Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hemed

#33526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

znaci ove se usluge vod i 72h pustaju u 3 faze:

1 faza pustena 30.05. poslali samo softver ono NEXX 50 3 2
2 faza pustena 13.06. pojavila se plava strelica i vod ali nisu u funkciji jos
3 faza jos nije pustena a kad ce ne znamo, to je da konacno sve proradi kako treba
supercali

#33527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

eyesburn wrote:
Benq wrote:
passiv wrote:Ja imam ovaj Trio Grande family, ali sam uzeo onu karticu (valjda taj modul nekakav) što ide u TV, kako ja mogu aktivirati ovu uslugu TV 72h unazad
Nove usluge poput "72h unazad" i "Pickbox" dostupne su samo preko resivera , modul sluzi samo da dekodira kodirane programe i preko njega ne mozes koristiti nijednu dodatnu uslugu.
okreni, obrni ispade da bi najbolje bilo da nikako i nisu uvodili module.
Ako ti ne znas oko modula da samo dekodira I da ostale funkcije mozes nastimati preko tv-a zavisno koji je tv ne znaci da I ostali ne znaju
Znaci kad znas sta hoces onda se lako odluciti sta uzeti
Nepass

#33528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass »

Benq wrote:
eyesburn wrote: okreni, obrni ispade da bi najbolje bilo da nikako i nisu uvodili module.
Oni su module uveli zbog velikog pritiska korisnika koji ne zele da imaju dodatni daljinski i da im resiver zauzima prostor. Nikad nijedan tehnicar ili operater prilikom podnosenja zahtjeva za paket nece sam napisati koji uredjaj (modul ili resiver) korisnik zeli , vec se korisnik samovoljno izjasnjava i po njegovom zahtjevu se i postupi.

Eh sad druga je stvar to sto ljudi zahtjevaju da imaju module a poslije se bune jer ne mogu koristiti dodatne usluge na istim a to im bude vec u samom pocetku receno. Isti slucaj sa mojim komsijom koji je prije 15 dana uzeo novi paket , operater mu govori da preko modula nece moci koristiti nista osim samo gledanja kanala , ali on zapeo modul pa modul.. i prosle sedmice se vidim s njim i pita me kako da aktivira time shift :?
Uh nije to tako
Prvo na stranici im pise da se dobije resiver uz novi ugovor
Drugo niko me nista nije pitao kad sam zvao da trazim prikljucak
Trece ekipa koja je dosla samo je ubacila karticu, namjestila modem, net, kanale. Potpisao ugovor i vozdra.
Sad kao neko ko pojma nema koja je razlika reciver-kartica sta sam trebao uraditi?
Ne znam ima li razlike u kvaliteti slike?!
hemed

#33529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Nepass wrote:
Benq wrote:
eyesburn wrote: okreni, obrni ispade da bi najbolje bilo da nikako i nisu uvodili module.
Oni su module uveli zbog velikog pritiska korisnika koji ne zele da imaju dodatni daljinski i da im resiver zauzima prostor. Nikad nijedan tehnicar ili operater prilikom podnosenja zahtjeva za paket nece sam napisati koji uredjaj (modul ili resiver) korisnik zeli , vec se korisnik samovoljno izjasnjava i po njegovom zahtjevu se i postupi.

Eh sad druga je stvar to sto ljudi zahtjevaju da imaju module a poslije se bune jer ne mogu koristiti dodatne usluge na istim a to im bude vec u samom pocetku receno. Isti slucaj sa mojim komsijom koji je prije 15 dana uzeo novi paket , operater mu govori da preko modula nece moci koristiti nista osim samo gledanja kanala , ali on zapeo modul pa modul.. i prosle sedmice se vidim s njim i pita me kako da aktivira time shift :?
Uh nije to tako
Trece ekipa koja je dosla samo je ubacila karticu, namjestila modem, net, kanale. Potpisao ugovor i vozdra.
Sad kao neko ko pojma nema koja je razlika reciver-kartica sta sam trebao uraditi?
sad ih fino nazovi i zahtjevaj da ti zamjene modul za pds3 resiver i rijeseno sve :-D
Benq

