FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
NeenaSa

#3351 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by NeenaSa »

Lilo se nalilo tijekom utakmice. :-)
Neprofesionalno, pogotovu kad treba da intervjuise poslije iste.
sumirprimus

#3352 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

dok je onakvog javnog servisa ja bi sad potpiso da face te ve pokupi sve prenose repke,kvalifikacija, i sp...
bar imaju duzi program, i vise utakmica prenose..
meni ne treba vise,ionako kad krenu utakmice,od galame bas i ne cujem najbolje sta to oni tamo.. :D
doduse cuo sam samo idemo idemo idemo,pa kontam nesto zastopalo :lol: :D
najvise su se ovim kvalifikavcijama primakli(kazem primakli,jos to nije ni blizu) susjedima hrvatima, koji u takvim situacijama na nasim prostorima imaju najbolji program,glede uvodnih emisija,analiza,gostiju..
Styling

#3353 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Styling »

anonimnaosoba wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ja da sam direktor BHT-a meni bi Spaho bio suspendovan u roku do 24 sata zbog javljanja u program javnog servisa u alkoholiziranom stanju.
madner

#3354 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Doduse, gdje ce takav izvjestavat o ovome. :evil:
mali_balon

#3355 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_balon »

Styling wrote: Ja da sam direktor BHT-a meni bi Spaho bio suspendovan u roku do 24 sata zbog javljanja u program javnog servisa u alkoholiziranom stanju.
Jah, doduse, trebao je biti na horsu ko senad i onaj krestavac
Diwan

#3356 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Diwan »

Malograđanstvo je kada ljudi stavljaju sebe ispred drugih, kada promovišu sami sebe i hvale sami sebe, kada misle da svijet postoji radi njih i da bez njih sve ovo ne bi moglo funkcionisati, koji su od sebe samih napravili robu na prodaju, odnosno istakli cijenu, koji od svega što naprave, bilo dobro ili loše, stvaraju utisak posebnosti i nadprosječnosti, koji ne mare šta drugi misle i koji ne čuju šta drugi misle jer naravno nitko ništa ne zna osim njih i da su svi drugi tu da nešto nauče od njih. Vrlo dobro se uklapaju u savremene trendove, ne želeći ostati nezapaženi i biti 'out', ili čak što više, žele biti ispred, pa tako ako komšija ima jednu kravu, onda po defaultu oni trebaju imati dvije i jednog bika, pa se poslije toga ponosno pred komšijom hvališu kako je njihova krava ljepša i slično.

I uopšte ne govorim o ispadima, neprofesionalnosti i gafovima pojedinaca sa televizije počev od vlasnika pa do novinara, jer toga ima svugdje, već o kompletnoj televiziji kao cjelini i dojmu koji ostavlja.

Ljudima je važna pobjeda i plasman reprezentacije, a vi želite da se pamti vaša televizija koja je 'obezbjedila' taj prijenos i 'unijela sreču' u naše domove. Da nije bilo vas, ne bi Vedo dao gol, da nije vas .... pogledati pod 'malagrađanstvo'.

Ljudi koji ubiru poene na tuđoj muci, odnosno koji zračak radosti koji je hvala Bogu donijela reprezentacija u ovo sivilo naše stvarnosti pretvaraju u svoju korist i promidžbu. Pogledati pod 'malograđanstvo'.
karanana

#3357 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

ja ne mislim da je spaho bio pod uticajem alkohola, kao sto ne mislim da su senad i marjan bili dok su prenosili tekmu sa slovackom. ali i da jesu, sta ima veze da su malo potegnuli, pa ipak je vanredno stanje slavlja. nije sahrana. i na sahrani ljudi potegnu.
mali_balon

#3358 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mali_balon »

Ma ni meni nije jasno, pa sat ako su svi pili, i treba, slavi se, ali eto da bi se sakrlie vlastite mane valja nekom drugom manu naci da bi ga se omalovazavalo, to je ono nase divi mu glave
madner

#3359 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by madner »

Da mi je nac tog ninju koji je bio trijezan a slavio :D
The Realist

#3360 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by The Realist »

karanana wrote:ja ne mislim da je spaho bio pod uticajem alkohola, kao sto ne mislim da su senad i marjan bili dok su prenosili tekmu sa slovackom. ali i da jesu, sta ima veze da su malo potegnuli, pa ipak je vanredno stanje slavlja. nije sahrana. i na sahrani ljudi potegnu.

