Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Digla_da_kreci

#33551 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

tap3ah75 wrote: 23/04/2026 22:06 Valja Euphoria
Tinejđerii i oni malo stariji, seks i droga.
Meni lično je ona glavna curka najdosadnija.

Mada sam ja samo prvu sezonu pregledao, čekam sad da se završi treća pa da sve spucam.
Pregledala sam Euphoriu. Ispocetka zamalo da odustanem jer su me uznemiravale nasilne scene, ali sam odlucila zmiriti i preskakati ih.
Dobra i losa u isti cas, kako odmice sa sezonama tako se i srozava i ne znaju kud gone, glumci odustaju, izmisljaju nove price da zakrpe rupe.
Svaki lik se zasebno moze analizirati i mnogi se poistovjetiti s nekima od njih, ali slazem se s tobom za Zendayu - i mene je smorila. Istu istacku facu pravi tri sezone iz kadra u kadar. Fascinantno mi je da je toliko popularna i da iskace iz pastete, od serije preko 3-4 velika filma. Ko sto je onomad Jeniffer Lawrence bila popularna (hajd ona mi je dobra glumica), pa onda tupava Galop, sad ova. :facepalm:
Nisam ni znala da je Fez glumac u stvarnosti umro i da su kraj posvetili zapravo njemu.
omar little

#33552 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by omar little »

generalno sam sita policije, detektiva, slucajeva, ubojstava i ostalog stancanog sranja, ali se odlucih nedavno pogledati dept q i slow horses.

dept q pocne fino, intrigira i zanima, medjutim kako idu epizoe sve je losije. ono je trebao biti mid budget film ili serije od maksimum cetiri epizode. nisu imali materijala ili scenaristicke vjestine za deset epizoda. glumci okej, humor malo nazor na momente.

slow horses betonce. od prve minute prve epizode su me zainteresirali i nisu prestali. sinoc pocela trecu sezonu. odlicna glumacka ekipa i stimung, fin balans akcije i drame, scenarij dobar, idealno svedeno na sest epizoda. zanese ih malo nekad, ono sa serbedzijom i rusima mi je labavo, ali je svejedno dobro upakovano i zavrseno. humor dobar. onaj glavni alan ford plavutan mi je nepoznat ali je vrlo dobar glumac.ima dobar comedic timing.

pocetak druge sezone malo baca na epizode lovejoy, vjerojatno zbog cotswolds. fin throwback. trecu sam tek pocela, vidjecemo kako razviju.
tap3ah75

#33553 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by tap3ah75 »

Digla_da_kreci wrote: 09/06/2026 17:26
tap3ah75 wrote: 23/04/2026 22:06 Valja Euphoria
Tinejđerii i oni malo stariji, seks i droga.
Meni lično je ona glavna curka najdosadnija.

Mada sam ja samo prvu sezonu pregledao, čekam sad da se završi treća pa da sve spucam.
Pregledala sam Euphoriu. Ispocetka zamalo da odustanem jer su me uznemiravale nasilne scene, ali sam odlucila zmiriti i preskakati ih.
Dobra i losa u isti cas, kako odmice sa sezonama tako se i srozava i ne znaju kud gone, glumci odustaju, izmisljaju nove price da zakrpe rupe.
Svaki lik se zasebno moze analizirati i mnogi se poistovjetiti s nekima od njih, ali slazem se s tobom za Zendayu - i mene je smorila. Istu istacku facu pravi tri sezone iz kadra u kadar. Fascinantno mi je da je toliko popularna i da iskace iz pastete, od serije preko 3-4 velika filma. Ko sto je onomad Jeniffer Lawrence bila popularna (hajd ona mi je dobra glumica), pa onda tupava Galop, sad ova. :facepalm:
Nisam ni znala da je Fez glumac u stvarnosti umro i da su kraj posvetili zapravo njemu.
Treću sezonu su baš bezveze snimili, znam da su im umrla dva glumca ali opet je bezveze.
Kad sad premotam najnormalnija mi je bila mala sa velikim očima :lol:
Digla_da_kreci

#33554 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

tap3ah75 wrote: 10/06/2026 02:23 Treću sezonu su baš bezveze snimili, znam da su im umrla dva glumca ali opet je bezveze.
Sydney nije morala ni glumiti. :D

Meni je Jules u pocetku bila zanimljiv lik, ali su je u trecoj sezoni skroz ugasili. Onda je Maddy postajala sve bolja kako su se ostali srozavali i do kraja je ispala jedna od rijetkih koja je imala zanimljiv rasplet. Alamo i Bishop su takodjer genijalni, tacno te strah dok ih gledas i ne zelis imati posla s njima. Jao, nisam znala da je jos jedan glumac umro, sad sam zguglala.

Sve u svemu, legla mi je serija, iako je s vremenom izgubila na kvaliteti.

Fun fact: ona striptizeta sto je nosila ortopedski ovratnik je popularna pjevacica koja je nedavno osvojila BRIT Award i izvela ovaj masterpiece.
Spoiler
Show
Image
dječak sa šibicama

#33555 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dječak sa šibicama »

Serija i nije tu za matore da analiziraju glumu, serija je jos jedno propagandno sranje koje se servira omladini da im pokaze da je danas kul kurvati se, alkoholizirati, drogirati i prodavati seksualne usluge na internetu.
Digla_da_kreci

#33556 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

Ih, tebi je sve propaganda (i woke). Biži, goni. :-D
Point.

