BHTelecom All About
Moderator: Benq
- neo7
#3351 Re: MojaTv BH telecom
Hvala.
Inace danas je sve prikljuceno, moji su zadovoljni, a ja cu tek da isprobam kada odem kuci sljedeci vikend. Koliko su mi oni znali objasniti TP router je dosao i ALBIS(?) STB. Neka misljenja/iskustva o ovom STB-u ? Bolji,losij od motorle ?
Inace danas je sve prikljuceno, moji su zadovoljni, a ja cu tek da isprobam kada odem kuci sljedeci vikend. Koliko su mi oni znali objasniti TP router je dosao i ALBIS(?) STB. Neka misljenja/iskustva o ovom STB-u ? Bolji,losij od motorle ?
-
oči pune ljubavi
#3352 Re: BIHnet primjedbe i komentari
I meni se to desilo nekoliko dana nakon intervencije, zvonili mi, ja nisam otvarala (bilo mi mrsko otići do interfona), kad - zovu da pitaju je li sve OK. To ti je prava briga o korisnicima.ladyblue18 wrote:Imal iko pametan da mi kaze.![]()
Isla do grada, dodjoh kuci maloprije, nije bilo nikoga kuci, kaze kona dolazio neki momak iz telecoma oko 1 mozda, zvonio zvonio cekao i otisao.Vidjela mahalusa da je telecom po kolima
![]()
E sad koji vrag je neko dolazio ako ih ja nisam zvala.![]()
- neo7
#3353 Re: MojaTv BH telecom
Da, dugo sam korisnik ako se racuna da sam zahtjev podneo prije 2 mjeseca i tek sada dosli
Hvala dobrim ljudima (prepoznati ce se) koji su pomogli 
Inace, paket je, tv,internet i tv tj full
EDIT: jos jedno pitanje. Posto mi je na starom netu, na kartici bila dodjeljena manuelno IP adresa, 10.0.0.50 i subnetmask 255.255.255.0, ta je i ostala te kada sada pokusam prebaciti na automatsku pojavi se dole onaj trougao i ne moze se uspostaviti konekcija?!
EDIT2: ne dodje tastatura za ovaj stb ?
Inace, paket je, tv,internet i tv tj full
EDIT: jos jedno pitanje. Posto mi je na starom netu, na kartici bila dodjeljena manuelno IP adresa, 10.0.0.50 i subnetmask 255.255.255.0, ta je i ostala te kada sada pokusam prebaciti na automatsku pojavi se dole onaj trougao i ne moze se uspostaviti konekcija?!
EDIT2: ne dodje tastatura za ovaj stb ?
-
kone
#3354 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Izvinjavam se ljudi,morao sam
.Nisam radio speedtest par dana,kad vidim da su danas valjda bili neki problemi u odvijanju internet saobracaja.I odem maloprije na speedtest.net da vidim kakva je brzina i dobijem ovo:

Ooo emirbey,gdje si da vidis brzinu
.Kazes nema teoretske sanse niti u jednom trenutku imati 15mbs,a sta je ovo??JOpet lazem...

Ooo emirbey,gdje si da vidis brzinu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3355 Re: BIHnet primjedbe i komentari
De ba kone, pingas server koji je par stotina metara od tebe
.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3356 Re: BIHnet primjedbe i komentari
možda si ga banovala đeladyblue18 wrote:Imal iko pametan da mi kaze.![]()
Isla do grada, dodjoh kuci maloprije, nije bilo nikoga kuci, kaze kona dolazio neki momak iz telecoma oko 1 mozda, zvonio zvonio cekao i otisao.Vidjela mahalusa da je telecom po kolima
![]()
E sad koji vrag je neko dolazio ako ih ja nisam zvala.![]()
- ala7
#3357 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ako ti je brzina prema svim serverima tolika onda je realno mjerenje.. Pokusaj napraviti novu temu ( npr Telekabel all about ) jer je ovo iskljucivo tema o bhtelecom internetu ili ti ga bihnet a tvoj post je off topic.. pozdravkone wrote:Izvinjavam se ljudi,morao sam.Nisam radio speedtest par dana,kad vidim da su danas valjda bili neki problemi u odvijanju internet saobracaja.I odem maloprije na speedtest.net da vidim kakva je brzina i dobijem ovo:
![]()
Ooo emirbey,gdje si da vidis brzinu.Kazes nema teoretske sanse niti u jednom trenutku imati 15mbs,a sta je ovo??JOpet lazem...
- neo7
#3358 Re: BIHnet primjedbe i komentari
To ti je veza prema lokalnom serveru il ti ga vasoj free zoni.kone wrote:Izvinjavam se ljudi,morao sam.Nisam radio speedtest par dana,kad vidim da su danas valjda bili neki problemi u odvijanju internet saobracaja.I odem maloprije na speedtest.net da vidim kakva je brzina i dobijem ovo:
![]()
Ooo emirbey,gdje si da vidis brzinu.Kazes nema teoretske sanse niti u jednom trenutku imati 15mbs,a sta je ovo??JOpet lazem...
frankfurt.speedtest.net pa baci rezultat
-
kone
#3359 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Vrlo vjerovatno par puta manje od te cifre,ali hajdeBobi wrote:De ba kone, pingas server koji je par stotina metara od tebe.
A evo prema frankfurtu..

