SDP
- jon_jovi
#33501 Re: SDP
Zlatko mudro šuti
- shiljak
#33502 Re: SDP
Nego šta, mudar je postao, spin doktor ga sve naučio 
-
rajvosa1
#33503 Re: SDP
Ima li ikakve nade da Zlatko barem sad podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a? Vise nije pet do 12, nego tri sata iza ponoci. Neka ga na mjestu ministra do izbora, da dodikovci ne uzmu diplomatiju (Ana Trisic).
- shiljak
#33504 Re: SDP
On ostaje do kraja, inače ne bi zadnjih 10 godina čekao da je svi napuste.. I onda se čude što idu u DF 
-
rajvosa1
#33505 Re: SDP
I taj DF je ubleha zestoka, ali za SDP jazuk tradicije, imena, infrstrukture, pa i ljudi koji su jos tamo.shiljak wrote:On ostaje do kraja, inače ne bi zadnjih 10 godina čekao da je svi napuste.. I onda se čude što idu u DF
- shiljak
#33506 Re: SDP
ne znam za df, ali sdp je očit. Kad će više imati glasova nego prije 4 godine? NIKAD. Znači ovo im je najveći uspjeh u karijeri što smo vidili i baš dobro završi 
-
rajvosa1
#33507 Re: SDP
Sa Zlajom ce tesko i cenzus prebaciti, bez njega bi bar mogli proci kao na onim izborima poslije Alijanse. DF ce ovaj put uzeti glasove, sto zbog Zeljkove popularnosti, sto zbog razocranja u SDP. Ali ne vjerujem da je taj covjek sposoban za velika djela. Posten i simpatican, to da, ali nece se dobro pokazati kad bude stvarno morao upravljati.shiljak wrote:ne znam za df, ali sdp je očit. Kad će više imati glasova nego prije 4 godine? NIKAD. Znači ovo im je najveći uspjeh u karijeri što smo vidili i baš dobro završi
- drug_profi
#33508 Re: SDP
Ma nije se pokazalo dobrim ni dosadasnje biranje "brendova", pa je krajnje vrijeme da se mijenja. kad vec ne znamo ko ce nam pomoci, odlicno i dokazano znamo ko NECE. Kraj price.
- shiljak
#33509 Re: SDP
DF je već druga priča, za 4 godine će se znat. Mada kako je počelo mogao bi na 300.000 glasova izaćrajvosa1 wrote:Sa Zlajom ce tesko i cenzus prebaciti, bez njega bi bar mogli proci kao na onim izborima poslije Alijanse. DF ce ovaj put uzeti glasove, sto zbog Zeljkove popularnosti, sto zbog razocranja u SDP. Ali ne vjerujem da je taj covjek sposoban za velika djela. Posten i simpatican, to da, ali nece se dobro pokazati kad bude stvarno morao upravljati.shiljak wrote:ne znam za df, ali sdp je očit. Kad će više imati glasova nego prije 4 godine? NIKAD. Znači ovo im je najveći uspjeh u karijeri što smo vidili i baš dobro završi
-
wolf07
#33510 Re: SDP
Ima bas nesto u tom Komsicu sto mene podsjeca na Aliju prije rata. Vidis na prvu da covjek nije lopov ali isto tako vidis i to da ne moze onakakv kakav je na kraj sa vukovima oko sebe (MIlosevic, Tudjman...)rajvosa1 wrote:Sa Zlajom ce tesko i cenzus prebaciti, bez njega bi bar mogli proci kao na onim izborima poslije Alijanse. DF ce ovaj put uzeti glasove, sto zbog Zeljkove popularnosti, sto zbog razocranja u SDP. Ali ne vjerujem da je taj covjek sposoban za velika djela. Posten i simpatican, to da, ali nece se dobro pokazati kad bude stvarno morao upravljati.shiljak wrote:ne znam za df, ali sdp je očit. Kad će više imati glasova nego prije 4 godine? NIKAD. Znači ovo im je najveći uspjeh u karijeri što smo vidili i baš dobro završi
- biske
#33511 Re: SDP
kakav spin da građani žele set antikorupcionih zakona...
