Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3351 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne mogu da vjerujem sta valjate na ovoj temi!
-
elig
#3352 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma ja ba, kakva tehnologija i qrci palci. To je obična majica koju i Haad, Borac ili Ligamont mogu sašitistudeni76 wrote:[quote="elig"
Dosta se para ulaze i dizajn, tu se slazem. Ostale pare idu klubovima, igracima i zaposlenicima koji ce izmisljati cool imena "Clitoris ® Dri-Fit", pure performance for only 69 euro.
Znaci ako nije dvogodisnji inzinjerski projekat (na nivou telefona ili auta ) za svaku majicu (
Zasto je Liverpool napustio tu uspjesnu Clitoris® Dri-Fit tehnologiju? Jel to Warrior ima neki bolji sistem? Vidim Liverpoolu ide dobro, mora da su inzinjeri nesta izveli. Samo je pitanje vremena da Real predje na Warrior, jel?
-
elig
#3353 Re: Dres reprezentacije BiH
Mozel izvor?baxul wrote:evo ti zahtjevi za poziciju u Apparel Innovation u adidasu. Znači inženjer po svoj prilici.
Pokit
-
baxul
#3354 Re: Dres reprezentacije BiH
elig wrote:Mozel izvor?baxul wrote:evo ti zahtjevi za poziciju u Apparel Innovation u adidasu. Znači inženjer po svoj prilici.
Pokit
http://careers.adidas-group.com/search- ... efnum=2572
-
Crvena Tifoza
#3355 Re: Dres reprezentacije BiH
Znaci ako nije dvogodisnji inzinjerski projekat (na nivou telefona ili auta ) za svaku majicu (elig wrote:Ma ja ba, kakva tehnologija i qrci palci. To je obična majica koju i Haad, Borac ili Ligamont mogu sašitistudeni76 wrote:[quote="elig"
Dosta se para ulaze i dizajn, tu se slazem. Ostale pare idu klubovima, igracima i zaposlenicima koji ce izmisljati cool imena "Clitoris ® Dri-Fit", pure performance for only 69 euro.
Zasto je Liverpool napustio tu uspjesnu Clitoris® Dri-Fit tehnologiju? Jel to Warrior ima neki bolji sistem? Vidim Liverpoolu ide dobro, mora da su inzinjeri nesta izveli. Samo je pitanje vremena da Real predje na Warrior, jel?[/quote]
Jao argumenta.
Znaci klubovi nesmiju mijenjati sponzore opreme.
-
elig
#3356 Re: Dres reprezentacije BiH
I? Ovo neki dokaz da rade dvije godine na jednoj majici !???? Valjda znas da Adidas pravi u drugu sportsku opremu (koja za razliku od jebenog dresa zahtjeva dosta?baxul wrote:
Daj ba, nemas pojma o zivotu.
-
Crvena Tifoza
#3357 Re: Dres reprezentacije BiH
Sada ide argument tipa, "izmisljena pozicija", ili nisu to inzinjeri.
-
Crvena Tifoza
#3358 Re: Dres reprezentacije BiH
Gigant. Koliko godina imaš?elig wrote:I? Ovo neki dokaz da rade dvije godine na jednoj majici !???? Valjda znas da Adidas pravi u drugu sportsku opremu (koja za razliku od jebenog dresa zahtjeva dosta?baxul wrote:
-
elig
#3359 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa nekontam zasto Liverpool prelazi za Dri Clitoris opreme na neki noname Warrior? Valjda oni biraju najbolje? Ili mozda biraju onoga ko im najvise para uvali? Bas kao i Cristiano i njegov Real Madrid.Crvena Tifoza wrote: Jao argumenta.![]()
Znaci klubovi nesmiju mijenjati sponzore opreme.
-
baxul
#3360 Re: Dres reprezentacije BiH
nisam ja rekao koliko treba jednoj majici. ja ti pokusavam reci da jednoj LINIJI DRESOVA sigurno treba dosta vremena jer nije samo "izmišljanje dresa" u pitanju tu je i dizajn i istraživanje tržišta i marketing (pozicioniranje na tržištu) i proizvodnja količina i logistika i svašta nešto.elig wrote:I? Ovo neki dokaz da rade dvije godine na jednoj majici !???? Valjda znas da Adidas pravi u drugu sportsku opremu (koja za razliku od jebenog dresa zahtjeva dosta?baxul wrote:
a to "daj ba nemas pojma o zivotu" yeah right sad si me ubjedio u snagu svojih argumenata.