#33557 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Point. »

Počela Cape Fear, dobra prva epizoda.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33558 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote: 10/06/2026 12:01 Serija i nije tu za matore da analiziraju glumu, serija je jos jedno propagandno sranje koje se servira omladini da im pokaze da je danas kul kurvati se, alkoholizirati, drogirati i prodavati seksualne usluge na internetu.
koje su nacije scenaristi :D
cisto me nako zanima

sidni svini mi je toliko dobra da je ne mogu zamisliti u tim gadarijama
niti da joj ista radim :D

top topova znaci armirnjaca beton
Altsa

#33559 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Altsa »

Nisam zadovoljan uopšte Euforijom prije svega radom kamere. Prije svega mislim na kut snimanja kao i osvjetljenje. :shock: :lol:

Globalno sam zadovoljan Euforijom i ako su trecoj sezoni bas u nekim stvarima pretjerali.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33560 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Velkoski »

bit ću mizogen i pitati zar to iko gleda osim da vidi šta će sidni uraditi u xy epizodi? :mrgreen:
Truba

#33561 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

gledo sam je u onom filmu kad je zarobi u kući lik kao služavku
ali nije eksplicitno i dobra je uloga
dječak sa šibicama

#33562 Re: Gledate seriju - preporučite je

Neravno da je propaganda, kao i bar dvije trecine serija i filmova, ovisi samo ko je radio.

Beverly Hills, meni takodje ljigav primjer ali sa suprotne strane, propaganda je uzorne fine i drazesne omladine, svaka epizoda se ticala moralnih vrijednosti od banalnih "pusenje nije dobro" do nekih zivotnih pitanja i odluka, svaka epizoda je slala neku poruku. Makar pozitivnu iako krindz jer ne volim reklame umotane u celofan, za omladinu.

Da bi ona cvikerasica, utjelovljenje najodbojnijeg lika u seriji, 30 godina kasnije kmecala da se ta serija njoj ne svidja, da je propagandna i da je protiv LGBT jer "nisu imali nijednu gej lezbo pricu".

Desetak godina kasnije OC, takodje pricica o finoj djecici i "treba pomoci siromasnima". Izmedju toga jos gomila teen prica koje su koliko toliko normalne.

Danas se djeci servira agresivna propaganda razvrata, nemorala, narkomanije, alkoholizma.
Truba

#33563 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Truba »

Sjecam se deverli hilsa kad su nam poturali renkarnaciju kao vjeru kroz usne one zgodne kelly...wtf sta je ovo
Il ona scena kad dovedu za veceru ratnog veterana iz iraka pa prica kako rat i oruzje ne valja
dječak sa šibicama

#33564 Re: Gledate seriju - preporučite je

Uvijek je neka reklama posebno u tim masovno pracenim. I Prijatelji su "fuj fuj cigarete fuj" i jos stosta iako je striktno humoristicna serija sa izlizanim forama.

Treca sezona Terora nije losa, pregledao tri epizode, drugu sam odustao jer mi je ono sa japancima krajnje glupo, prva je bila odlicna. Ova solidna, vidim nema neke ocjene oko 6ice ali meni je ok. Klasicni "noir krimi horor" ili kako to nazvati.
dale cooper

#33565 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by dale cooper »

Digla_da_kreci wrote: 10/06/2026 03:24

Fun fact: ona striptizeta sto je nosila ortopedski ovratnik je popularna pjevacica koja je nedavno osvojila BRIT Award i izvela ovaj masterpiece.
Spoiler
Show
Image
Taj cijeli zadnji album od Rosalie je fenomenalan.
video

#33566 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Digla_da_kreci wrote: 10/06/2026 03:24
tap3ah75 wrote: 10/06/2026 02:23 Treću sezonu su baš bezveze snimili, znam da su im umrla dva glumca ali opet je bezveze.
Sydney nije morala ni glumiti. :D

Meni je Jules u pocetku bila zanimljiv lik, ali su je u trecoj sezoni skroz ugasili. Onda je Maddy postajala sve bolja kako su se ostali srozavali i do kraja je ispala jedna od rijetkih koja je imala zanimljiv rasplet. Alamo i Bishop su takodjer genijalni, tacno te strah dok ih gledas i ne zelis imati posla s njima. Jao, nisam znala da je jos jedan glumac umro, sad sam zguglala.

Sve u svemu, legla mi je serija, iako je s vremenom izgubila na kvaliteti.

Spoiler
Show
Image
Po ovome je poznatija :D

https://youtu.be/p7bfOZek9t4?si=HRGJHtHyr0MAT_w3
Digla_da_kreci

#33567 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by Digla_da_kreci »

Nisam ranije znala za nju, ali mi je ovaj gore performance epic i u seriji je luda k'o struja. :D

Gledam Frust, vidim da ste ga vec propisno pljucnuli. :D
video

#33568 Re: Gledate seriju - preporučite je

Post by video »

Digla_da_kreci wrote: 10/06/2026 20:57 Nisam ranije znala za nju, ali mi je ovaj gore performance epic i u seriji je luda k'o struja. :D

Gledam Frust, vidim da ste ga vec propisno pljucnuli. :D
Ihhhh, cuj nije znala ranije za Rosaliju :D
Post Reply