La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#3351 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Crvena Tifoza »

LSD wrote:6 neregularnih golova je smrad Gomez navukao Barci veceras....s pravom realovci kmeče :place1:
:D

Al kad se realovci nađu od svih ostalih da kmeče o suđenju. :lol:
ultima_palabra

#3352 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by ultima_palabra »

Crvena Tifoza wrote:
ultima_palabra wrote:Ziv i ovaj @tifoza, zadeverao sam se bio da se nije sta desilo covjeku :zoka:

Zašto?

Sve je udure.
Sucur Allahu, nek je ziva glava, a ostalo se predevera nekako.
R9..

#3353 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by R9.. »

To Barca opet nekog pregazila,

Čestitke...
Crvena Tifoza

#3354 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Crvena Tifoza »

ultima_palabra wrote:
Crvena Tifoza wrote:
ultima_palabra wrote:Ziv i ovaj @tifoza, zadeverao sam se bio da se nije sta desilo covjeku :zoka:

Zašto?

Sve je udure.
Sucur Allahu, nek je ziva glava, a ostalo se predevera nekako.
Blagodarim. :D

Ne znam na šta tačno ciljaš, ali ja pišem kakav god da je rezultat. :wink: Ne isparim se kao pojedinci po nekoliko mjeseci čim kola krenu niz brdo. :thumbup:
zenit dozic

#3355 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by zenit dozic »

Jebote, ove mi sudije nisu jasne, ja da sam sudija uvijek bi navlačio za manje klubove, imaš najbolje igrače, najbogatiji si i opet imaš pomoć sudija, svašta. Ne mislim samo na Barcu, nego sve ove velike klubove kojima se konstano pomaže protiv manjih klubova :zzzz:
Šveđanin

#3356 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Šveđanin »

Šveđanin wrote:24.04 idem u Madrid i imacu priliku da gledam uzivo Rayo Vallecano - Real Madrid. Radnicki klub protiv kraljevog kluba, grcevita borba za opstanak. Lakse doci do predsjednika amerike nego rezervisati karte za ovaj mec, ipak sam uspio. :D

Okacicu slike sa putovanja.

Image

Image

CLUB FUTBOL DE RAYO VALLECANO!!!!!

Image

SmoLe

#3357 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by SmoLe »

Šveđanin wrote:
Šveđanin wrote:24.04 idem u Madrid i imacu priliku da gledam uzivo Rayo Vallecano - Real Madrid. Radnicki klub protiv kraljevog kluba, grcevita borba za opstanak. Lakse doci do predsjednika amerike nego rezervisati karte za ovaj mec, ipak sam uspio. :D

Okacicu slike sa putovanja.

Image

Image

CLUB FUTBOL DE RAYO VALLECANO!!!!!

Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup: bila je dobra tekma, 1/2
Tomahawk11
Globalni moderator

#3358 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Hoce li taj pichici :mrgreen:
Crvena Tifoza

#3359 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Crvena Tifoza »

Hoće ako nastavi meĆat :D
PriNc_ba

#3360 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by PriNc_ba »

Kakva je zavidna retardirana seljacina ovaj simeone malo je reci. Naserem mu se u usta ona zvaljava.

Ako neko nije gledao, frajer je u kontri protivnika pred kraj tekme ubacio loptu u teren. Mozda je zbunilo protivnika, mozda nije al da je papak to jeste na kvadrat. Zasluzen crveni i ja bih mu dao 10 tekmi kazne pleme mu retardirano ... :-)
tzipiripi

#3361 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Teško je iz ovog ugla procijeniti je l' baš on bacio loptu. Nisam gled'o pa ne znam je l' bilo prikazano iz drugih uglova. Ali bi moglo bit da je neko s njihove klupe.

Image
NK33

#3362 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by NK33 »

Jel ovo ispade da sudija navlaci za Barcu sto je svirao penale kad je utakmica vec bila rijesena :lol: i to protiv strasnog Gijona, nikad ne znas kad mogu proradit pa preokrenut 2:0 protiv Barce :lol:
tzipiripi

#3363 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Crvena Tifoza wrote:Hoće ako nastavi meĆat :D
Kaki ba Suarez i mećanje, ovako se gonja pichichi :mrgreen:

Image
tzipiripi

#3364 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Izgleda da je Cholo ipak zakuhao. Trenutak kad je nagovarao klinca koji dodaje loptu da istu ubaci na teren i zaustavi akciju.

https://twitter.com/FutbolAlAndalus/sta ... 0480807936

Image
jethro

#3365 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by jethro »

Uglavnom Cholo je dobio crveni karton, i poslan je na tribine.

Diego Simeone was sent to the stands during ATLETICO MADRID 1-0 win over MALAGA after a ball was thrown on to the pitch from the home side's dugout while the visitors were on the attack..
Tomahawk11
Globalni moderator

#3366 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

tzipiripi wrote:

Image
Pusti to, imamo novog Penalda :mrgreen:
sheilak

#3367 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by sheilak »

jethro wrote:Uglavnom Cholo je dobio crveni karton, i poslan je na tribine.

