Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mamma Mia!

#3352 Re: Zeničani

Post by Mamma Mia! »

Stjui wrote:
Mamma Mia! wrote:Ma je li to opet neki kvar na grijanju... :roll:

Ukoliko je u posljednjih dva-tri mjeseca možda neko vadio biometrijski pasoš, koliko dugo ste čekali na izdavanje pasoša? Koliko uopšte košta novi pasoš? Osim CIPS-a, uvjerenja o državljanstvu, rodnog lista... da li od dokumentacije još nešto treba? Hvala! :)
treba vam samo cips. uzmete na ulazu uplatnicu ,popunite i uplatite. sve vas košta tačno 41 KM i 20Pf . sa ovjerenom uplatnicom idete na šalter,predate ,slikate se i onda čekate pasoš 15 dana.
:kakoste:
Hvala na informaciji. :)

Jutros i u toku dana su radijatori bili hladni, sada opet griju. :shock:
_BataZiv_0809 wrote:(sa općine i biroa su džaba ukoliko ste na birou, ali je zato nevođenje krivičnog postupka-uvjerenje 17 KM itd...)
Otkad sad to. :shock:

Bilo je 10 KM (besplatno za one na bioru), pa onda 15 KM (više nije besplatno za one na birou), pa sad 17 KM... :o
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3353 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Mamma Mia! wrote:
Stjui wrote:
Mamma Mia! wrote:Ma je li to opet neki kvar na grijanju... :roll:

Ukoliko je u posljednjih dva-tri mjeseca možda neko vadio biometrijski pasoš, koliko dugo ste čekali na izdavanje pasoša? Koliko uopšte košta novi pasoš? Osim CIPS-a, uvjerenja o državljanstvu, rodnog lista... da li od dokumentacije još nešto treba? Hvala! :)
treba vam samo cips. uzmete na ulazu uplatnicu ,popunite i uplatite. sve vas košta tačno 41 KM i 20Pf . sa ovjerenom uplatnicom idete na šalter,predate ,slikate se i onda čekate pasoš 15 dana.
:kakoste:
Hvala na informaciji. :)

Jutros i u toku dana su radijatori bili hladni, sada opet griju. :shock:
_BataZiv_0809 wrote:(sa općine i biroa su džaba ukoliko ste na birou, ali je zato nevođenje krivičnog postupka-uvjerenje 17 KM itd...)
Otkad sad to. :shock:

Bilo je 10 KM (besplatno za one na bioru), pa onda 15 KM (više nije besplatno za one na birou), pa sad 17 KM... :o
Moram priznati da sam to vadio prije više od godinu, pa se možda nešto u međuvremenu promijenilo. Ali svakako je protuzakonito tražiti pribavljanja takvih uvjerenja zato što ih institucije mogu dobiti po službenoj dužnosti.
N.N.

#3354 Re: Zeničani

Post by N.N. »

_BataZiv_0809 wrote:Može u nasim drzavnim institucijama sve. Apsolutno sve. Ja sam doživio da me intervjuiše čovjek koji radi na poziciji za koju sam konkurisao. :izet: Pa eto nedavno je bilo u Općini konkurs za dva pravnika, a znalo se da je namješten za Senada Buru i Enesa što rade u Službi za opću upravu.

Konkretno u KP Domu od prošle godine radi sin jedne rukovodeće osobe iz općine. Samo se preko noći pojavio tamo, a konkursa niđe. Možda je objavljen u splitskoj Slobodnoj dalmaciji ili beogradskoj Politici :D Tako da ne budete naivni i ne mislite da ne može. Kad je izasao konkurs za Telecom ili Elektroprivredu? Kad je izašao konkurs za zenička javna preduzeća? Nikad nigdje, a tamo svita novih radnika svaki dan! Pa evo za naplatne kućice se već štima ko će raditi! Konkurs će biti raspisan kad ti ljudi već budu imali mjesece staža.
Ja sto se ti Gimnazijalac razbacujes po forumu, a veze nemas. Nije ni cudo sto tako prolazis na konkursima, kada si na forumu vec iritantan :D

Ja ti govorim za KPD. Ne moze to tako kako ti pises :)

Ime, Opcina, ajde reci ime ?
Aerzemane sin ?

