Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Reisova

#33501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Reisova »

AmiĐa_Idriz wrote:Denis je donio pobjedu Šefiku, on mu je odnio najviše glasova.

:roll:
Ma Denis je.samo imao referncu jer je Tuzlak a inace tanak....
Prpa.ba

#33502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

madner wrote:Nije to lose, ali ako imaju oko 25% glasova koalicije, moraju uzeti i neki malo tezi resor. I sta onda, kako da se bave filozofskim pitanjima i transgender problemima ako ih ometaju tricavi realni problemi KSa?
:D
Mislim da je NS jedina stranka koja bi rado uzela manje resora nego sto im pripada. Sumnjam da bi Kifla imao problema sa tim, ostaje vise hrane za ostale lavove. Ionako mi smijesno zvuci da NS uzme MUP, komunalnu privredu i slicno. Nemaju nijedan kadar ni insajdere u tim sektorima, bili bi ko krmad u Teheranu. :lol: :-D
madner

#33503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Prpa.ba wrote:
madner wrote:Nije to lose, ali ako imaju oko 25% glasova koalicije, moraju uzeti i neki malo tezi resor. I sta onda, kako da se bave filozofskim pitanjima i transgender problemima ako ih ometaju tricavi realni problemi KSa?
:D
Mislim da je NS jedina stranka koja bi rado uzela manje resora nego sto im pripada. Sumnjam da bi Kifla imao problema sa tim, ostaje vise hrane za ostale lavove. Ionako mi smijesno zvuci da NS uzme MUP, komunalnu privredu i slicno. Nemaju nijedan kadar ni insajdere u tim sektorima, bili bi ko krmad u Teheranu. :lol: :-D
Ma bi oni, ali to bi glasaci skontali.

Zato imam prijedlog, uzmu resore i kazu MI cemo imati fer i posten izbor najstrucnijih kandidata. I stvarno to urade, objave ko i zasto je dobio koju poziciju. Ispadne da su zapravo posteni. :D
Hakiz

#33504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Reisova wrote:...prad Denisa I vece ublehe dugo nisam vidjela. Jednostavno njegovi nastupi I svadjanje su mi oduvijek bili smijesni. Ono bitno je galamiti...
To je i moje mišljneje o njemu.
doktor78

#33505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

1340 stranica foruma o stranci koja nakon 10 godina postojanja dodje do toga da ce biti parlamentarna u skupstine 3 kantona (mozda), te osvoji jedno mjesto u parlamentu BiH. Ako nastave ovim tempom, ja cu vec biti rahmetli kad dodju u priliku da o necemu oni odlucuju...
Hakiz

#33506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

doktor78 wrote:1340 stranica foruma o stranci koja nakon 10 godina postojanja dodje do toga da ce biti parlamentarna u skupstine 3 kantona (mozda), te osvoji jedno mjesto u parlamentu BiH. Ako nastave ovim tempom, ja cu vec biti rahmetli kad dodju u priliku da o necemu oni odlucuju...
Pa, ako se većini ne sviđa šta NS nudi pa ne glasa za njega, ima značajna manjina kojoj NS odgovara.

Ali mnogo kritike upućene NS-u u stilu "Vidi ih što su elita, spustite se među narod" liči na situaciju u kojoj bi neko sreo Mariu Callas pa joj rekao "Šta se ti foliraš sa tim operama, pjevaj (bre) Cecu da te ceo svet voli".
It_is_a_Leclerc

#33507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Iskrene čestitke na sjajnom rezultatu u Unsko-sanskom kantonu. Konačno Naša stranka bi trebala ući u Skupštinu i to predstavljana prof.dr.sci. Vildanom Alibabić.

Sad ojačati strukturu Naše stranke u USK i da do 2022. izbacite DF ublehaše iz Prošića. :thumbup:
kluz franjo

#33508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

It_is_a_Leclerc wrote:Iskrene čestitke na sjajnom rezultatu u Unsko-sanskom kantonu. Konačno Naša stranka bi trebala ući u Skupštinu i to predstavljana prof.dr.sci. Vildanom Alibabić.

