BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JThomas

#3351 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

dzeno123 wrote:
nosara wrote::lol:

:sax: :sax: :sax:
Konstruktivan si ko i ministar ti. Sreca pa ti to ovdje prolazi.
priča o tome gdje je ko i kako igrao ti je smiješna, jer ogromna većina velikih trenera nisu bili veliki igrači. čak i pomenuti guardiola koji jest bio i igračka legenda barce ima u timu najmanje 5-6 igrača koji bi mu mogli reći 'ta ćeš ti kad ja duplo bolje igram lopte nego što si ti igrao.

al' u fudbalu to ne ide tako.
dzeno123

#3352 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by dzeno123 »

JThomas wrote:
dzeno123 wrote:
nosara wrote::lol:

:sax: :sax: :sax:
Konstruktivan si ko i ministar ti. Sreca pa ti to ovdje prolazi.
priča o tome gdje je ko i kako igrao ti je smiješna, jer ogromna većina velikih trenera nisu bili veliki igrači. čak i pomenuti guardiola koji jest bio i igračka legenda barce ima u timu najmanje 5-6 igrača koji bi mu mogli reći 'ta ćeš ti kad ja duplo bolje igram lopte nego što si ti igrao.

al' u fudbalu to ne ide tako.
Ocigledno me nisi shvatio, o Masicu necu da trosim rijeci...

Znaci ti mislis da bi mi trebali dovesti na klupu Amara Osima? Covjeka koji je sve u zivotu sto je postigo, postigo preko babinih ledja? (mada za mene nije uspjeh nasa liga) Nama treba veliko ime za autoritet, covjek koji je bio igracka legenda ili covjek koji ima uspjehe kao Vahid Halilhodzic kao trener. Da sjedne i saspe Dzeki u lice neke stvari i da na osnovu svojih kvaliteta gradi autoritet. Susic je to mogo preko igrackih zasluga ali tankoslava po svemu sudeci. Neznai on to iskoristit po svemu sudeci. Dici kredit ako treba ali ne eksperimentisati vise tako vam boga.
Lakat Jebić

#3353 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Lakat Jebić »

nece amar nidje iz zelje, ne sikiraj se

a poenta price je u tome da kod njega sigruno ne bi bilo lumpovanja, cirkusa i nediscipline. o tome se radi ministre
Last edited by Lakat Jebić on 04/06/2011 13:57, edited 1 time in total.
mikogoago

#3354 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mikogoago »

O'zone wrote:Meni je sinoć iskreno bilo žao Papeta, trebalo je sjediti na klupi i gledati onaj užas, 11 stećaka na terenu niko pasa da sastavi kako treba.

Poraz ko poraz dešava se svakom pa i najboljima idemo dalje bože moj! Ali sa onim zalaganjem bolje da predamo sve utakmice do kraja.
Ne vrjedjaj stecke.Oni su nas ponios i u neku ruku simboil,a oni sinoc su bili po pokazanom nasa sramota :!:
dzeno123

#3355 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by dzeno123 »

Lakat Jebić wrote:nece amar nidje iz zelje, ne sikiraj se

a poenta price je u tome da kod njega sigruno ne bi bilo lumpovanja, cirkusa i nediscipline. o tome se radi ministre
Na osnovu cega ti mislis da ne bi bilo zajebancije kod Amara? Na osnovu toga sto je ukrotio Lazara Popovica ili?
Last edited by dzeno123 on 04/06/2011 14:10, edited 1 time in total.
Lakat Jebić

#3356 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Lakat Jebić »

dzeno123 wrote:

Na osnovu cega ti mislis da ne bi bilo zajebancije kod Amara? To sto je ukrotio Lazara Popovica ili?
na osnovu njegovog karaktera da ne trpi da mu se neko kurci....
lord blackadder

#3357 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by lord blackadder »

Šef wrote:Odsustvo realnosti je najveći problem. Tu najveću krivicu snose "sportski novinari". To su uglavnom ljudi bez ikakve ozbiljnije edukacije. Tipovi koji su se ko zna kako dočepali prilike da iznose svoje stavove uglavnom ničim utemeljene a da nikome pritom ne polažu račune. Rade to površno, ulizivački, euforično, navijački, pristrasno, neobjektivno, ignorišu činjenice i tako djeluju na javnost, oblikuju javno mnijenje sasvim pogrešno i nije čudno da javnost očekuje pobjedu nad Rumunima od giganta ravnom Mesiju Džeke, novog Arsenalovog stopera Spahića, vanzemaljca bosanskog Žuninha Pjanića, fenomenalnog Misketa...