#33530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Nepass wrote: Uh nije to tako
Pokusat cu ti odgovoriti na sve
Prvo , na stranici ne pise da ce korisnik dobiti resiver ili modul , nego pise da je jedan digitalni prijemnik uracunat u cijenu a ispod toga imas opciju da kliknes na resiver ili na modul , evo screenshot http://pokit.org/get/?ce0b20563edd31e2a ... a16ebf.jpg

Drugo , ako te nista ne pitaju prilikom razgovora za paket , donijet ce ti uredjaj koji je u skladu sa tvojim paketom , pretpostavljam da si uzeo paket u koji nisu uracunate ove nove usluge pa su ti zato dali karticu , u suprotnom mozes ih kontaktirat , tvoji navodi ce se provjeriti i ako ispadne da si uzeo paket koji sadrzi nove usluge a oni ti dali karticu , dogovorite se za zamjenu opreme.

Sto se tice kvalitete slike , dakle imao sam dva njihova modula , zbog novih usluga sam svoj jedan modul zamijenio za PDS 3121 resiver i apsolutno nema nikakve razlike u slici , sad imam V2.0 i opet nema nikakve razlike , iako sam iskreno i ja mislio da ce biti problema u slici.
Benq

#33531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: sad ih fino nazovi i zahtjevaj da ti zamjene modul za pds3 resiver i rijeseno sve :-D
Sve zavisi koji paket koristi , ako je paket u kojem nisu uracunate ove nove usluge , onda mu nece ni zamijeniti dok se na neku od tih usluga ne pretplati.
passiv

#33532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by passiv »

Pa evo ja imam taj CAM modul a paket je Trio Grande Family, mogu li ja tražiti da mi izvrše zamjenu?
Kad su mi priključivali prije mjesec ili dva, predložili su mi da uzmem ovaj modul jer kao većina to sada uzima i malo mi nahvalili taj modul (jedan daljinski i sl).
hemed

#33533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

passiv wrote:Pa evo ja imam taj CAM modul a paket je Trio Grande Family, mogu li ja tražiti da mi izvrše zamjenu?
Kad su mi priključivali prije mjesec ili dva, predložili su mi da uzmem ovaj modul jer kao većina to sada uzima i malo mi nahvalili taj modul (jedan daljinski i sl).
moze zovi nek ti zamjene jer imas 72h unazad uslugu u tom paketu i moraju ti zamjeniiti
Benq

#33534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

passiv wrote:Pa evo ja imam taj CAM modul a paket je Trio Grande Family, mogu li ja tražiti da mi izvrše zamjenu?
U Trio Grande Family paketu je uracunata usluga "72h unazad" , ako ti treba resiver zbog nekoliko programa onda ok , ali da sam na tvom mjestu ostavio bih modul sve dok se ne bih odlucio na koristenje Video Kluba , ta usluga za pakete u kojima nije uracunata , kosta 6KM mjesecno i u tom slucaju moras imati resiver.

To su ti inace predlagali zato sto se nije znalo koja ce usluga uci u koji paket , jer prije te usluge u Trio Grande Family paketu nije bilo razloga imati resiver , modul je bio puno bolja opcija.
hemed

#33535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

pa ako covjek nece da koristi 72 unazad neka mu fino umanje racun za 3 km, nije bitno koristio on tu uslugu ili ne oni moraju da mu stave resiver prikladan tom paketu, a kao sto je vec rekao ispade da su mu "uvalili" modul kao sto su meni uvalili miniće i kroz 10 dana su ih morali zamjeniti a isti paket koristim
Nepass

#33536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass »

Benq wrote:
Nepass wrote: Uh nije to tako
Pokusat cu ti odgovoriti na sve
Prvo , na stranici ne pise da ce korisnik dobiti resiver ili modul , nego pise da je jedan digitalni prijemnik uracunat u cijenu a ispod toga imas opciju da kliknes na resiver ili na modul , evo screenshot http://pokit.org/get/?ce0b20563edd31e2a ... a16ebf.jpg