Sad ojačati strukturu Naše stranke u USK i da do 2022. izbacite DF ublehaše iz Prošića. :thumbup:
:thumbup:
U Kantonu Goražde isto tako zadržavaju poziciju, a TK i ZDK su knap...
u TK su baš čudni rezultati...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Reisova wrote:
KatarinaKosaca wrote:Hoce li se ovi nasi javiti igdje? Ono, hvala na povjerenju, narasli smo znacajno, usli na sve razine vlasti, ovo, ono? Mislim, sta manje, iako rezultati jos nisu konacni gotovo je siguran najveci rast jedne stranke? Gotovo su se sve stranke zahvalile, oni jok. Ta prepotencija FGR ce vas uspostaviti jednom fakturu moj NS!
Bas si onako nefer se okomila na Hadzikadica, trebao nam je neko.novi, ugladjen, obrazovan I sa referncama. Ja kao glasac Nase Stranke sam bas za njega glasala a na svim drugim nivoima za NS. Nikada mi Becirovic nije bio opcija iako.sam oduvijek ljevica jer zaista godinama.prad Denisa I vece ublehe dugo nisam vidjela. Jednostavno njegovi nastupi I svadjanje su mi oduvijek bili smijesni. Ono bitno je galamiti. Hadzikadic je tu od Januara I pravo je osvjezenje I lejpo je vidjeti da imamo ovakve kandidate. Zao mi je NS bas sam vise ocekivala, nadam se da ce u koalicijama biti pametniji...
u citiranim postu covjek nije spomenut :mrgreen: . U citiranim postu, dajem kritiku onima koje sam glasala. A, tamo gdje tipkam o Ameru, javi se, pa ti mozda odgovorim.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

mea culpa. Nije mi se pojavilo na fb.
shbc

#33511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Mislim da je red da se udje u vlast ove godine. Bar u KS. Naravno ne sa SDA. Stranka su koja, bar po meni, jedina obecava nesto bolje i drugacije. Red je da se to vidi na djelu, pa da znamo na cemu smo. Ako ne bude valjalo... Da se ne ljubimo :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

shbc wrote:Mislim da je red da se udje u vlast ove godine. Bar u KS. Naravno ne sa SDA. Stranka su koja, bar po meni, jedina obecava nesto bolje i drugacije. Red je da se to vidi na djelu, pa da znamo na cemu smo. Ako ne bude valjalo... Da se ne ljubimo :mrgreen:
Znači Konaković nije SDA ?
The 51st State

#33513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Znaci marjanovic nije df?
shbc

#33514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

sabina1 wrote:
shbc wrote:Mislim da je red da se udje u vlast ove godine. Bar u KS. Naravno ne sa SDA. Stranka su koja, bar po meni, jedina obecava nesto bolje i drugacije. Red je da se to vidi na djelu, pa da znamo na cemu smo. Ako ne bude valjalo... Da se ne ljubimo :mrgreen:
Tehnicki ne. I kao neko ko je glasao za NS ne bih imao nista protiv toga. Nije da mi je drag Konakovic, ali ako neko ocekuje da ce se u vlast uci samo sa zlatnim i divnim partnerima, onda neka se pripremi, jer NS u tom slucaju nece vidjeti u vlasti za zivota.
sabina1

#33515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

shbc wrote:
sabina1 wrote:
Tehnicki ne. I kao neko ko je glasao za NS ne bih imao nista protiv toga. Nije da mi je drag Konakovic, ali ako neko ocekuje da ce se u vlast uci samo sa zlatnim i divnim partnerima, onda neka se pripremi, jer NS u tom slucaju nece vidjeti u vlasti za zivota.
Faktički DA a tehnički ne manje od 200 dana.

1000 dana čovjek je bio PREMIJER i predvodio SDA vladu a ne vladu Janeza Janše.
Vlast NS-u sa SDA ne treba , jer nakon te vlasti u kojoj se neće moći uraditi ništa , čeka ih politička smrt na Poljinama , taman u komšiluku Konakovića
The 51st State

#33516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The 51st State »

Nadam se da nisi faktor u ns, taj talibanski still je onako bas liberalan.
shbc

#33517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

sabina1 wrote:
Faktički DA.

Vlast NS-u sa SDA ne treba , jer nakon te vlasti u kojoj se neće moći uraditi ništa , čeka ih politička smrt na Poljinama , taman u komšiluku Konakovića
Pa sta bi ti onda? S kim vlast?

Ne moze on, bio u SDA. Ne moze SDA (haj sa ovim se slazem). Ne moze SDP, puni egoista, a i bili u koaliciji sa SDA. Ne moze NBL, Hadzibajric bio u SDA. Ne moze DF i GS, jedni bili u koaliciji sa SDA, drugi pljuju po NS. Da cekamo da NS sama uzme 18 mandata?

