dobro vidi je li samo 30 eura, jer zavisi od tezine.samki12 wrote:editovao sam onaj post, postarina 30 euradinooh wrote:onda sklopi racunar i vidi koliko je postarina. Mozda da podijelis na dva paketa da bude manja cijena![]()
dakle sve me izadje ugrubo 800 eura bez carine i bez PDV, a ovako u imtecu bez PDV 2100 KM
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- dinooh
#3351 Re: Internet kupovina iz inostranstva
-
samki12
#3352 Re: Internet kupovina iz inostranstva
dinooh wrote:dobro vidi je li samo 30 eura, jer zavisi od tezine.samki12 wrote:editovao sam onaj post, postarina 30 euradinooh wrote:onda sklopi racunar i vidi koliko je postarina. Mozda da podijelis na dva paketa da bude manja cijena![]()
dakle sve me izadje ugrubo 800 eura bez carine i bez PDV, a ovako u imtecu bez PDV 2100 KM
tako mi pise. standard shipping 26.88 euro. ma sve i da je 100 KM halalim jer opet ustedim 300 KM
- Revolucionar ★
#3353 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Je li kupovao neko preko aliexpressa .. kako ide s njima ?
- dinooh
#3354 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Jesam ja. Vidi kolika je postarina za HR pa posalji poruku prodavcu da vidis moze li slati tom postom i za BiH po toj cijeni. Ako moze, ti kliknes da kupis taj artikal i onda ti on promijeni cijenu dostave i onda tek platis karticom. Nemaju opciju paypala ali zato imas njihovu zastitu jer pare ostaju kod aliexpress dok ti ne potvrdis da si kupio. Rok za otvaranje case-a odredi prodavac. On mora odrediti estimated delivery i zadnji dan toga je i zadnji dan za otvaranje case-a. Kada otvoris case dobijes jos 15 dana da cekas artikal. Nakon toga oni odlucuju u tvoju korist ako nisi dobio artikal. Uglavnom preporuka od mene za kupovinu na aliexpress. Oni su clanica Alibaba-e pa ne bi smjelo biti mucke s obzirom na jacinu i ugled Alibaba-e.Revolucionar ★ wrote:Je li kupovao neko preko aliexpressa .. kako ide s njima ?
- ema_
#3355 Re: Internet kupovina iz inostranstva
+1 na ovo od @dinooh.
I da, super su sa refundom također, i isto ako neki belaj ispadne, oni to o svom trošku srede, recimo meni su sendali punjač za USA i onda mi poslali za EU naknadno.
I da, super su sa refundom također, i isto ako neki belaj ispadne, oni to o svom trošku srede, recimo meni su sendali punjač za USA i onda mi poslali za EU naknadno.
- Revolucionar ★
#3356 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ah znaci, ovaj artikal koji hocu, dres zapravo, veoma jeftino dodje postarina za Hrvatsku, dok u Bosnu salju samo DHL-om , i to kosta oko 80 dolara. Strahota ! Ali prije nego se registrujem, mozete li mi razjasnit kako to ide. Recimo, ako kliknem sada da kupim, u cijenu mi uracunava i tih 80 dolara za shipping ? Kako ce promjeniti cijenu prije nego ja kliknem da kupim ?
- dinooh
#3357 Re: Internet kupovina iz inostranstva
prije nego kupis, provjeri sa prodavcem da li salje u BiH postom kao za HR. Obicno je Chinapost. Obavezno mu reci da provjeri to u svom post office i da posalje sa TN. Tek kad on kaze da moze i da ce ti promjenit cijenu, ti kliknes kupi, ali ne placas jos. Onda ces vidjeti kako je on promjenio tvoju cijenu postarine (bubam ako je dres 20, a postarina 80, bit ce ukupno 100$, nakon promjene ce biti 26$). Tek tada placas, kad ti smanji cijenu. Ja mislim da do tada ne moras unositi podatke sa kartice, tako da nemas brige oko toga.Revolucionar ★ wrote:Ah znaci, ovaj artikal koji hocu, dres zapravo, veoma jeftino dodje postarina za Hrvatsku, dok u Bosnu salju samo DHL-om , i to kosta oko 80 dolara. Strahota ! Ali prije nego se registrujem, mozete li mi razjasnit kako to ide. Recimo, ako kliknem sada da kupim, u cijenu mi uracunava i tih 80 dolara za shipping ? Kako ce promjeniti cijenu prije nego ja kliknem da kupim ?
- Revolucionar ★
#3358 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Aha, znaci ja mogu item " dodat u korpu " i on ce biti obavjesten da ja kupujem, ali necu unijet podatke dok se ne dogovorimo oko cijene. Ma salje sa Hong Kong Air post, oni salju u BiH .
- dinooh
#3359 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne sjecam se tacno, da li treba stisnuti na add to cart ili buy. Ali znam kad sam stisnuo nesto do toga, da sam odmah obavijestio kineza i on je odmah promjenio postarinu.
Evo sta je on meni napisao kako da uradim "When you order it , do not pay first , I will change the price for you"
Prije da ce biti BUY
Evo sta je on meni napisao kako da uradim "When you order it , do not pay first , I will change the price for you"
Prije da ce biti BUY
- Revolucionar ★
#3360 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pokusat cu se snaci, hvala na pomoci 
- Haris033
#3361 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Surfao sam malo i naletio na stranicu http://poloshirt234.com/, gdje ima povoljno za kupiti Lacoste i Ralph Lauren original majica, pa me zanima da li je neko kupovao preko te stranice, koliko je sigurno i kakav mu je dojam...???
