SDP
- jon_jovi
#33526 Re: SDP
Zlatko negdje reče da je pennzija u Federaciji veća 10% nego u RSu.
Znači o tome se radi. Zato se penzije nisu uvećavale godinama, zato što RS ne bi mogao dostiči federaciju a samim tim bi zaostajanje RSa postalo problem jer bi narod tamo počeo gunđati pa bi se RS mogla urušiti Ovaj čovjek je četnički žbir, bez sumnje
Znači o tome se radi. Zato se penzije nisu uvećavale godinama, zato što RS ne bi mogao dostiči federaciju a samim tim bi zaostajanje RSa postalo problem jer bi narod tamo počeo gunđati pa bi se RS mogla urušiti Ovaj čovjek je četnički žbir, bez sumnje
- drug_profi
#33527 Re: SDP
E hebemu logiku....
A da mozda nije problem sto nema para?
-
Android Knego
#33528 Re: SDP
nije... vjeruj...drugi profil wrote:E hebemu logiku....![]()
- vatrogasac
#33529 Re: SDP
Samo neka neko normalizuje stanje u Federaciji pa bi vidjeli kako bi se prislanjali. Da je ispunjeno 20% obećanja o West Germany drugačija bi priča bila.drugi profil wrote:E hebemu logiku....![]()
- biske
#33530 Re: SDP
Ovako ce jedini uspjeh biti odlazak treNerka u Brazil.vatrogasac wrote:Samo neka neko normalizuje stanje u Federaciji pa bi vidjeli kako bi se prislanjali. Da je ispunjeno 20% obećanja o West Germany drugačija bi priča bila.drugi profil wrote:E hebemu logiku....![]()
-
dzema
#33531 Re: SDP
nadam se u oktobru bar 25% glasova za ekipu SDP-a.

- biske
#33532 Re: SDP
dzema wrote:nadam se u oktobru bar 25% glasova za ekipu SDP-a.
napredak od 0,47%
ili pad od 1,07%
zbirno Federacija
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 251053 .....24,53
zbirno BiH (iz Federacije)
SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 266023 .....26,07
- Co0l
#33533 Re: SDP
dzema wrote:nadam se u oktobru bar 25% glasova za ekipu SDP-a.

- jon_jovi
#33534 Re: SDP
Ušućo se Zlatko. E, al i šutnja je govor
- zeleni xy
#33535 Re: SDP
Kakva Vlada tekvi joj i ministri, pod hitno smijeniti sve ove seoske kabadahije i neprijatelje države
Kladušanin Mehmed Pehlić: Helez mi je prvo opsovao Boga, a onda mi rekao “j…m ti mater”
Demobilisani borac Armije RBiH i organizator otpora Mehmed Pehlić (60) iz Velike Kladuše doživio je, kako tvrdi, vulgarni ispad i niz uvreda od federalnog boračkog ministra Zukana Heleza (SDP), nakon što ga je pozvao na njegov mobilni telefon. Pehlić i Helez upoznali su se u Bihaću, prilikom jedne od prvih ministrovih posjeta Krajini.
Borački zakoni
- Odavno imam broj mobilnog telefona ministra Heleza i svojevremeno sam mu ispričao moj problem s penzionisanjem. Pozvao me u Sarajevo i ja sam otišao, ali me nije mogao primiti, bila je sjednica Vlade FBiH – sjeća se Pehlić i dodaje da je tada ostavio svoju dokumentaciju.
Kasnije su se sreli i ministar mu je rekao da se mora strpjeti do izmjena boračkog zakona. Pehlić je dočekao i posljednje izmjene Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca oslobodilačkog rata i bio nezadovoljan zakonskim rješenjima.
Gledajući na TV-u scene demonstracija u Sarajevu, razočaran stanjem u FBiH, pozvao je ministra Zukana Heleza. Predstavio se, kaže, rekao da zove u vezi s boračkim zakonom te je htio ukazati na nepravdu prema demobilisanim borcima.
Izgubio se
- U toku razgovora ministar je počeo prebacivati odgovornost na PIO, a ja sam mu onda rekao da se nisam borio za PIO niti za njega, već za cjelovitu BiH. Osjetio sam da mu nije pravo – priča Pehlić.
U daljnjem razgovoru, prema riječima kladuškog borca, Helez je počeo gubiti kontrolu.
- Opsovao mi je Boga, nakon čega sam mu rekao da je to nekulturno i da prestane psovati. Tada mi je rekao: „Goni se u p…u materinu, j…m ti mater” – ispričao je Pehlić, koji kaže da se u tom trenutku izgubio.
Pehlić je proveo u ratu svaki dan u 506. brigadi Petog korpusa Armije RBiH.
Reakcija “gospodina“ ministra
Jedan je od najcjenjenijih krajiških ratnika, a nakon rata skromni borac za svoju porodicu, kaže da ni u snu nije mogao zamisliti ovakvu reakciju „gospodina” ministra.
