Vec sam pisala prije da sam jednim farbanjem (tj. skidanjem boje) prešla iz crvene u plavu u Fashion-urinna0304 wrote:Jel mi moze neko reci u kojem salonu mogu za neku koliko toliko normalnu cijenu iz ljubicasto-smedje boje kose preci u plavo jednim farbanjem il pramenovima nvm ? al da ne izadjem iz salona spaljene glave niti narandjasta
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
-
delirium.sa
#3351 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
- Not My Idea
#3352 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
vsv, kod mene je isto tako
samo sto su meni pramenovi izrasli a ne mojom voljom
samo sto su meni pramenovi izrasli a ne mojom voljom
-
no_sikiriki
#3353 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Moze li mi neko preporuciti iz vlastitog iskustva, gdje ili na koji nacin je najbolje izvuci pramenove za jednu nijansu svjetlije od prirodne boje kose (imam tamno smedju kosu, znaci svijetlije smedje pramenove)? ali u smislu da izgleda skroz prirodno, da se malte ne ne vidi da si ofarban, i da se ne vide ti pramenovi jasno kao linije, nego prirodno skroz i da kad izraste ne mora se ponaljati jer se ne primjeti puno?
(radila mi je to nekad davno prijateljica u srednjoj na kapi i dobro je ispalo al sad nemam tu opciju a ne bi sama sebi nesto izvodila)
(radila mi je to nekad davno prijateljica u srednjoj na kapi i dobro je ispalo al sad nemam tu opciju a ne bi sama sebi nesto izvodila)
- Nekatamo
#3354 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
A na sta ti lici kosa?Na slamu?delirium.sa wrote:rinna0304 wrote: Vec sam pisala prije da sam jednim farbanjem (tj. skidanjem boje) prešla iz crvene u plavu u Fashion-u
- MedenoSrce
#3355 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Nekatamo wrote: A na sta ti lici kosa?Na slamu?
sioo zene
- Nekatamo
#3356 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Pa pitam jer izaci iz crne u plavo je mukotrpan posao a izaci kao ona za dan to je vec....ko zna sta 
-
nera18
#3357 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pa napisah ti, s tim da ako radis cijelu kosu ispod 100 ne ide. koliko skontah ti bi nesto fazonirala pa ti treba par?amiliana wrote:Mene zanima manje pramenova koliko bi me doslo ???nera18 wrote:ma odakle to molim tejedno je sto napucaju cijene svi odreda kad je u pitanju ta nadgradnja a drugo je znati sta znaci nadograditi kosu... generalno, kupim tih par pramenova i svrati u bilo koji salon, po pramenu ce ti u vrh glave naplatiti 1 KM za samu nadogradnju. Poenta u sustini jeste doci do dobre, kvalitetne kose za sta stvarno nije pravilo da je u pitanju 500 KM
- cappuccino
#3358 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo moje kosice, danas farbana u 7 nijansi

-
delirium.sa
#3359 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ako baš hoćeš da znaš, nemam njedan ispucao vrh i kosa mi je jako mekana na dodirNekatamo wrote:A na sta ti lici kosa?Na slamu?delirium.sa wrote:rinna0304 wrote: Vec sam pisala prije da sam jednim farbanjem (tj. skidanjem boje) prešla iz crvene u plavu u Fashion-u
Doduše, ošišala sam se nekih desetak cm jer mi je kosa bila uništena od crvene boje, ali ovo skidanje mi nije oštetilo ni jednu jedinu dlaku. Ključ je u dobrim preparatima
- Joker88
#3360 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Da li iko koristi skuplje cetke za kosu, koja korist od njih u odnosu na ove jeftine?
-
Lounge Act
#3361 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja ne koristim skupe cetke za kosu, ove sto imam npr narucila sam iz oriflamea, ali primijetila sam kod onih obicnih iz trgovine da je kosu teze pocesljati, nema se osjecaj masiranja tjemena pri cesljanju i kosa mi se elektrisala. zbog tog elektrisanja i jesam prestala te da koristimJoker88 wrote:Da li iko koristi skuplje cetke za kosu, koja korist od njih u odnosu na ove jeftine?
- Joker88
#3362 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Sad kad razmislim i moja kosa se bas naelektrise od obicnih cetki.Lounge Act wrote: ja ne koristim skupe cetke za kosu, ove sto imam npr narucila sam iz oriflamea, ali primijetila sam kod onih obicnih iz trgovine da je kosu teze pocesljati, nema se osjecaj masiranja tjemena pri cesljanju i kosa mi se elektrisala. zbog tog elektrisanja i jesam prestala te da koristim
Slucajno sam vidjela da imaju cetke od 30 KM i one druge do 10 KM, pa me zanimala razlika jer prije nisam obracala paznju na to.
- alkalna_baterija
#3363 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
moja četka je koštala 6 KM i malo je reći da sam zadovoljna 
cijena ne znači uvijek kvalitet
cijena ne znači uvijek kvalitet
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#3364 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nije stvar u cijeni, nego u materijaluJoker88 wrote:Da li iko koristi skuplje cetke za kosu, koja korist od njih u odnosu na ove jeftine?
- Kona__
#3365 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Samo da vas obavjestim da sam radila slavni keratin, tretman za regeneraciju i ispravljanje kose. Uglavnom preporučuje se plavoj kosi, kosi sa pramenovima, tretiranoj uglavnom jer popunjava dlaku i šta je znam..
