Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#33501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote:
drug_profi wrote:
ultima_palabra wrote:Taj sud ne sudi za agresiju.
Koji sud? Onaj Haški kojem smo tuzili Svrbiju? Koji sud onda presuđuje da ovdje nije bio samo građansko/vjerski sukob, već agresija maskirana u to?
Nijedan, koliko znam.
Hajd, nešto sumnjam da to nije ingenencija ICJ, obzirom da je zadužen za sve sporove između država, ali da ne idemo u tu priču.
Pričali smo o pelješkom mostu. Hrvatska ima stvarnu potrebu, pa i obavezu da kopnom poveže teritorije. Da smo mi malo brži u integracijama do te gradnje vjerovatno ne bi nikad došlo.
Sad ćemo opet na ICJ, ekipa će da se obogati na našim glupostima, i mi ćemo opet da se frustriramo itd. Ovo je narode samo bacanje prašine u oči pred izbore. Da se na ovo troši snaga, umjesto na ono zbog čega nema posla, pravde i budućnosti.
General War

#33502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
I sad će naši pravni experti da tuže Hrvatsku za nešto što neće moći dokazati, umjesto da otkriju ko je ovdje radio protiv zakona i omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju.
,

Ko je omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju ???? Pa državni ministar finasija javno šalje pismo u kojem kaže da nema prepreka za izgradnju mosta, član Predsjedništva BiH jabno čestita na početku izgradnje mosta, a ovdje se postavlja pitanje ko je kriv ? Ja ne znam da li ljudi shvataju da prebacivajući krivicu za sve i svašta na SDA zapravo samo im daju vjetar u leđa. Jedno je Fadilova prodaja zgrade, Bakirovo lizanje sa Erdoganom, uvođenje religije u sve i svašta, pojava Zahiragića, a drugo je kada imaš jasno djelovanje pete kolone.

P.S Pošto smo na KOmšićevoj temi, čovjek je stvarno smiješan. I tužno je što on , ovakav kakav je, postaje zapravo jedina prijetnja djelovanju pete kolone. Makar bila i prividna prijetnja
:thumbup:
Banksy

#33503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Koji sud? Onaj Haški kojem smo tuzili Svrbiju? Koji sud onda presuđuje da ovdje nije bio samo građansko/vjerski sukob, već agresija maskirana u to?
Kad sjedneš za sto s Karadžićem i Bobanom i priznaš ih kao sebi ravne, a pogotovo kad potpišeš mirovni sporazum u kojem nema pobjednika i pobijeđenog, u kojem si jedan od troje zaraćenih, zaboravi na agresiju, zauvijek.
drug_profi

#33504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
I sad će naši pravni experti da tuže Hrvatsku za nešto što neće moći dokazati, umjesto da otkriju ko je ovdje radio protiv zakona i omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju.
,

Ko je omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju ???? Pa državni ministar finasija javno šalje pismo u kojem kaže da nema prepreka za izgradnju mosta, član Predsjedništva BiH jabno čestita na početku izgradnje mosta, a ovdje se postavlja pitanje ko je kriv ? Ja ne znam da li ljudi shvataju da prebacivajući krivicu za sve i svašta na SDA zapravo samo im daju vjetar u leđa. Jedno je Fadilova prodaja zgrade, Bakirovo lizanje sa Erdoganom, uvođenje religije u sve i svašta, pojava Zahiragića, a drugo je kada imaš jasno djelovanje pete kolone.