- luckylaka
#3361 Re: Dres reprezentacije BiH
http://careers.adidas-group.com/search- ... efnum=2572[/quote][/quote]
I? Ovo neki dokaz da rade dvije godine na jednoj majici !???? Valjda znas da Adidas pravi u drugu sportsku opremu (koja za razliku od jebenog dresa zahtjeva dosta?
Daj ba, nemas pojma o zivotu.[/quote]
Gigant. Koliko godina imaš?
Ja mislim da se ovaj iz vrtica javlja
-
elig
#3362 Re: Dres reprezentacije BiH
Za ovo boldirano se slazem. Ulazu ogromne pare u te stvari i za to su najveci, samo kazem da su stvari poput Dri Fit Climacool i slicno obicno marketinski trikovi. Ako Liverpoola boli neka stvar za Clitoriscool Technology mislis da ostali gledaju nesto drugo osim para?baxul wrote:elig wrote:baxul wrote:
nisam ja rekao koliko treba jednoj majici. ja ti pokusavam reci da jednoj LINIJI DRESOVA sigurno treba dosta vremena jer nije samo "izmišljanje dresa" u pitanju tu je i dizajn i istraživanje tržišta i marketing (pozicioniranje na tržištu) i proizvodnja količina i logistika i svašta nešto.
a to "daj ba nemas pojma o zivotu" yeah right sad si me ubjedio u snagu svojih argumenata.
Primjer je ti Nike koji do 1998 gotovo nije ni postojao u fudbalu. Ljudi pokupili ugovore sa Brazilom, Portugalom, Engleskom itd. i sada Umbro vise nepostoji. Jel oprema Nike 2000. godini bila kvalitetnija od Umbra? Nevjerujem.
Pa kod nas jebena Legea stvori ime zbog reprezentacije. Pola nam klubova iz kantonalni liga igra u tim vrecama.
-
Crvena Tifoza
#3363 Re: Dres reprezentacije BiH
Znaci Liverpool je raskinuo ugovor sa Adidasom jer im se nije svidjala tehnologija dresova.elig wrote: Za ovo boldirano se slazem. Ulazu ogromne pare u te stvari i za to su najveci, samo kazem da su stvari poput Dri Fit Climacool i slicno obicno marketinski trikovi. Ako Liverpoola boli neka stvar za Clitoriscool Technology mislis da ostali gledaju nesto drugo osim para?
Primjer je ti Nike koji do 1998 gotovo nije ni postojao u fudbalu. Ljudi pokupili ugovore sa Brazilom, Portugalom, Engleskom itd. i sada Umbro vise nepostoji. Jel oprema Nike 2000. godini bila kvalitetnija od Umbra? Nevjerujem.
Pa kod nas jebena Legea stvori ime zbog reprezentacije. Pola nam klubova iz kantonalni liga igra u tim vrecama.
-
elig
#3364 Re: Dres reprezentacije BiH
Ti prijatelju bi trebo znati razliku izmedju inzinjera i naucnika i dizajnera ako si zavrsio barem osnovnu. No mozda ti platis kakvog inzinjera da ti premjesti namjestaj u kuci?luckylaka wrote: Ja mislim da se ovaj iz vrtica javljaEto ovi iz adidas izbace jedan dres do podne jedan od podne.Koji ce im qrac dizajner kad to moze sklepati i ciistacica.Nije ni mojoj nani niko dizajniro priglavak pa ga napravi
Evo Dortmund pustio Winter Champions League Edition dresa, idi poleti kupi ga. Kazu da ima neku novu Dri-Fit Winter technology koja funkcionise i u drugim drzavama.
