Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dinooh

#3351 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

samki12 wrote:
dinooh wrote:onda sklopi racunar i vidi koliko je postarina. Mozda da podijelis na dva paketa da bude manja cijena
editovao sam onaj post, postarina 30 eura :D

dakle sve me izadje ugrubo 800 eura bez carine i bez PDV, a ovako u imtecu bez PDV 2100 KM :lol:
dobro vidi je li samo 30 eura, jer zavisi od tezine.
samki12

#3352 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by samki12 »

dinooh wrote:
samki12 wrote:
dinooh wrote:onda sklopi racunar i vidi koliko je postarina. Mozda da podijelis na dva paketa da bude manja cijena
editovao sam onaj post, postarina 30 eura :D

dakle sve me izadje ugrubo 800 eura bez carine i bez PDV, a ovako u imtecu bez PDV 2100 KM :lol:
dobro vidi je li samo 30 eura, jer zavisi od tezine.

tako mi pise. standard shipping 26.88 euro. ma sve i da je 100 KM halalim jer opet ustedim 300 KM
Revolucionar ★

#3353 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Revolucionar ★ »

Je li kupovao neko preko aliexpressa .. kako ide s njima ?
dinooh

#3354 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Revolucionar ★ wrote:Je li kupovao neko preko aliexpressa .. kako ide s njima ?
Jesam ja. Vidi kolika je postarina za HR pa posalji poruku prodavcu da vidis moze li slati tom postom i za BiH po toj cijeni. Ako moze, ti kliknes da kupis taj artikal i onda ti on promijeni cijenu dostave i onda tek platis karticom. Nemaju opciju paypala ali zato imas njihovu zastitu jer pare ostaju kod aliexpress dok ti ne potvrdis da si kupio. Rok za otvaranje case-a odredi prodavac. On mora odrediti estimated delivery i zadnji dan toga je i zadnji dan za otvaranje case-a. Kada otvoris case dobijes jos 15 dana da cekas artikal. Nakon toga oni odlucuju u tvoju korist ako nisi dobio artikal. Uglavnom preporuka od mene za kupovinu na aliexpress. Oni su clanica Alibaba-e pa ne bi smjelo biti mucke s obzirom na jacinu i ugled Alibaba-e.
ema_

#3355 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ema_ »

+1 na ovo od @dinooh.

I da, super su sa refundom također, i isto ako neki belaj ispadne, oni to o svom trošku srede, recimo meni su sendali punjač za USA i onda mi poslali za EU naknadno.
Revolucionar ★

#3356 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Revolucionar ★ »

Ah znaci, ovaj artikal koji hocu, dres zapravo, veoma jeftino dodje postarina za Hrvatsku, dok u Bosnu salju samo DHL-om , i to kosta oko 80 dolara. Strahota ! Ali prije nego se registrujem, mozete li mi razjasnit kako to ide. Recimo, ako kliknem sada da kupim, u cijenu mi uracunava i tih 80 dolara za shipping ? Kako ce promjeniti cijenu prije nego ja kliknem da kupim ?
dinooh

#3357 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Revolucionar ★ wrote:Ah znaci, ovaj artikal koji hocu, dres zapravo, veoma jeftino dodje postarina za Hrvatsku, dok u Bosnu salju samo DHL-om , i to kosta oko 80 dolara. Strahota ! Ali prije nego se registrujem, mozete li mi razjasnit kako to ide. Recimo, ako kliknem sada da kupim, u cijenu mi uracunava i tih 80 dolara za shipping ? Kako ce promjeniti cijenu prije nego ja kliknem da kupim ?
prije nego kupis, provjeri sa prodavcem da li salje u BiH postom kao za HR. Obicno je Chinapost. Obavezno mu reci da provjeri to u svom post office i da posalje sa TN. Tek kad on kaze da moze i da ce ti promjenit cijenu, ti kliknes kupi, ali ne placas jos. Onda ces vidjeti kako je on promjenio tvoju cijenu postarine (bubam ako je dres 20, a postarina 80, bit ce ukupno 100$, nakon promjene ce biti 26$). Tek tada placas, kad ti smanji cijenu. Ja mislim da do tada ne moras unositi podatke sa kartice, tako da nemas brige oko toga.
Revolucionar ★

#3358 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Revolucionar ★ »

Aha, znaci ja mogu item " dodat u korpu " i on ce biti obavjesten da ja kupujem, ali necu unijet podatke dok se ne dogovorimo oko cijene. Ma salje sa Hong Kong Air post, oni salju u BiH .
dinooh

#3359 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

Ne sjecam se tacno, da li treba stisnuti na add to cart ili buy. Ali znam kad sam stisnuo nesto do toga, da sam odmah obavijestio kineza i on je odmah promjenio postarinu.
Evo sta je on meni napisao kako da uradim "When you order it , do not pay first , I will change the price for you"
Prije da ce biti BUY
Revolucionar ★

#3360 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Revolucionar ★ »

Pokusat cu se snaci, hvala na pomoci :thumbup:
Haris033

#3361 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Haris033 »

Surfao sam malo i naletio na stranicu http://poloshirt234.com/, gdje ima povoljno za kupiti Lacoste i Ralph Lauren original majica, pa me zanima da li je neko kupovao preko te stranice, koliko je sigurno i kakav mu je dojam...???