Opset si u krivu, decko je primljen kada je bio konkurs. Sada, sto je stela i to, vjerovatno jeste. Ali mimo konkursa nije primljen.

nastavi dalje...
Partijaner

#3355 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Ja znam dvojciu momaka koji zive u mojoj mahali i koji su mi rekli da su za posao u KPD dali 10- 15 hiljada kako bi uletili.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3356 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Može u nasim drzavnim institucijama sve. Apsolutno sve. Ja sam doživio da me intervjuiše čovjek koji radi na poziciji za koju sam konkurisao. :izet: Pa eto nedavno je bilo u Općini konkurs za dva pravnika, a znalo se da je namješten za Senada Buru i Enesa što rade u Službi za opću upravu.

Konkretno u KP Domu od prošle godine radi sin jedne rukovodeće osobe iz općine. Samo se preko noći pojavio tamo, a konkursa niđe. Možda je objavljen u splitskoj Slobodnoj dalmaciji ili beogradskoj Politici :D Tako da ne budete naivni i ne mislite da ne može. Kad je izasao konkurs za Telecom ili Elektroprivredu? Kad je izašao konkurs za zenička javna preduzeća? Nikad nigdje, a tamo svita novih radnika svaki dan! Pa evo za naplatne kućice se već štima ko će raditi! Konkurs će biti raspisan kad ti ljudi već budu imali mjesece staža.
Ja sto se ti Gimnazijalac razbacujes po forumu, a veze nemas. Nije ni cudo sto tako prolazis na konkursima, kada si na forumu vec iritantan :D

Ja ti govorim za KPD. Ne moze to tako kako ti pises :)

Ime, Opcina, ajde reci ime ?
Aerzemane sin ?

Opset si u krivu, decko je primljen kada je bio konkurs. Sada, sto je stela i to, vjerovatno jeste. Ali mimo konkursa nije primljen.

nastavi dalje...
Ako ništa uspio sam u životu završiti Gimnaziju, što baš ne može svako. :lol: Vidim da ti je to kompleks. Pošto u životu veze nemam, makar uspijevam vaditi živce pojedincima poput tebe. Bravo ja :D
Jeste svi su primljeni po konkursu, nikad niko nije došao raditi pa se radi njega raspisao konkurs. Dream on! Imenima nek se bave zvanične institucije, ovo je forum :D Samo me jako interesuje otkud djeca direktora javnih preduzeća u Zenici bivaju pozapošljavana po principu "ja ću tvoje, a ti moje (zaposliti)", a da nikad nigdje ne izadje konkurs...Ali zašto trošiti vrijeme na raspravu sa tobom?

Doviđenja :thumbup:
N.N.

#3357 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Dobar si momak ! :D
snaga_znanja

#3358 Re: Zeničani

Post by snaga_znanja »

Ovo za KP dom. :lol:

Uslov radni staž minimalno 10 mjeseci... :lol:

Kad vidim ovakav uslov sve mi je jasno...
N.N.

#3359 Re: Zeničani

Post by N.N. »

snaga_znanja wrote:Ovo za KP dom. :lol:

Uslov radni staž minimalno 10 mjeseci... :lol:

Kad vidim ovakav uslov sve mi je jasno...
Za jedno mjesto, elektricara :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3360 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/prijavl ... -mup-u-zdk

Ko god je u Zenici samostalno registrovao auto, susreo se sa ovdje pobrojanim službenicima MUP-a. Kad se samo sjetim koliko sitnu buraniju peglaju, a ovim krimosima završavaju preko reda. Nedavno ženi nisu htjeli da priznaju elektronski uplaćene dadžbine za registraciju, nego traže uplatnicu sa pečatom banke (iako i najneupućeniji znaju da je to samo dokaz da je novac predat u banku, nikako da je proslijeđen). I onda neko kaže da u Bosni nešto ne može. Pu!
Not My Idea

#3361 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

blokiran ulaz u grad, na petlji u Blatusi
puno specijalaca :zoka:
kakavdanakneiskustvu

#3362 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Not My Idea wrote:blokiran ulaz u grad, na petlji u Blatusi
puno specijalaca :zoka:

ja maloprije prošao,ništa nije bilo
kakavdanakneiskustvu

#3363 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/prijavl ... -mup-u-zdk