- On nije običan čovjek kao ja. On predstavlja državu, ali upravo zato nam je ovako – kaže 60-godišnji Pehlić.
http://www.biscani.net/kladusanin-mehme ... -ti-mater/
Kladušanin Mehmed Pehlić: Helez mi je prvo opsovao Boga, a onda mi rekao “j…m ti mater”
Demobilisani borac Armije RBiH i organizator otpora Mehmed Pehlić (60) iz Velike Kladuše doživio je, kako tvrdi, vulgarni ispad i niz uvreda od federalnog boračkog ministra Zukana Heleza (SDP), nakon što ga je pozvao na njegov mobilni telefon. Pehlić i Helez upoznali su se u Bihaću, prilikom jedne od prvih ministrovih posjeta Krajini.
Borački zakoni
- Odavno imam broj mobilnog telefona ministra Heleza i svojevremeno sam mu ispričao moj problem s penzionisanjem. Pozvao me u Sarajevo i ja sam otišao, ali me nije mogao primiti, bila je sjednica Vlade FBiH – sjeća se Pehlić i dodaje da je tada ostavio svoju dokumentaciju.
Kasnije su se sreli i ministar mu je rekao da se mora strpjeti do izmjena boračkog zakona. Pehlić je dočekao i posljednje izmjene Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca oslobodilačkog rata i bio nezadovoljan zakonskim rješenjima.
Gledajući na TV-u scene demonstracija u Sarajevu, razočaran stanjem u FBiH, pozvao je ministra Zukana Heleza. Predstavio se, kaže, rekao da zove u vezi s boračkim zakonom te je htio ukazati na nepravdu prema demobilisanim borcima.
Izgubio se
- U toku razgovora ministar je počeo prebacivati odgovornost na PIO, a ja sam mu onda rekao da se nisam borio za PIO niti za njega, već za cjelovitu BiH. Osjetio sam da mu nije pravo – priča Pehlić.
U daljnjem razgovoru, prema riječima kladuškog borca, Helez je počeo gubiti kontrolu.
- Opsovao mi je Boga, nakon čega sam mu rekao da je to nekulturno i da prestane psovati. Tada mi je rekao: „Goni se u p…u materinu, j…m ti mater” – ispričao je Pehlić, koji kaže da se u tom trenutku izgubio.
Pehlić je proveo u ratu svaki dan u 506. brigadi Petog korpusa Armije RBiH.
Reakcija “gospodina“ ministra
Jedan je od najcjenjenijih krajiških ratnika, a nakon rata skromni borac za svoju porodicu, kaže da ni u snu nije mogao zamisliti ovakvu reakciju „gospodina” ministra.
- On nije običan čovjek kao ja. On predstavlja državu, ali upravo zato nam je ovako – kaže 60-godišnji Pehlić.
http://www.biscani.net/kladusanin-mehme ... -ti-mater/
- raskopusa
#33536 Re: SDP
nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
-
Android Knego
#33537 Re: SDP
25% od ukupnog broja glasova koje su imali na proslim izborima?dzema wrote:nadam se u oktobru bar 25% glasova za ekipu SDP-a.
mislim da je i to previse za ocekivati...
- dustaban
#33538 Re: SDP
Ama to je uvijek bilo onako kako se odluce glasaci nakon sto odaberu ONOGA ZA KOGA NECE GLASATI.raskopusa wrote:nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
Na proslim izborima je to bio SBiH, ovaj put, zar vam to konacno nije jasno, "masovni odyeb" se desava SDP-u.
Uostalom, moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDP-u oprostile ove pizdarije koje je radio zadnje tri godine?
- vee-jay
#33539 Re: SDP
Moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDA oprostile ove pizdarije koje je radila zadnjih dvadeset godina?dustaban wrote:Ama to je uvijek bilo onako kako se odluce glasaci nakon sto odaberu ONOGA ZA KOGA NECE GLASATI.raskopusa wrote:nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
Na proslim izborima je to bio SBiH, ovaj put, zar vam to konacno nije jasno, "masovni odyeb" se desava SDP-u.
Uostalom, moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDP-u oprostile ove pizdarije koje je radio zadnje tri godine?
- dustaban
#33540 Re: SDP
vee-jay wrote:Moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDA oprostile ove pizdarije koje je radila zadnjih dvadeset godina?dustaban wrote:Ama to je uvijek bilo onako kako se odluce glasaci nakon sto odaberu ONOGA ZA KOGA NECE GLASATI.raskopusa wrote:nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
Potpuno se slazem, hajmo naci nekoga ko nije pravio nikakve pizdarije...
Ko bi to mogao biti...mozda neko ko se nedavno pojavio kao politicka opcija... da razmislim...
- jon_jovi
#33541 Re: SDP
Toliko rasprave o pokojnicima i merhumima. A da oni nisu zombiji 
- drug_profi
#33542 Re: SDP
i ja se pitam isto vec 20 godina.vee-jay wrote:Moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDA oprostile ove pizdarije koje je radila zadnjih dvadeset godina?dustaban wrote:Ama to je uvijek bilo onako kako se odluce glasaci nakon sto odaberu ONOGA ZA KOGA NECE GLASATI.raskopusa wrote:nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
Mozda zato sto su certificirani zastitnici nacionalnih interesa, reisovi miljenici, ulemine taldzije...
