SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#33526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pustiti djecu
Logovan

#33527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Jao face ubijenog. :-)

Kako se prezivaju ova braća?
Nadzorna_ploca

#33528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nadzorna_ploca »

Da neko napadne moju sestru ja bi ga golim rukama zadavio. Ko kaze da ne bi isto uradio taj ocito ima neki problem.
Ne znam sta je bilo konacno u ovoj slucaju ali ovo gore je nepromijenjena cinjenica u bilo kojim uslovima.
Ne diram te ne diraj me. Ali ako predjes granice sejtan onda kolo vodi.
O'zone
Globalni moderator

#33529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Gor123 wrote:Evo objavili na Avazu:
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... amoodbrani

Imaju gresko Silvio ima 17 godina ne 27
Znači nije sjekirom nego nožem.

Odakle nož?

Haj čitati ću sutra u Avazu.
O'zone
Globalni moderator

#33530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190826135

Isti slučaj ko Toni Cetinski u Rovinju
Gor123

#33531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

O'zone wrote:

Odakle nož?

Ja malo prije rekoh, ovi iz Avaza nisu normalni. Ispod naslova kazu noz, u naslovu sjekirom... :-)
Al kao sto rekoh, valjda moraju privuci paznju nekako.
Last edited by Gor123 on 26/08/2019 23:20, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#33533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Gor123 wrote:
O'zone wrote:

Odakle nož?

Ja malo prije rekoh, ovi iz Avaza nisu normalni. Ispod naslova kazu noz, u naslovu sjekirom... :-)
Al kao sto rekoh, valjda moraju privuc paznju nekako.
Nije bilo noza uopste....
Ne znam drug ovdje i u podnaslovu i u textu piše nož a sjekira se spominje samo u kontekstu da je Ronald napao Davida sa njom
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#33534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Pitar sa Kariba »

Ma ukinuti MUP, nisu svakako ni za qrc. Samo milione skrse bezveze.
Pa ko prezivi....
Gor123

#33535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

Evo ja sad od nekog cujem, izgleda da ja ipak mali imao noz, kad mu je ovaj Ronald udario brata u glavu sjekirom, mali izvadio malu cakiju i poceo onako mahati sa njom i ubo ovog u vrat, tacno u arteriju :sad: .

Moja greska sorry Avaz

EDIT: Al opet gore govore iskasapio ga sjekirom, a dole nozem ga ubo.
O'zone
Globalni moderator

#33536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Mislim da nije bila baš " mala čakijica" al nagađam, vidjet ćemo....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

O'zone wrote: " mala čakijica"
ne prelazi Ćetri prsta
Dead Man Walking

#33538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Jel bitno? Ako je napadnut sjekirom, jos od strane fizicki jace osobe, kakav god da je noz srazmjerno je samoodbrani.
90minut

#33539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Dead Man Walking wrote:Jel bitno? Ako je napadnut sjekirom, jos od strane fizicki jace osobe, kakav god da je noz srazmjerno je samoodbrani.
Naravno čak i da je on sam klošar i u zavadi od ranije opet bi dobio maksimalno 7 godina, a ako je situacija da je vidio brata kako mu je zabio sjekiru ili šta je vec u pitanju bilo i ubio ga onda treba biti pušten momentalno a ako utvrde da je tako i bice pušten.
O'zone
Globalni moderator

#33540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

90minut wrote:
Dead Man Walking wrote:Jel bitno? Ako je napadnut sjekirom, jos od strane fizicki jace osobe, kakav god da je noz srazmjerno je samoodbrani.
Naravno čak i da je on sam klošar i u zavadi od ranije opet bi dobio maksimalno 7 godina, a ako je situacija da je vidio brata kako mu je zabio sjekiru ili šta je vec u pitanju bilo i ubio ga onda treba biti pušten momentalno a ako utvrde da je tako i bice pušten.
Brat pušten na kućno liječenje znači povreda nije kritična. Hvala Bogu.

Al petnaestogodišnjak nosi nož/čakiju nije ni to za odbaciti. Pa kad dođe do suda onda se to gleda drugačije.

Da je bio scenario da se pohrvao/gurnuo Ronalda kad je ovaj udario njegovog brata ovome ispala sjekira ovaj je zgrabio i u strahu ga raspalio sa njom. Čisto ko sunce.