Izadjite ljudi iz tih svojih balona gdje cvjetaju ruze. U opoziciji se ne moze stalno biti, a da bi se uslo u vlast mora se i koja gorka pilula popiti. Ako je ta gorka pilula lik koji je nekad bio SDA, neka bude. Biti vjecna opozicija i moralna vertikala te moze odvesti samo donekle, a bojim se da rast NS-a nece jos dugo trajati u ovim uslovima. Pricu koju imaju, evo vec 10 godina moraju negdje pokazati na djelu. A ako to nije KS, tamo gdje je sve krenulo i gdje su najjaci, onda jebi ti to. Ostace mala stranka jednog grada zauvijek.
sabina1

#33518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

shbc wrote:
sabina1 wrote:
Faktički DA.

Ne moze on, bio u SDA. Ne moze SDA (haj sa ovim se slazem). Ne moze SDP, puni egoista, a i bili u koaliciji sa SDA. Ne moze NBL, Hadzibajric bio u SDA. Ne moze DF i GS, jedni bili u koaliciji sa SDA, drugi pljuju po NS. Da cekamo da NS sama uzme 18 mandata?

Izadjite ljudi iz tih svojih balona gdje cvjetaju ruze. U opoziciji se ne moze stalno biti, a da bi se uslo u vlast mora se i koja gorka pilula popiti. Ako je ta gorka pilula lik koji je nekad bio SDA, neka bude. Biti vjecna opozicija i moralna vertikala te moze odvesti samo donekle, a bojim se da rast NS-a nece jos dugo trajati u ovim uslovima. Pricu koju imaju, evo vec 10 godina moraju negdje pokazati na djelu. A ako to nije KS, tamo gdje je sve krenulo i gdje su najjaci, onda jebi ti to.
Znači ovako.

Jedina stranka koja je dosada ostala dosljedna i principijelna mora postati žrtvom ličnih ambicija njenih vođa podebljanu spinovima sa strane "kako se mora preuzeti odgovornost" iako u KS ima jedva 12 % podrške a recimo sestrinske stranke SDA-NIP-SBB-BOSS i NBL iako imaju 55 % glasova podrške (znači najmanje 60 % mandata) ne trebaju ?

Zanimljiva vam ta matematika.
To što SDP i DF nemaju problema da koaliraju sa SDA - je problem vas koji tako mislite.
Naša stranka ima problem s tim. Samo lična ambicija njenih lidera može NS odvesti u tu suludu koaliciju.
It_is_a_Leclerc

#33519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by It_is_a_Leclerc »

Nekako imam taj ružan preodsjećaj da bi se klub Naše stranke u SKS, sudeći po personalnim karakteristikama istog, mogao vrlo lako pocijepati bez obzira na odluku o eventualnom ulasku ili neulasku u vlast.
kluz franjo

#33520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

shbc wrote:
sabina1 wrote:
Na stranu sada što ja ne vidim značajnu suštinsku, ideološku ili konceptualnu razliku između Efendića i Konakovića.
Evo da prihvatimo tu priču "reformisanog SDA Konakovića", koji je sa Kojovićem u prošlosti imao korektnu saradnju u Skupštini.

Da ponovim nešto, što ponavljam zadnjih dva mjeseca.
Za stabilnu Vladu, koja će izdržati sve SDA udare punih 48 mjeseci, a istovremeno pretpostavljam radeći bolne rezove, je potrebno minimalno 18 lojalnih i čvrstih ruku u Skupštini.

Ako mi neko može nabrojati konkretna imena tih 18 "veličanstvenih", ja se rado uključujem u diskusiju u vezi neke koalicione saradnje.

Da li vi stvarno mislite, da je SDA samo zbog izbornog vatrometa podigla sve živo i mrtvo na glasanje.
Po dosadašnjim iskustvima, SDA osim svojih mandata, već sada ima sigurnih 3-4 mandata sa drugih listi.
Najbrži i najlakši put do totalnog betoniranja vlasti SDA u KS, jeste da pusti da se "djeca" malo poigraju, a onda ih najkasnije 6 mjeseci pred lokalne izbore "povale".
Dakle, ako imate 18 konkretnih imena koji će 4 godine uspjeti odoliti SDA pritiscima, ucjenama i ponudama, onda se može o nečemu pričati.
Ako ne, onda ima ona tema "naučna fantastika".

Ne sviđa se ni meni, ali shvatite i prihvatite da je SDA dobila izbore.
sabina1

#33521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote:Nekako imam taj ružan preodsjećaj da bi se klub Naše stranke u SKS, sudeći po personalnim karakteristikama istog, mogao vrlo lako pocijepati bez obzira na odluku o eventualnom ulasku ili neulasku u vlast.
Iskreno ,

bojim se da su svi u tom budućem klubu nažalost samo za vlast tako da do cijepanja tog kluba neće doći.

Ako dođe i do cijepanja stranke , to će biti nebitno jer će otići oni politički beznačajni bez mandata.

