palermo wrote:drug_profi wrote:
I sad će naši pravni experti da tuže Hrvatsku za nešto što neće moći dokazati, umjesto da otkriju ko je ovdje radio protiv zakona i omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju.
,
Ko je omogućio Hrvatskoj da legalno počne gradnju ???? Pa državni ministar finasija javno šalje pismo u kojem kaže da nema prepreka za izgradnju mosta, član Predsjedništva BiH jabno čestita na početku izgradnje mosta, a ovdje se postavlja pitanje ko je kriv ? Ja ne znam da li ljudi shvataju da prebacivajući krivicu za sve i svašta na SDA zapravo samo im daju vjetar u leđa. Jedno je Fadilova prodaja zgrade, Bakirovo lizanje sa Erdoganom, uvođenje religije u sve i svašta, pojava Zahiragića, a drugo je kada imaš jasno djelovanje pete kolone.
P.S Pošto smo na KOmšićevoj temi, čovjek je stvarno smiješan. I tužno je što on , ovakav kakav je, postaje zapravo jedina prijetnja djelovanju pete kolone. Makar bila i prividna prijetnja
Ne znam, mi pričamo kao da je peta kolona nastala prije godinu dana. Peta kolona na prostoru BiH djeluje od 1992., i mislio sam da svaki dobronamjerni građanin BiH to razumije, ali sam se očito prevario.
Komšić se sada nameće kao jedini spasilac od djelovanja izdajnika, a da se ne uzima u razmatranje šta je isti učinio u 12 godina protiv te pete kolone. Po njegovim riječima, sudjelovanje u radu Parlamenta BiH je čista demagogija i besmislena šuplja priča. Zašto nije u ove četiri godine barem u Parlamentu ukazivao i prokazivao djelovanje te pete kolone?
Šta je učinio kao član Predsjedništva da ne dođe do gradnje Pelješkog mosta prije ratifikacije sporazuma o granici sa Hrvatskom? U svom prvom mandatu je sa druge strane imao Mesića kao predsjednika RH. Zar nije mogao lobirati kod njega da se napravi sporazum? U drugom mandatu je imao Josipovića i SDP koalicijsku vladu u RH, zar nije mogao pokušati sa njima dogovoriti neki sporazum.
Neko je spomenuo Sutorinu, koliko me sjećanje služi bio je jedan od prvih koji je bio protiv pokretanja bilo kakavog spora sa Crnom Gorom.
I sad mi takva nesposobna lijenčuga, u koju sam beskrajno vjerovao i tri puta mu sa ponosom poklonio glas, treba biti neki kurčevi spasilac države? Pa stvarno, jebo ti nas kad smo spali na to da nas on treba spašavati.