Hvala
Hvala
-
frngla
#3362 Re: Internet kupovina iz inostranstva
poloshirt234.com
seems legit to me
seems legit to me
- muhanata
#3363 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Samo da obnovimo gradivo
1- Vezano za carinjenje proizvoda preko 50 KM, ako je proizvod 40 KM, a dostava 10 KM jel' naši carine ukupnu cifru ili carine samo proizvod, odnosno gledaju cijenu proizvoda? Do sada sam kupovala jeftine sitnice, pa me ovo interesuje.
I da li ovo podrazumjeva, ako gledaju da bude do 50 KM samo proizvod, da moram ukalkulisati cijenu ovisno o valuti? (cca 30 $ ili 20£)?
2. Da Ii i dalje važi ovaj izračun carinjenja na prvoj stranici ove teme ili ima neki novi, da mogu da izračunam.
1- Vezano za carinjenje proizvoda preko 50 KM, ako je proizvod 40 KM, a dostava 10 KM jel' naši carine ukupnu cifru ili carine samo proizvod, odnosno gledaju cijenu proizvoda? Do sada sam kupovala jeftine sitnice, pa me ovo interesuje.
I da li ovo podrazumjeva, ako gledaju da bude do 50 KM samo proizvod, da moram ukalkulisati cijenu ovisno o valuti? (cca 30 $ ili 20£)?
2. Da Ii i dalje važi ovaj izračun carinjenja na prvoj stranici ove teme ili ima neki novi, da mogu da izračunam.
- supercali
#3364 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Carinici tolerisu cijene do nekih 70-100 maraka zavisi sta je
- ema_
#3365 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Carini se ukupna cifra sa shippingom.
Sa druge teme o iherbu, naručivali smo normalno do 50 $ vrijednosti pošiljke bez carinjenja.
Doduše, na carini uvijek ima onaj faktor "padanja graha" tako da neki plate carinu i na 10$ , to su neki baš izuzeci.
Sa druge teme o iherbu, naručivali smo normalno do 50 $ vrijednosti pošiljke bez carinjenja.
Doduše, na carini uvijek ima onaj faktor "padanja graha" tako da neki plate carinu i na 10$ , to su neki baš izuzeci.
- muhanata
#3366 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ovo moje bi me sve došlo ( sa šipingom ) 50$, u pitanju je serum za lice
Znači da kupim, pa kako mi grah padne?
Hvala vam oboma, sad idem da razmislim biti ili ne biti
Hvala vam oboma, sad idem da razmislim biti ili ne biti
- muhanata
#3367 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Razmislila sam
ipak mi serum jaaaako treba, kupujem! 
- ema_
#3368 Re: Internet kupovina iz inostranstva
muhanata wrote:Razmislila samipak mi serum jaaaako treba, kupujem!
Ma i kad otvore vidjet će da je glupo cariniti, pa će ti samo otvaranje naplatiti
- supercali
#3369 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Meni je najsmjesnije bilo kad sam narucio 3 stvari i dvije dosle jedan dan a treca sljedeci i otisao ja da podignem
Bez carine prosle cijene bez postarine od 150 i 50 eura a ocarinili od 35 eura i to platio oko 30 eura carine
Bez carine prosle cijene bez postarine od 150 i 50 eura a ocarinili od 35 eura i to platio oko 30 eura carine
-
edinrajvosa
#3370 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
- dinooh
#3371 Re: Internet kupovina iz inostranstva
neces nista platiti najvjerovatnije. Nece ni otvarati to jer se u koverti moze poslatiedinrajvosa wrote:Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
-
edinrajvosa
#3372 Re: Internet kupovina iz inostranstva
dinooh on 20/09/2014 20:10
edinrajvosa wrote:Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
neces nista platiti najvjerovatnije. Nece ni otvarati to jer se u koverti moze poslati
Citah na ovom forumu da problem moze nastati ako posiljaoc salje preko DHL ili npr Fed-ex pa onda naplacuju zesce dazbine???
edinrajvosa wrote:Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
neces nista platiti najvjerovatnije. Nece ni otvarati to jer se u koverti moze poslati
Citah na ovom forumu da problem moze nastati ako posiljaoc salje preko DHL ili npr Fed-ex pa onda naplacuju zesce dazbine???
-
edinrajvosa
#3373 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Citah na ovom forumu da problem moze nastati ako posiljaoc salje preko DHL ili npr Fed-ex pa onda naplacuju zesce dazbine???edinrajvosa wrote:dinooh on 20/09/2014 20:10
-
Dzontra_Volta
#3374 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ne brini, to što se šalje iz Kine sigurno ne ide DHL-om ili Fedex-om, nego obično brodom ili običnom poštom. Zato im i treba preko 20 dana da ti stigne.edinrajvosa wrote:dinooh on 20/09/2014 20:10
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3375 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Ovo je nesto sto prvi put vidim.
Dobio sam tracking za posiljku u kojem pise čak u koji je avion ukrcana pošiljka, odnosno kojim će biti poslana u Frankfurt.
Našao sam vrijeme polaska i vrijeme dolaska tog aviona, mogu čak pratiti njegovo kretanje po nebu, stvarno ovo prvi put vidim, a čudan tracking počinje sa YC, čak ga ni 17track.net ne moze prepoznati, googlanjem uspio naći stranicu preko koje ga pratim
Dobio sam tracking za posiljku u kojem pise čak u koji je avion ukrcana pošiljka, odnosno kojim će biti poslana u Frankfurt.
Našao sam vrijeme polaska i vrijeme dolaska tog aviona, mogu čak pratiti njegovo kretanje po nebu, stvarno ovo prvi put vidim, a čudan tracking počinje sa YC, čak ga ni 17track.net ne moze prepoznati, googlanjem uspio naći stranicu preko koje ga pratim