Iskreno, nakon onakve utakmice, da su goli trčali, mene ne bi zanimalo (OK, radi djece nezgodno), ali toliko mi je sve svejedno bilo nakon toga i sve što su uradili mi je trenutno pozitivno (popio, pa šta - ja doduše nikada ne pijem, tako da bih mogao nešto kenjati - slavi, uzet ću to da je stvarno proslavio ovaj uspjeh i svaka mu čast) :D .
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3361 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Revolver wrote:i ti sad karikiraš. pa neće nogometnu utakmicu komentarisati tako da i svaka nana razumije o čemu se radi. kako bi im onda objasni pravilo ofsajda :D
Naravno da karikiram, ali polazeći od osnovnog postulata u novinarstvu da trebaš svima i onome ko nije u materiji približiti materiju, onda je sigurno bolje polazište za kritiku nego "malograđanština" sa potpuno pogrešnom definicijom, "Senad je krelac" "pljunuću ga kad ga vidim" i svi ostali umni komentari koji su se dali pročitati na temi.
Međutim, kako @Nero reče ne piše se o ostalim privatnim medijima i njihovim cajkama, loše urađenim takmičenjima, voditeljima sa izrazitim govornim manama, nego najviše o FACE tv, pa i to govori da nije baš da ih nitko ne gleda. :D
A i ako ih netko ne gleda, ne znam kako može imati potpunu sliku o programu, voditeljima itd.. Kao kad ne pročitaš knjigu, a radiš kritiku na istu.

Da ne psominjem duple standarde, Velid pijan od naših para prenosi (iako, kako sam napisala, ja mu ne zamjeram), a Senad bez naših para pijan sram ga i stid bilo..
KatarinaKosaca

#3362 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

The Realist wrote:Pošto se spominjalo da nisu prikazali klupu (Litvanci), zanima me da li ima igdje da se vidi reakcija klupe kod gola?
Ma, nema LItvanska tv je baš tehnički loše uradila...
ultima_palabra

#3363 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ultima_palabra »

Ma drugačiji je pijani Spaho od pijanog Senada :mrgreen: Gledati Spahu je isto kao kad gledaš štrebera koji se prvi put napije na ekskurziji, pa ti smiješno šta god uradi :lol:

A ovih ko Senad što se klinče kad popiju, grle i prozivaju okolo, puna svaka kafana...
KatarinaKosaca

#3364 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Diwan wrote: pogledati pod 'malagrađanstvo'.

Ljudi koji ubiru poene na tuđoj muci, odnosno koji zračak radosti koji je hvala Bogu donijela reprezentacija u ovo sivilo naše stvarnosti pretvaraju u svoju korist i promidžbu. Pogledati pod 'malograđanstvo'.
Daj nam link za ovu naučnu definiciju :D , poveži to sa FAce tv i molim te, odgovori na pitanja koja sam ti postavila u replici.
Styling

#3365 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Styling »

mali_balon wrote:
Styling wrote: Ja da sam direktor BHT-a meni bi Spaho bio suspendovan u roku do 24 sata zbog javljanja u program javnog servisa u alkoholiziranom stanju.
Jah, doduse, trebao je biti na horsu ko senad i onaj krestavac
Kad već spominješ riječ "kreštavac"toplo preporučujem da pogledaš i poslušaš komentatore iz drugih isto tako srčanih i emotivnih država kao što su Španija, Italija, Meksiko (najjači su :thumbup: ), Argentina, Brazil.... kako prenose utakmice svojih reprezentacija.
Gori hala!! Gori kosa!! Gori grad!! Sve gori!! Marjan digne atmosferu i proradi ti adrenalin. Da neću možda slušati Kemu Ahmetovića koji svaku utakmicu prenosi kao da je koncert kamerne muzike. :run:
Styling

