 55 % glasova i najmanje 60 % mandata.

Srdačan pozdrav,
kluz franjo

#33560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote:
kluz franjo wrote: O kakvim tramvajima i ministarstvima kulture i obrazovanja pričamo?
Zajedničkim , koje će imenovati NIP i NS-a , realno imaju zajedničko prvo početno slovo - N , Dino je igrao košarku a i u Našoj stranci mnogo vole da gledaju košarku.

Šalu na stranu , teško će se NS izvući iz ovoga , ne zbog foruma ili drugih foruma , društvenih mreža , nego zbog ambicija onih koji donose odluke.
Pozdrav.
Ja ponavljam. Cijela priča je nebulozna. Ćesir čita i umire od smijeha.
Dvije stranke, koje možda neće zajedno imati mandata koliko SDA trebaju razglabati o tramvajima... :-)

Uostalom, kao i prije 4 godine, postojaće većina i mimo SDA i NS.
Užasno me nervira, što bi svi kao željeli NS kao junior partnera u Vladi - malo da vodi računa o ovim "uspješnim političarima" - a svi glasaju za ove "uspješne političare".
Bili izbori. Građani glasali. Nisu htjeli jednog Dr. Stevanovića sa liste SDP-a. Htjeli Mekića i Plehu i Efendića i Rileta Kurića.
Eto vam efendići, mekići, marići i plehe. Nek' se oni brinu i o tramvajima i o ministarstvu kulture.
Hakiz

#33561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:
Hakiz wrote:

Srdačan pozdrav,
Trebao bi postojati zakon po kojem se rezultati moraju prikazivati u apsolutnim i u relativnim brojevima.
madner

#33562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Porediti snagu SDA i NiP da kompromitira stranku, bas je ljudi strah pozicije. :D

NiP takodje mora pokazati rezultate, ili ih nema. SDA nikad ne mora imati rezultate.
Hakiz

#33563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ne znam čemu frka. Većina je rekla da im je bilo dobro i da hoće da se tako nastavi. Tako kažu rezultati izbora.

Ako neko misli drugačije problem je u njemu, neka se liječi.
Banksy

#33564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

furlan wrote:
Sve ono sto se izleglo ispod SDA kokoske , ne moze biti partner u bilo kakvoj varijanti.
kluz franjo wrote:
Užasno me nervira, što bi svi kao željeli NS kao junior partnera u Vladi - malo da vodi računa o ovim "uspješnim političarima" - a svi glasaju za ove "uspješne političare".
Bili izbori. Građani glasali. Nisu htjeli jednog Dr. Stevanovića sa liste SDP-a. Htjeli Mekića i Plehu i Efendića i Rileta Kurića.
Eto vam efendići, mekići, marići i plehe. Nek' se oni brinu i o tramvajima i o ministarstvu kulture.
kluz franjo

#33565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

madner wrote:Porediti snagu SDA i NiP da kompromitira stranku, bas je ljudi strah pozicije. :D

NiP takodje mora pokazati rezultate, ili ih nema. SDA nikad ne mora imati rezultate.
Misliš li na ovo moje gore sa Ćesirom?
sabina1

#33566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

dječak sa šibicama wrote:Naravno, gradjani koji su dali glas NS ocekuju da ta stranka participira u vlasti, ne glasa se za opoziciju nego za pobjedu.

Moraju i to imati na umu.

Jedino, ne treba po svaku cijenu, ako je uvjet koalicija sa rumenim seljacinama, bolje ne.
Mislim da je puno lakše objasniti građanima da se ne može koalirati sa SDA ili derivatima jer se time ne može promijeniti ništa.

Vi stvarno mislite da bi u toj koaliciji Sabina recimo mogla smijeniti Sebiju Izetbegović (koja bi formalno bila opozicija) ako bi dobila zdravstvo ?

To se može samo uz jasnu i neprikosnovenu podršku onih koji žele rušiti i mijenjati postojeće , koji će odlučno napraviti smrtne neprijatelje od vrlo ozbiljnih ljudi.

Ne mogu vam partneri biti ljudi protiv kojih se borite.
Naša stranka je za samo 10 godina , revolucionarno izmijenila svijest dijela ljudi u odgovornoj komunikaciji sa izabranim zvaničnicima i pokušala da pokaže da se građansko društvo gradi u okruženju...na ulici u školi , prijavom nelegalne radnje....za sada dovoljno.

