Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#3351 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

I kad mi Dileja i Amonimni podju gurati kIneeze....

kao sto rekoh, izrast ce im kita na celu od zracenja :D
Violet Love

#3352 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Violet Love »

walk_M-A-N wrote:
Violet Love wrote:Želim da kupim Samsung Edge, ali ste me isprepadali sa postovima ovdje :)

Hustel ima ok cijenu, ali vidim da ovdje nisu baš omiljeni.
Nikome ne bih preporučio da baca pare na te najskuplje modele.. Znam da je statusni simbol ali kratkog je to daha. I sam sam to radio dok nisam skontao šta je alternativa.

Prva mogućnost, Huawei koji ima odlične modele, a ipak su jeftiniji. Ima ih i Telekom (sa naravno nešto većim cijenama koje se isplate tek sa M30). P8 ili Mate, mada je i P7 odličan, a zavisi koja veličina se traži.
Druga, kineski mobiteli, ima tema ovdje. Mogu se kupiti ovdje u radnjama, npr Mobilmania Dobrinja itd., ili se direktno naručiti online. LENOVO, Xiaomi, Oukitel, Doogee... Kad se ubode i popust, ispadne još povoljnije, a kad nekoga maši carina, onda je baš džabana.

Usput, kupio sam par skupljih mobitela u Hustelu i sve ok. Nijedan se nije kvario pa ne znam za servis.
Na kraju mi se ipak obični s6 svidio više od Edge-a. Edge nezgodan sa zakrivljenjem ekrana i prelazak sa uglaste xperie na Edge bi bio strašan i sa mnogo padova (bez uspona :D). Pa se malo prepadoh, jer, realno kad daš toliko para za telefon, nisi ti kupio njega nego on tebe :D .
Uglavnom, kupljen S6. Odlučila sam se za momke kod kojih posljednjih nekoliko godina kupujem - Kam Connecting. Ne znam kakvi su kod garancije jer mi dosad nikad nije trebala, a svaki sam njihov telefon koristila oko 2 godine (i prodala ispravnog), pa se nadam da mi ni ovaj put neće trebati.

Ako neko ganja S6 da kupi, ja sam uzela gold - izađe oko 900 KM, Topaz i crni su im nešto oko 860 ili 880.

A telefon mi vrijedi svake pare. Posao mi je takav da mi je telefon u ruci bar 15 sati dnevno i hoću tih 15 sati da gledam u nešto lijepo i kvalitetno :)
Dr Kova

#3353 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dr Kova »

Violet Love wrote:.
Ajd nek je sretan i da te fino služi :thumbup:
supercali

#3354 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Violet Love wrote:
walk_M-A-N wrote:
Violet Love wrote:Želim da kupim Samsung Edge, ali ste me isprepadali sa postovima ovdje :)

Hustel ima ok cijenu, ali vidim da ovdje nisu baš omiljeni.
Nikome ne bih preporučio da baca pare na te najskuplje modele.. Znam da je statusni simbol ali kratkog je to daha. I sam sam to radio dok nisam skontao šta je alternativa.

Prva mogućnost, Huawei koji ima odlične modele, a ipak su jeftiniji. Ima ih i Telekom (sa naravno nešto većim cijenama koje se isplate tek sa M30). P8 ili Mate, mada je i P7 odličan, a zavisi koja veličina se traži.
Druga, kineski mobiteli, ima tema ovdje. Mogu se kupiti ovdje u radnjama, npr Mobilmania Dobrinja itd., ili se direktno naručiti online. LENOVO, Xiaomi, Oukitel, Doogee... Kad se ubode i popust, ispadne još povoljnije, a kad nekoga maši carina, onda je baš džabana.