-
elig
#3365 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne, citaj sta pisem. Liverpoola boli neka stvar za tim, nazovi ih tehnologijama. Njima je bitno ko ce vise para ponuditi. Warrior koji nikada nije oblacio profesionalnog fudbalera je ponudio vise i zato su potpisali snjima. Ti tvrdis da te ClitorisFit "tehnologije" imajue ikakve veze, ne ja.Crvena Tifoza wrote:Znaci Liverpool je raskinuo ugovor sa Adidasom jer im se nije svidjala tehnologija dresova.elig wrote: Za ovo boldirano se slazem. Ulazu ogromne pare u te stvari i za to su najveci, samo kazem da su stvari poput Dri Fit Climacool i slicno obicno marketinski trikovi. Ako Liverpoola boli neka stvar za Clitoriscool Technology mislis da ostali gledaju nesto drugo osim para?
Pa kod nas jebena Legea stvori ime zbog reprezentacije. Pola nam klubova iz kantonalni liga igra u tim vrecama.![]()
-
Crvena Tifoza
#3366 Re: Dres reprezentacije BiH
Dormund oblaci Puma, a Nike je vlasnik Dri-Fit tehnologije. Da se primjetit koliko si upucen u ovo o cemu smaraš dvije stranice.elig wrote:Ti prijatelju bi trebo znati razliku izmedju inzinjera i naucnika i dizajnera ako si zavrsio barem osnovnu. No mozda ti platis kakvog inzinjera da ti premjesti namjestaj u kuci?luckylaka wrote: Ja mislim da se ovaj iz vrtica javljaEto ovi iz adidas izbace jedan dres do podne jedan od podne.Koji ce im qrac dizajner kad to moze sklepati i ciistacica.Nije ni mojoj nani niko dizajniro priglavak pa ga napravi
![]()
Evo Dortmund pustio Winter Champions League Edition dresa, idi poleti kupi ga. Kazu da ima neku novu Dri-Fit Winter technology koja funkcionise i u drugim drzavama.
-
elig
#3367 Re: Dres reprezentacije BiH
Ti nisi cuo za sarkazam?Crvena Tifoza wrote:
Dormund oblaci Puma, a Nike je vlasnik Dri-Fit tehnologije. Da se primjetit koliko si upucen u ovo o cemu smaraš dvije stranice.
-
Crvena Tifoza
#3368 Re: Dres reprezentacije BiH
Gdje sam rekao da tehnologija dresa ima znacajnu ulogu kada neki klub ili reprezentacija bira ko ce ih oblaciti?elig wrote: Ne, citaj sta pisem. Liverpoola boli neka stvar za tim, nazovi ih tehnologijama. Njima je bitno ko ce vise para ponuditi. Warrior koji nikada nije oblacio profesionalnog fudbalera je ponudio vise i zato su potpisali snjima. Ti tvrdis da te ClitorisFit "tehnologije" imajue ikakve veze, ne ja.
Ja ti samo kazem da Adidas, Nike i Puma potrose milione dolara i dosta vremena na R&D tehnologija kao sto su to Climacool, Dri-Fit, Dry Cell itd.
-
baxul
#3369 Re: Dres reprezentacije BiH
pa šefe i taj warrior tvrdi da posjeduje jedinstvenu tehnologiju u proizvodnji dresova
activistic kao neka tehnologija free flow bla bla.

LINK ZA CITAVU SLIKU

LINK ZA CITAVU SLIKU
-
Crvena Tifoza
#3370 Re: Dres reprezentacije BiH
Jesam cuo. Ali ako je ovo tvoj pokusaj sarkazma, onda je bio jako, jako los.elig wrote:Ti nisi cuo za sarkazam?Crvena Tifoza wrote:
Dormund oblaci Puma, a Nike je vlasnik Dri-Fit tehnologije. Da se primjetit koliko si upucen u ovo o cemu smaraš dvije stranice.
-
elig
#3371 Re: Dres reprezentacije BiH
Ti si reko da dvije godine rade na dresovimaCrvena Tifoza wrote:Gdje sam rekao da tehnologija dresa ima znacajnu ulogu kada neki klub ili reprezentacija bira ko ce ih oblaciti?elig wrote: Ne, citaj sta pisem. Liverpoola boli neka stvar za tim, nazovi ih tehnologijama. Njima je bitno ko ce vise para ponuditi. Warrior koji nikada nije oblacio profesionalnog fudbalera je ponudio vise i zato su potpisali snjima. Ti tvrdis da te ClitorisFit "tehnologije" imajue ikakve veze, ne ja.
