Da je nešto bilo, izbacili bi vaši ustaški mediji odmah, ali su i oni ostali popišani u svojim kancelarijama, niko ne bi prije njih to objavio. Kako je vrijeme u Irskoj tebra? Puše li?Hafis wrote:Aha. Znači Klixov dežrni dopisnik s Alipašinog je izguglao nešto i za sad imamo samo grubi prijevod agencijskih vijesti, s tim da 90% teksta obiluje detaljniom komentarima ovog iskusnog politićkog asnalitićara.
Nadam se da će uskoro osvanuti iscrpna reportaža s lica mjesta, popraćena odgovarajućom kvalitetnom analizom i normalno s telefonskim razgovorima viskopozicioniranih EU dužnosnika koji po običaju ostaju anonimni zbog ranije navedenih bračnih problema.
Sad čekamo i Avaz, a i Stav uvijek dobro dođe sa svojim javljanjem iz epicentra događanja.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
RasAlGhul
#33526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- studiorum_tuzlaensis
#33527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SDA u veoma nezahvalnoj situaciji na državnom nivou. Ako uđu u koaliciju na državnom nivou, još će više omrznut vlastitom narodu, tj ljevičari i građanske opcije postaju jače već za 2 godine.
Opozicione bošnjačke stranke (SDP, DF, NS i SDA djeca - NiP, NB, SBB itd..) samo trebaju da glasaju PROTIV i vlasti na državnom niovu NEMA.
Po meni najslabija karika potkupljivi klošar Nikšić koji pod određenim uslovima može reći DA i tako biti zajeban po ko zna koji put. Ključni sastojak u pripremi HDZ specijaliteta je SDA, a začin je SDP.
Opozicione bošnjačke stranke (SDP, DF, NS i SDA djeca - NiP, NB, SBB itd..) samo trebaju da glasaju PROTIV i vlasti na državnom niovu NEMA.
Po meni najslabija karika potkupljivi klošar Nikšić koji pod određenim uslovima može reći DA i tako biti zajeban po ko zna koji put. Ključni sastojak u pripremi HDZ specijaliteta je SDA, a začin je SDP.
-
Hafis
#33528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Iskreno, ovaj članak je samo izmiksani tekst avazovog članka od jutros.
Ništa nam nije rekao što nismo pročitali jutros. Da mu nije rikno internet?
Ništa nam nije rekao što nismo pročitali jutros. Da mu nije rikno internet?
- video
#33529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kaze proserbski bivsi VP lajcak da sa treba iz dejtonske preci u briselsku BIH
gdje se nekad poticalo etnicki a sada trebaju gradjanski principi!!!!
Auuuu, sta mu to sad znaci
Zar ne bi trebalo iz dejtonske u JAR iz doba "teroriste" Mendele
Nista mi sad nije jasno.
Gdje onaj jurisnik mario, nek nam on ovo pretabiri!
Auuuu, sta mu to sad znaci
Zar ne bi trebalo iz dejtonske u JAR iz doba "teroriste" Mendele
Nista mi sad nije jasno.
-
155_mm
#33530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
lajcek i karl bildt nisu vise za prepoznati. ako je iko mrzio bosnjake zbog njihove vjere to su bila ova dvojica.video wrote:Kaze proserbski bivsi VP lajcak da sa treba iz dejtonske preci u briselsku BIHgdje se nekad poticalo etnicki a sada trebaju gradjanski principi!!!!
Auuuu, sta mu to sad znaci![]()
Zar ne bi trebalo iz dejtonske u JAR iz doba "teroriste" Mendele![]()
Nista mi sad nije jasno.
danas sasvim druga prica. sta im bi.
- video
#33531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I grane na pticama znaju da su imali ne male blakonaklonosti prema istocnim komsijama.155_mm wrote:lajcek i karl bildt nisu vise za prepoznati. ako je iko mrzio bosnjake zbog njihove vjere to su bila ova dvojica.video wrote:Kaze proserbski bivsi VP lajcak da sa treba iz dejtonske preci u briselsku BIHgdje se nekad poticalo etnicki a sada trebaju gradjanski principi!!!!
Auuuu, sta mu to sad znaci![]()
Zar ne bi trebalo iz dejtonske u JAR iz doba "teroriste" Mendele![]()
Nista mi sad nije jasno.
danas sasvim druga prica. sta im bi.
Mozda ova njegova retorika pokazuje i predvidjeni buduci pravac prekodrinskih komsija.
A to u konacnici znaci mega od#eb za zapadne susede i njihove satelite istocno od Dinare
- Maraschino
#33532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
House wrote:Vijeće za vanjske poslove EU donijelo tri zaključka o BiH, ni riječi o "hrvatskom pitanju"![]()
balvani...
Kakva je ono dreka u Briselu. Nesto vicu pravda za Covica, hocemo IZ, dole Komsic, hocemo treci...bilo je jos toga ali sam slab sa poljskim i madjarskim.
-
DonieBrasco
#33533 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuj hoce IZ po mjeri hrvata ? 