Usput, kupio sam par skupljih mobitela u Hustelu i sve ok. Nijedan se nije kvario pa ne znam za servis.
Na kraju mi se ipak obični s6 svidio više od Edge-a. Edge nezgodan sa zakrivljenjem ekrana i prelazak sa uglaste xperie na Edge bi bio strašan i sa mnogo padova (bez uspona :D). Pa se malo prepadoh, jer, realno kad daš toliko para za telefon, nisi ti kupio njega nego on tebe :D .
Uglavnom, kupljen S6. Odlučila sam se za momke kod kojih posljednjih nekoliko godina kupujem - Kam Connecting. Ne znam kakvi su kod garancije jer mi dosad nikad nije trebala, a svaki sam njihov telefon koristila oko 2 godine (i prodala ispravnog), pa se nadam da mi ni ovaj put neće trebati.

Ako neko ganja S6 da kupi, ja sam uzela gold - izađe oko 900 KM, Topaz i crni su im nešto oko 860 ili 880.

A telefon mi vrijedi svake pare. Posao mi je takav da mi je telefon u ruci bar 15 sati dnevno i hoću tih 15 sati da gledam u nešto lijepo i kvalitetno :)
Eto kad si kupila pocasti se i kafom sa mnom kafa je gratis
MTV

#3355 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

:lol: :)
gidra

#3356 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gidra »

Maharadza wrote:Da li je istina da telecom daje 3 godine gare za P8? :shock:

I još važnije pitanje: KOJI SERVIS JE TU U PITANJU?
Istina je, ja sam ga uzeo u BHTelecomu na rate. Oko milje je bio.
Prvenstveno sam ga uzeo zbog izgleda, jer po mom skromnom misljenju trenutno ne postoji ljepši android, ono je savršenstvo a o kvaliteti izrade da ne govorim, sav je od aluminija.
Kasnije me oduševio EMUI 3.1 (prepakovan android 5.1.1) gdje su uzeli najbolje od stock androida i iOSa. (Ovih dana izlazi EMUI 4.0 koji ce biti baziran na marshmallowu). Radi šta ti je volja sa njim ali zaštopati nikad neće.
Kolege mi posjeduju htc one m8, z3, i lg g4, P8 je opet po mom misljenju a i njihovom, bolji telefon.
Ovo uskoro dolazi u BHTelekom: http://www.gsmarena.com/huawei_mate_8-7239.php ali biće preskup oko 1200 KM.
Huawei polahko ulazi na velika vrata i sigurno su već sada premium proizvođači(ne bi njima Google povjerio proizvodnju Nexusa 6P da je to običan Kinez). Počeli su gruhati velike pare u marketing pa se zato sada i odrazilo sve na cijenu gdje su im top telefoni preko 1000 KM. Također ulažu puno i u razvoj, novi chipset Kirin 950 po benchmark-ima (doduše nezvaničnim) tuče novi Snapdragon 820, i to dobro.
Maharadza

#3357 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

gidra wrote:

Prvenstveno sam ga uzeo zbog izgleda, jer po mom skromnom misljenju trenutno ne postoji ljepši android, ono je savršenstvo a o kvaliteti izrade da ne govorim, sav je od aluminija.
Kasnije me oduševio EMUI 3.1 (prepakovan android 5.1.1) gdje su uzeli najbolje od stock androida i iOSa. (Ovih dana izlazi EMUI 4.0 koji ce biti baziran na marshmallowu). Radi šta ti je volja sa njim ali zaštopati nikad neće.
Kolege mi posjeduju htc one m8, z3, i lg g4, P8 je opet po mom misljenju a i njihovom, bolji telefon.
Ovo uskoro dolazi u BHTelekom: http://www.gsmarena.com/huawei_mate_8-7239.php ali biće preskup oko 1200 KM.
Huawei polahko ulazi na velika vrata i sigurno su već sada premium proizvođači(ne bi njima Google povjerio proizvodnju Nexusa 6P da je to običan Kinez). Počeli su gruhati velike pare u marketing pa se zato sada i odrazilo sve na cijenu gdje su im top telefoni preko 1000 KM. Također ulažu puno i u razvoj, novi chipset Kirin 950 po benchmark-ima (doduše nezvaničnim) tuče novi Snapdragon 820, i to dobro.

