Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#3351 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Esso_i_Ajla wrote:
Lud i ponosan wrote:Pitacu ga na toj temi kako je skociti sa konja na magarca... ;) (ako je uopste koristio usluge LOL-a)
Prvo nemoj se kaciti na svaki post koji neki troll napise a drugo telemach i lol su bara-bara bez obzira sta ti govorio i mislio. Realnost je takva kakva je. Telemach je trenutno za nijansu bolji zbog telefonije ali ne sumnjam da ce LOL dati odgovor na to. LOL i Telemach se takmice medjusobno. Jedini magarci u ovoj prici su BHT i HS a telemach sigurno nije. A na ove trolove ne treba obracati paznju. Prave samo medvjedju uslugu Telemachu.
E taj odgovor od LOL-a ocekujem i ja. Prosli mjesec sam prvi put potrosio onijeh 15 KM sto se "gratis" dobije za telefon, znaci... Vrijeme je za nesto novo, sve su prilike da cu imati sve veci racun za tel. :mrgreen: :skoljka:
afannedim

#3352 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Manager19sa wrote:Konstantnim problemima sa top boxom i internetom dosao je kraj . Logosoft zbogom , Telemach dobar dan
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#3353 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

imo probleme sedmicama, mjesecima...konstantno.
bio pred ukidanjem, zvao telemach nisu dostupni kod mene, dotle je doslo da sam ozbiljno razmatrao HS.
prije nekoliko dana dosli ljudi, konacno rijesili problem i nema boga allaha da bi se na bilo sta sada drugo prebacio jer kad odem na HS temu i procitam da oni ko ozeblo sunce cekaju RTS2 ili kopernikus ili nekakve VH1, a ni ne spominju ovo drugo suho zlato koje mi imamo....tek tada vidim kako je LOL dobar. sa tv-om ali i sa internetom.
Manager19sa

#3354 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Manager19sa »

TV slabo gledam, ono sto me odvuklo na drugu stranu je 10 Mbit internet i neogranicen fiksni telefon i besplatan wireles ruter na koristenje, TV, Net, Telefon, sve za 50 KM , i evo sve mi zasad radi kako treba. Korisnik sam Logosfta bio skoro 2 godine, poceli su problemi, tehnicari ih nisu uspjeli rijesiti, presao na Telemach, pa cemo vidjeti. Konkurencija cini svoje
Cracked

#3355 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

Manager19sa wrote:TV slabo gledam, ono sto me odvuklo na drugu stranu je 10 Mbit internet i neogranicen fiksni telefon i besplatan wireles ruter na koristenje, TV, Net, Telefon, sve za 50 KM , i evo sve mi zasad radi kako treba. Korisnik sam Logosfta bio skoro 2 godine, poceli su problemi, tehnicari ih nisu uspjeli rijesiti, presao na Telemach, pa cemo vidjeti. Konkurencija cini svoje
Koristim logosoft nekih 9 godina gore dole. Prvi put razmisljam o prelasku na telemach. Ne zato sto logosoftu nesto fali, nego kombinacija duo+ i analogna kablovska i ode racun na skoro 60km. Najvjerovatnije cu lol preci na alpha a vamo hs i supertv zamjeniti telemachom
drugtito2011

#3356 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Manager19sa wrote:TV slabo gledam, ono sto me odvuklo na drugu stranu je 10 Mbit internet i neogranicen fiksni telefon i besplatan wireles ruter na koristenje, TV, Net, Telefon, sve za 50 KM , i evo sve mi zasad radi kako treba. Korisnik sam Logosfta bio skoro 2 godine, poceli su problemi, tehnicari ih nisu uspjeli rijesiti, presao na Telemach, pa cemo vidjeti. Konkurencija cini svoje
Da bi ti se sve zelje ispunile i da bi imao sve sto tm obecava, sutra ranom zorom, moras dati priloge u 7 brace, crkvu Sv. Ante i crkvu na Pofalicima. A i tada neces skontati gdje su te prevarili.
karanana

#3357 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

Cracked wrote:
Koristim logosoft nekih 9 godina gore dole. Prvi put razmisljam o prelasku na telemach. Ne zato sto logosoftu nesto fali, nego kombinacija duo+ i analogna kablovska i ode racun na skoro 60km. Najvjerovatnije cu lol preci na alpha a vamo hs i supertv zamjeniti telemachom
a sto sad drzis hs analognu?
radi drugog prijemnika vjerovatno.
a kako je to regulisano sa telemachom?
semirsar

#3358 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

karanana wrote:
Cracked wrote:
a sto sad drzis hs analognu?
Nikako, odnosno isto k'o sa HS.
Osim sto na HS imas mogucnost za CI modul, a na T-m moras se handrit' sa onim nji'ovim receiverom ako uzmes D3
Frtalj_Duše

#3359 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Frtalj_Duše »

^ Kako kome, daljinac za taj d3 je univerzalni, tako da većina uspije isti namjestiti i za svoju telku pa ti ne treba njen daljinski, i dalje koristiš jedan! :thumbup:

Jedini problem je što se taj (novi) d3 resiver, barem u mene, par puta "objesio" tj. zamrzne i ne mrda dok ga ne isključim iz struje i ponovo upalim, a može biti i da je od drugih uređaja koji su također spojeni na telku, još 2 preko hdmi-a, scart (satelitska) itd.! Srećom (po njih) nije dovoljno često da bi zvao dotične i žalio se!
Cracked

#3360 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cracked »

karanana wrote: a sto sad drzis hs analognu?

Da drzim radi jos dva televizora :( a supertv imam radi sport kluba(meni licno manje potreban) i jos par meni bitnih kanala. Sa telemahom analognim bi rijesio taj problem.