Hvala
frngla

#3362 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by frngla »

poloshirt234.com

seems legit to me :lol:
muhanata

#3363 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by muhanata »

Samo da obnovimo gradivo :D

1- Vezano za carinjenje proizvoda preko 50 KM, ako je proizvod 40 KM, a dostava 10 KM jel' naši carine ukupnu cifru ili carine samo proizvod, odnosno gledaju cijenu proizvoda? Do sada sam kupovala jeftine sitnice, pa me ovo interesuje.

I da li ovo podrazumjeva, ako gledaju da bude do 50 KM samo proizvod, da moram ukalkulisati cijenu ovisno o valuti? (cca 30 $ ili 20£)?

2. Da Ii i dalje važi ovaj izračun carinjenja na prvoj stranici ove teme ili ima neki novi, da mogu da izračunam.
supercali

#3364 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by supercali »

Carinici tolerisu cijene do nekih 70-100 maraka zavisi sta je
ema_

#3365 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ema_ »

Carini se ukupna cifra sa shippingom.

Sa druge teme o iherbu, naručivali smo normalno do 50 $ vrijednosti pošiljke bez carinjenja.

Doduše, na carini uvijek ima onaj faktor "padanja graha" tako da neki plate carinu i na 10$ , to su neki baš izuzeci.
muhanata

#3366 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by muhanata »

Ovo moje bi me sve došlo ( sa šipingom ) 50$, u pitanju je serum za lice :D Znači da kupim, pa kako mi grah padne? :lol:

Hvala vam oboma, sad idem da razmislim biti ili ne biti :skoljka:
muhanata

#3367 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by muhanata »

Razmislila sam :D ipak mi serum jaaaako treba, kupujem! :mrgreen:
ema_

#3368 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by ema_ »

muhanata wrote:Razmislila sam :D ipak mi serum jaaaako treba, kupujem! :mrgreen:

Ma i kad otvore vidjet će da je glupo cariniti, pa će ti samo otvaranje naplatiti :thumbup: . Sretno :-D !
supercali

#3369 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by supercali »

Meni je najsmjesnije bilo kad sam narucio 3 stvari i dvije dosle jedan dan a treca sljedeci i otisao ja da podignem
Bez carine prosle cijene bez postarine od 150 i 50 eura a ocarinili od 35 eura i to platio oko 30 eura carine
edinrajvosa

#3370 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by edinrajvosa »

Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
dinooh

#3371 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

edinrajvosa wrote:Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???
neces nista platiti najvjerovatnije. Nece ni otvarati to jer se u koverti moze poslati
edinrajvosa

#3372 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by edinrajvosa »

dinooh on 20/09/2014 20:10

edinrajvosa wrote:Imao bih jedno pitanje. Narucio sam ovih dana 4 posiljke i to u u 6 dana. Radi se o lancicu, prstenu, privjesku i jos jendom lancicu i poslani su od posiljaoca/prodavaca iz Kine. Cijena ni jednog sa posiljkom ne prelati 6 KM. Trebale bi stici oko 10 oktobra 2014. godine. Moze li mi neko reci da li cu i ako hocu koliko platiti troskova (carine-postarine-drugih taxi)???

neces nista platiti najvjerovatnije. Nece ni otvarati to jer se u koverti moze poslati

Citah na ovom forumu da problem moze nastati ako posiljaoc salje preko DHL ili npr Fed-ex pa onda naplacuju zesce dazbine???
edinrajvosa

#3373 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by edinrajvosa »

edinrajvosa wrote:dinooh on 20/09/2014 20:10

Citah na ovom forumu da problem moze nastati ako posiljaoc salje preko DHL ili npr Fed-ex pa onda naplacuju zesce dazbine???
Dzontra_Volta

#3374 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dzontra_Volta »

edinrajvosa wrote:dinooh on 20/09/2014 20:10

Ne brini, to što se šalje iz Kine sigurno ne ide DHL-om ili Fedex-om, nego obično brodom ili običnom poštom. Zato im i treba preko 20 dana da ti stigne.
Mehemed
Vozim: automobil

#3375 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

Ovo je nesto sto prvi put vidim.
Dobio sam tracking za posiljku u kojem pise čak u koji je avion ukrcana pošiljka, odnosno kojim će biti poslana u Frankfurt.
Našao sam vrijeme polaska i vrijeme dolaska tog aviona, mogu čak pratiti njegovo kretanje po nebu, stvarno ovo prvi put vidim, a čudan tracking počinje sa YC, čak ga ni 17track.net ne moze prepoznati, googlanjem uspio naći stranicu preko koje ga pratim
Post Reply