Zvjerka, nema šta! Još da su olovku dodali, bio bi "Note killer"! :mrgreen:
walk_M-A-N

#3358 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by walk_M-A-N »

Violet Love wrote:Posao mi je takav da mi je telefon u ruci bar 15 sati dnevno i hoću tih 15 sati da gledam u nešto lijepo i kvalitetno :)
Tebi i svima sa sličnim navikama, nadam se da gledate da odmaknete telefon kada se uspostavlja poziv, jer tada najviše zrači. Da imate podešenu vibraciju kada se uspostavi poziv, pa da tek tada stavite na uho. Da ravnomjerno pričate na desno i lijevo uho. Da uključujete zvučnik kada ste sami. I da skratite priču makar račun plaćala firma.

Ako ne, pogledate kako se kuha jaje, vidite šta bi sa r. Tihićem koji je pravio one ogromne račune za mobitel, a na kraju krajeva i sa Van Gogom, možda je i on ... :lol:
strong69

#3359 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

gidra wrote: Kasnije me oduševio EMUI 3.1 (prepakovan android 5.1.1) gdje su uzeli najbolje od stock androida i iOSa. (Ovih dana izlazi EMUI 4.0 koji ce biti baziran na marshmallowu). Radi šta ti je volja sa njim ali zaštopati nikad neće.
Ja imam Mate S. Znas li nesto konkretnije o izlasku EMUI 4.0, postoje li neki datumi? Inace, telefonom sam veoma zadovoljan... Ima par sitnica koje ne smetaju mnogo pa me zato zanima izlazak nove verzije EMUI.
gidra

#3360 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gidra »

strong69 wrote:
gidra wrote: Kasnije me oduševio EMUI 3.1 (prepakovan android 5.1.1) gdje su uzeli najbolje od stock androida i iOSa. (Ovih dana izlazi EMUI 4.0 koji ce biti baziran na marshmallowu). Radi šta ti je volja sa njim ali zaštopati nikad neće.
Ja imam Mate S. Znas li nesto konkretnije o izlasku EMUI 4.0, postoje li neki datumi? Inace, telefonom sam veoma zadovoljan... Ima par sitnica koje ne smetaju mnogo pa me zato zanima izlazak nove verzije EMUI.
Uf i to je beton telefon. Za P8 već ima beta verzija i može se instalirati, ali kroz update se očekuje u februaru, za Mate S i G8 koji se mogu kupiti u BHTelecmu bi također tada trebalo.
Šta ti to smeta na EMUIu?
Najveća novina je ovo:
- Supports Multi Window feature, two tabs are provided for this feature so that user ca do multitasking and complete the tasks
Image
strong69

#3361 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

gidra wrote: Uf i to je beton telefon. Za P8 već ima beta verzija i može se instalirati, ali kroz update se očekuje u februaru, za Mate S i G8 koji se mogu kupiti u BHTelecmu bi također tada trebalo.
Ne znam je li problem do EMUI. Ali nestaju mi kontakti u Viberu. Pojave se nakon par minuta, opet nestanu. Vidio sam da i drugi korisnici imaju taj problem.

Drugi problem je sto nekada uspori prilikom kucanja SMS poruke i cak na trenutak "zaledi". Ja zastanem sa kucanjem i onda proradi...
gidra

#3362 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gidra »

strong69 wrote:
gidra wrote: Uf i to je beton telefon. Za P8 već ima beta verzija i može se instalirati, ali kroz update se očekuje u februaru, za Mate S i G8 koji se mogu kupiti u BHTelecmu bi također tada trebalo.
Ne znam je li problem do EMUI. Ali nestaju mi kontakti u Viberu. Pojave se nakon par minuta, opet nestanu. Vidio sam da i drugi korisnici imaju taj problem.