- bh.tornjak
#33534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
'oce li treci....ovog tisucljeca...???
- vatrogasac
- Maraschino
#33536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuj ko ce ga ukopati, pa turisti.
- video
#33537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A kad se spominjalo da se dzamija pravi, oni jok 
- 512MB
#33538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Inace, bila je press konferencija juce, ministri vanjskih poslova su donijeli sljedece zakljucke:
Main Press Releases:
12:05 - Pakistan: Council adopts conclusion
12:20 - Sudan: Council adopts conclusion
12:25 - Ethiopia: Council adopts conclusion
14:30 - Water diplomacy: Council adopts conclusion
Inace, Megerini je spomenula BiH i porucila: "reformska agenda se treba nastaviti"

Main Press Releases:
12:05 - Pakistan: Council adopts conclusion
12:20 - Sudan: Council adopts conclusion
12:25 - Ethiopia: Council adopts conclusion
14:30 - Water diplomacy: Council adopts conclusion
Inace, Megerini je spomenula BiH i porucila: "reformska agenda se treba nastaviti"
-
decembar2017
#33539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- dupli
Last edited by decembar2017 on 20/11/2018 08:28, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#33540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vatrogasac wrote:
Ma nije moguce...da u kraju gdje je kra-de-ze na vlasti vec 27 godina pobjeglo sve sto moze da pobjegne
-
decembar2017
#33541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cim nije svers i pljackanje drzave to pod vodstvom kra-de-zea ne moze da opstane
Skupo koštalo i kratko trajalo: Eurowings obustavio letove iz Mostara
Njemačka kompanija ”Eurowings“ nakon samo nekoliko mjeseci obustavila je letove između Mostara i Njemačke, potvrdio je Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar.
U intervjuu za Bljesak.info on je kazao da je nastupila „pauza“ u letovima za Njemačku, te da će Eurowings do proljeće odlučiti hoće li nastaviti s letovima.
‘‘Eurowings ispituje tržište i oni će razmotriti hoće li se nastaviti održavati linija za Njemačku”, rekao je Raspudić.
Aerodrom Mostar je sklopio ugovor s kompanijom “Eurowings” iz Njemačke, a niskotarifni letovi iz Mostara ka Njemačkoj krenuli su u maju ove godine. Od maja ove godine dva puta sedmično su održavani za letovi za Stuttgart i Düsseldorf.
Grad Mostar je za subvencioniranje troškova nastalih pružanjem usluga direktnih letova niskotarifnog prevoznika Eurowings u Proračunu za 2018. izdvojio 300.000 KM.
-
hizo ramidovic
#33542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
А зашто не објавите цео прилог и кажете праву истину да су управо те Хрвате из Неума отерали исламисти и неоосманлије?vatrogasac wrote:
Људи су једноставно побегли јер нису више могли да издрже турски зулум и угњетавање.
Али неће проћи та лажна подметања и прљава пропаганда против странке која негује истинске европске вредности и која је локомотива демократских процеса у ХР ХБ
- BHCluster
#33543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pejčinović Burić je rekla da se jedan dio država članica zauzima za to da se sva pitanja u BiH rješavaju odjednom kroz reforme potrebne za članstvo u EU-u, a drugi dio, među kojima je i Hrvatska da se ide postupno. Hrvatska se zauzima za poštovanje Ustava BiH, koji govori o konstitutivnosti tri naroda i građana.
Na upit da komentira to što u EU postoji nerazumijevanje samog koncepta konstitutivnih naroda, ministrica je rekla da se konstitutivnost nalazi u Ustavu.
Puno je vremena prošlo od Daytonskog sporazuma i Ustava, koji je dio toga sporazuma. Naravno da nakon više od 20 godina Europa ide drugim smjerom. Ide se prema građanskom principu. To je onaj dio problema gdje su države na različitim pozicijama. Dakle, ide li se gledati na BiH kroz važeći Ustav i odredbe koje je donio Daytonski mirovni sporazum, dakle konstitutivnost naroda i zastupljenost svih ostalih građana na način kako je to propisano ili da se ide na put koji definira europska pravna stečevina, a to je da države trebaju biti uređene na moderan način, prema modelu, kada su izbori u pitanju, jedan čovjek – jedan glas. Dakle, tu je stvar pristupa kako gledati na BiH, rekla je ministrica.

Popusti na linijama za Njemačku
Globtour Međugorje nagrađuje vjerne putnike popustom pri kupovini karata od na svakodnevnim linijama za Njemačku, za odredišta München, Augsburg, Ulm, Stuttgart, Karlsruhe, Mannheim i Frankfurt. Ostvarite popuste pri kupovini karata preko našeg web shopa ili u uredima naše prodajne mreže u Čapljini, Ljubuškom, Međugorje, Mostaru, Širokom Brijegu, Posušju, Livnu, Bugojnu i Banja Luci. Popust vrijedi i pri kupovini karte u autobusu.
Želimo Vam ugodno putovanje!
