Nedeljni lunch
Pileca, domaca pasteta..na tostu sa kokos namazom..uh. Puno kalorija

Moderator: anex

Opet ti ko vrabacmoonca wrote:*Jack--moja piletina...
![]()
Nedeljni lunch![]()
Pileca, domaca pasteta..na tostu sa kokos namazom..uh. Puno kalorija![]()
Nemam dovoljno veliko kolo...moonca wrote:Tepsija..
Hm..ide postepeno..sa sastojcima..I NE ide u rernu..stakasa wrote:Nemam dovoljno veliko kolo...moonca wrote:Tepsija..
Nekako ne bi u rerni mada kad bolje razmislim i moglo bi. Nit se mjesa nit ista. Nisam nikad pravio, koje meso ti stavljas?
Ima razlike, uprzi se paprika, pilav je malo socniji itd. Probacu na kolu ali malu porciju, za dvojemoonca wrote:Hm..ide postepeno..sa sastojcima..I NE ide u rernu..stakasa wrote:Nemam dovoljno veliko kolo...moonca wrote:Tepsija..
Nekako ne bi u rerni mada kad bolje razmislim i moglo bi. Nit se mjesa nit ista. Nisam nikad pravio, koje meso ti stavljas?
Ali mozes improvizovati za .
Ja to zovem pilav..riza da dodacima, volim piletinu..ili kuvano meso.
zalijes supom I kad ispari..gotovo..licno..u ukusu me vidim razliku
Velika sofra u mene moonca, puno nas, imam prakticne problememoonca wrote:Pa da..za dvoje je sasvim ok tava....
stakasa wrote:Velika sofra u mene moonca, puno nas, imam prakticne problememoonca wrote:Pa da..za dvoje je sasvim ok tava....
Pravicu malo pomalo. Ne moze rerna. Pilav i paella je jaka vatra odozdo i ne diraj. Mada je i iz rerne vrh. Volim pirinacmoonca wrote:stakasa wrote:Velika sofra u mene moonca, puno nas, imam prakticne problememoonca wrote:Pa da..za dvoje je sasvim ok tava....![]()
..onda rerna,, ili rostilj...
A, ti kazes pirnac... i to mi je poznato...stakasa wrote: Pravicu malo pomalo. Ne moze rerna. Pilav i paella je jaka vatra odozdo i ne diraj. Mada je i iz rerne vrh. Volim pirinac
Orginal vallenciana je je zec i koka. Mada oni stavljaju svinjetinu u sve, Istraga Poturicamoonca wrote:A, ti kazes pirnac... i to mi je poznato...stakasa wrote: Pravicu malo pomalo. Ne moze rerna. Pilav i paella je jaka vatra odozdo i ne diraj. Mada je i iz rerne vrh. Volim pirinac![]()
..iskreno. probala sam oba nacina... davno je bilo... ali u ukusu, ne sjecam se razlike...mada u paellu idu i morski sastojci... tak...
..Ma da, ali, stavjas sta volis u tome je i char...ali jagnjetinu ne bih .hahahah-- meni je piletina -skoljke- kozice ..okstakasa wrote:Orginal vallenciana je je zec i koka. Mada oni stavljaju svinjetinu u sve, Istraga Poturicamoonca wrote:A, ti kazes pirnac... i to mi je poznato...stakasa wrote: Pravicu malo pomalo. Ne moze rerna. Pilav i paella je jaka vatra odozdo i ne diraj. Mada je i iz rerne vrh. Volim pirinac![]()
..iskreno. probala sam oba nacina... davno je bilo... ali u ukusu, ne sjecam se razlike...mada u paellu idu i morski sastojci... tak...
Beef brisked i pulled klempoadda_sa wrote:ljudi ovo sve je vrh![]()
![]()
@gandalf, ovo je pulled beef? kako si je jeo? ja sam samo jednom, pulled beef sandwich
@moonca, moze recept te pastete?
pulled ovo,pulled ono..nije bitnoGandalfSivi wrote:Beef brisked i pulled klempoadda_sa wrote:ljudi ovo sve je vrh![]()
![]()
@gandalf, ovo je pulled beef? kako si je jeo? ja sam samo jednom, pulled beef sandwich
@moonca, moze recept te pastete?
Sve je bilo na stolu, pa su ljudi uzimali kako su htjeli. Evo puni menu:adda_sa wrote:pulled ovo,pulled ono..nije bitnoGandalfSivi wrote:Beef brisked i pulled klempoadda_sa wrote:ljudi ovo sve je vrh![]()
![]()
@moonca, moze recept te pastete?kako si jeo? sendvic,tacos, uz neki prilog??

Kontao sam si napraviti tahan halvu.adda_sa wrote: jest..i na to sam zaboravila... rahat lokum![]()
ja u turskim radnjama bjezim od simita, đevreka...kako ga ko vec zove... ako zamirise ja sam gotova
Probaj kod turaka, oni vole tahin tj pastu od susamapirmin wrote:Kontao sam si napraviti tahan halvu.adda_sa wrote: jest..i na to sam zaboravila... rahat lokum![]()
ja u turskim radnjama bjezim od simita, đevreka...kako ga ko vec zove... ako zamirise ja sam gotova
Imam med, cimet, limunov sok...gdje da uzmem mljeveni sezam?
Jednostavno za napraviti, sto mi je najvaznije nema nekog zahmeta a nije nezdravo.
Nema palminog ulja.
Da, jedna od opcija.wewa wrote: Probaj kod turaka, oni vole tahin tj pastu od susama