#3366 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Styling »

karanana wrote:ja ne mislim da je spaho bio pod uticajem alkohola, kao sto ne mislim da su senad i marjan bili dok su prenosili tekmu sa slovackom. ali i da jesu, sta ima veze da su malo potegnuli, pa ipak je vanredno stanje slavlja. nije sahrana. i na sahrani ljudi potegnu.
Niko mu ne brani ta potegne, ali ne javljaj se u direktan prenos "pod gasom". Brukaš se. Ovo će mu raja zapamtiti do kraja života. Nikada ga više niko neće shvatati kao ozbiljnog novinara.
Revolver

#3367 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Revolver »

Styling wrote:
Niko mu ne brani ta potegne, ali ne javljaj se u direktan prenos "pod gasom". Brukaš se. Ovo će mu raja zapamtiti do kraja života. Nikada ga više niko neće shvatati kao ozbiljnog novinara.
hoćeš reći da ga je neko dosad shvaćao kao ozbiljnog novinara :D
KatarinaKosaca

#3368 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:Niko mu ne brani ta potegne, ali ne javljaj se u direktan prenos "pod gasom". Brukaš se. Ovo će mu raja zapamtiti do kraja života. Nikada ga više niko neće shvatati kao ozbiljnog novinara.
Kao sportski novinar Velid Spaho je odron. Ipak, ovo je bila jako posebna noć. Ne pamtim u Sarajevu ovakvo slavlje, a beli mi nije 15 godina :D . Moju porodicu da je netko vidio tu večer, rekli bi psiholozi "Desfunkcionalna porodica". Ja sam 2x zaplakala od sreće, trčali smo da bacimo petardu, na poluvremenu sa od muke izribala šporet i izgrebala ga i upropastila :D , dakle ovo je bila najveća fešta od kako je naše mlade države.. Nezapamćeno. Utoliko mi se i Velid (iako sam ga tek na klipu vidjela, gledala sam face tv), nekako uklapao u sve to i sav ambijent. Jednako, kako je i stršao voditelj FAce tv (upss, evo još jednog hinta za kritičare) koji je bio na aerodromu, jer je bio mrtav ozbiljan.
Da je bilo koja druga okolnost, bilo koja druga večer, morao bi Velid dobiti ne suspenziju, nego otkaz. Ali, ovo nije bila puka utakmica, bilo je puno, puno više.
Styling

#3369 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Styling »

Revolver wrote:
Styling wrote:
hoćeš reći da ga je neko dosad shvaćao kao ozbiljnog novinara :D
Doduše! Imaš pravo. :lol: :lol:
VjecitiStudent

#3370 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by VjecitiStudent »

I ekstremno desno krilo ima nekih, uglavnom nesuvislih primjedbi na nedavni sportski program.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50365
DaysleepeR

#3371 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by DaysleepeR »

Evo šta kaže Boro Kontić, doajen TV posla u BiH.
Trijumf male televizije
Boro Kontić
16/10/2013

Pobjeda fudbalske reprezentacije BiH i prvi plasman na Svjetsko prvenstvo (Brazil, 2014. godine) jedan je od onih događaja koje se pohranjuju u kolektivnu memoriju. Možda ćemo zaboraviti rođendane bliskih osoba ali sjećanje gdje smo bili i šta smo radili u noći 15. oktobra 2013. godine, teško. Jednostavno, takva je snaga događaja koji okupljaju naciju.

