LIBIJA

Post Reply
sumirprimus

#3351 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

Edin 24,5 wrote:Ko god da je u pitanju, prikazivati javno cin necijeg krajnjeg ponizavanja, u situaciji kad je taj neko slab, ranjen, nemocan, pa taman i da je najveci monstrum na ovom svijetu, NEMA VEZE S ELEMENTARNOM LJUDSKOSCU.

Frapiran sam cinjenicom da ovoliki broj portala bez imalo skrupula pokazuje ovakve snimke posljednjih trenutaka Gaddafija.

Kakav god monstrum on bio, je li iko pomislio da i on ima porodicu, djecu, ljude koje to pogadja ??!!

Bicu iskren do kraja : Meni se gadi svako onaj ko ima zelju gledati onakve snimke.

Ponavljam, nebitno je ko je u pitanju. Taman i da se radi o zivotinji.
pa bitno je,nemojmo se sad pravit naivnim...
sta je ocekivo kako ce ga tretirat kad ga uhvate?
uostalom,isto ko sto bi i mi tretirali karadzica,il recmo mladica... samo mi reci da bi te interesovale njihove familije, i kako bi njima bilo,haj realno :evil:
Bodkin

#3352 Re: LIBIJA

Post by Bodkin »

mediji i novinari su najvece zlo modernog doba. ovaj snimak gadafijevog kraja je...
dibidus

#3353 Re: LIBIJA

Post by dibidus »

oldschool wrote:
dibidus wrote:Eh gdje su ona lijepa vremena kad su se ovakve stvare rjesavale selektivno - atentatom, vojnim udarom, infarktima i ostalim "neobjasnjivim" krepavanjima.

Gdje je ona CIA koja je preko noci micala vladare i mijenjala uredjenja u svakoj dokucivoj zemlji, sutke bez haosa?

Sta je ovo sad? Cijele zemlje i narodi se sjebavaju zbog jednog pojedinca.
Irak i Libija, Sadam i Gadafi su slucajevi toliko slicni i toliko simptomaticni da jos samo budale mogu govoriti o spontanim dogadjajim. Obojicu se moglo maknuti snajperom ili persingom, ali to se nije htjelo.

Htio se uciniti haos koji ce trajati godinama. U tim zemljama ce proces oporavka trajati jaaaaako dugo, a to je nekome upravo bio cilj - da se neke drzave zadeveraju same o sebi.
To njihovo nerijeseno stanje je upravo pravo RJESENJE za kreatore svjetske politike.

Uostalom, sami sebi smo najbolji primjer.
Nemoj tako, Gadafija su pokušavali ubiti decenijama, on je afrička verzija Castra :mrgreen:
Posto si ubacio onaj cinican smijeh na kraju, zakljucujem da se zajebavas.
Odnosno da se slazes sa mnom.

I bas kad pomenu Castra, zar iko jos moze sumnjati da je Kastro, zapravo jedno veoma dobro rjesenje za Ameriku!
Svaka drzava koja ti ne predstavlja realnu opasnost, ali ti ne predstavlja niti trosak, je "dobro rjesenje".

Evo uzmi za primjer EU-Grcka. Sta bi sad evropljani dali da Grcka nije clanica EU i da nije na Euru?
Sad biugodno zavaljeni sjedili u svojim foteljama i gledali masakr u Atini, planirajuci kako da jame nesta pojeftino u njihovoj nesreci.