A niko da kaže otvoreno da Džeko u City-ju grije klupu, isto kao i Pjanić u Lionu, Misimović otjeran iz Galatasaraya u neki prosječni ruski klub, Spahić fakin koji se više bije na utakmicama, kažnjen i ne igra mjesecima, i tako dalje i tako redom.
Pogledajte kolumne koje piše neki Bakir Tiro na ovom portalu, pa to bi dijete iz osnovne škole bolje radilo. Ili izvjesni Jasmin Ligata iz Oslobođenja, Sinan Sinanović... Mene je sramota kad to čitam. I takvi da mi formiraju mišljenje, oblikuju svijest, pomognu da iskristališem stav? :) Ma hajde.
Odlican komentar.
missko

#3358 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by missko »

Sta je ovo doletili zmajevi a niko ne moze neku presicu sazvat i natjerat kapitena i jos koju motku da izadju pred kamere da cujemo sta je to bilo, meme im ga bezobrazne
and

#3359 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by and »

Lakat Jebić wrote:
dzeno123 wrote:

Na osnovu cega ti mislis da ne bi bilo zajebancije kod Amara? To sto je ukrotio Lazara Popovica ili?
daj uozbiljite se malo.kakav amar.pa ne tražimo ekonoma.ovo su ozbiljnije stvari na puno većem nivou.
dzeno123

#3360 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by dzeno123 »

Lakat Jebić wrote:
dzeno123 wrote:

A ti mislis da je isto ukrotiti Lazara Popovica i Edina Dzeku?
Lakat Jebić

#3361 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Lakat Jebić »

nije, al tvoj argument je da ga ne moze ukrotit zato sto je dzeko bolji fudbaler nego sto je on bio.

ako imas muda, a imas vlast da sprovedes svoj autoritet, mozes ukrotit koga hoces. kome se ne svidja, siroko mu polje
juventus

#3362 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

OK poraz, al onakav, pa ni u najcrnjim mislima nisam onu bruku i sramotu mogao zamisliti.

Opet smo prerano postali prvaci svijeta. Mi smo nestabilna ekipa, s puno oscilacija, igramo od savršenstva do očaja i moramo se naviknuti na to. Jest da ćemo bez nekog kontinuiteta teško otići na neko takmičenje, al šta da se radi.

Albaniju moramo dobiti, pa onda vidjeti kako dalje. Mada, u ovoj situaciji vrlo teško ćemo do pobjede.
nosara

#3363 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nosara »

dzeno123 wrote:
Lakat Jebić wrote:
dzeno123 wrote:
A ti mislis da je isto ukrotiti Lazara Popovica i Edina Dzeku?
:lol:

Samo seri, tako ti dobro ide...
JThomas

#3364 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

dzeno123 wrote:
Ocigledno me nisi shvatio, o Masicu necu da trosim rijeci...

Znaci ti mislis da bi mi trebali dovesti na klupu Amara Osima? Covjeka koji je sve u zivotu sto je postigo, postigo preko babinih ledja? (mada za mene nije uspjeh nasa liga) Nama treba veliko ime za autoritet, covjek koji je bio igracka legenda ili covjek koji ima uspjehe kao Vahid Halilhodzic kao trener. Da sjedne i saspe Dzeki u lice neke stvari i da na osnovu svojih kvaliteta gradi autoritet. Susic je to mogo preko igrackih zasluga ali tankoslava po svemu sudeci. Neznai on to iskoristit po svemu sudeci. Dici kredit ako treba ali ne eksperimentisati vise tako vam boga.
pa eto, gdje ćeš većeg imena od papeta?
juventus

#3365 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by juventus »

Kako su me nervirale one reklame, pa koji idiot izmisli onaj način reklamiranja...ni manje ni više nego preko pola ekrana...fuj...