Bilo kakvu šansu ozbiljne NS-SDP vlade treba odmah iskoristiti....

Od SDA su gori jedino izdajnici SDA...
Lakat Jebić

#33567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lakat Jebić »

ova nadmenost, lazni elitizamm prepotencija koja se ogleda u stavovima "niste htjeli glasat za nas sad ga pusite" su ustvari i razlog sto ljevica gubi izbore.
The 51st State

#33568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Lakat Jebić wrote:ova nadmenost, lazni elitizamm prepotencija koja se ogleda u stavovima "niste htjeli glasat za nas sad ga pusite" su ustvari i razlog sto ljevica gubi izbore.
Zaista ogavan stil.
furlan

#33569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by furlan »

Hakiz wrote:
sabina1 wrote:
Hakiz wrote:

Srdačan pozdrav,
Trebao bi postojati zakon po kojem se rezultati moraju prikazivati u apsolutnim i u relativnim brojevima.
Izvini ali ne razumijem sta bi to promijenilo?
Hakiz

#33570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Lakat Jebić wrote:ova nadmenost, lazni elitizamm prepotencija koja se ogleda u stavovima "niste htjeli glasat za nas sad ga pusite" su ustvari i razlog sto ljevica gubi izbore.
:-)
kluz franjo

#33571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Izgubiti izbore je izgubiti izbore.

Rezultati 2014.
SDA 10
SBB 7
DF 7
SDP 4
NS 3
BPS 2
BOSS 2
Bilo je barem 12 varijanti Vlada bez SDA.
sabina1

#33572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

A nikako nije razjedinjenost ljevice jer je ideja podređena ličnim ambicijama lidera , zato što smo taoci zloupotrebe najemotivnih vjersko-etno-nacionalnih karakteristika , jer lokalni šerifi utiču na svaki glas u selima i zaseocima , jer je manipulacija neobrazovanim i neukim dovedena do savršenstva , jer se državnim parama na pozicijama rade promocije vladajuće partije , jer smo neobrazovani , privredno inferiorni , podijeljeni , infrastruktrni crvi i jer nam mladi i potencijalni nosioci budućnosti nepovratno odlaze....

Ne , ne , za sve je kriv FGR koji neće da Kifli zaboravi 20 godina karijere u SDA...

Od SDA su gori jedino izdajnici SDA....
Last edited by sabina1 on 08/10/2018 21:57, edited 1 time in total.
statixx

#33573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by statixx »

U ovom mandatu rijesit ce se vodoopskrba, jer kredit EBRD-a je stavljen na raspolaganje. NiP ako propadne, vecina glasova opet ide SDA.

Znaci 2022. SDA opet uzima ubjedljivo.
Hakiz

#33574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

furlan wrote:
Hakiz wrote:
Izvini ali ne razumijem sta bi to promijenilo?
Da ljudi znaju da puštaju nekoga ko ima 10 % glasova da ih pravi budalama 4 godine ili duže.
zippoo87

#33575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

sabina1 wrote:
shbc wrote:
Te sestrinske stranke odgovornost vrlo rado preuzimaju i vidimo kako nam je. Ako koalicija sa "faktickom SDA" znaci izbacivanje prave SDA iz vlasti kantona, da, NS kao jedina i prava opozicija SDA mora preuzeti tu odgovornost. Ja kao pojedinac nemam vremena ni volje da cekam da NS dodje u poziciju da ima vecinu mandata. Ako se oni kao stranka ne znaju izboriti sa Kiflom kao koalicionim partnerom i ako ce ih isti uvesti u kriminal, srozati im ugled stranke i preveslati da rade protiv gradjana Kantona neka se odmah ugase. Da bezveze ni mi ne gajimo nadu da ce nekada biti bolje i da pakujemo kofere.
Pakuj odmah.

Ja od njih ne očekujem da se "izbore s Kiflom" nego da ga prvog dana mandata uhapse , odmah.

Protiv interesa građana KS 25 godina sistematski rade oni koji su juče dobili opet 55 % podrške.

Odgovornost je na njima.
tvoji postovi u zadnje vrijeme granice sa ludilom
te tvoje neke konstrukcije i ocekivsnjw nisu izvodiva ni u buducih 200 godina u ovim okolnostima

on topic
ja mislim i ocekujem da NS udje u vlast u KS i da upravo tu pocnu rjesavati probleme
Locked