P.S Pošto smo na KOmšićevoj temi, čovjek je stvarno smiješan. I tužno je što on , ovakav kakav je, postaje zapravo jedina prijetnja djelovanju pete kolone. Makar bila i prividna prijetnja
Pa jedno je to što ti kažeš i što mi to znamo. Nema posljedica nikakvih ako nema tužbe, presude i izvršenja. Samo se tako može zaustaviti rad protiv interesa države. Ovako će se ponavljati i ponavljati, a mi ćemo se tužakati po ICJ za velike honorare.
drug_profi

#33505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drug_profi wrote:
Kad sjedneš za sto s Karadžićem i Bobanom i priznaš ih kao sebi ravne, a pogotovo kad potpišeš mirovni sporazum u kojem nema pobjednika i pobijeđenog, u kojem si jedan od troje zaraćenih, zaboravi na agresiju, zauvijek.
Da slažem se. Govno su pojeli. ALi genocid je bio baš long shot.... :skoljka:
pemanapemani

#33506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
drug_profi wrote:
,

Ne znam, mi pričamo kao da je peta kolona nastala prije godinu dana. Peta kolona na prostoru BiH djeluje od 1992., i mislio sam da svaki dobronamjerni građanin BiH to razumije, ali sam se očito prevario.
Komšić se sada nameće kao jedini spasilac od djelovanja izdajnika, a da se ne uzima u razmatranje šta je isti učinio u 12 godina protiv te pete kolone. Po njegovim riječima, sudjelovanje u radu Parlamenta BiH je čista demagogija i besmislena šuplja priča. Zašto nije u ove četiri godine barem u Parlamentu ukazivao i prokazivao djelovanje te pete kolone?

Šta je učinio kao član Predsjedništva da ne dođe do gradnje Pelješkog mosta prije ratifikacije sporazuma o granici sa Hrvatskom? U svom prvom mandatu je sa druge strane imao Mesića kao predsjednika RH. Zar nije mogao lobirati kod njega da se napravi sporazum? U drugom mandatu je imao Josipovića i SDP koalicijsku vladu u RH, zar nije mogao pokušati sa njima dogovoriti neki sporazum.

Neko je spomenuo Sutorinu, koliko me sjećanje služi bio je jedan od prvih koji je bio protiv pokretanja bilo kakavog spora sa Crnom Gorom.
I sad mi takva nesposobna lijenčuga, u koju sam beskrajno vjerovao i tri puta mu sa ponosom poklonio glas, treba biti neki kurčevi spasilac države? Pa stvarno, jebo ti nas kad smo spali na to da nas on treba spašavati.
General War

#33507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

pemanapemani wrote:
palermo wrote:
drug_profi wrote:
,

Ne znam, mi pričamo kao da je peta kolona nastala prije godinu dana. Peta kolona na prostoru BiH djeluje od 1992., i mislio sam da svaki dobronamjerni građanin BiH to razumije, ali sam se očito prevario.
Komšić se sada nameće kao jedini spasilac od djelovanja izdajnika, a da se ne uzima u razmatranje šta je isti učinio u 12 godina protiv te pete kolone. Po njegovim riječima, sudjelovanje u radu Parlamenta BiH je čista demagogija i besmislena šuplja priča. Zašto nije u ove četiri godine barem u Parlamentu ukazivao i prokazivao djelovanje te pete kolone?

Šta je učinio kao član Predsjedništva da ne dođe do gradnje Pelješkog mosta prije ratifikacije sporazuma o granici sa Hrvatskom? U svom prvom mandatu je sa druge strane imao Mesića kao predsjednika RH. Zar nije mogao lobirati kod njega da se napravi sporazum? U drugom mandatu je imao Josipovića i SDP koalicijsku vladu u RH, zar nije mogao pokušati sa njima dogovoriti neki sporazum.

Neko je spomenuo Sutorinu, koliko me sjećanje služi bio je jedan od prvih koji je bio protiv pokretanja bilo kakavog spora sa Crnom Gorom.
I sad mi takva nesposobna lijenčuga, u koju sam beskrajno vjerovao i tri puta mu sa ponosom poklonio glas, treba biti neki kurčevi spasilac države? Pa stvarno, jebo ti nas kad smo spali na to da nas on treba spašavati.
Nismo spali, tako nam se jedino ponudilo... i primorani na dilemu -uzmi il ostavi.
palermo

#33508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote: Ne znam, mi pričamo kao da je peta kolona nastala prije godinu dana. Peta kolona na prostoru BiH djeluje od 1992., i mislio sam da svaki dobronamjerni građanin BiH to razumije, ali sam se očito prevario.