Ko god je u Zenici samostalno registrovao auto, susreo se sa ovdje pobrojanim službenicima MUP-a. Kad se samo sjetim koliko sitnu buraniju peglaju, a ovim krimosima završavaju preko reda. Nedavno ženi nisu htjeli da priznaju elektronski uplaćene dadžbine za registraciju, nego traže uplatnicu sa pečatom banke (iako i najneupućeniji znaju da je to samo dokaz da je novac predat u banku, nikako da je proslijeđen). I onda neko kaže da u Bosni nešto ne može. Pu!

ne da završavaju preko reda nego im registruju vozila iako imaju neplaćenih kazni,a po zakonu o prekršajima se to ne smije,jednoj firmi su to uradili kad je imala 2500 km neplaćenih kazni,2012. godine,pa 2013. kad je imala 880 km neplaćenih kazni,a i ministar totalno nezainteresovan,siđe dva sprata i provjeri rade li ti lopovi na istim radnim mjestima,i što je najgore,pretprošle godine je to masovno rađeno,dokazano šta su radili,nešto sitno kažnjeni,i nije ništa urađeno da im se onemogući ta praksa,sve je do njih,mogu bilo kome ko ima neplaćene kazne registrovati auto,kao da se nije mogao napraviti program koji će blokirati ili šta već produženje registracije vozila,a javna je tajna da od svake registracije tih 4 imaju po 5 km mita
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3364 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ne da završavaju preko reda nego im registruju vozila iako imaju neplaćenih kazni,a po zakonu o prekršajima se to ne smije,jednoj firmi su to uradili kad je imala 2500 km neplaćenih kazni,2012. godine,pa 2013. kad je imala 880 km neplaćenih kazni,a i ministar totalno nezainteresovan,siđe dva sprata i provjeri rade li ti lopovi na istim radnim mjestima,i što je najgore,pretprošle godine je to masovno rađeno,dokazano šta su radili,nešto sitno kažnjeni,i nije ništa urađeno da im se onemogući ta praksa,sve je do njih,mogu bilo kome ko ima neplaćene kazne registrovati auto,kao da se nije mogao napraviti program koji će blokirati ili šta već produženje registracije vozila,a javna je tajna da od svake registracije tih 4 imaju po 5 km mita
Nisam vas baš najbolje skontao za ovo 5 KM mita. Od kojih registracija imaju to?

Mogu pretpostaviti ko su nabrojani, jer samo Ratka i Avdiju znam facom. Ratko vazda odvratan, glumi silu i provodi je nad sićom. Mene je peglao oko nekih carinskih pečata kada sam radio prvu registraciju auta. Sreća pa sam bio uporan i nisam se dao izbaciti iz kancelarije (ljeto 2008 godine-renovirala se šalter sala), pa je nazvao i rješio problem za 15 minuta :-?
kakavdanakneiskustvu

#3365 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

Nisam vas baš najbolje skontao za ovo 5 KM mita. Od kojih registracija imaju to?

Mogu pretpostaviti ko su nabrojani, jer samo Ratka i Avdiju znam facom. Ratko vazda odvratan, glumi silu i provodi je nad sićom. Mene je peglao oko nekih carinskih pečata kada sam radio prvu registraciju auta. Sreća pa sam bio uporan i nisam se dao izbaciti iz kancelarije (ljeto 2008 godine-renovirala se šalter sala), pa je nazvao i rješio problem za 15 minuta :-?

5 km mita u svakom predmetu za registraciju vozila,od registracija koje građani sami rade,mimo osiuravajućih društava,to sam čuo od jedne radnice iz osiguravajućeg društva a njoj rekli građani koji nisu mogli vjerovati da im ovi sa šaltera to javno traže
avdija,takvog nema,ima adis,vesna i petra neljubazne izuzetno,ma hajd što su neljubazne nego rade sve 4 stvari koje su kriminal,i kad već pišemo o tome,ja sam taj koji je to prije godinu i po primijetio,prijavio ih i odjednom su mene i još jednu kolegicu prstali pozdravljati
kakavdanakneiskustvu

#3366 Re: Zeničani

znaš li je li ovo danas objavljeno u štampanom avazu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3367 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nekoliko godina sam roditeljima registrovao auta i fkt nisam primijetio da uzimaju išta na ruke. Sad ima li kakva mahinacija sa onim silnim uplatnicama, pa da neku naprave na njihov privatni račun, moguće, mada čisto sumnjam. Niko nije glup da tako ostavlja trag. Ali opet više je vjerovat tim ljudima iz prve ruke, nego meni koji sam zadnji put samostalno registrovao auto prije 2 godine. Općepoznata stvar kod nas je da mnogi što rade po institucijama uzimaju mito.