Postoji vjerovatno milion priča o sinoćnjem trijumfu naše reprezentacije ali za ovaj trenutak istaknimo jednu. Prošle noći je Face TV postala veliki medij. Za one koji su pritom uočili njihovih hiljadu mana recimo da je to tačno ali u konačnici samo su oni do u detalj razumjeli sinoćnji događaj, pripremili se za sve njegove bitne momente, pratili ga dosljedno, osjetili njegovu dramaturgiju i dali ljudima ono što su, od medija, jedino tražili prošle noći. Beskrajne slike i priče o događaju kojem su svjedočili i koji ih je oduševio.

I za veću televiziju bio bi problem pratiti jedan događaj gotovo 12 sati a pri tom znati da ništa nije sigurno, da gotovo nijedna satnica nije tačna i da se stalno nešto nepredvidljivo dešava. Odlučivši se da uz živu sliku iz Kaunasa otvore dva velika punkta u Zenici i Sarajevu dobijena je najšira perspektiva fudbalske večeri koja je, to su ljudi iz Face TV rano shvatili, zapravo bila i veliko narodno veselje.

Veliki broj reportera koji su u svakoj prilici bili spremni i ono što je posebno važno za ovaj posao, raspoloženi, vedri, puni entuzijazma i informisani tako da ne obraćate nikakvu pažnju na nužne šlampavosti i greške.

Njihovi reporteri su svuda stigli a valjda se vrhunac tog prenosa desio kada su se reprezentativci popeli na balkon iznad vječne vatre u Sarajevu. Tada se Face kamera ugurala među igrače i postala fudbaler BiH pružajući nam perspektivu jednog od njih dok je u dubini kadra gorjela cijela država.
Mikelanđelo

#3372 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Mikelanđelo »

VjecitiStudent wrote:I ekstremno desno krilo ima nekih, uglavnom nesuvislih primjedbi na nedavni sportski program.
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50365
Kad pročitam ovakvu gadost, volim Marjana onda ko brata. Umro dabogda Alispahiću!!!
basar

#3373 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by basar »

Čim radi za Saff - ne može to valjati..

Iskreno bio je jedan od najboljih ali ga pokvariše vehabo-cionisti i ekstremizam.

Face TV - svaka čast, volio bih da oni prenose sve utakmice sa Svjetskog, jer su zaslužili to svojim trudom i požrtvovanjem.

BHT je katastrofa realno, žao mi je zbog toga- ali to su činjenice..

Treba nagraditi one koji se istinski trude.
Phosphorus

#3374 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Phosphorus »

basar wrote:Čim radi za Saff - ne može to valjati..

Iskreno bio je jedan od najboljih ali ga pokvariše vehabo-cionisti i ekstremizam.

Face TV - svaka čast, volio bih da oni prenose sve utakmice sa Svjetskog, jer su zaslužili to svojim trudom i požrtvovanjem.

BHT je katastrofa realno, žao mi je zbog toga- ali to su činjenice..

Treba nagraditi one koji se istinski trude.
Eto nek ti valjaš rafidijo, smeće jedno... Nick sve govori o tebi, ubica svog naroda, djece i nedužnih.

A BHT je uradio bolji prenos dočeka od Face TV :)
Uvijek se nešto pričalo i komentarisalo za razliku od muzike na fejsu...
KatarinaKosaca

#3375 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by KatarinaKosaca »

DaysleepeR wrote:Evo šta kaže Boro Kontić, doajen TV posla u BiH.
Ta će Boro Kontić, vidi šta kažu forumski medijski gurui :D
Nuken wrote:
KatarinaKosaca wrote:6 studija u funkciji. Svaka čast :thumbup: Ambiciozno i teško za uraditi uživo.
Zasita hvala Face tv za ovo divno popodne koje dobivamo besplatno. :bih: (provajdera i onako plaćamo)
Čuj 6 studija.Majko mila pa nisu ovo 80te prošlog vijeka kada je to bilo SF.U današnje vrijeme je to vrlo lako za izvesti.
P.S. kakva im je ono kamera u glavnom studiju.Isto da su stavili ono za video nadzor
Locked