Nakupi se nizasta. 46-47km duo+ i hs 11.50km. Ovako 15km telemach i odem na alpha paket jer mi 10mbit fakat ne treba. Lijepo imati ali filmovi i serije se skinu i ovako dovoljno brzo :) Mozda i skontam telemach kombinaciju sa netom, jest da mi je iskreno rizicno mjenjati kad logosoft odlicno radi punih 9 godina tj od uvodjenja BIP-a sa 30mb download limita i 50mb lokalnog limita i KDX server :P
iceman2010

#3361 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Nije bas neogranicen fiksni i ako ga koristis to nije 50 KM. Cim okrenes prvi broj vec je vise od toga.
karanana

#3362 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ok, ako ti tv nije prioritet, onda ne znam....mozda je neko drugi bolji. ali supertv je ja mislim najbolja tv platforma u zemlji. ne znam za taj cardsharing i to...nesto nisam u toku kako to ide.
The Realist

#3363 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

karanana wrote: jer kad odem na HS temu i procitam da oni ko ozeblo sunce cekaju RTS2 ili kopernikus ili nekakve VH1, a ni ne spominju ovo drugo suho zlato koje mi imamo.....
Ne vrijeđaj :D, ne čekamo to, zna se šta se "čeka", a ovo ostalo navodno planiraju ubaciti, ali se malo ko obazire na to :D.
damir.d

#3364 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Zdravo svima,

Kako Vam ovo izgleda:

Alfa - Povećavamo brzinu na 6/512
Beta - Povećavamo brzinu na 14/1
Omega - Povećavamo brzinu na 20/1 Mbps uz snižavanje cijene na 32KM (+8+PDV)
Sigma - Povećavamo brzinu na 40/4 Mbps uz snižavanje cijene na 52KM (+8+PDV)

Trio + : Povećavamo brzinu Interneta na 30/3 Mbps
Trio : Povećavamo brzinu Interneta na 14/1 Mbps + HD STB
Duo+ : Povećavamo brzinu Interneta na 12/768 Mbps

Komentari dobrodošli :)

Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Kladara

#3365 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Kladara »

zdravo
fino djeluje a kad ce to biti? :D
damir.d

#3366 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by damir.d »

Jako brzo :)
fixer

#3367 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

damir.d wrote:Zdravo svima,

Kako Vam ovo izgleda:

Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Postoji li ikakva mogucnost da nam omogucite da vasu televiziju mozemo gledat preko mobitela u vidu neke aplikacije za android ili slicno? Nesto kao aplikacija Moja TV od BHT.

Image
Kako sad imam ovo? :D
kakaljin

#3368 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

damir.d wrote:Zdravo svima,

Kako Vam ovo izgleda:

Damir Dizdarevic
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Izgleda odlicno da je dostupno vecini korisnika

Kada cete doci na Vraca a dostupni ste u Dervisa Numica udaljeno 100 metara
fixer

#3369 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

Lud i ponosan wrote: Uh... Ode ovo u nebesa.... :D Svaka cast, sto se mene tice polozili ste. :D :thumbup: :thumbup: Mada, ja sam svakako subjektivan. :lol:

Pretpostavljam da ce Omega dobiti dodatni upload boost kad svi korisnici istog paketa predju na vdsl?

Povecanje uploada me posebno obradovalo i to je bilo jedno sto je nedostajalo. Od sada, nista ne fali. I jos HD STB na TRIO paketu... :thumbup:

Trio+ 30/3... Uh.... :thumbup: :thumbup: @zilog od sada jase na dinosaurusu, dosta se sa konjima igrao. :D
Ali sta ce oni meni povecat, kad ja to vec imam? Taj dio mi nije jasan, a vidim ti si subjektivan. :) :razz:
Qler

#3370 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ovo je super :) ne znam jel previse da kazem kad bi bar trio bio 50KM :) ali moze i ovako. I onako svaki mjesec uplatim 60KM :)
Sakazulu

#3371 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

IZNENAĐENJE :)

Image

Evo ja imam 'samo' TRIO hehe i fura.

Jel to sad dobijemo i HD uređaj za TV gratis ili?
karanana

#3372 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ma brzina mi nista ne znaci. meni je i ovo dovoljno sada sto imam na triu. mada, posto sam prije 4-5 mjeseci platio 90 za hd stb, a sada ce ici uz trio paket, jeli moguce da sada dobijem gratis taj vdsl ma sta on znacio ili bio?
fixer

#3373 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fixer »

R_v_P20 wrote:Pa de nam pojasni kako imas...zapeo si ko sivonja i falis se da imas neku brzinu. Hajd nam pojasni kako je imas !? Doplatio, neki bug ili firmin net ?
Jesam tebe pitao?
Qler

#3374 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Image

strasno :D
The Realist

#3375 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote: Uh... Ode ovo u nebesa.... :D Svaka cast, sto se mene tice polozili ste. :D :thumbup: :thumbup: Mada, ja sam svakako subjektivan. :lol:

Pretpostavljam da ce Omega dobiti dodatni upload boost kad svi korisnici istog paketa predju na vdsl?

Povecanje uploada me posebno obradovalo i to je bilo jedno sto je nedostajalo. Od sada, nista ne fali. I jos HD STB na TRIO paketu... :thumbup:

Trio+ 30/3... Uh.... :thumbup: :thumbup: @zilog od sada jase na dinosaurusu, dosta se sa konjima igrao. :D
Budi fer i zahvali se Enesu što je prvi objavio jako velika povećanja brzina :mrgreen: :mrgreen: !
Post Reply