"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
goran16v

#3351 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Neko se tamo pohvali novim autom uz opasku da niko ko nema nov auto ne moze razumjeti ove sto se parkiraju preko 2 mjesta. Posto ja nemam nov auto, nego 2 auta koja su kupljena nova, pokusavam da razumijem ali mi ne ide, osim da nekog drmaju mashala kompleksi.
Naravno, i meni smeta kad nadjem potpis na vratima ali mi ne pada napamet da ga ovako papanski parkiram nego lijepo u neki od redpva nazad gdje ima mjesta koliko hoces, a sanse da ti se neko primakne nikakve. Cak i ako ti to nije dovoljno onda ga i tamo mozes ostaviti uz pjesacki prelaz ili stub.
quasar

#3352 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Ko god se ljuti, sta mu ja mogu: za mene je nekulturno parkiranje gore nego kad me opali vratima. Ovo drugo se moglo desiti i slucajno, dijete i sl, a ovo prvo je cisti bezobrazluk.
Jeff Bingham

#3353 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jeff Bingham »

Don Zivconi wrote:
Vidi jednu stvar niko nije rekao da mi tako parkiramo! nego da razumijemo covjeka ako je ovako parkirao radi drugih budala koji ne vode racuna kako o svome autu tako i o tuđim vozilicama! Možda bi dobro bilo da procitate od poceka raspravu a ne da donosite zakljucke na osnovu jednog procitanog posta. Covjek je bar parkirao tj. napravio pokusaj parkiranja :mrgreen: na parkingu a puno manje se rasprava vodi oko parkiranja po travi u saobracajnoj traci na autobuskim stajalistima itd. Nemam još slike što sam obecao postaviti ali cim uslikam stavit cu da vidite kako se parkira tik pred semaforom pa o tome malo da raspravljamo, kako policija koju zoves nece ni da dođe da vidi a ne da piše kaze ili nešto slicno :roll:
mozda bi bilo dobro da ti otpocetka procitas ovu temu pa ces vidjeti da ima slika debila parkiranih i po travi i po saobracajnim trakama.
Don Zivconi

#3354 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Don Zivconi »

Image
Image

Evo ovih što sam rekao da parkiraju u traci odmah ispred semafora, nije moguce uci ni izaci sa parkinga kad se zaguzva saobracaj oko 16h. Zoves policiju lazu da ce poslati patrolu, nazoves opet oni kazu stizu ili imaju neku frku na grbavici :mrgreen: itd. Ovo je slika koja se ponavlja svaki dan kad je kraj radnog vremena kad se zavrsava sa nastavnim aktivnostima a iza mjesta odakle je slikano (oko 20m udaljenosti ) postoji parking koji je prazan dimenzija 120 x 70 m :cry: mislim da nema veceg parkinga a da je manje iskorišten
febo_acm

#3355 Re: "Majstori" parkiranja

Post by febo_acm »

Image

Svakodnevna tortura ispred garaža... Ja ne znam šta ovi ljude misle. Nedo Bog hitnog slučaja...
lavic

#3356 Re: "Majstori" parkiranja

Post by lavic »

AMD wrote:Image

Svakodnevna tortura ispred garaža... Ja ne znam šta ovi ljude misle. Nedo Bog hitnog slučaja...
Pa mi smo komsije, sreca pa su zatvorili ovu cestu za promet.
newklear

#3357 Re: "Majstori" parkiranja

Post by newklear »

Image
iSwagga

#3358 Re: "Majstori" parkiranja

Post by iSwagga »

hahahahaha :thumbup: :sax:
duboka_misao

#3359 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

lavic wrote:

kako je komsije :D sad konacno mogu izaci normalno iz garaze kako je zatvorise i pod uslovom da nema ovog na slici
Qler

#3360 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Image
Image
žulijan asanž

#3361 Re: "Majstori" parkiranja

Post by žulijan asanž »

džaba, mora u blato i gotovo. to je neki instinkt šta li.... iskonski urođeni poriv... ne mere opankom, al more pneumatikom....
sparky

#3362 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sparky »

duboka_misao wrote:
lavic wrote:
AMD wrote:

kako je komsije :D sad konacno mogu izaci normalno iz garaze kako je zatvorise i pod uslovom da nema ovog na slici
ako vidite neki veliki kombi pred garazama,ne brinite.to samo ja doruckujem kad je suncano. tu mi je najdraze
:run:
febo_acm

#3363 Re: "Majstori" parkiranja

Post by febo_acm »

Ima komšija izgledaaaa :D
goran16v

#3364 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu

Image

Image

Kontam EUPM dosao ovdje nasoj policji drzi predavanje kako da nas utjera u suru, a ovo se desava i ne bude mi mrsko palo prosurfam po njihovoj stranici i evo rezultata:

Dear Sir,

Do you have any reasonable comments on attached pictures??????