Drugo , ako te nista ne pitaju prilikom razgovora za paket , donijet ce ti uredjaj koji je u skladu sa tvojim paketom , pretpostavljam da si uzeo paket u koji nisu uracunate ove nove usluge pa su ti zato dali karticu , u suprotnom mozes ih kontaktirat , tvoji navodi ce se provjeriti i ako ispadne da si uzeo paket koji sadrzi nove usluge a oni ti dali karticu , dogovorite se za zamjenu opreme.

Sto se tice kvalitete slike , dakle imao sam dva njihova modula , zbog novih usluga sam svoj jedan modul zamijenio za PDS 3121 resiver i apsolutno nema nikakve razlike u slici , sad imam V2.0 i opet nema nikakve razlike , iako sam iskreno i ja mislio da ce biti problema u slici.
Na mobitelu sam sa uzasnom konekcijom ne mogu otvarati ss.
Ako se sjecam bio je nacrtan resiver. Telefonom sam narucio, uzeo duo net paket. Najjeftiniji moguci. Pomislio sam da sam dobio karticu zbog najjeftinijeg paketa.
Dodatne usluge ne mislim koristiti jer tv slabo i pogledam.
Hocu da kazem nit me ko sta pit'o nit sam se izjasnjav'o
Dosli postavili izasli
"ovo ti je password" "potpisi ovdje" "za 24h ces dobiti punu brzinu neta"
Benq

#33537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote:pa ako covjek nece da koristi 72 unazad neka mu fino umanje racun za 3 km, nije bitno koristio on tu uslugu ili ne oni moraju da mu stave resiver prikladan tom paketu, a kao sto je vec rekao ispade da su mu "uvalili" modul kao sto su meni uvalili miniće i kroz 10 dana su ih morali zamjeniti a isti paket koristim
Nema osnova za umanjenje racuna jer se cijena paketa nije promijenila sa uvodjenjem novih usluga , ove usluge su takoreci gratis na pojedine pakete.
Sad da li oni to moraju zamijeniti ili ne moraju to ce najbolje biti da kontaktira Telemach na PP i da se provjeri njegov ugovor , u svakom slucaju ce biti rijeseno u obostrano zadovoljstvo , naravno ukoliko se on odluci za zamjenu modula , sto je meni licno bez veze ako nece koristiti Video Klub.
Dupli_skalp

#33538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

supercali wrote:Ako ti ne znas oko modula da samo dekodira I da ostale funkcije mozes nastimati preko tv-a zavisno koji je tv ne znaci da I ostali ne znaju
nisi skontao poentu, ne govorim za sebe šta znam ili šta ne znam, nego generalno čitajući postove i probleme koje korisnici iznose.
Benq

#33539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Nepass wrote: Na mobitelu sam sa uzasnom konekcijom ne mogu otvarati ss.
Ako se sjecam bio je nacrtan resiver. Telefonom sam narucio, uzeo duo net paket. Najjeftiniji moguci. Pomislio sam da sam dobio karticu zbog najjeftinijeg paketa.
Dodatne usluge ne mislim koristiti jer tv slabo i pogledam.
Hocu da kazem nit me ko sta pit'o nit sam se izjasnjav'o
Dosli postavili izasli
"ovo ti je password" "potpisi ovdje" "za 24h ces dobiti punu brzinu neta"
Dakle vracamo se na ono sto sam ja prethodno napisao , dali su ti modul jer si uzeo obicni Duo Net paket u koji nisu uracunate nove usluge. I vjeruj mi modul ti je puno bolje rjesenje u odnosu na D3 mini resiver , zato te nisu nista ni pitali nego donijeli ono sto je najbolje za tebe.
alen_89

#33540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alen_89 »

Benq wrote: Pokusat cu ti odgovoriti na sve

Posto imas dva razlicita a "ista" ili slicna resivera, reci tacno koja je razlika i koji je bolji ?
Benq

#33541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

alen_89 wrote:
Benq wrote: Pokusat cu ti odgovoriti na sve

Posto imas dva razlicita a "ista" ili slicna resivera, reci tacno koja je razlika i koji je bolji ?
Imao sam PDS 3121 par dana ali posto je bio neki problem s njim u zamjeni su mi dali V2.0 jer tehnicar nije imao PDS3 kod sebe (to je bolje za mene) , sto se slike tice identicna je i preko PDS 3121 i preko V2.0 , a oba resivera u poredjenju sa modulom daju istu sliku.