Pozdrav.
shbc

#33522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

sabina1 wrote:
shbc wrote:
sabina1 wrote:
Faktički DA.

Izadjite ljudi iz tih svojih balona gdje cvjetaju ruze. U opoziciji se ne moze stalno biti, a da bi se uslo u vlast mora se i koja gorka pilula popiti. Ako je ta gorka pilula lik koji je nekad bio SDA, neka bude. Biti vjecna opozicija i moralna vertikala te moze odvesti samo donekle, a bojim se da rast NS-a nece jos dugo trajati u ovim uslovima. Pricu koju imaju, evo vec 10 godina moraju negdje pokazati na djelu. A ako to nije KS, tamo gdje je sve krenulo i gdje su najjaci, onda jebi ti to.
Znači ovako.

Jedina stranka koja je dosada ostala dosljedna i principijelna mora postati žrtvom ličnih ambicija njenih vođa podebljanu spinovima sa strane "kako se mora preuzeti odgovornost" iako u KS ima jedva 12 % podrške a recimo sestrinske stranke SDA-NIP-SBB-BOSS i NBL iako imaju 55 % glasova podrške (znači najmanje 60 % mandata) ne trebaju ?

Zanimljiva vam ta matematika.
To što SDP i DF nemaju problema da koaliraju sa SDA - je problem vas koji tako mislite.
Naša stranka ima problem s tim. Samo lična ambicija njenih lidera može NS odvesti u tu suludu koaliciju.
Te sestrinske stranke odgovornost vrlo rado preuzimaju i vidimo kako nam je. Ako koalicija sa "faktickom SDA" znaci izbacivanje prave SDA iz vlasti kantona, da, NS kao jedina i prava opozicija SDA mora preuzeti tu odgovornost. Ja kao pojedinac nemam vremena ni volje da cekam da NS dodje u poziciju da ima vecinu mandata. Ako se oni kao stranka ne znaju izboriti sa Kiflom kao koalicionim partnerom i ako ce ih isti uvesti u kriminal, srozati im ugled stranke i preveslati da rade protiv gradjana Kantona neka se odmah ugase. Da bezveze ni mi ne gajimo nadu da ce nekada biti bolje i da pakujemo kofere.
sabina1

#33523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

shbc wrote:
Te sestrinske stranke odgovornost vrlo rado preuzimaju i vidimo kako nam je. Ako koalicija sa "faktickom SDA" znaci izbacivanje prave SDA iz vlasti kantona, da, NS kao jedina i prava opozicija SDA mora preuzeti tu odgovornost. Ja kao pojedinac nemam vremena ni volje da cekam da NS dodje u poziciju da ima vecinu mandata. Ako se oni kao stranka ne znaju izboriti sa Kiflom kao koalicionim partnerom i ako ce ih isti uvesti u kriminal, srozati im ugled stranke i preveslati da rade protiv gradjana Kantona neka se odmah ugase. Da bezveze ni mi ne gajimo nadu da ce nekada biti bolje i da pakujemo kofere.
Pakuj odmah.

Ja od njih ne očekujem da se "izbore s Kiflom" nego da ga prvog dana mandata uhapse , odmah.

Protiv interesa građana KS 25 godina sistematski rade oni koji su juče dobili opet 55 % podrške.

Odgovornost je na njima.
shbc

#33524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

sabina1 wrote:
shbc wrote:
Pakuj odmah.

Ja od njih ne očekujem da se "izbore s Kiflom" nego da ga prvog dana mandata uhapse , odmah.

Protiv interesa građana KS 25 godina sistematski rade oni koji su juče dobili opet 55 % podrške.

Odgovornost je na njima.
Meni se cini kao da nas dvoje ne zivimo u istoj drzavi. Al', eto... Da se ne svadjam sa nekim ko u sustini dijeli moje stavove (bar u pogledu politika), let's agree to disagree
Last edited by shbc on 08/10/2018 21:13, edited 1 time in total.
General War

#33525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

kluz franjo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Iskrene čestitke na sjajnom rezultatu u Unsko-sanskom kantonu. Konačno Naša stranka bi trebala ući u Skupštinu i to predstavljana prof.dr.sci. Vildanom Alibabić.

:thumbup:
U Kantonu Goražde isto tako zadržavaju poziciju, a TK i ZDK su knap...
u TK su baš čudni rezultati...
Pa i prosli put na lokalnim izborima ih je " neko" izlevatio, i to bez Beslagica, a sad nema sanse da rak jebe raka...nesto ne stima u TK...ispaade da su glasaci iz tuzle nepismeniji od onih iz plana :D
Rece becirovic 90000 nevazecih listica :-)
Locked