Inace, ja jedinu prednost modula u odnosu na resiver vidim sto mozes sebi teletext "zakocit"
Ja preferiram resiver, i kod mene je taj 3121,, mislim da je se tako zove, nema sata naprijed ima usb i naprijed i nazad i onako nije glomazan.
Moderator: Benq
Čuj to, meni lik koji je donosio modul reče da samo d3 v2.0 risiver ima sat.hemed wrote:ima sat ja sam ga imao,kad je ugasen ima sat,a kad je upaljen pokazuje broj kanala
jes jes to ti je pds 3121, hanifa htjela metlom da ih ganja ako joj ne donesu pds 3121 hahahaodmor wrote:Nije istina da svima daju po defaultu taj mini resiver. Hanifa koristi duo tel penzionerski paket onaj senior i dobila po defaultu onaj 3121 mislimd a se takozove.. onaj mali bez sata, ima usb snimanje, radi joj vod, moze premotavat 72h sata..
Inace, ja jedinu prednost modula u odnosu na resiver vidim sto mozes sebi teletext "zakocit"... i da.. manji broj kablova.
Ja preferiram resiver, i kod mene je taj 3121,, mislim da je se tako zove, nema sata naprijed ima usb i naprijed i nazad i onako nije glomazan.
Onda ok , ja ga nikad ugasenog nisam vidio iskren da budemhemed wrote: ima sat ja sam ga imao,kad je ugasen ima sat,a kad je upaljen pokazuje broj kanala
Istina je da daju po defaultu , a to sto je Hanifa dobila taj resiver je vjerovatno iz razloga sto u tom trenutku nisu imali nikakav drugiodmor wrote:Nije istina da svima daju po defaultu taj mini resiver. Hanifa koristi duo tel penzionerski paket onaj senior i dobila po defaultu onaj 3121 mislimd a se takozove.. onaj mali bez sata, ima usb snimanje, radi joj vod, moze premotavat 72h sata..
Inace, ja jedinu prednost modula u odnosu na resiver vidim sto mozes sebi teletext "zakocit"... i da.. manji broj kablova.
PDS 3121 i D3 V2.0 su apsolutno isti po odzivu komandi i po korisnickom interfejsu. Vec sam naveo par postova iznad koje su prednosti V2.0 u odnosu na PDS 3121. Ali poredjenja radi to bi islo ovako , od najboljeg do "najlosijeg" da se tako izrazim : D3 V2.0 - PDS 3121 - PDS 2100 - D3 Miniagent_zero wrote:Pa koji je savremeniji/brži/bolji, d3 mini ili d3 v2.0?
pds 3121 ima manji daljinski od d3 v2.0, od d3 v2.0 daljinski moras drzati sa dvije ruke koliki je, a kod ovog samo sa jednomBenq wrote:PDS 3121 i D3 V2.0 su apsolutno isti po odzivu komandi i po korisnickom interfejsu. Vec sam naveo par postova iznad koje su prednosti V2.0 u odnosu na PDS 3121. Ali poredjenja radi to bi islo ovako , od najboljeg do "najlosijeg" da se tako izrazim : D3 V2.0 - PDS 3121 - PDS 2100 - D3 Miniagent_zero wrote:Pa koji je savremeniji/brži/bolji, d3 mini ili d3 v2.0?
Pa bolje je onda ako ga drzis sa obje rukehemed wrote: pds 3121 ima manji daljinski od d3 v2.0, od d3 v2.0 daljinski moras drzati sa dvije ruke koliki je, a kod ovog samo sa jednom
Nismo se dobro shvatili, trebao sam preformulisati pitanjeBenq wrote:PDS 3121 i D3 V2.0 su apsolutno isti po odzivu komandi i po korisnickom interfejsu. Vec sam naveo par postova iznad koje su prednosti V2.0 u odnosu na PDS 3121. Ali poredjenja radi to bi islo ovako , od najboljeg do "najlosijeg" da se tako izrazim : D3 V2.0 - PDS 3121 - PDS 2100 - D3 Miniagent_zero wrote:Pa koji je savremeniji/brži/bolji, d3 mini ili d3 v2.0?
V2.0agent_zero wrote: Nismo se dobro shvatili, trebao sam preformulisati pitanje
Mislio sam koji je najbolji od ovih koji imaju sat, ti PDS nemaju sat, pa zato njih izbacujem iz poređenja.
Ok, vidim da ima najviše opcija i izlaza, ali recimo što se tiče samo kvaliteta slike i brzine šaltanja kanala, ima li razlike tu između ova dva?Benq wrote:V2.0agent_zero wrote: Nismo se dobro shvatili, trebao sam preformulisati pitanje
Mislio sam koji je najbolji od ovih koji imaju sat, ti PDS nemaju sat, pa zato njih izbacujem iz poređenja.
