Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#33526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Red Sifetovog Poplašena, red Bleiburga, malo HOS generala, a malo i Tita, ima u DF-u za sve mjesta. :)
Novak20

#33527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Još jedan prelet iz DF Ž.K u SDP. Dobro je da nije u SDA.

https://www.dnevnik.ba/vijesti/novi-pre ... lidzanskog
Danas je u prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održana konferencija za medije na kojoj je obznanjeno da je Nedžad Tinjak novi član SDP-a, inače aktualni vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža i donedavni predsjednik Općinskog odbora DF-a Ilidža.
Image
General War

#33528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Ugledni sveučilišni profesor Slavo Kukić u intervju za Oslobođenje govorio je o predizbornoj trci između Dragana Čovića i Željka Komšića. Kukić vjeruje da će se utrka za člana Predsjedništva svesti upravo na pitanje Čović ili Komšić.
Ističe da je Čoviću masa detalja, koji su ga opredijelili da uđe utakmicu išla u prilog nakon kandidature Komšića.

"Kandidiranje Falatara koji uzima glasove Komšiću, greške koje je Komšić činio izazivajući rat na ljevici i slično. Uvjeren sam, potom, da je danas zbog odluke o kandidaturi ponovo na teškim mukama. Jer, u međuvremenu se pojavila gospođa Zelenika koja uzima glasove njemu ali ne i Komšiću, a lider DF-a je iz svojih pogrešaka i sam izvukao lekciju i povratio dio utjecaja, koji je preko noći izgubio, ističe Kukić.

- Vjerujem da će se utrka za člana Predsjedništva svesti upravo na pitanje Komšić ili Čović. Poznato je da sam 2014.godine DF i Komšića podržao u najotvorenijoj formi jer sam vjerovao da su tada, u uvjetima rasturenog SDP-a, spašavali lijevi politički pokret. Od tada se iskreno štošta promijenilo. Komšić 2018. nije ni nalik onom prije četiri godine jer pravi greške koje štete i njemu i njegovoj partiji i lijevom političkom pokretu. Međutim, uz sve to, ja ću u listopadu ove godine glasovati za njega, jer je u ovom momentu te pogreške su u drugom planu u odnosu na pitanje tko će biti u Predsjedništvu BiH slijedeće četiri godine, naglasio je Kukić.

"Komšić je, uz sve to što mu se može spočitati, osvjedočeni bh.integralista i čovjek koji je ovu zemlju braniti od nasrtaja kojima bi mogla biti izložena, a ne može mu se u pitanje dovoditi ni elementarno poštenje, nema ga u kriminalnim radnjama ili slično, ili Čović koji je prethodne četiri godine učinio sve kako bi ovu zemlju doveo pred rub ambisa i koji bez kriminogenih devrova, barem po onome kako ga se tretira u javnosti, može koliko riba bez vode", kazao je Kukić.

- I stoga sve one kojima moje mišljenje nešto znači pozivam da i sami o tome razmisle, i da postupe na identičan način. A, za kazne, pa i prema Komšiću, ima vremena i nakon toga - zaključio je Kukić.

(Vijesti.ba)
Capsicum

#33529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

To je to. Uz sve mane, Komšić je opet najsigurniji izbor za one koji žele spriječiti sastavljanje osovine Čović - Dodik u Predsjedništvu. A nije ni kriminalac, što je rijetkost na našem političkom nebu.
Hafis

#33530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Capsicum wrote:To je to. Uz sve mane, Komšić je opet najsigurniji izbor za one koji žele spriječiti sastavljanje osovine Čović - Dodik u Predsjedništvu. A nije ni kriminalac, što je rijetkost na našem političkom nebu.
Jebeš državu kojoj je već 20 godina uhljebljeni alkoholičar jedino rješenje za njen opstanak. Bjež'te vani djeco dok se još može, poslije će biti sve teže.
Capsicum

#33531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Jebeš državu u kojoj bi neko animozitet prema nekom političaru stavio ispred opstanka države. Komšić :bih:
Hafis

