SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Cherry-Cherry

#33551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Nema se čovjek kome obratiti za pomoć, nema sistema, nema države. I onda neko kaže, da politika nema veze s tim.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#33552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

O'zone wrote:
jajara wrote:gledaj ovog admina ljubi ga majka..kaze frajko trebo se pohrvat mali od 15 g sa ovim od 21...to strucnjak..trebo mu je i neki zahvat mma prodat..ausa "borci" za jednakopravnost. nismo svi i nikada necemo bit svi jednaki. utuvite to u svoje tikve. i ko god zali ovu cigojinu nek ih kuci sebi dovede deset komada i nek ne zali vise
Izvini molim te a ko ga to žali?

Kad dođe do suda onda će se ocjenjivati Jel bila prekomjerna upotreba sile ili ne. Ja pišem o tome na šta se sve tužilaštvo može pozvati. Ne mora ali može. Al definitivno će se postaviti pitanje šta će djetetu od 15 godina u posjedu nož.
Čuj sta ce mu nož?!
Pa hebote maltretira te neko vec duze vrijeme, i ono trebas samo kulirati, koju dovu prouciti i sve ce biti ok,......
Kad te sistem,dtzava quratz palac, policija, grad, ne moze zastititi, onda se ovo i desi, i nije prvi a ni posljednji put....
Bice još i cakija i sjekira i svega....
Naslovnica

#33553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Meni zaista nikako ne ide u glavu da je moralo doći do ovoga, a da im babo nije reagovao i na neki način spriječio ovakav ishod. A možda i jeste ali nije bilo učinka, ko zna?!
Mislim, da moju djecu neko na ovakav način maltretira i ovoliko dugo, pa ima načina da se to riješi i na drugi način osim preko policije, zar ne?!
caros

#33554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caros »

Kao što vidiš ima - nožem u vrat. Je li im to trebao i otac napraviti?
basicm

#33555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

Puna podrska djecaku koji je morao da uzme pravdu u svoje ruke. A medijima se treba mame naspominjati.
Haris.ba

#33556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote:Meni zaista nikako ne ide u glavu da je moralo doći do ovoga, a da im babo nije reagovao i na neki način spriječio ovakav ishod. A možda i jeste ali nije bilo učinka, ko zna?!
Mislim, da moju djecu neko na ovakav način maltretira i ovoliko dugo, pa ima načina da se to riješi i na drugi način osim preko policije, zar ne?!
Pa baš i nema načina. Koji će klinac onda policija kad ti babo mora ići sa prijetiti budalama?

Odeš prijetiti, tebe prijave i ti nastradaš - jer tako je u ovome sistemu sa poštenima.
Naslovnica

#33557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote:
Naslovnica wrote:Meni zaista nikako ne ide u glavu da je moralo doći do ovoga, a da im babo nije reagovao i na neki način spriječio ovakav ishod. A možda i jeste ali nije bilo učinka, ko zna?!
Pa baš i nema. Koji će klinac onda policija kad ti babo mora ići sa prijetiti budalama?
Pa ako policija ne uradi svoj dio posla onda se ode i pokuša na fin i kulturan način porazgovarati i ubijediti ih da prestanu s maltretiranjem jer će snositi posljedice.
Ako se maltretiranje ponovi, onda ostvariti prijetnje i to je to.
Mislim, šta bi ste vi uradili da vam maltretiraju djecu a policija nemoćna ili ne želi da reaguje?! Dali djeci čakije za samoodbranu?!
:roll:
Naslovnica

#33558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

caros wrote:Kao što vidiš ima - nožem u vrat. Je li im to trebao i otac napraviti?
Nije.
Mogao ih je sa braćom iz džamije fino polomiti da završe na ortopediji, u koritu.
Bolje i to nego da djeca žive u strahu od debila i da nosaju čakije.
tempuser

#33559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

konektovan wrote:
Čuj sta ce mu nož?!
Pa hebote maltretira te neko vec duze vrijeme, i ono trebas samo kulirati, koju dovu prouciti i sve ce biti ok,......
Recept za anariju i Divlji Zapad!
Sta je sljedece, svako legitimno pistolj oko pasa pa u carsiju?
uglavnomja

#33560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

oslobodjenje

verzija 1

Prema nezvaničnim informacijama, u ovom incidentu život je izgubio Ronald Osmanović, a o tome šta se te večeri desilo, postoji nekoliko verzija. Prema jednoj, navodno je Ronaldov brat, koji je također maloljetan, došao u sukob sa osumnjičenima koji su ga povrijedili. Potom je Ronald dotrčao sa sjekirom da pomogne bratu nakon čega je on zboden nožem.

verzija 2

Međutim, na društvenim mrežama jučer se pojavila i druga verzija ove priče prema kojoj su osumnjičeni mladići od 15. i 17. godina krenuli na akšam u džamiju. Tada su ih presreli i napali Ronald i njegov brat. U tuči koja je uslijedila 17-godišnjak koji je krenuo u džamiju je izvukao deblji kraj, te je njegov 15-godišnji brat uspio oteti sjekiru od napadača i s njom je udario Osmanovića. Porodica osumnjičenih na društvenim mrežama ističe da su konstantno prijavljivali policiji napade od istih osoba, ali da je izostala reakcija nadležnih. Ipak, jučer smo nezvanično čuli da su osumnjičeni zbog ranijih nesuglasica ganjali Ronaldovog brata sa noževima.

citav tekst plus analiza situacije sa maloljetnicima generalno

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/crn ... ata-485185

ps. kako neko moze vjerovati nekom anonimnom pateticnom postu na facebooku????
jedan jedini post, neciji, napisan kao crnobijela prica - i sve drugacije :-)

edit: omar brani malog, znaci eto ga napolju sutra
shbc

#33561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shbc »