Što se tiče tog "Avdije" ja sam mislio da se tako zove onaj frajko crnokos, malo proćelav, što je na prvom šalteru kad se uđe. Evo baš sad gledam potvrde registracije na saobracajnoj iz 2010 i 2011 i smio bih se kladiti da piše avdija preko pečata :lol:

PS Ne znam je li u štampanom avazu objavljeno, ali ako nije danas, biće sutra garant.
kakavdanakneiskustvu

#3368 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Nekoliko godina sam roditeljima registrovao auta i fkt nisam primijetio da uzimaju išta na ruke. Sad ima li kakva mahinacija sa onim silnim uplatnicama, pa da neku naprave na njihov privatni račun, moguće, mada čisto sumnjam. Niko nije glup da tako ostavlja trag. Ali opet više je vjerovat tim ljudima iz prve ruke, nego meni koji sam zadnji put samostalno registrovao auto prije 2 godine. Općepoznata stvar kod nas je da mnogi što rade po institucijama uzimaju mito.

Što se tiče tog "Avdije" ja sam mislio da se tako zove onaj frajko crnokos, malo proćelav, što je na prvom šalteru kad se uđe. Evo baš sad gledam potvrde registracije na saobracajnoj iz 2010 i 2011 i smio bih se kladiti da piše avdija preko pečata :lol:

PS Ne znam je li u štampanom avazu objavljeno, ali ako nije danas, biće sutra garant.

tako sam ja čuo,tako svi u mup-u pričaju,javna tajna je to

adis je na prvom šalteru,crnokos jeste,proćelav baš i ne,možda malo,možda je to bio namik koji radi na vozačkim dozvolama,sve je mpoguće
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3369 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:Nekoliko godina sam roditeljima registrovao auta i fkt nisam primijetio da uzimaju išta na ruke. Sad ima li kakva mahinacija sa onim silnim uplatnicama, pa da neku naprave na njihov privatni račun, moguće, mada čisto sumnjam. Niko nije glup da tako ostavlja trag. Ali opet više je vjerovat tim ljudima iz prve ruke, nego meni koji sam zadnji put samostalno registrovao auto prije 2 godine. Općepoznata stvar kod nas je da mnogi što rade po institucijama uzimaju mito.

adis je na prvom šalteru,crnokos jeste,proćelav baš i ne,možda malo,možda je to bio namik koji radi na vozačkim dozvolama,sve je mpoguće
Prije da će biti Adis. Ko zna kakvo mu je prezime ili nadimak dok meni ovo na saobraćajnoj iz svakog ćoška izgleda kao "Avdija" :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3370 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:

Prije da će biti Adis. Ko zna kakvo mu je prezime ili nadimak dok meni ovo na saobraćajnoj iz svakog ćoška izgleda kao "Avdija" :mrgreen:

kadragić
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3371 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

E jbg. stvarno ne znam onda, vjerovatno je do nečitkosti potpisa, jer znam da sam kod njega radio. Bilo nas 7-8 kod Ratka pred kraj radnog vremena, pa nas on odlučio primiti na svoj šalter iako radi samo sa osiguravajućim društvima, da ne bismo džaba dolazili sutra opet. Elem nebitno skroz. Valjda će dobiti po nosu za ovaj kriminal svi pobrojani
kakavdanakneiskustvu

#3374 Re: Zeničani

[quote="_BataZiv_0809"]E jbg. stvarno ne znam onda, vjerovatno je do nečitkosti potpisa, jer znam da sam kod njega radio. Bilo nas 7-8 kod Ratka pred kraj radnog vremena, pa nas on odlučio primiti na svoj šalter iako radi samo sa osiguravajućim društvima, da ne bismo džaba dolazili sutra opet. Elem nebitno skroz. Valjda će dobiti po nosu za ovaj kriminal svi pobrojani[/quote

volio bi da dobiju
Norm

#3375 Re: Zeničani

Post by Norm »

Dobit ce oni bolje radno mjesto...Je li stvarno mislite da su oni ovo radili na svoju ruku bez znanja predpostavljenih? :roll:
Post Reply