#33532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Capsicum wrote:Jebeš državu u kojoj bi neko animozitet prema nekom političaru stavio ispred opstanka države. Komšić :bih:
Ma daj....korisniji bi od njega u toj fotelji bio kakav dobar kamen živac. Ako ništa mogao bi poslužiti da pritisne kupus dok se kiseli u kaci.
Jebote....valjat će 4 godine gledati onog pijanu namazanu hablečinu ... Jebote, pa ni Alija nije imao obraza jurišati na treći mandat.
To će još više povećati odlazak mladih ljudi vani...tek bi onda stvarno bilo jasno da smo dotakli dno-dna... da nema izlaza iz ove situacije, kada budalama opet dajemo šansu da progovaraju.
Capsicum

#33533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Najveća korist je što u Predsjedništvu neće biti UZP-ovac i još uvijek neosuđeni ratni zločinac Čović. To, da ne krade i da ne bude na strani secesionističkih pokreta podržavanih iz Srbije i Hrvatske je za mene sasvim dovoljno. Komšić :bih:
madner

#33534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sto jest jest, kada ljudi vide Covica kako se bori za interese Hrvatske odmah bi da ostanu u BiH. :D
Alfons Kauders

#33535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Capsicum wrote:Jebeš državu u kojoj bi neko animozitet prema nekom političaru stavio ispred opstanka države. Komšić :bih:
Ma daj....korisniji bi od njega u toj fotelji bio kakav dobar kamen živac. Ako ništa mogao bi poslužiti da pritisne kupus dok se kiseli u kaci.
Jebote....valjat će 4 godine gledati onog pijanu namazanu hablečinu ... Jebote, pa ni Alija nije imao obraza jurišati na treći mandat.
A koji bi ovo bio mandat Čoviću, ako pobijedi?
To će još više povećati odlazak mladih ljudi vani...tek bi onda stvarno bilo jasno da smo dotakli dno-dna... da nema izlaza iz ove situacije, kada budalama opet dajemo šansu da progovaraju.
Slažem se. Budalama smo dali šansu 2014, pa su mislili "relaksirati odnose" s UZP-ovcima i pokušati raditi s njima.

Ta greška se više neće ponoviti. :izet:
ultima_palabra

#33536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:A koji bi ovo bio mandat Čoviću, ako pobijedi?
:lol:
Alfons Kauders

#33537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Sto jest jest, kada ljudi vide Covica kako se bori za interese Hrvatske odmah bi da ostanu u BiH. :D
Baš originalan argument.

Na vlasti smo od 1990. Od tad do danas, iz BiH se odselilo više od 50% Hrvata. Glasajte za nas kako mladi ne bi odlazili!

ADZ-ovci stvarno postaju simpatično očajni. :)
Hafis

#33538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

ultima_palabra wrote:
Ja mislim drugi.
Pošto je onaj prvi iz 2006. bio prekinut hapšenjem.
Hafis

#33539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Jebat ga. Nek him ga Želja sukne. Ionako smo u kurcu, suknuli him li ga ili ne suknuli.
ultima_palabra

#33540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Hafis wrote:
ultima_palabra wrote:
Ja mislim drugi.
:lol: :lol: :lol:
Hafis

#33541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

ultima_palabra wrote:
Hafis wrote:
ultima_palabra wrote: :lol:
Ja mislim drugi.
ultima_palabra

#33542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Ništa, treba Baketu javiti da brže bolje rokne nekoga, pa da mu prekinu mandat... onda se može kandidovati za još jedan :lol:

Znam da je ucvarilo dole kod vas, al stvarno...
Alfons Kauders

#33543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Ništa, treba Baketu javiti da brže bolje rokne nekoga, pa da mu prekinu mandat... onda se može kandidovati za još jedan :lol:

Znam da je ucvarilo dole kod vas, al stvarno...
Južina brate mili, južina...