Treba napravit spisak onih koji su se reklamirali i bojkotovati te firme i njihove proizvode. Televiziju ne možemo bojkotovati kad jedina prenosi, ali one čije su nas reklame izluđivale možemo.
LSD

#3366 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Joj kad vidim ovu istu pricu o Amaru :x :x tacno znam koji mentalni profili njeguju tu pricu i ismijavaju i zbog cega to rade :x ...kako vam ne dosadi više :shock:

Što se tice tekme od sinoc, još se osjecam popišano i razcarano...kakva šamarcina od strane rumuna :roll: , koje smo btw. vratili u igru (opet mi, ko drugi) kao i francuze u drugom kolu kvalifikacija...postali smo ekipa na kojima se ostali vade...sad i albanci vjerovatno slicno kontaju.
Jbg smijemo se bjelorusima, podcijenjujemo ljude (tipicno naše seljacko razmišljanje) "oni si karine, posrecilo im se, ovo ono"...a Bogami bjelorusi uzeše 4 boda u dvomecu francuzima (još su sinoc vodili i da ne bi Maloude uzeli bi im i svih 6), a trikolorima 1 boda iz dvije tekme sa njima....dok ce nama francuzi uzeti svih 6 jer zadnju igramo u Parizu....sa rumunima samo bara-bara i sa njima smo završili...ostaje nam da vidimo šta ce biti sa albancima...pobjeda je jedina solucija i totalni imperativ, da bi stvorili preduslove da se možemo obracunati sa bjelorusima i poslije te dvije vezane tekme cemo znati gdje smo i šta smo.
Lakat Jebić

#3367 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Lakat Jebić »

samo da zavrsim. posto moram ici.
Lakat Jebić wrote:nije, al tvoj argument je da ga ne moze ukrotit zato sto je dzeko bolji fudbaler nego sto je on bio.

ako imas muda, a imas vlast da sprovedes svoj autoritet, mozes ukrotit koga hoces. kome se ne svidja, siroko mu polje
nije bitan amar k'o amar, ja prvi ne bih volio da bude selektor, neka ga u zelji.

stvar je u nasem cobanskom mentalitet. đeš dirnut u dzeku, đeš dirnut u spahica. svaka cast momci, niste losi igraci, naprotiv. al, ako sam vam selektor, znaci da sam vam sef, znaci ako kazem da je spavanje u 2200 a ustajanje u 5, ima da bude tako. kome se ne svidja, imaju sankcije. na kraju krajeva, jesi dobar, al ako neces po pravilu, neces nikako. ima ko hoce. o tome se radi. svabe na svakom prvenstvu dodji do polufinala radi discipline. pa u svakom trenutku u evropi ima bar 5-6 kvalitetnijih reprezentacija od njih
Edin H.

#3368 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Edin H. »

LSD wrote:Joj kad vidim ovu istu pricu o Amaru :x :x tacno znam koji mentalni profili njeguju tu pricu i ismijavaju i zbog cega to rade :x ...kako vam ne dosadi više :shock:

Što se tice tekme od sinoc, još se osjecam popišano i razcarano...kakva šamarcina od strane rumuna :roll: , koje smo btw. vratili u igru (opet mi, ko drugi) kao i francuze u drugom kolu kvalifikacija...postali smo ekipa na kojima se ostali vade...sad i albanci vjerovatno slicno kontaju.
Jbg smijemo se bjelorusima, podcijenjujemo ljude (tipicno naše seljacko razmišljanje) "oni si karine, posrecilo im se, ovo ono"...a Bogami bjelorusi uzeše 4 boda u dvomecu francuzima (još su sinoc vodili i da ne bi Maloude uzeli bi im i svih 6), a trikolorima 1 boda iz dvije tekme sa njima....dok ce nama francuzi uzeti svih 6 jer zadnju igramo u Parizu....sa rumunima samo bara-bara i sa njima smo završili...ostaje nam da vidimo šta ce biti sa albancima...pobjeda je jedina solucija i totalni imperativ, da bi stvorili preduslove da se možemo obracunati sa bjelorusima i poslije te dvije vezane tekme cemo znati gdje smo i šta smo.
Jesi li ti sviju ti :D gledao pregled sa utamice u Bjelorusiji.
Pa oni nisu imali nijedne sanse osim u samom pocetku, Francuzi dali autogol i dobro se poslije ispromasivali.
Nekada upali i to je to, kao nama sa Turcima npr.
LSD