Na v2.0 je ovako :Aleja Serija wrote:koji je firmware ovog PDS3 da bi imao VOD i Pickbox
Podesavao sam D3 mini kod komsije i nisam primijetio razliku u brzini odziva komandi. Sto se tice kvaliteta slike , to ti ne bih znao tacno reci jer dosta zavisi i od tv-a.agent_zero wrote: Ok, vidim da ima najviše opcija i izlaza, ali recimo što se tiče samo kvaliteta slike i brzine šaltanja kanala, ima li razlike tu između ova dva?
Doci ce jer se te usluge pustaju u fazama , meni je npr prvo pusten Video Klub , pa nakon toga time shift jer nisam imao plavih strelica na kanalima , eh sad cekam da aktiviraju te usluge jer na sta god da kliknem izbaci mi da usluga nije aktivna, a i to ce se ubrzo rijesiti.Aleja Serija wrote:to je taj ali nema VOD servisa niti PickboxBenq wrote:Na v2.0 je ovako :Aleja Serija wrote:koji je firmware ovog PDS3 da bi imao VOD i Pickbox
Firmware 2.8.8.3581-prod
Verzija : NEXX_1_50_3_2
Vjerovatno jer nije isti model resivera , jer je kod mene v2.0 a kod tebe PDS3.Aleja Serija wrote:kod mene piše 2.8.8.3.SB1.prod
kod mene je isto ko kod @Benq a pds 3 mi je resiverAleja Serija wrote:kod mene piše 2.8.8.3.SB1.prod
Nije ti isto kao kod mene jer je drugi firmware.hemed wrote:kod mene je isto ko kod @Benq a pds 3 mi je resiverAleja Serija wrote:kod mene piše 2.8.8.3.SB1.prod
Firmware: 2.8.8.3SB1-prod
Verzija: NEXX_1_50_3_2
Nema svrhe zvati njih jer update pusta posebna ekipa i ide u fazama , tako da bukvalno svaki cas mozes ocekivat da dobijes ove nove usluge.Aleja Serija wrote:što neš bit naporan preko 1360 i zvat svaki dan nema šanse da puste nešto sami od sebe
Vjeruj mi ne želiš da imaš posla sa d3 mini. Evo baš sam maloprije brojao koliko treba kad pritisnem tipku OK na daljinskom da mi izbaci listu kanala, 8 sekundi. Kad uređuješ favorit listu po 5 sekundi treba da premjesti kanal na poziciju koju hoćeš. Plus što nema nikakvih dodatnih mogućnosti. Ja se nadam da će mi zamijeniti za d3 2.0 jer hoću da koristim 72h unazad a modem mi je u drugoj sobi, a najvjerojatnije internet neću moći ni zadržati jer nemam tm da imam 2 tv i net.agent_zero wrote:Ok, vidim da ima najviše opcija i izlaza, ali recimo što se tiče samo kvaliteta slike i brzine šaltanja kanala, ima li razlike tu između ova dva?Benq wrote:V2.0agent_zero wrote: Nismo se dobro shvatili, trebao sam preformulisati pitanje
Kao što ti je Benq već rekao, resiver D3 Mini je najobičniji resiver koji nudi samo gledanje kanala, bez bilo kakvih dodatnih opcija i funkcionalnosti.erotica wrote:
Vjeruj mi ne želiš da imaš posla sa d3 mini. Evo baš sam maloprije brojao koliko treba kad pritisnem tipku OK na daljinskom da mi izbaci listu kanala, 8 sekundi. Kad uređuješ favorit listu po 5 sekundi treba da premjesti kanal na poziciju koju hoćeš. Plus što nema nikakvih dodatnih mogućnosti. Ja se nadam da će mi zamijeniti za d3 2.0 jer hoću da koristim 72h unazad a modem mi je u drugoj sobi, a najvjerojatnije internet neću moći ni zadržati jer nemam tm da imam 2 tv i net.
Sto se tice problema sa resiverom , hajde ugasi ga iz struje i odmah upali i testiraj tipku OK da izbaci listu kanala pa javi kakva je situacija.erotica wrote: Vjeruj mi ne želiš da imaš posla sa d3 mini. Evo baš sam maloprije brojao koliko treba kad pritisnem tipku OK na daljinskom da mi izbaci listu kanala, 8 sekundi. Kad uređuješ favorit listu po 5 sekundi treba da premjesti kanal na poziciju koju hoćeš. Plus što nema nikakvih dodatnih mogućnosti. Ja se nadam da će mi zamijeniti za d3 2.0 jer hoću da koristim 72h unazad a modem mi je u drugoj sobi, a najvjerojatnije internet neću moći ni zadržati jer nemam tm da imam 2 tv i net.