Prošlo je nekih 15-tak dana od tretmana i poprilično sam zadovoljna, ne treba mi uopšte puno vremena da je isfeniram, nije k'o iz salona kad je osušim, ali obzirom na prijašnji grm na glavi super je, malo provučem četku i to je to, ravna, uredna, složena. S tim što se brže masti, možda zbog ovih šampona bez sulfata, nemojte kupovati u salonu, jeftinije ima u cm-u..
Prošlo je nekih 15-tak dana od tretmana i poprilično sam zadovoljna, ne treba mi uopšte puno vremena da je isfeniram, nije k'o iz salona kad je osušim, ali obzirom na prijašnji grm na glavi super je, malo provučem četku i to je to, ravna, uredna, složena. S tim što se brže masti, možda zbog ovih šampona bez sulfata, nemojte kupovati u salonu, jeftinije ima u cm-u..
- Joker88
#3366 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
od prirodne dlake su skupljeanoush wrote:
nije stvar u cijeni, nego u materijalu
- anoush
#3367 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
jesuJoker88 wrote:od prirodne dlake su skupljeanoush wrote:
nije stvar u cijeni, nego u materijalu
- Joker88
#3368 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
koje ti koristis, imal kakve razlike? 
-
Rimljanka
#3369 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Jos nam slicicu prije i poslijeKona__ wrote:Samo da vas obavjestim da sam radila slavni keratin, tretman za regeneraciju i ispravljanje kose. Uglavnom preporučuje se plavoj kosi, kosi sa pramenovima, tretiranoj uglavnom jer popunjava dlaku i šta je znam..![]()
Ti si dakle radila samo taj keratinski tretman, a ne i brazilsko feniranje?!
I dakle i nakon njega treba koristiti posebne sampone?
Gdje si radila? Koliko para?
- eluna
#3370 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pitanjce drage moje ....... kosa mi je srednje dužine, pramenovi i minival su rađeni
trenutno mi je kao slama zato što ne smijem da prskam ništa po glavi (postoperativni postupak kod laserskog skidanja dioptrije traje mjesec dana, i nikakve hemikalije ne smiju ni blizu, čak je i pranje kose samo sa glavom unazad da šampon ne bi slučajno ušao u oči) ..... ima li išta da utrljam u kosu da bude mekša?? .... dakle - bitno samo da nije raspršivač u pitanju
trenutno mi je kao slama zato što ne smijem da prskam ništa po glavi (postoperativni postupak kod laserskog skidanja dioptrije traje mjesec dana, i nikakve hemikalije ne smiju ni blizu, čak je i pranje kose samo sa glavom unazad da šampon ne bi slučajno ušao u oči) ..... ima li išta da utrljam u kosu da bude mekša?? .... dakle - bitno samo da nije raspršivač u pitanju
-
Rimljanka
#3371 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
eluna wrote:pitanjce drage moje ....... kosa mi je srednje dužine, pramenovi i minival su rađeni
Silikonsko ulje ili da probas malo maske za kosu staviti
- eluna
#3372 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
masku pretpostavljam mogu nabaviti u DM ili CM, a to silikonsko ulje??Rimljanka wrote:eluna wrote:pitanjce drage moje ....... kosa mi je srednje dužine, pramenovi i minival su rađeni
- anoush
#3373 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
za obično svakodnevno češljanje koristim drvenu četku, i ona daleko najmanje naelektrizira kosu, tačnije gotovo nikako, a za pokušaje oblikovanja frizure imam i četku od prirodne dlake, ali za moju kosu i nije neka razlika jer se petlja u svaku okruglu četkuJoker88 wrote:koje ti koristis, imal kakve razlike?
- Kona__
#3374 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ma ženo ja mislim da je to isto, jer te fenira dok ti je to brazilsko čudo na glavi..Rimljanka wrote:Jos nam slicicu prije i poslijeKona__ wrote:Samo da vas obavjestim da sam radila slavni keratin, tretman za regeneraciju i ispravljanje kose. Uglavnom preporučuje se plavoj kosi, kosi sa pramenovima, tretiranoj uglavnom jer popunjava dlaku i šta je znam..![]()
Prošlo je nekih 15-tak dana od tretmana i poprilično sam zadovoljna, ne treba mi uopšte puno vremena da je isfeniram, nije k'o iz salona kad je osušim, ali obzirom na prijašnji grm na glavi super je, malo provučem četku i to je to, ravna, uredna, složena. S tim što se brže masti, možda zbog ovih šampona bez sulfata, nemojte kupovati u salonu, jeftinije ima u cm-u..![]()
Ti si dakle radila samo taj keratinski tretman, a ne i brazilsko feniranje?!
I dakle i nakon njega treba koristiti posebne sampone?
Gdje si radila? Koliko para?
- DaffyDuck
#3375 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
@ eluna milim da silikonsko ulje imaju svi proizvodjaci kozmetike za kosu. Evo ti par primjera:eluna wrote:masku pretpostavljam mogu nabaviti u DM ili CM, a to silikonsko ulje??Rimljanka wrote:eluna wrote:pitanjce drage moje ....... kosa mi je srednje dužine, pramenovi i minival su rađeni
http://negakose.blogspot.com/2012/09/lo ... -novo.html
http://www.dm-drogeriemarkt.hr/hr_homep ... balea.html