Sto se tice poredjenja iskljucivo ova dva resivera , V2.0 je malo bolji. Interfejs im je apsolutno identican , ali V2.0 ima izlaz za analognu , dakle jedan coax ulazi u njega , a drugi izlazi iz njega i ide u tv ukoliko zelis da gledas i analognu a da ne razvlacis od splitera dodatni kabal. I da , V2.0 ima sat a PDS 3121 nema. To su uglavnom te neke sitne razlike , ali sto se tice koristenja sve je apsolutno isto.
supercali

#33542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

eyesburn wrote:
supercali wrote:Ako ti ne znas oko modula da samo dekodira I da ostale funkcije mozes nastimati preko tv-a zavisno koji je tv ne znaci da I ostali ne znaju
nisi skontao poentu, ne govorim za sebe šta znam ili šta ne znam, nego generalno čitajući postove i probleme koje korisnici iznose.
Pa I ja govorim generalno a tebe I sebe sam uzeo za primjer
Sto znaci generalno raja prvo ne zna sta hoce a I kad zna ne zna je li modul ili resiver to moze ili ne moze a I ne slusaju sta im ovi monteri govore kao komsija od ovoga
erotica

#33543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Sve pohvale za nat geo wild :thumbup:
A ovaj d3 mini ne podržava ni snimanje na usb :twisted:
Benq

#33544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

erotica wrote:Sve pohvale za nat geo wild :thumbup:
D3 mini nema nikakvih dodatnih funkcija osim da preko njega gledas digitalnu.
erotica

#33545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by erotica »

Benq wrote:
erotica wrote:Sve pohvale za nat geo wild :thumbup:
D3 mini nema nikakvih dodatnih funkcija osim da preko njega gledas digitalnu.
Stvarno su mi ga uvalili onda. Pa oni uopšte ne bi nikom trebali davati te resivere koliko su loši, da sam dobio modul makar bi mogao koristiti opcije koje mi tv omogućava. Jedina korisna stvar na d3 mini je ovaj sat :mrgreen:
Benq

#33546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

erotica wrote: Stvarno su mi ga uvalili onda. Pa oni uopšte ne bi nikom trebali davati te resivere koliko su loši, da sam dobio modul makar bi mogao koristiti opcije koje mi tv omogućava. Jedina korisna stvar na d3 mini je ovaj sat :mrgreen:
D3 mini resiver se daje svim korisnicima po "defaultu" , naravno ti uvijek mozes traziti zamjenu za modul ili za bolji resiver ukoliko zelis da koristis neku od novih usluga.

Ne znam koji ti je sad paket , ali da si uzeo neki malo bolji paket sigurno bi dobio i drugi resiver. Bitno je da usluge rade kako treba , a sto se tice opreme (resiver , modem..) to su samo finese koje se lako rijese.
agent_zero

#33547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Zar d3 mini ima sat na risiveru?

Zar nije samo onaj v2.0 imao sat?
Benq

#33548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

agent_zero wrote:Zar d3 mini ima sat na risiveru?
Mozda misli na prikaz broja kanala , ali sat mislim da nema.
agent_zero

#33549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Benq wrote:
Ja isto koliko znam da nema.
hemed

#33550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

agent_zero wrote:
Benq wrote:
Ja isto koliko znam da nema.
ima sat ja sam ga imao,kad je ugasen ima sat,a kad je upaljen pokazuje broj kanala
Locked