Diego Simeone was sent to the stands during ATLETICO MADRID 1-0 win over MALAGA after a ball was thrown on to the pitch from the home side's dugout while the visitors were on the attack..
Za ovo nije dovoljan crveni
Suspenzija bi bila adekvatna recimo utakmicu ili dvije (r)
Distortion

#3368 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Distortion »

Seljacki potez u nivou nase kantonalne lige. Gdje je tu faif play? Na ovakav nacin se ponasat je bas primitivno.
Fajcion

#3369 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Fajcion »

Ja kako znam za njega u ovim trenerskim vodama pravi primitivac.
tzipiripi

#3370 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Tomahawk11 wrote:
tzipiripi wrote:

[img]http://abload.de/img/screenhunter_22apr.246zs1w.jpg[/img
Pusti to, imamo novog Penalda :mrgreen:
Eheeej drug moj...! Ima taj još pure i vreću soli da pojede da zaluži tu čast :mrgreen:
Ove sezone 3 iz penala, kao i Messi. Ipak što jes jes, Neymar se opasno približio. Ali još uvijek ostaje onome kome i pripada ta titula :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3371 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

Jesu li Madridu u skorije vrijeme svirana tri penala na jednoj utakmici?
Ko da je bila jedna, al ne mogu da se sjetim?!
Distortion

#3372 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Distortion »

Mislim da jesu dva na jednoj utakmici.

Rekao sam na temi Barcelone da je ovo sviranje dva penala (drugi i treci penal) jako sumnjivo i ne znam zasto je to trebalo Closu. Nije on taj tip sudije koji ce suditi ovakve penale niti je Barceloni trebalo to.
Bitno je da se vrsi pritisak poslije utakmice i u narednim utakmicama. Mediji ce pricati kako se Barceloni steli i stvorit ce dodatni pritisak na sudije. Ko da gledam da ce jednu od utakmica suditi Gonzales Gonzales ili kako se vec zove...
Šveđanin

#3373 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Šveđanin »

Dan za pamcenje u Madridu. Od samog dolaska u naselje Vallecas, u kraj u kome se zivi za Rayo Vallecano pa nadalje. Rayo ima veliki broj navijaca, s obzirom na vrlo skupe karte jucerasnje utakmice veliki broj nije mogao sebi priustiti kartu i u utakmicu su morali gledati kuci ili u lokalnim kafanama.

Atletiko, klub radnicke klase za koji navija polovina Madrida. Mnogo popularniji nego sto to prosjecan stranac ljubitelj fudbala misli. Usponom kluba posljednjih godina, pravljenjem novog stadiona (u toku), poskupljenjem karata, veliki broj ljudi sebi vise ne moze priustiti sezonsku ili idu na svega par utakmica. Klub gubi svoj prvobitni oblik.

Real, globalni fenomen, klub sa snaznom podrskom od strane kralja, takodje ima mnogo navijaca, ali na tribinama je gomila stranca koji sa gradom i klubom nemaju pretjerane veze. Prosjecan navijac Reala nije bas u prilici da ide na mnogo utakmica... cijene karata.

Getafe, lokalni klub koji gura lokalni mocnik, klub koji ima malo navijaca, klub koji gazda gura zbog zarade... pojaca tim, uspije da opstane u Primeri, pokupi pare od tv prava i tako u nedogled. Svi se nadaju da ce napokon ispasti u Segundu.

Najvatreniji navijaci, ultrasi, su otjerani od strane svakog kluba, zabranjen im je dolazak. Real je to prvi uradio jos 90tih, pa poslije i ostali klubovi. Razlozi su sto navodno ruse ugled kluba. Ne znam ko je bio predsjednik Reala 90tih, u glavnom moj domacin u Vallecasu mi rece postoji snimak kad on kaze, meni mnogo vise vrijedi na stadionu onaj sto kupi kartu za 60 eura, pa potrosi jos 30 u suvenirnici, a na tribinama cuti, nego onaj sto uzme najjeftinije karte pa urla citavih 90 minuta. Radije cu da na stadionu bude 30 000 ovih prvih nego 80 000 ovih drugih.

Sto se tice transparenata, navijaca, zastava... sve se provjerava danima unaprijed, postoje spiskovi navijaca, ako zelis unijeti zastavu, prvo je moras dati u klub na provjeru, kad oni vide da li je vrijedjajuca za ikoga, onda ti daju da je uneses... svaka zastava mora biti X duzine X sirine... sve po propisima. Jedan incident, bar sto se tice Reala i Atletika, i ozbiljno te sankcionisu.
tzipiripi

#3374 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by tzipiripi »

Tomahawk11 wrote:Jesu li Madridu u skorije vrijeme svirana tri penala na jednoj utakmici?
Od ganjanja pichichia do sudija :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3375 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by Tomahawk11 »

tzipiripi wrote:
Tomahawk11 wrote:Jesu li Madridu u skorije vrijeme svirana tri penala na jednoj utakmici?
Od ganjanja pichichia do sudija :lol:
Jah.....vidim Suarez ne ganja :P
Post Reply