Ja ti samo kazem da Adidas, Nike i Puma potrose milione dolara i dosta vremena na R&D tehnologija kao sto su to Climacool, Dri-Fit, Dry Cell itd.
Potrose oni milijarde ali vecina ide direktno u marketing. Beckham je dobio 160 000 000 £ od Adidasa. Pametnom dosta.
http://uk.askmen.com/top_10/sports/top- ... rts_3.html
I vidim sad se slazes da ta "tehnologija dresa" nema znacajnu ulogu kad klubovi biraju. Na te ClitorisTech-naljepnice padaju neznalice koje misle da je dres neko tehnolosko cudo pa zato kosta 130 KM.
-
elig
#3372 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa normalno da ce tvrditi jer grade brend.baxul wrote:pa šefe i taj warrior tvrdi da posjeduje jedinstvenu tehnologiju u proizvodnji dresova
LINK ZA CITAVU SLIKU
Zato su i platili Liverpoolu, da grade brend. Da nisu kesirali Liverpoolu i Sevili mi za tu tkz. tehnologiju nikad nebi culi. Sve neka cool imena na koja djeca padaju. Eno ti primjer ona noname marka koja Djokovica oblaci. Srbija puna tih majica, cim Djoka nosi mora da je kvalitetno. Da jeste kvalitetno, ali ne za te pare. Nisam siguran ali mislim da 80-90 % od cijene jednog dresa ide klubovima i igracima. Na ostali 10-20% idu plate radnicima (doduse minimalne kineske), dizajnerima i sefovima. I naravno da otplate milijarde koje su ulozene u ClitorisCool tehnologiju
-
Crvena Tifoza
#3373 Re: Dres reprezentacije BiH
Da, rade na razvoju jedne tehnologije za dres preko dvije godine. Procitaj ono što sam postavio na prethodnoj stranici.elig wrote: Ti si reko da dvije godine rade na dresovima![]()
Potrose oni milijarde ali vecina ide direktno u marketing. Beckham je dobio 160 000 000 £ od Adidasa. Pametnom dosta.
I vidim sad se slazes da ta "tehnologija dresa" nema znacajnu ulogu kad klubovi biraju. Na te ClitorisTech-naljepnice padaju neznalice koje misle da je dres neko tehnolosko cudo pa zato kosta 130 KM.
Kad si zadnji put u rukama drzao ili obukao orginal dres? Smijem se kladiti. Nikad.
Ti nemaš nijedan argument. Svi tvoji postovi se svode da nekog nazivaš "seljakom", "glupim" itd.
-
elig
#3374 Re: Dres reprezentacije BiH
Sta si postavio? I ako toliko ulazu i dvije godine rade na tome, sto tu "tehnologiju" klubovi ne bendaju ni 2% nego gledaju samo dizajn i cash?Crvena Tifoza wrote:Da, rade na razvoju jedne tehnologije za dres preko dvije godine. Procitaj ono što sam postavio na prethodnoj stranici.elig wrote: Ti si reko da dvije godine rade na dresovima![]()
Kad si zadnji put u rukama drzao ili obukao orginal dres? Smijem se kladiti. Nikad.
Ti nemaš nijedan argument. Svi tvoji postovi se svode da nekog nazivaš "seljakom", "glupim" itd.
-
Crvena Tifoza
#3375 Re: Dres reprezentacije BiH
elig wrote: Pa normalno da ce tvrditi jer grade brend.![]()
Zato su i platili Liverpoolu, da grade brend. Da nisu kesirali Liverpoolu i Sevili mi za tu tkz. tehnologiju nikad nebi culi. Sve neka cool imena na koja djeca padaju. Eno ti primjer ona noname marka koja Djokovica oblaci. Srbija puna tih majica, cim Djoka nosi mora da je kvalitetno. Da jeste kvalitetno, ali ne za te pare. Nisam siguran ali mislim da 80-90 % od cijene jednog dresa ide klubovima i igracima. Na ostali 10-20% idu plate radnicima (doduse minimalne kineske), dizajnerima i sefovima. I naravno da otplate milijarde koje su ulozene u ClitorisCool tehnologiju
Otkud sad da otplacuju tehnologiju, kad tvrdis da takvo nesto nepostoji.