Upravo onako kako sad amerikanci posmatraju ovaj spontani picvajz na sjeveru Afrike.
Last edited by dibidus on 21/10/2011 12:47, edited 2 times in total.
cucamonga

#3354 Re: LIBIJA

Post by cucamonga »

kako god, narod koji se naziva islamskim i koji tekbira nema nista sa islamom dok onako suta i vuce les...

nisam nigdje u analima islama procitao da se pejgamber odnosio prema svojim neprijateljima i bilo koji islamski vladar na ovakav brutalan neljudski nacin.

mene je licno stid da budem musliman kad ovo vidim.... duboko me je stid.... :-? :? :o :sad: :twisted:
braca

#3355 Re: LIBIJA

Post by braca »

Ko ga hebe, njega - Gadafija - obzirom da je podrzavao Milosevica kada je trebalo da se okrene nama.....a nije......
Last edited by braca on 21/10/2011 12:47, edited 1 time in total.
nosara

#3356 Re: LIBIJA

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
Edin 24,5 wrote:Ko god da je u pitanju, prikazivati javno cin necijeg krajnjeg ponizavanja, u situaciji kad je taj neko slab, ranjen, nemocan, pa taman i da je najveci monstrum na ovom svijetu, NEMA VEZE S ELEMENTARNOM LJUDSKOSCU.

Frapiran sam cinjenicom da ovoliki broj portala bez imalo skrupula pokazuje ovakve snimke posljednjih trenutaka Gaddafija.

Kakav god monstrum on bio, je li iko pomislio da i on ima porodicu, djecu, ljude koje to pogadja ??!!

Bicu iskren do kraja : Meni se gadi svako onaj ko ima zelju gledati onakve snimke.

Ponavljam, nebitno je ko je u pitanju. Taman i da se radi o zivotinji.
pa bitno je,nemojmo se sad pravit naivnim...
sta je ocekivo kako ce ga tretirat kad ga uhvate?
uostalom,isto ko sto bi i mi tretirali karadzica,il recmo mladica... samo mi reci da bi te interesovale njihove familije, i kako bi njima bilo,haj realno :evil:
Koji ga kurac konstantno poredis s mladicem i karadzicem...? :roll:
nosara

#3357 Re: LIBIJA

Post by nosara »

braca wrote:Ko ga hebe, njega - Gadafija - obzirom da je podrzavao Milosevica kada je trebalo da se okrene nama.....a nije......
Pa sto mu se uvukoste u supak poslije rata...? Jos mu poklonili lipicanera, jebo te... :lol:
nosara

#3358 Re: LIBIJA

Post by nosara »

dibidus wrote: Upravo onako kako sad amerikanci posmatraju ovaj spontani picvajz na sjeveru Afrike.
E, sad... Nit' je picvajz spontan, nit' su amerikenjci "sa strane"... Oni su ga zakuhali, a da cekaju pogodan momenat da ulete sa svojim sisaljkama, to je tacno...
cucamonga

#3359 Re: LIBIJA

Post by cucamonga »

ima li neki dokaz to za ljubav sa milosevicem i seseljem - mislim red bi bio da vidimo to.

ja koliko znam milione smo dizali u libiji i hiljade je familija ostalo bez prihoda nakon njega.
jasko_ba

#3360 Re: LIBIJA

Post by jasko_ba »

Bodkin wrote:mediji i novinari su najvece zlo modernog doba. ovaj snimak gadafijevog kraja je...
najveci supci na svijetu
oldschool

#3361 Re: LIBIJA

Post by oldschool »

dibidus wrote:
oldschool wrote:
dibidus wrote:Eh gdje su ona lijepa vremena kad su se ovakve stvare rjesavale selektivno - atentatom, vojnim udarom, infarktima i ostalim "neobjasnjivim" krepavanjima.

Gdje je ona CIA koja je preko noci micala vladare i mijenjala uredjenja u svakoj dokucivoj zemlji, sutke bez haosa?

Sta je ovo sad? Cijele zemlje i narodi se sjebavaju zbog jednog pojedinca.
Irak i Libija, Sadam i Gadafi su slucajevi toliko slicni i toliko simptomaticni da jos samo budale mogu govoriti o spontanim dogadjajim. Obojicu se moglo maknuti snajperom ili persingom, ali to se nije htjelo.

Htio se uciniti haos koji ce trajati godinama. U tim zemljama ce proces oporavka trajati jaaaaako dugo, a to je nekome upravo bio cilj - da se neke drzave zadeveraju same o sebi.
To njihovo nerijeseno stanje je upravo pravo RJESENJE za kreatore svjetske politike.