A evo sta je napisao i to covjek prvo meni odgovrio,pa tek onda nastavio "trubiti" dalje...On fol nesto testirao....
Prvo za @kone,
Ne petljaj, iz Ze sam, imam free paket koji ti ne znas ni sta znaci, i nema apsolutne sanse da i u jednom momentu imas 15-20 Mbit/s, ni prema Free zoni. Bio sam jos testni korisnik od 2006, dok se komercijalno TK Net nije ni poceo nuditi. Malo sam bolje upucen.
edit:znam da je prema free zoni,ali ovo je zbog emirbay-a i obecavam da necu vise ostavljati speedtest
-
Bobi
- Forum administrator
#3360 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ma u redu je, sta se palis toliko, ipak je tema Bihnet
.
-
Bobi
- Forum administrator
-
c0d14c
#3362 Re: BIHnet primjedbe i komentari
a gdje si ti sarajevo ?? i kako se tebi zasad ponasa taj ???BarbaDue wrote:poceo da mi šteka billion i postaviše mi pirellikaže momak postavicemo ti pirelli...kontam gume su mi jos dobre
![]()
ima li ko da su mu postavili ovakav? kako se pokazao?
-
voodoo child
#3363 Re: MojaTv BH telecom
neo odakle si ba...ja ih jos uvijek cekam za to cudo od mojatv..al nikad da dodju
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3364 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene su imali intervenciju prije mjesec i po, bezze mi je da sad dolaze a nisam ih zvala, iako bih mogla vala puna mi je kapa ovog stalnog pucanja konekcijeoči pune ljubavi wrote:
I meni se to desilo nekoliko dana nakon intervencije, zvonili mi, ja nisam otvarala (bilo mi mrsko otići do interfona), kad - zovu da pitaju je li sve OK. To ti je prava briga o korisnicima.
Hajd valdja mi nece bar otkriti identitetJoseMujica wrote: možda si ga banovala đe
Mislislink wrote:mozda mu se svidjas pa dosao lafo da provjeri ping?
- BarbaDue
#3365 Re: BIHnet primjedbe i komentari
U Gorazdu sam, za sad izgleda solidno, da ga ne ureknemc0d14c wrote:a gdje si ti sarajevo ?? i kako se tebi zasad ponasa taj ???BarbaDue wrote:poceo da mi šteka billion i postaviše mi pirellikaže momak postavicemo ti pirelli...kontam gume su mi jos dobre
![]()
ima li ko da su mu postavili ovakav? kako se pokazao?
-
Wazap
#3366 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ej moze mi ko pomoci oko prikljucka adsl bh telecom interneta
zelio bih da prikljucim zanima me da li mogu a placam ovaj svoj mobitel na rate moja tv nemoze
pa da znam moze li ovaj net ako
HELP PLS
zelio bih da prikljucim zanima me da li mogu a placam ovaj svoj mobitel na rate moja tv nemoze
pa da znam moze li ovaj net ako
HELP PLS
-
BadBoy
#3367 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Evo sad novi problemi... Kad se konektujem sa routerom u router načinu rada, konekcija se povremeno izgubi. Jednostavno uspori vuče se i onda opet dođe za minutu. Kad je u bridge modu sve radi kako treba. Ima li ko kakvih ideja?
- skafiskafsnjak
#3368 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Hoce mi prijatelj 2 racunara da prikaci i da bude online ... nije mu htjelo nesto, rekli mu u posti da treba neki resiver kupiti ili sta vec... da ne moze samo s modemom...? o cemu on ?
- skafiskafsnjak
#3369 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ma citao sam ja to, ali rekoh da nema neka kvaka ...link wrote:Procitaj prijasnje postove, obrati paznju na router modeL00d wrote:Hoce mi prijatelj 2 racunara da prikaci i da bude online ... nije mu htjelo nesto, rekli mu u posti da treba neki resiver kupiti ili sta vec... da ne moze samo s modemom...? o cemu on ?
Znaci u oba racunara namjesti da mu je automatski konektovano i to je to ...?
A mozda je on njemu spominjao taj neki resiver jer ima Moja tv...?
- ala7
#3370 Re: MojaTv BH telecom

Evo arenasport prenosi italijansku,francusku i spansku ligu uzivo. Tv prava prenosa navedenih liga su zadrzali.
-
SIMPICENTO
#3371 Re: MojaTv BH telecom
Samo jedno pitanje, dali ima Nova Tv u programskoj shemi na MOJA TV???
- ala7
#3372 Re: MojaTv BH telecom
nova tv je odavno u programskoj šemi usluge MojaTV samo sto nije uvršten na portalu www.mojatv.ba .. pozdravSIMPICENTO wrote:Samo jedno pitanje, dali ima Nova Tv u programskoj shemi na MOJA TV???
-
SIMPICENTO
#3373 Re: MojaTv BH telecom
Hvala ti puno, koji jos regionalni kanali imaju a da nisu uvrsteni na programsku shemu osim Nove TV???
- neo7
#3374 Re: MojaTv BH telecom
NI jedan, samo NovaTV nije uvrstena.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3375 Re: MojaTv BH telecom
E da hoće još ubaciti SportKlub, bilo bi savršeno.