- jazzer
#33544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pejčinović-Burić: Evropa je za građanski princip i model jedan čovjek, jedan glas u BIH
-
Hafis
#33545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izvor: Avaz i ostala bratija iz jazbine.jazzer wrote:Pejčinović-Burić: Evropa je za građanski princip i model jedan čovjek, jedan glas u BIH
Ne vjerujem da ministrica koristi izraz ''Evropa'', niti ''princip'', pošto dotična ne govori bosanskim jezikom.
Znači, seosko, pseudonovinarsko interpretiranje njene izjave koja nema veze s ovim što je napisano.
Sljedeći molim
-
Hafis
#33546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo da vam malo proširim vizire, jer iskreno, dobro ste ikako pri pameti kako vas truju vaši mediji.
Znači evo njene izjave, bez ikakvih evropa i principa.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/p ... o-20181119
Ako vam je još štogod nejasno, slobodno se obratite.
Nadam se da sam vam malo pomogao...nije lahko živjeti pod tim medijskim ispiranjem mozga.Zaključak je da se svi slažu da je europski put BiH vrlo važan. Imamo sve veći broj članica koje razumiju zabrinutost Hrvatske u vezi s položajem Hrvata, jednog od tri konstitutivna naroda. U tom smislu očekujemo daljnju raspravu u skoroj budućnosti', rekla je ministrica Pejčinović Burić, dodajući da će na jednom od sljedećih sastanaka Vijeća za vanjske poslove biti doneseni i pisani zaključci.
Mi smo izrazili zabrinutost što se sve pokušava riješiti odjednom. Naime, situacija je kompleksna i mi smo se zauzeli da se ide fazno, da se prvo pristupi primjeni presude Ustavnog suda, a u drugom koraku da se ide u izmjene izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnog suda. Onda, nakon što se situacija politički stabilizira i kada se formiraju parlamenti i vlade na svim razinama, može se raditi onome što je sigurno najvažnije, a to su reforme na putu prema Eurposkoj uniji', rekla je ministrica.
-
155_mm
#33547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
o medijskom mraku prica neko ko vjeruje da je pelenkovic pricao sa makronom o BiH i cak imao razumjevanje za pelenkijeve stavove o BiH.Hafis wrote:Evo da vam malo proširim vizire, jer iskreno, dobro ste ikako pri pameti kako vas truju vaši mediji.
Nadam se da sam vam malo pomogao...nije lahko živjeti pod tim medijskim ispiranjem mozga.Zaključak je da se svi slažu da je europski put BiH vrlo važan. Imamo sve veći broj članica koje razumiju zabrinutost Hrvatske u vezi s položajem Hrvata, jednog od tri konstitutivna naroda. U tom smislu očekujemo daljnju raspravu u skoroj budućnosti', rekla je ministrica Pejčinović Burić, dodajući da će na jednom od sljedećih sastanaka Vijeća za vanjske poslove biti doneseni i pisani zaključci.
Mi smo izrazili zabrinutost što se sve pokušava riješiti odjednom. Naime, situacija je kompleksna i mi smo se zauzeli da se ide fazno, da se prvo pristupi primjeni presude Ustavnog suda, a u drugom koraku da se ide u izmjene izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnog suda. Onda, nakon što se situacija politički stabilizira i kada se formiraju parlamenti i vlade na svim razinama, može se raditi onome što je sigurno najvažnije, a to su reforme na putu prema Eurposkoj uniji', rekla je ministrica.
kako sad vjerovati ministrici kad je premijer uhvacen u lazi.
- jazzer
#33548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosanski portal koji sam ja citirao sere i laze a hrvatski tportal prenosi vjerodostojno izjavu
ministrice
.
Da bi ti povjerovao da je ovako kako pises, de mi jos postiraj i izjavu sa poskoka. Ako je ista
kao i na tportalu, onda nemam nikakve sumnje u vjerodostojnost.
ministrice
Da bi ti povjerovao da je ovako kako pises, de mi jos postiraj i izjavu sa poskoka. Ako je ista
-
155_mm
#33549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma to je argumentacija tipa "ma vidi mu gloooooveee balijske krezave". koristi je u 90% njegovih postova.jazzer wrote:Bosanski portal koji sam ja citirao sere i laze a hrvatski tportal prenosi vjerodostojno izjavu
ministrice.
- 512MB
#33550 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zakljucak je, bajo moj, da su tamo razglabali o svemu i svacemu, samo ne o majorizaciji bosanskohercegovackih hrvata. Ako lazem ja onda ne laze EU Council Press CenterHafis wrote:Evo da vam malo proširim vizire, jer iskreno, dobro ste ikako pri pameti kako vas truju vaši mediji.
https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases
Dakle, 19.11.2018. se tematizirala vrlo vazna i krucijalna pitanja kao:
- Deep-sea fish stocks
- EU training in Somalia
- Council launches PESCO projects
- Sudan, Pakistan, Afghanistan, ...
Nigdje majorizatora Komsica
Jebo ga ti, ne morate HDZovcima bas sve vjerovat, procitajte malo sami... Plenki je majstor lobiranja