Ma drug moj slažem se hundred posto sa opisom Komšića. I sa zadnjiom rečenicom se slažem......e, sad , nije prava tema,al kad si već tu, zar i onaj Boriša nije mogao nešto pametnije i produktivnije reći vezano za pelješki most, pa jebo te, on svojom pričom upravo potvrđuje strahove zbog kojih ljudi imaju otklon od glasanja za Našu stranku.....i onda ti nekako postaje logično zašto ova ubleha dobija glasove
bingov buraz

#33509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bingov buraz »

Banksy wrote:
drug_profi wrote:
Velika istina.
Sve ovo su repovi tog čina.
pemanapemani

#33510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote: Ne znam, mi pričamo kao da je peta kolona nastala prije godinu dana. Peta kolona na prostoru BiH djeluje od 1992., i mislio sam da svaki dobronamjerni građanin BiH to razumije, ali sam se očito prevario.

Ma drug moj slažem se hundred posto sa opisom Komšića. I sa zadnjiom rečenicom se slažem......e, sad , nije prava tema,al kad si već tu, zar i onaj Boriša nije mogao nešto pametnije i produktivnije reći vezano za pelješki most, pa jebo te, on svojom pričom upravo potvrđuje strahove zbog kojih ljudi imaju otklon od glasanja za Našu stranku.....i onda ti nekako postaje logično zašto ova ubleha dobija glasove
Normalno da je mogao i morao pametnije, pa taman istu priču upakovao u drugi celofan. Iskreno, meni taj Falatar nije sjeo od prvog dana, a kako se ponaša NS u zadnjih godinu dana i oni mi se sve manje sviđaju.

Šta ti kao Mostarac misliš o Zeleniki?

Na kraju krajeva, imamo lopova Lijanovića kojeg možeš držati za vrat optužnicama (kao SDA Radončića).

Po meni su svi oni sposobniji od Komšića, a ni približno štetni za BiH kao Čović.
palermo

#33511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote:
Normalno da je mogao i morao pametnije, pa taman istu priču upakovao u drugi celofan. Iskreno, meni taj Falatar nije sjeo od prvog dana, a kako se ponaša NS u zadnjih godinu dana i oni mi se sve manje sviđaju.

Na kraju krajeva, imamo lopova Lijanovića kojeg možeš držati za vrat optužnicama (kao SDA Radončića).

Po meni su svi oni sposobniji od Komšića, a ni približno štetni za BiH kao Čović.
Dijana.Ništa dobro.Believe me

Ideja oko Lijanovića ti je dobra :D , ali on se isuviše ogriješio o ljude (mislim, obične ljude) da biu ga itko moralan mogao smatrati kao neku opciju.

Mislim, svi su oni za Draganicu pičkin dim. I zapravo je tužno da unutar hrvatskog nacionalnog korpusa ne može iznići neka ličnost koja, eto i ne mora pobijediti Dragana, ali mu može makar biti neka realna opozicija, i na neki način ga smiriti.

Bojim se se, da je opet jedina mogućnost da unutar HDZ_a iznikne neka takva ličnost, jer ma koliko Hrvati izgledali jedinstveno, mnogo je tinjajućih podjela i unutar njih samih. I mnogo je nezadovoljnih.
pemanapemani

#33512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:

Dijana.Ništa dobro.Believe me

Ideja oko Lijanovića ti je dobra :D , ali on se isuviše ogriješio o ljude (mislim, obične ljude) da biu ga itko moralan mogao smatrati kao neku opciju.

Mislim, svi su oni za Draganicu pičkin dim. I zapravo je tužno da unutar hrvatskog nacionalnog korpusa ne može iznići neka ličnost koja, eto i ne mora pobijediti Dragana, ali mu može makar biti neka realna opozicija, i na neki način ga smiriti.

