Pedja Kojovic wrote:
Zaista je politicki neodgovoran. skoro blesav, medijski napad na Nasu stranku koji SDP putem svojih medija FTV i Oslobodjenje sprovodi ovih dana...
Razlozi za to su medjutim ocigledni. Rezultati novih istrazivanja pokazuju rapidan porast glasaca koji su spremni glasati za koaliciju Nase stranke i NSP-a. I u jednom i u drugom BiH entitetu.
Za politicke stranke koje pretendiraju na vlast ili poziciju opozicije u samo jednom od ova dva to su, pretpostavljam, lose vijesti.
p.k.
e mozes li malo pojasniti ovo... sinoc sam gledao na ftv kako je nekoliko clanova napustilo ns, pa sam te bas mislio pitati za komentar...
evo i priloga... iskreno iako nisam ljubitelj ftv-a i njihovog uvlacenja sdp-u, mora se reci da je prilog prilicno objektivan... dali su priliku i ns da komentarise odlazak osmanagica, a i sam osmanagic je komentarisao svoje razloge... sdp je tek potvrdio da je doticni predao pristupnicu... usput, vijest spada u tzv. content fillere, tj rijec je o prilogu koji se pusta vikendom kada nema pametnijih vijesti i kad je niska gledanost, sto bas i ne prilici "napadu"...
http://www.youtube.com/watch?v=jspdqtcgS2k
e sad, ftv jos navodi da su iz stranke istupili enver kazaz, haris abaspahic, a nezvanicno denis imamovic, alma granov i jos par ljudi... gdje je istina i da li je ns reagovala na ovu i slicne vijesti, cisto da cujemo i nesto zvanicno...
a sto se tice bajicevih izleta u demografske prognoze mislim da je kritika pomalo pretjerana, ali ujedno da je debelo usrao sto se uopste upustao u takvu pricu... ns se fura da je progresivna, gradjanska stranka... a ujedno pokusava pridobiti glasace kojima je bitno nacionalno pitanje... to dvoje ne ide bas dobro zajedno... ja bi npr. najradije u potpunosti ukinuo konstitutivnost naroda, jer je rijec o nakaradnoj ideji koju su osmislili idioti... ns nece pridobiti ljude koji glasaju za sda ili sds, ali ce takvim pricama otjerati masu ljudi koji su mogli biti solidna stranacka baza - ja rijetko kad cujem da se bilo koja stranka zalaze za ljude koji se izjasnjavaju kao bosanci ili za ateiste... ili bajic kao i vecina beha politicara konta da je sasvim ok da je budem u podredjenom polozaju spram onih koji ce se 2011 izjasniti kao pripadnici jednog od konstitutivnih naroda... e pa jebes ga, i ja sam gradjanin ove zemlje, i ja ovdje placam poreze... ako ce neko sutra meni ili mojoj djeci ogranicavati gradjanska prava, ako ce mi neko reci da se ne mogu zaposliti u javnom sektoru radi nacionalnog kljuca, neka me onda usput oslobode i obaveze placanja dijela poreza, kao stranca...