#3369 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

Edin H. wrote:
LSD wrote:Joj kad vidim ovu istu pricu o Amaru :x :x tacno znam koji mentalni profili njeguju tu pricu i ismijavaju i zbog cega to rade :x ...kako vam ne dosadi više :shock:

Jesi li ti sviju ti :D gledao pregled sa utamice u Bjelorusiji.
Pa oni nisu imali nijedne sanse osim u samom pocetku, Francuzi dali autogol i dobro se poslije ispromasivali.
Nekada upali i to je to, kao nama sa Turcima npr.
Ma pusti se te podcijenjivacke price, sviju ti...kako vam ne dosadi više :shock: ne mogu da vjerujem :shock:
Ja ti pricam o metematici, cinjenicama, egzaktnim podacima...o kontu ti pricam - ljudi su uzeli 4 boda njima, a francuzi 1 bod.
Koga briga kako su igrali, ne boduje se nacina i stil igre.
Treba li postaviti tabelu da vidiš gdje smo :?
Pa za nas eventualni kiks protiv Albanije (a to je remi ili poraz) i alajhamet ševala...možemo se komotno posvetiti narednim kvalifikacijama....eto gdje smo trenutno...i opet nešto ismijavamo druge :x
JThomas

#3370 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

bićemo mi opet drugi na kraju i glat ispasti u baražu. smijem se kladiti po šta hoćete :D
SaPnA

#3371 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by SaPnA »

JThomas wrote:bićemo mi opet drugi na kraju i glat ispasti u baražu. smijem se kladiti po šta hoćete :D
po cvoku? :-)
nihoniho

#3372 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by nihoniho »

JThomas wrote:bićemo mi opet drugi na kraju i glat ispasti u baražu. smijem se kladiti po šta hoćete :D
otprilike, iako se moze desiti da dobijemo po usima od bjelorusije. oni igraju ozbiljan ,moderan fudbal i ako pristupe utakmici kao francuzi i rumuni,presingom na zadnju liniju i duel igrom, lose cemo se provesti jer papetovi umjetnici kombinatorike u veznom redu, trebaju puno prostora da se razleprsaju i nesto odrade
JThomas

#3373 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by JThomas »

sad će se oni malo trznuti i glat dobiti sljedeće dvije, a onda će opet utripovati da su zvijezde i doživjeti brodolom :D
cyprus

#3374 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by cyprus »

Kad sam rekao ''ne znamo se nositi sa porazom ni nakon 15 godina" mislio sam otprilike na ovu priču i atmosferu u posljednjih 18 sati. Ovo je meni užas :-) :-) , a ponavlja se milioniti put i to mi je gore od samog poraza, i što je najgore to će sve direktno uticat na igru protiv Albanije
ortega

#3375 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ortega »

sto to amar ne bi mogao nista dzeki, siguran budi da veci respect ima dzeko ka amaru nego obratno, dzeko je za amara i mozgom i svakako drugacije jedan obicni seljacic, dzaba sve kad se nije izdigao iz okoline, dodje recimo u mostar u najdebilniji kaficic i glumi nesto, eto ti nivoa i sta nije prerastao, isto vjerovatno radi i po sarajevu, sine ako si dzek, prerasti kafane po engleskoj, pa da ti ovi nasi jadi ne budu toliko veliki, svi su pljuvali po hasi, sad vam je jasno, koliki je haso igrac za dzeku, da njemu neko glumi nesto, nema sine, to je profesionalac, koji svaki zadatak obavlja bez greske, i zapamtite ovo dzeko nista ne pokazuje u mancesteru, jer nema kvalitet za taj nivo, i jos nesto, sljedece godine mandzukic ce dati najmanje 20 golova u volfsburgu, kao sto je i dzeko radio..cuj kralj igra u engleskoj i obilazi birtije o selencetima po bih eh sta su ti komplexi, ne bi li se koja manekenka zacudila, i postidila pred njim hahahah joooj...a jos jedna o papetu, kad sve njih zbrojis sto igraju, pape je duplo veci gospodin, a jos treba istaci zlatana muslimovica, covjek odrastao u svedskoj od svog posla bez skandala, ali uvijek daje sve od sebe za repku, bori se, proigrava razgrce, uklizava..bravo zlaja
Locked