Drugi problem je sto nekada uspori prilikom kucanja SMS poruke i cak na trenutak "zaledi". Ja zastanem sa kucanjem i onda proradi...
Ja nisam imao taj problem, meni fkt telefon nikad nije zaledio, jesi li nakon posljednjeg update-a (ako si ga imao) radio factory reset? To im je kao preporuka...
gidra

#3363 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gidra »

Maharadza wrote:
gidra wrote:

Šta kažeš na ovo? :D
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /160116052
strong69

#3364 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

gidra wrote: Ja nisam imao taj problem, meni fkt telefon nikad nije zaledio, jesi li nakon posljednjeg update-a (ako si ga imao) radio factory reset? To im je kao preporuka...
Nisam radio reset. Kontam, brzo ce EMUI 4 pa cu nakon toga. Ovo je podnosljivo, nije problem.
febo_acm

#3365 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

dimotel je ovlašteni za huawei
Maharadza

#3366 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

gidra wrote:
Maharadza wrote:
gidra wrote: Istina je, ja sam ga uzeo u BHTelecomu na rate. Oko milje je bio.

Šta kažeš na ovo? :D
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /160116052
Šta ću reći osim: sasvim očekivano, optimizacija je čudo! ;-)

Ali dolazi uz paprenu cijenu, barem u EU! :mrgreen:

http://www.billiger.de/show/produkt/744 ... pMr1TWug8Q

http://www.billiger.de/show/produkt/736 ... cegrau.htm

200 Eura razlika! :run:

6P uz to ima bolju kameru, veću bateriju, front stereo zvučnike, veći ekran/veću rezoluciju/bolji dpi (a dimenzije opet gotovo identične sa 6s+), type-c konektor (budućnost), fingerprint scanner na boljoj poziciji po meni, jer kada ga vadiš iz džepa kažiprst ti je faktički već na skeneru i vadiš telefon otključan iz džepa! :thumbup:
Violet Love

#3367 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Violet Love »

walk_M-A-N wrote:
Violet Love wrote:Posao mi je takav da mi je telefon u ruci bar 15 sati dnevno i hoću tih 15 sati da gledam u nešto lijepo i kvalitetno :)
Tebi i svima sa sličnim navikama, nadam se da gledate da odmaknete telefon kada se uspostavlja poziv, jer tada najviše zrači. Da imate podešenu vibraciju kada se uspostavi poziv, pa da tek tada stavite na uho. Da ravnomjerno pričate na desno i lijevo uho. Da uključujete zvučnik kada ste sami. I da skratite priču makar račun plaćala firma.

Ako ne, pogledate kako se kuha jaje, vidite šta bi sa r. Tihićem koji je pravio one ogromne račune za mobitel, a na kraju krajeva i sa Van Gogom, možda je i on ... :lol:
Šta je poenta ovog komentara?
skafiskafsnjak

#3368 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Violet Love wrote:
walk_M-A-N wrote:

Šta je poenta ovog komentara?
Poenta je da zraČe :D
febo_acm

#3369 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Fakat evo i ja gledam ovaj komentar i nista mi nije jasno... Totalna besmislica :D
skafiskafsnjak

#3370 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

febo_acm wrote:Fakat evo i ja gledam ovaj komentar i nista mi nije jasno... Totalna besmislica :D
Pa sad rekoh, zrace ....pa je pozeljno da su sto manje blizu uha ahahahahahh
waynezmaj

#3371 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by waynezmaj »

http://digitalcity.olx.ba

Neko ima iskustva, zelio bih kupiti telefon pa da provjerim. Koja posta odobrava pregled posiljke prije placanja?
Not My Idea

#3372 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Not My Idea »

gdje?
digitalcity il kam connecting? neko treci?
radi se o huawei mobitelu
valjuga

#3373 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by valjuga »

waynezmaj wrote:http://digitalcity.olx.ba

Neko ima iskustva, zelio bih kupiti telefon pa da provjerim. Koja posta odobrava pregled posiljke prije placanja?
Kupio ja kod njih note5,sve regularno.I da naravno uz garanciju kao u svim ostalim piljarama.
madesa

#3374 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by madesa »

ima li negdje da se kupi maska za motorolu moto g 3rd
mobsterc

#3375 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mobsterc »

Preporuka za digitalcity, a i neki poznanici su zadovoljni pogotovo kod ostvarivanja garancije jer zna se kakva je danas situacija po tom pitanju...
Post Reply