NE! nego provođenje postojećih.
NE! nego provođenje postojećih.
-
Symantec
#33512 Re: SDP
Zlaja se u ovoj furtutmi nije stig'o ni ošišati. Zarast'o k'o majmun.
- drug_profi
#33513 Re: SDP
Mozda ga strah ostrih predmeta blizu glave... u ovim vremenima....Symantec wrote:Zlaja se u ovoj furtutmi nije stig'o ni ošišati. Zarast'o k'o majmun.
- jon_jovi
#33514 Re: SDP
Ušutio se. Već četvrtu godinu on je glavna rola u svim prepucavanjima, zaštentavanjima, i podjebavanjima a sada ga nema.
Genije koji je sve ovo zasro pravi se anoniman.
- drug_profi
#33515 Re: SDP
Ruku na srce, on je samo stavio jagodu na slag. Zakuhali i spakovali su nam mnogi prije njega.jon_jovi wrote:Ušutio se. Već četvrtu godinu on je glavna rola u svim prepucavanjima, zaštentavanjima, i podjebavanjima a sada ga nema.
- biske
#33516 Re: SDP
ruku na cunu, on je prvo taj isti šlag iz*rko na tortu.drugi profil wrote:Ruku na srce, on je samo stavio jagodu na slag. Zakuhali i spakovali su nam mnogi prije njega.jon_jovi wrote:Ušutio se. Već četvrtu godinu on je glavna rola u svim prepucavanjima, zaštentavanjima, i podjebavanjima a sada ga nema.
Last edited by biske on 22/02/2014 01:12, edited 1 time in total.
- drug_profi
#33517 Re: SDP
E to ne znam, nisam probao taj kolac... 
Prisjelo mi vec kod korice...
Prisjelo mi vec kod korice...
-
nihoniho
#33518 Re: SDP
Ne mogu SDP spasiti ni svi spin doctori ovog svijeta. Na demonstracijama su bili listom glasaci SDP-a, ako ne stalni, onda barem povremeni, a SDP ih naziva huliganima,teroristima, narkomanima. Odavno su kompromitovani i pet su ispali levati ,umjesto da se pospu pepelom i pokusaju stvoriti temelj za novu stranacku politiku, oni ulaze u foteljasku, antinarodnu koaliciju sa banditom Bakirom koji nema sta puno izgubiti.Njegovo glasacko tijelo je homogena ruralna i dzamijska populacija, a sta sa SDP ? za njih su glasali oni koji su mislili da su manje zlo od SDA ! E pa nisu, ponasanjem tokom ovih dogadjaja su potvrdili sve najgore sto se o njima pisalo , a mnogi, medju njima i ja, nisu htjeli da povjeruju. Sace nas Fahro voditi u Europu , k'o sto Srbiju vode kojekakve vojvode. Cestitke, neka samo nastave da nas uvjeravaju da smo budale...
- jon_jovi
#33519 Re: SDP
Slikovito rečeno, glasać goji je glasao 3. oktobra već sutradan je vjerovatno posumnjao da se zajebo a za mjesec dana mu je bilo jasno da se zajebo a od svega je najteža spoznaja bila da izbori jesu svake četri godine a ne heftično
-
rajvosa1
#33520 Re: SDP
Zlatko, budi covjek jednom u zivotu - daj ostavku na sve funkcije u SDP-u. Ovo je stranka sa historijom, tradicijom, ljudima... Nije zasluzila da umre s tobom. Idi, vec je prekasno. Idi, da sacuvas bar 0.0001 posto obraza koji jos imas. Ti si najveci krivac za sve ovo.
- dustaban
#33521 Re: SDP
rajvosa1 wrote:Zlatko, budi covjek jednom u zivotu - daj ostavku na sve funkcije u SDP-u. Ovo je stranka sa historijom, tradicijom, ljudima... Nije zasluzila da umre s tobom. Idi, vec je prekasno. Idi, da sacuvas bar 0.0001 posto obraza koji jos imas. Ti si najveci krivac za sve ovo.