Bojim se se, da je opet jedina mogućnost da unutar HDZ_a iznikne neka takva ličnost, jer ma koliko Hrvati izgledali jedinstveno, mnogo je tinjajućih podjela i unutar njih samih. I mnogo je nezadovoljnih.
Normalno da je tužno. Totalno sam digao ruke od objašnjavanja većini Hrvata koje znam i sa kojima sam rodbinski vezan. Jednostavno, sve oni znaju, ali uvijek potegnu malobrojnost i te priče.
Kažem familiji koja živi u Sarajevu, pa evo ovdje ste baš malobrojni (od kojih je većina jedva svarila da se izjašnjavam i osjećam Bosancem), većina vas živi u naseljima sa ljudima iz istočne Bosne i Sandžaka, većina vaše djece završila škole u razredima gdje su bili jedini ili jedni od dvoje, troje djece koja nisu Bošnjaci i nikad niko nije imao ni njmanji problem. Ali jok, ono vjeruje Kolindi i sličnim opskurnim likovima. Na kraju im preporučim da se ne pate i idu fino u Hrvatsku, svakako im fali ljudi, onda se naljute i tako u krug već 20 godina.

Hajde kad budeš imao vremena malo obrazloži to oko Zelenike.
General War

#33513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

bingov buraz wrote:
Banksy wrote:
drug_profi wrote:
Velika istina.
Sve ovo su repovi tog čina.
...ali na drugoj strani imas presude UZP i mjesanje stranih vojski. Ko zeli moze naci nacina da sve stavi u pitanje, ali naravno to se sa ovim uhljupima nece desiti.
palermo

#33514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote:

Ma nemam ti šta posebno opbrazlagati, žena koja je zbog ličnih frustracija ušla u politiku, kruže priče da je jako konfliktna, bez nekih ideala koji je vode, sasvim je slučajno završila u 90-setci, mogla je da je drugačiji splet okolnosti bio biti u HDZ-u.......ne možeš očekivati od nje promjenu........
a bilokakvo glasačko tijelo iza nje zaista ne stoji...

Kad bi je Bošnjaci izabrali, vjerujem da bi bila najveće bošnjačko razočarenje :D .......glasaj za Borišu, vjerovatno je od ovih ponuđenih za hrvatskog člana predsjedništva najbolja opcija (mada nema šanse, ali eto da je tebi makar duša na mjestu)
pemanapemani

#33515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

palermo wrote:
pemanapemani wrote:

Ma nemam ti šta posebno opbrazlagati, žena koja je zbog ličnih frustracija ušla u politiku, kruže priče da je jako konfliktna, bez nekih ideala koji je vode, sasvim je slučajno završila u 90-setci, mogla je da je drugačiji splet okolnosti bio biti u HDZ-u.......ne možeš očekivati od nje promjenu........
a bilokakvo glasačko tijelo iza nje zaista ne stoji...

Kad bi je Bošnjaci izabrali, vjerujem da bi bila najveće bošnjačko razočarenje :D .......glasaj za Borišu, vjerovatno je od ovih ponuđenih za hrvatskog člana predsjedništva najbolja opcija (mada nema šanse, ali eto da je tebi makar duša na mjestu)
Hvala.

Vjerovatno ću za Bećirovića ili neću glasati za Predsjedništvo, a i za ovo ostalo se dvoumim, mada kakva sam budala neću moći od živaca da ne glasam.
Novak20

#33516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Čović = Ante Pavelić. Ovaj se počeo takmičiti sa Suljagićem i Bajrovićem.

https://vijesti.ba/clanak/415454/clan-p ... dao-drzavu
Čestitka člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine premijeru Hrvatske na bespravnoj gradnji Pelješkog mosta, odnosno čestitka na protupravnom nasilju nad BiH i na kršenju Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora, po svim parametrima jeste veleizdajnički čin, kazao je danas predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.
Komšić ističe da se radi o jedinstvenom primjeru u svijetu da se kolektivni šef jedne države stavio na stranu one države koja unatoč međunarodnim konvencijama ugrožava interes države koju zastupa, i to, kako je Komšić naveo, samo formalno.