Znao bi i Hafis šta je da je pravi Hercegovac i da ima gene s kamena kao ja. Šta zna Zagorec imigrant o južini?
512MB

#33544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Hafis wrote:
Hej, al imate most, to nije mala stvar. Jos ste bili i drugi na SP! A vjerujem da ce Dodik i dalje vase interese zastupat, tojest ako pobijedi one levate :)
Hafis

#33545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

512MB wrote:
Hafis wrote:
Hej, al imate most, to nije mala stvar. Jos ste bili i drugi na SP! A vjerujem da ce Dodik i dalje vase interese zastupat, tojest ako pobijedi one levate :)
Dodik ipak ima najveće izglede da uđe u predsjedništvo.
Koji bi sho bio kad bi se sastali Mile, Šefko i neurozni Želja. Jebi me ako bi ukupno dvije sjednice u 4 godine održali. I to samo onu prvu, tzv. inauguracijsku i zadnju, zaključnu pred nastupajuće izbore 2022.
Sreća pa Želja neće proći ni uz pomoć filmskih trikova, inače bi bilo tako.
512MB

#33546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Zelja i Sefko ce radit poso, Dodik ce srbovat za publiku :thumbup:
Hafis

#33547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Za Šefku moguće, a Želja i posao su dva nespojiva pojma.
Ako bude stvarno ta ekipa u predsjedništvu, ako ništa, neće barem nedostajati humora.
Roccohljup

#33548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

nego hafisaga, deder ti nama iskreno reci koga bi ti iskreno voljeo vidjeti kao cro člana predsjedništva (izvinjavam se ako si vec negdje spomenuo)? ne mora biti neko od ovih sto su se kandidovali već za koju osobu ti smatraš da bi najbolje predtavljala hrvatski korpus a ujedno radila za napredak cijele države?

Unaprijed blagodarim.....
Hafis

#33549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Roccohljup wrote:nego hafisaga, deder ti nama iskreno reci koga bi ti iskreno voljeo vidjeti kao cro člana predsjedništva (izvinjavam se ako si vec negdje spomenuo)? ne mora biti neko od ovih sto su se kandidovali već za koju osobu ti smatraš da bi najbolje predtavljala hrvatski korpus a ujedno radila za napredak cijele države?

Unaprijed blagodarim.....
...osobu ti smatraš da bi najbolje predtavljala hrvatski korpus a ujedno radila za napredak cijele države...
Na žalost, u ovakvoj atmosferi, u sukobu dva različita nacionalna koncepta u FBiH takve osobe u hrvatskom ali i u bošnjačkom korpusu nema.
Jedenostavno, politički trenutak ne dopušta da u takve institucije može doći osoba u kojoj mogu kohabirati sve tri potrebne osobine: povjerenje od strane svog korpusa, poštivanje od strane onog drugog korpusa, uz istovremeni rad u napretku cijele države.
Možda bi malo realniji način izbora članova predsjedništva, tj. smanjivanje mogućnosti izbornog injžinjeringa, donekle odagnalo tu napetost i ....u stvari to neće ići..o tome smo pisali.

Zadnja osoba koju bi tu želio vidjeti je Komšić. I to ne samo kao ''hrvatskog'', već kao bilo kakvog člana u predsjedništvu. Čovjek je nesposoban za obnašanje državničkih funkcija, a njegova neutaživa glad za foteljom se smatra patriotizmom...smiješno.
Ono što zabrinjava nije mogućnost njegovog ponovnog izbora...nema to veze, ionako se sve polako strovaljuje dole, i bez njega, a s njim svakako još brže.
Ono što me zabrinjava je trenutačna politička filozofija ''harm reduction'', to jest u samonametnutoj situaciji biranja između dvije štete, on je (ŽK) po definiciji većine manje štetan izbor... doduše daleko od dobrog i realnog izbora u čemu se svi slažu. To se čak više i ne krije... i da li to ispunjava tu gornju varijantu ''napredak cijele države''
Da skratim, ne može on ništa ni dobrog ni lošeg učiniti, nije taj kapacitet, ali bilo koja opcija osim njega, bila bi bolja na tom mjestu.
512MB

#33550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

To sto ti zoves "izborni inzinjering" se inace zove demokratija. A valjda znas da se vase zamisli ne mogu ostvarit bez treceg. I jos sam misljenja da su one stvari sto vam je SDA nudila van pameti i da ste to trebali prihvatit.
Post Reply