Drugi scenario gdje Ronald udara njegovog brata a ovaj izvlači nož/čakiju i udara ga u vrat.....svašta će naslušati od tužilaštva. Te što će mu nož/čakija, a još sad nošenje hladnog oružja se dodatno sankcioniše....jbga

Bojim se da će ovi iz tužilaštva uzeti da oštre belegiju na malom jer nije baš u interesu da se potencira samoodbrana.
90minut

#33541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

O'zone wrote:
90minut wrote:
Brat pušten na kućno liječenje znači povreda nije kritična. Hvala Bogu.

Al petnaestogodišnjak nosi nož/čakiju nije ni to za odbaciti. Pa kad dođe do suda onda se to gleda drugačije.

Da je bio scenario da se pohrvao/gurnuo Ronalda kad je ovaj udario njegovog brata ovome ispala sjekira ovaj je zgrabio i u strahu ga raspalio sa njom. Čisto ko sunce.

Drugi scenario gdje Ronald udara njegovog brata a ovaj izvlači nož/čakiju i udara ga u vrat.....svašta će naslušati od tužilaštva. Te što će mu nož/čakija, a još sad nošenje hladnog oružja se dodatno sankcioniše....jbga

Bojim se da će ovi iz tužilaštva uzeti da oštre belegiju na malom jer nije baš u interesu da se potencira samoodbrana.
Bice to sve uredu ako fino dostave svjedoke koji ce potvrditi da su ih od ranije maltretirali, a evo vidiš svjedoka poput ove pokrivene ne manjka koji ce i lagati bez problema da ih zaštite.

A ako su ljudi spremni na to onda stvarno i jesu " zlatna djeca " što se kaže.
jajara

#33542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jajara »

gledaj ovog admina ljubi ga majka..kaze frajko trebo se pohrvat mali od 15 g sa ovim od 21...to strucnjak..trebo mu je i neki zahvat mma prodat..ausa "borci" za jednakopravnost. nismo svi i nikada necemo bit svi jednaki. utuvite to u svoje tikve. i ko god zali ovu cigojinu nek ih kuci sebi dovede deset komada i nek ne zali vise
Gor123

#33543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Gor123 »

Po meni, trazili belaj, dobili ga ovi romi.. Sta su ga morali koji k uopste cekati, jos ee, sjekiru brate nositi po ulici, daj ba... Samo ovog Silvija kad vidim meni je sve jasno...

EDIT:

Evo kazu prvo su tog brata udarili on pao, i onda ovog manjeg opkolili, on izvaio nož i poceo onako mahati. Ubo ovog, nije bilo duboko al' jest u arteriju, on nekoliko koraka nazad napravio, pao i iskrvario.
noviclan

#33544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Je li se na kraju ovaj ganci zove ronald ili ronaldo
noviclan

#33545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Sarajlije ogorčene: Razbojnik za mjesec dva puta opljačkao istu prodavnicu na Višnjiku
http://www.klix.ba/clanak/190826126

E cuj ovo ucinite amonimnu dojavu a nasi sluzbenici ce igrati kladionicu i pisati parking kazne obicnim smrtnicima a ispred mostarlica u kranjcevicevoj nece pisati svoje kolege
vjeshalica

#33546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nadžak wrote:Ljudi nemate pojma kakvo se silovanje radi ovoj državi na svim poljima! Nemojte mislit da je sve ovo nastalo slučajno! Konkretno, u ovom slučaju gledam proziva se policija zašto nije ovo, zašto nije ono!

Ima vas koji ste upućeni u pravo pa potražite ovaj "novi", aktuelni Zakon o postupanju sa maloljetnicima u krivičnom postupku! Da vidite kolika se prava daju maloljetnim idiotima i koliko se otežava sistemu da išta po tom pitanju uradi, to je nevjerovatno! Sve to fino nama napakovaše veliki stručnjaci iz Evrope kurve.
Nemojte mislit da je ovo šuplja i mahalska, ko ne vjeruje nek se malo raspita sam! Ja kada sam vidio, zijanio sam se.

Ovoj državi se ne dozvoljava naprijed i to je više nego jasno. Zašto, recite mi pa da i ja znam više jednom!?