"Taj član Predsjedništva BiH prvi je državnik, državnik uslovno rečeno, poslije Ante Pavelića koji je na ovakav način prodao državu koju navodno zastupa. Kao što je Pavelić prodao Dalmaciju Talijanima, tako danas naš član Predsjedništva isporučuje Zagrebu ono što Bosni i Hercegovini pripada po Konvenciji Ujedinjenih nacija", rekao je Komšić.
:-)
Banksy

#33517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Nije Komšić lud. Kako najbrže mobilizirati HDZ tijelo? Tako što im šefa nazoveš Pavelićem.

Ja tebe Pavelićem, ti mene pozicijom. :mrgreen:

Da imenovanja podobnih osoba mogu ujediniti i najljuće političke protivnike pokazuje najnoviji dogovor vladajućih stranaka Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i opozicione Demokratske fronte (DF).

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara (HDZ) i njegovi zamjenici Melika Mahmutbegović (SDA) i Milan Dunović (DF) postigli su dogovor o imenovanju Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH (KOMVP).

Uprkos tome što DF već izvjesno vrijeme tvrdi kako ne čini vlast u entitetu Federacija BiH u Komisiju za vrijednosne papire FBiH imenovan je i bivši šef kabineta Željka Komšića u Predsjedništvu BiH Amir Ibrović.

Trojac SDA/HDZ/DF zaista radi max koordinirano i precizno, kao sat.
stric

#33518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stric »

ako je D.Č. - A.P. ko je onda maks?
:evil:
Super Genijalac

#33519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Super Genijalac »

dakle za komšića se glasa samo da crknu latini a nezbog prosperiteta i perspektive, radnih mjesta i ekonomije, doduše DF i sam komšić nemaju šta da ponude sem demagogije, ali kakav narod takva i vlast, narednih 10 godina biće sve gore i gore.
Nadzorna_ploca

#33520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nadzorna_ploca »

Latini inace nude bolje opcije. :-)
Hafis

#33521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Nadzorna_ploca wrote:Latini inace nude bolje opcije. :-)
S druge strane, patriJoti smatraju najboljom opcijom postavljanje istrošenog populiste sklonog alkoholu od kojeg nemaju nikakve koristi .
Kako god okreneš, mrka nam je svima kapa.
criticos

#33522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Tjedan prije dogovori sa Čovićem suradnju oko imenovanja svog čovjeka, a inače šalje svoju Suzanu iz kase građana u Blajburg i onda se oglasi da mu je ljuti protivnik reinkarnacija Pavelića. Izgleda da što više valjaš gluposti, stvaraš haotičniju situaciju, veće su ti šanse da uspiješ, ma koliko da si nesposoban. Koliko znam, njemu još uvijek traje mandat u PSBiH. Ode li on na te sjednice, ili štetočina samo smišlja gluposti koje će objavljivati?
vatrogasac

#33523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

Nadzorna_ploca wrote:Latini inace nude bolje opcije. :-)
Biraju pojačanje Miletu. Trenutno se to da najbolje vidjeti.

Image
kluz franjo

#33524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Evo prizvali ste.

Nosilac zajedničke liste DF i GS za federalni parlament iz izborne jedinice 412 (Drvar, Glamoč, Bos. Grahovo, Kupres, Livno i Tomislavgrad) je Suzana Franjka Galić.

http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izb ... e_2018.pdf (str. 283)
Novak20

#33525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

kluz franjo wrote:Evo prizvali ste.

Nosilac zajedničke liste DF i GS za federalni parlament iz izborne jedinice 412 (Drvar, Glamoč, Bos. Grahovo, Kupres, Livno i Tomislavgrad) je Suzana Franjka Galić.

http://www.izbori.ba/Documents/Opci_izb ... e_2018.pdf (str. 283)
:lol:
To je ona sto je išla u Bleiburg o trošku stranke ili države ? Preletač kao da gledam. :D
Post Reply