Uostalom, sami sebi smo najbolji primjer.
Nemoj tako, Gadafija su pokušavali ubiti decenijama, on je afrička verzija Castra :mrgreen:
Posto si ubacio onaj cinican smijeh na kraju, zakljucujem da se zajebavas.
Odnosno da se slazes sa mnom.

I bas kad pomenu Castra, zar iko jos moze sumnjati da je Kastro, zapravo jedno veoma dobro rjesenje za Ameriku!
Svaka drzava koja ti ne predstavlja realnu opasnost, ali ti ne predstavlja niti trosak, je "dobro rjesenje".

Evo uzmi za primjer EU-Grcka. Sta bi sad evropljani dali da Grcka nije clanica EU i da nije na Euru?
Sad biugodno zavaljeni sjedili u svojim foteljama i gledali masakr u Atini, planirajuci kako da jame nesta pojeftino u njihovoj nesreci.

Upravo onako kako sad amerikanci posmatraju ovaj spontani picvajz na sjeveru Afrike.

Ali naprimali su te iste države u EU zbog tržišta, neke zbog Rusije, ali su vezane za euro, da nisu kako bi ih šutnuli, ali ih ovako moraju spašavati. I mi smo se pitali kako može narod biti nijem na našu patnju, a mi smo isto nijemi na bilo čiju, svejedno nam. Pokušavao sam naći neko djelo koje bi opisalo tu pasivnost, čin kapitulacije ali nisam uspio, jedino nešto malo možeš naći kod Hane Arent u Izvorima totalitarizma.
sumirprimus

#3362 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

ups pa ti psujes???
sto,zato sto je pukovnik umro bijednickom smrcu???
zato,sto imam pravo,poredit jednog zlocinca sa drugim,slicne metode rada :mrgreen:
sumirprimus

#3363 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

cucamonga wrote:ima li neki dokaz to za ljubav sa milosevicem i seseljem - mislim red bi bio da vidimo to.

ja koliko znam milione smo dizali u libiji i hiljade je familija ostalo bez prihoda nakon njega.

radice nasi ljudi opet dole,nista se ti ne sikiraj,sa gadafijem i bez njeg...
madner

#3364 Re: LIBIJA

Post by madner »

sumirprimus wrote:ups pa ti psujes???
zato,sto imam pravo,poredit jednog zlocinca sa drugim,slicne metode rada :mrgreen:
A sto je umro bijednickom smrcu?

Borio se dok se mogao boriti nije se ufatio magle. To kako su sa njim postupali nakon sto su ga zarobili je njima na cast.
ultima_palabra

#3365 Re: LIBIJA

Post by ultima_palabra »

madner wrote:

Borio se dok se mogao boriti nije se ufatio magle. To kako su sa njim postupali nakon sto su ga zarobili je njima na cast.
Pa pokušao se uhvatiti noge, ali su avionske bombe presrele konvoj. Poslije toga se sakrivao u cijevi... a zna se kako "pacovi" poznaju cijevi :-D
Optimus Prime

#3366 Re: LIBIJA

Post by Optimus Prime »

madner wrote:

Vjerovatno takticki odradjeno sa ciljem unistavanja morala zadnjih Gadafijevih pristalica.
Sad kad je 99% sigurno da je pukovnik mrtav, zivot moze ici dalje.
sumirprimus

#3367 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

madner wrote:

pa nije se bas borio,bjezo,sakrio se u rupu...
a nije se uhvatio magle jer je bio paranoican,nije nikom vjerovao da ga nece isporucit...
to ne kazem ja,nego ljudi koji su radili,zivjeli s njim...
a posteno da je na vrijeme popustio,vjerovatno bi bio ziv,bez posljedica,s milijardama,al odsustvo realnosti,nemogucnot prihvatanja gubitka vlasti kostala ga je..
..bjezi na vrijeme,tvoje je isteklo...
madner