Ili sto ima dovoljno gradjana sa pravom glasa koji su ograniceni ko lavor.
Doduse ima i intelektualaca raznih gradacija, ali oni su ti koji su na listama pa se sva familija sjati oko njih.
- Styling
#33543 Re: SDP
Ma, nidje veze. Opet ce SDP i SDA pomest na izborima. Zivi bili pa vidjeli.shiljak wrote:nema boljeg komentararajvosa1 wrote:Zlatko, budi covjek jednom u zivotu - daj ostavku na sve funkcije u SDP-u. Ovo je stranka sa historijom, tradicijom, ljudima... Nije zasluzila da umre s tobom. Idi, vec je prekasno. Idi, da sacuvas bar 0.0001 posto obraza koji jos imas. Ti si najveci krivac za sve ovo.![]()
Ali ništa od tog, da ima 0.00001 posto ičeg napustio bi stranku davno, i prije komšića i ostalih.. Ali lik je sad mutiro, ne možeš ga prepoznat. Gori BiH a on glumi nešto ahahahah koji lik
- Better Man
#33544 Re: SDP
Taj da dadne ostavke na sve funkcije. Taj bi prije i ženu i dijete prodao nego se odrekao fotelje.rajvosa1 wrote:Zlatko, budi covjek jednom u zivotu - daj ostavku na sve funkcije u SDP-u. Ovo je stranka sa historijom, tradicijom, ljudima... Nije zasluzila da umre s tobom. Idi, vec je prekasno. Idi, da sacuvas bar 0.0001 posto obraza koji jos imas. Ti si najveci krivac za sve ovo.
-
Android Knego
#33545 Re: SDP
doslo vrijeme da nije izbor izmedju SDA i SDP...vee-jay wrote:Moze li iko navesti jedan ozbiljan razlog zasto bi se SDA oprostile ove pizdarije koje je radila zadnjih dvadeset godina?dustaban wrote:Ama to je uvijek bilo onako kako se odluce glasaci nakon sto odaberu ONOGA ZA KOGA NECE GLASATI.raskopusa wrote:nije problem u odluci glasati ili ne glasati,vec je problem za koga glasati na ovim izborima?
-
moke_31
#33546 Re: SDP
Šta ovo bi u Banovićima? Ovaj SDP-ovac jedva pređe izborni prag
5.88% dobiju anonimusi a ne predstavnik stranke koja vlada na federalnom i državnom nivou???
Izgleda da NAROD ZNA ma šta to značilo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
5.88% dobiju anonimusi a ne predstavnik stranke koja vlada na federalnom i državnom nivou???
Izgleda da NAROD ZNA ma šta to značilo
http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
- dustaban
#33547 Re: SDP
Trebalo bi ovim preostalim simpatizerima uputiti nekakav PROGLAS, nesto u smislu da se dzaba ne trude na narednim izborima vec da svoje glasove ukrupne i usmjere ka onima koji su najblizi njihovoj ideji, ideji socijaldemokratije.
SDP je vec dugo vremena nesto sasvim suprotno.
Ako to ucine na vrijeme, a rok je oktobar 2014, bit ce amnestirani za svoju dosadasnju podrsku ZL&SDP

SDP je vec dugo vremena nesto sasvim suprotno.
Ako to ucine na vrijeme, a rok je oktobar 2014, bit ce amnestirani za svoju dosadasnju podrsku ZL&SDP
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33548 Re: SDP
Kako ćete teško proglasiti mene "ostatkom SDP-ovih simpatizera", moram ovdje napisati jednu pozitivnost. SDP je osjetio da nije momenat za javne nastupe, palamuđenja i pojavljivanje u medijima. SDP i SDA su braća po materi korupciji, i jednako su se prepali za fotelje, sa razlikom što je SDP bio nešto inteligentniji pa se poslije tajne lokacije, tj. podruma TV1 više nisu pojavljivali za razliku od SDA i njihovih predstavnika koji svakodnevno iritiraju svojim izjavama. Tako SDP dosta musro prepušta da sav gnijev ode na SDA, dok je baš SDP gotovo legalizirao korupciju i nepotizam.
Još da samo Premijeru objasne da je dio namještaja ladica, a dio cvijeta latica.
Još da samo Premijeru objasne da je dio namještaja ladica, a dio cvijeta latica.
Last edited by KatarinaKosaca on 17/02/2014 12:08, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33550 Re: SDP
KRAH SDP-a U BANOVIĆIMA: Kandidat SDP-a za načelnika dobio 2.400 glasova manje nego 2012.!
Rezultati bahatosti lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije najbolje su vidljivi na prijevremenim izborima za načelnika Banovića gdje je kanddat njegove stranke osvojio mizeran broj glasova.
ooo prolazniče prolazniče....neće te ni Alastair umjetnim disanjem oživiti