Ako je vjerovat' Avazu da su stvarno prenijeli izjavu malog u policiji ipak dogovorena tuca.
konektovan

#33562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
Čuj sta ce mu nož?!
Recept za anariju i Divlji Zapad!
Sta je sljedece, svako legitimno pistolj oko pasa pa u carsiju?
Pa hebiga druze, kad znas da te niko nece zastititi, onda se snalazis.......
mali Ninja

#33563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali Ninja »

Ova djeca ne smiju snositi nikakve posljedice u vezi ovog dogadjaja, oduzmi noz, napisi kaznu 300KM roditeljima, i pustaj na slobodu bagro od drzave...
drug_profi

#33564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ako ti neko prijeti, imas svako pravo da se naoruzas.
Naravno, prije toga prijaviti i policiji.
Ali moras biti spreman za samoodbranu. I to niko nema pravo da ti ospori. Sud nek kaze sta hoce. Ovaj ce na Vlakovo, a ti ces doci kuci kad tad.
konektovan

#33565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

drug_profi wrote:Ako ti neko prijeti, imas svako pravo da se naoruzas.
Ali moras biti spreman za samoodbranu. I to niko nema pravo da ti ospori. Sud nek kaze sta hoce. Ovaj ce na Vlakovo, a ti ces doci kuci kad tad.
:thumbup:
skafiskafsnjak

#33566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

drug_profi wrote:Ako ti neko prijeti, imas svako pravo da se naoruzas.
100% :thumbup: :thumbup:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#33567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

Kazu da ovi Romi zive u Nedzaricima, u jednoj polu-rusevnoj kuci. Otac i njih 7-8 brace i sestara. Država im napravila kucu u Zabrdju, nikad nisu htjeli tamo da zive, nego kao cerga zive tu u Nedzaricima.
Bice dobro ako zavrsi na ovome.
SmokingMan

#33568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

sime_cipol wrote:Kazu da ovi Romi zive u Nedzaricima, u jednoj polu-rusevnoj kuci. Otac i njih 7-8 brace i sestara. Država im napravila kucu u Zabrdju, nikad nisu htjeli tamo da zive, nego kao cerga zive tu u Nedzaricima.
Ima ih u moj blizini,posebice tamo prema OS Aleksa Šantić....
emmir1

#33569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emmir1 »

Ko će ga znati šta je tu bilo.

Ima više verzija priča a sve smrdi.

Vehabije se nadigle po fb da opravdaju ubistvo te djeca krenula u dzamiju i mahao nožem u samodbrani i Rom naletio na nož...itd
Pa priča da je oteo sjekiru.

No ima priča da su 2 brata uhvatila mlađeg brata ubijenog i da je Ronald uletio da pomogne bratu i dobio nož.

Neka istraga pokaže šta je tu bilo.

Ne vjerujem nikom
dulekrele

#33570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dulekrele »

emmir1 wrote:Ko će ga znati šta je tu bilo.

Ima više verzija priča a sve smrdi.

Vehabije se nadigle po fb da opravdaju ubistvo te djeca krenula u dzamiju i mahao nožem u samodbrani i Rom naletio na nož...itd
Pa priča da je oteo sjekiru.

No ima priča da su 2 brata uhvatila mlađeg brata ubijenog i da je Ronald uletio da pomogne bratu i dobio nož.

Neka istraga pokaže šta je tu bilo.

Ne vjerujem nikom
bas tako. naglabamo a niko ne zna tacno sta se desilo.
vjesticanametli

#33571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

SmokingMan wrote:
sime_cipol wrote:Kazu da ovi Romi zive u Nedzaricima, u jednoj polu-rusevnoj kuci. Otac i njih 7-8 brace i sestara. Država im napravila kucu u Zabrdju, nikad nisu htjeli tamo da zive, nego kao cerga zive tu u Nedzaricima.
to su ti...bagra iz one 2 il 3 kuce....djeca kazu da je cigo maltretiro ove dosta ranije....elem prije par god prica kolega s vojnickog djecu mu neki prdavac zajebaje i on djecu na karate a tig malca nafata....kolega ko meDZed :mrgreen: poprico s pizdonom i reko mu da ce ga za muda kacit kod pekare one :mrgreen: nije vise nikad.....al djeca sutila u pocetku i najgore je sto je jedan bio 2 razred a jedan 4....zamisli ba umjesto s auticima da se igraju oni bjeze od kretena :run:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#33572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

SmokingMan wrote:
Rekoše mi da zive u nekoj kuci tamo prema izlazu na novu cestu prema aerodromu. Bas blizu skole.
SmokingMan

#33573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

sime_cipol wrote:
SmokingMan wrote:
Rekoše mi da zive u nekoj kuci tamo prema izlazu na novu cestu prema aerodromu. Bas blizu skole.
Znam gdje je to,ona nova raskrsnica povezana sa transferzalom.Prođem tuda ponekada.Jednom su navukli nakog smeća,Alllahu dragi koliko je to zaudaralo.Štaviše,pretrpošlo ljeto napravili su malu deponiju kod tih kuća.Milsim,kako niko tada nije reagovao. :-)
cyprus

#33574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cyprus »

Meni se čini da je ovdje bilo dovoljno konstatovati da je ubijeni Rom, te da se samom tom činjenicom ova braća aboliraju od krivice... Tako mi bar ova situacija na društvenim mrežama djeluje... A šta će institucije reći, ostaje da vidimo...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Post Reply