#3368 Re: LIBIJA

Post by madner »

sumirprimus wrote:
madner wrote:

a nije se uhvatio magle jer je bio paranoican,nije nikom vjerovao da ga nece isporucit...
a posteno da je na vrijeme popustio,vjerovatno bi bio ziv,bez posljedica,s milijardama,al odsustvo realnosti,nemogucnot prihvatanja gubitka vlasti kostala ga je..
Par mjeseci se borio, nakon sto mu je NATO dohakao pokusao je probiti obruc. Isto da kazes da se u Vukovaru nisu borili jer su poslje par mjeseci pokusali probiti obruc :D

A sto se tice rupe, gdje si ti skakao kada su granate padale? :D
nosara

#3369 Re: LIBIJA

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
madner wrote:

Znaci nije bio zlocinac...? "da je na vrijeme popustio,vjerovatno bi bio ziv,bez posljedica,s milijardama" dakle nije u pitanju briga za njegove zrtve i njihove potomke, samo da je ostavio vlast, sve bi bilo ok...?

Dogovori se sa sobom... :-)
sumirprimus

#3370 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

mislim ono,rijetko gdje vodje vode borbe,obicno daju naredjenja iz bunkera,...
poredit herojsku obranu vukovara sa sirtom je neozbiljno...
a ovo o spustanju na personalni nivo,ne zelim ni pominjat :-)
nosara

#3371 Re: LIBIJA

Post by nosara »

madner wrote: A sto se tice rupe, gdje si ti skakao kada su granate padale? :D
On ih je grudima docekivao... :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3372 Re: LIBIJA

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Vjerovatno takticki odradjeno sa ciljem unistavanja morala zadnjih Gadafijevih pristalica.
Sad kad je 99% sigurno da je pukovnik mrtav, zivot moze ici dalje.
Ja sam sve mislila da se šališ Ipak, nije šala
Jel to zaista kažeš da odobravaš da se ubije bilo ko , ko je uhvaćen bez suđenja :?:

Iako, mislim da postavljam glupo pitanje, juče si rekao da jedva čekaš da bude mrtvih i prognanih u Iranu.
horion_bosona

#3373 Re: LIBIJA

Post by horion_bosona »

Ovo je sad procurilo - Mutasim, i on je bio "prilicno" ziv tokom hapsenje, pa s obzirom na jucerasnje snimke (rana ispod grla) jasno je na koji je nacin skoncao...

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=sI76s_foXS4

Za razliku od Iraka, ovdje su Francuzi i Britanci bili kolovodje, razlog jasan... ne branim Gadafija, ali u ovom trenutku u svijetu ima barem 10 slicnih ili gorih rezima na celu sa autokratama ili oligarhijama na celu, ali im fali ono "nesto" da budu kandidati za uvodjenje demokratije...
sumirprimus

#3374 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
Znaci nije bio zlocinac...? "da je na vrijeme popustio,vjerovatno bi bio ziv,bez posljedica,s milijardama" dakle nije u pitanju briga za njegove zrtve i njihove potomke, samo da je ostavio vlast, sve bi bilo ok...?

Dogovori se sa sobom... :-)
znaci,ne spustajte na licni nivo,kostace vas izbora :evil:
drugo,zlocinac je zlocinac,stim da je na vrijeme pobjegao uzivao bih luksuz odbjeglog diktatora,a to ga opet ne bi oslobodilo krivnje,za sve patnje koje je nanio svom narodu!!!
firebird

#3375 Re: LIBIJA

Post by firebird »

amrica wrote:A kad vidim slike Sirta podsjecaju na Aerodromsko naselje, na Vukovar, na Santicevu u Mostaru :run:
A evo i snimci iz bolnice u Sirtu.Ovo je demokratija i sloboda koju su dobili.

http://www.youtube.com/watch?v=N9g2037e0BQ
Post Reply