:shock:
Maloljetnici nikad brutalniji,a sistem prevaspitanja i kaznjavanja je obicno sranje na papiru. Serbez te mogu ubiti i unistiti ali njih je drzava zastitila iako su sve brutalniji....
Potpuno greska...
Treba biti obratno
Dobro ih načepiti jer danasnjim modelima roditelja je avejedno kako djecu podizu,a u 80% alucajeva podignu problematicno dijete jer su i sami takvi...
The BEN10

#33547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Gor123 wrote:Po meni, trazili belaj, dobili ga ovi romi.. Sta su ga morali koji k uopste cekati, jos ee, sjekiru brate nositi po ulici, daj ba... Samo ovog Silvija kad vidim meni je sve jasno...

EDIT:

Evo kazu prvo su tog brata udarili on pao, i onda ovog manjeg opkolili, on izvaio nož i poceo onako mahati. Ubo ovog, nije bilo duboko al' jest u arteriju, on nekoliko koraka nazad napravio, pao i iskrvario.
Nadam se da mali neće dobiti ništa. Čista samoodbrana. Zamisli psihe kad vidiš da su ti brata već ranili - panika, bijes...
O'zone
Globalni moderator

#33548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

jajara wrote:gledaj ovog admina ljubi ga majka..kaze frajko trebo se pohrvat mali od 15 g sa ovim od 21...to strucnjak..trebo mu je i neki zahvat mma prodat..ausa "borci" za jednakopravnost. nismo svi i nikada necemo bit svi jednaki. utuvite to u svoje tikve. i ko god zali ovu cigojinu nek ih kuci sebi dovede deset komada i nek ne zali vise
Izvini molim te a ko ga to žali?

Kad dođe do suda onda će se ocjenjivati Jel bila prekomjerna upotreba sile ili ne. Ja pišem o tome na šta se sve tužilaštvo može pozvati. Ne mora ali može. Al definitivno će se postaviti pitanje šta će djetetu od 15 godina u posjedu nož.
Haris.ba

#33549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Ja još ne kontam kako niko od novinara nije nazvao šefa nadležne policijske stanice da pita kako to da djeca hodaju sa čakijama i sjekirama? Koji će klinac onda policija?
Naslovnica

#33550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... i-sjekirom
POTRESNO Ispovijest na Facebooku
Oglasila se majka mladića koji je ubio Ronalda Osmanovića: Moju djecu su ganjali sjekirom!
Ejjub D. branio brata Davuda D.

Majka maloljetnika Ejjuba i Davuda D., braće koja su u nedjelju navečer učestvovala u sukobu u kojem je ubijen Ronald Osmanović, oglasila se potresnom porukom na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, Ejjub D. (15) je, braneći brata Davuda (17), usmrtio Ronalda Osmanovića (21) u sarajevskom naselju Saraj-Polje tako što ga je nožem ubo u vrat. Prethodno ih je Osmanović napao i sjekirom udario Davuda D. te mu nanio povrede u predjelu glave.
Ejjubova i Davudova majka na Facebooku je napisala kako je nastradali Ronald Osmanović, zajedno s uhapšenim Silvijom G. (27), ranije u nekoliko navrata napadao njene sinove.

Njen status prenosimo u cijelosti:

- Ja, majka dvojice dječaka koji su učestvovali u sinoćnjem događaju gdje mlađi brat je odbranio već povrijeđenog starijeg brata, kojeg su napali sjekirom i povrijedili u predjelu glave, lica, lakta, nakon čega mu je ukazana brza medicinska pomoć, dakle, želim da kažem da postoje dokazi koji mogu da se provjere u policijskim upravama Dobrinja i Švrakino. U prethodnoj godini i po dana, jer su mi sinove dočekivali sa palicama, tjerali policajkama tzv., s komadima cigle i već ih povređivali, dolazili na kuću i prijetili, zvala sam policiju, išla na policiju, međutim, ništa se nije promijenilo, vidimo ishod iz proteklih dana, gdje dijete od 15 godina uzima da odbrani brata i sebe, jer su ovi sa sjekirom tjerali ih po Vojničkom Polju, za šta imaju očevici koji će također biti pozvani kao svjedoci. Dakle, ja sam opominjala, pozivala, tražila da mi se pomogne...sistem nije ništa učinio, ama baš ništa...

Image
Post Reply