Kasno, kasno... SDP je davno postala talac Lagumdzije (i vlasnistvo) i svi ovakvi vapaji vise nemaju nikakvog smisla. Ja mislim da je vrijeme da ovo malo cestitih, ali beznadezno hipnotiziranih, SDP-ovaca pocnu pripremati plan spasavanja prije svega imovine SDP-a, jer je to definitivno jedina preostala vrijednost. Moraju takodje shvatiti da u bilo kojem projektu obnavljanja SDP-a svi oni koji su imali bilo koju jacu funkciju moraju nestati jer su morali biti potpuno potcinjeni vodji. SDP je jedina stranka gdje nije bio moguc plurarizam stavova i zato je bila nemoguca unutrasnja transformacija. Uostalom pogledajte koliko je disidenata proizvela ta stranka jer ni uz najjace zivce nije u toj stranci mogao opstati neko ko se 100% ne slaze sa vodjom.
Tokom ovih zadnjih godina kada se vec znalo za SDP-ov sunovrat oci su nam stalno bile uprte u neke SDP-ove kapitalce koji su mogli uciniti nesto i koji su MORALI REAGOVATI u nekim zaista provokativnim situacijama koje im je vodja stvorio. Ja licno sam to ocekivao od SDP-ovih energeticara, Mirze Kusljugica i Slavise Sucura nakon samarcine i ponizenja kojeg su fasovali sefovim potezima u elektroprivredi. Toga nije bilo i to nam jasno kazuje koliki je to problem. Vise nije rijec o samom Lagumdziji, cjelokupan vrh te stranke je toliko upropasten da je sad jedina spasonosna opcija da tu stranku preuzme neko ko uopce nije u toj stranci! Da, mislim na DF (ne i na Komsica).
To je jednostavno sasvim izvjestan plan. Kad ostaci SDP-a shvate sta se desilo morat ce pristupiti rekonstrukciji BH socijaldemokratije na nacin kako je nastao i sam SDP: kako je na temeljima SKBiH nastala ta strankja, tako ce, nakon oktobra, na temeljima SDP-a i sa "gradjevinskom operativom" DF-a nastati nova BH socijaldemokratija.
Zahtjevan je to posao, ali druge opcija nema. Kontinuitet zlatkovog SDP-a je jednostavno nemoguc.
Zato... yebiga... zbogom... vidimo se u nekom drugom zivotu kad novu SD stranku povedu oni sto su sad na ulicama.
U godinama koje dolaze shvatiti cemo tek koliku je stetu nacinio Zlatko Visarionovic. Sto se oktobarskih izbora tice sad je vec i najtvrdokornijim esdepeovcima jasno da je to formalna i beznadezna utakmica.
-
rajvosa1
#33522 Re: SDP
@dustaban - Vise nije rijec o samom Lagumdziji, cjelokupan vrh te stranke je toliko upropasten da je sad jedina spasonosna opcija da tu stranku preuzme neko ko uopce nije u toj stranci!
izgleda da je tako
izgleda da je tako
- biske
#33523 Re: SDP
it?rajvosa1 wrote:@dustaban - Vise nije rijec o samom Lagumdziji, cjelokupan vrh te stranke je toliko upropasten da je sad jedina spasonosna opcija da tu stranku preuzme neko ko uopce nije u toj stranci!
izgleda da je tako
it has a name
zlatčad
- shiljak
#33524 Re: SDP
nema boljeg komentararajvosa1 wrote:Zlatko, budi covjek jednom u zivotu - daj ostavku na sve funkcije u SDP-u. Ovo je stranka sa historijom, tradicijom, ljudima... Nije zasluzila da umre s tobom. Idi, vec je prekasno. Idi, da sacuvas bar 0.0001 posto obraza koji jos imas. Ti si najveci krivac za sve ovo.
Ali ništa od tog, da ima 0.00001 posto ičeg napustio bi stranku davno, i prije komšića i ostalih.. Ali lik je sad mutiro, ne možeš ga prepoznat. Gori BiH a on glumi nešto ahahahah koji lik
- McMoy
#33525 Re: SDP
Najveći problem Zlatka je Lagumdžija.