Location is At Mejdan park, Old City Municipality - Sarajevo and at least one of EUPM cars is parked in this place day after day.
I am wondering what would happen if this police officer does the same thing in his country, to take police car home (I see no police station of EUPM office anywhere near) and park it in middle of the park on side walk? Does CD label and privileges he/she enjoys here give him/her right to do all things he teaches local police not to do???????

I am sorry if I am on wrong address but I am sure you are in position to forward it to the person who should be concerned about things like this and I would appreciate if you do that as well as to see this side walk without EUPM car on it. I think finding the driver of EUPM 0376 car should be problem for you.

With respect,

Dear Mr,

Thank you for bringing this issue to our attention. EUPM staff are expected to adhere to the rules and regulations applicable in Bosnia and Herzegovina regardless of their status. We will investigate the issue without delay.

Respectfully,

Dear Mr.,

Thank you for your prompt reply. I really hope that your answer is not just standard reply template on each complain and that your mission will actually do something about this and similar cases.
Sometimes lack of hospitality of us, local people, is not just without any reason, right?

With respect,

Dear Mr.,

You can rest assured that we will follow up. I am living in this country now for six years and have never experienced a lack of hospitality. Personally, I do understand that citizens here are annoyed by the behavior of some internationals. It annoys me as well.

Fortunately, we do not get a lot of complaints about EUPM staff as we have a rigid internal control unit. The driver of the vehicle will be identified and hold to account.

Respectfully,

Mozda je od ove zalbe nesto i bilo, mozda i ne ali meni mirna savjest, uradio koliko sam mogao
poznanik

#3365 Re: "Majstori" parkiranja

Post by poznanik »

goran16v wrote:Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu

Image

Kontam EUPM dosao ovdje nasoj policji drzi predavanje kako da nas utjera u suru, a ovo se desava i ne bude mi mrsko palo prosurfam po njihovoj stranici i evo rezultata:

Dear Sir,

Do you have any reasonable comments on attached pictures??????

Mozda je od ove zalbe nesto i bilo, mozda i ne ali meni mirna savjest, uradio koliko sam mogao
Ovaj automobil najvjerovatnije vozi neki lokalni primitivac, fotose i pismo šalji mailom ovdje: http://www.eupm.org/Default.aspx , a "razglasi" i na ove adrese: http://www.eupm.org/EUPoliceLinks.aspx
quasar

#3366 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Blago tebi kako ti se da.
Ja sam izgubio volju da ispravljam krive drine. Moja prva pomisao kad sam vidio sliku, dok nisam procitao tekst, bila je da ga prevrnem u Milju.
goran16v

#3367 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

poznanik wrote:
goran16v wrote:Prije izvjesnog vremena na Atmejdanu
Ovaj automobil najvjerovatnije vozi neki lokalni primitivac, fotose i pismo šalji mailom ovdje: http://www.eupm.org/Default.aspx , a "razglasi" i na ove adrese: http://www.eupm.org/EUPoliceLinks.aspx
Vozio strani policajac koji je stanovao tu negdje pa ga ostavljao kad dodje kuci. Hvala na linkovima, samo je fol da ne saljem samo ja nego svi koji vide i snime nesto slicno. Ispostavilo se na kraju da sam pogodio kome pisem, ali svejedno nikad ne mozes biti siguran da je li je ovaj primitivac zaista dobio po usima il je bilo "nemoj vise, zale se domoroci" jer vrana vrani oci ne kopa.
chuchumbamayumbe

#3368 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

goran16v, RESPECT!
:thumbup:
Cholina_Lokica

#3369 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

duboka_misao wrote:
lavic wrote:

Fino napisete poruku sljedeci put kad blokirate garaze necete imati sta isparkirati , jer ce auto biti razlupano. Nikad vise to ne urade, iz iskustva znam, svi samo jednom se parkirali :mrgreen:
sinergija

#3370 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sinergija »

chuchumbamayumbe wrote:goran16v, RESPECT!
:thumbup:
to je prava gradjanska inicijativa. bravo
febo_acm

#3371 Re: "Majstori" parkiranja

Post by febo_acm »

Image

Evo još jedna :D
duboka_misao

#3372 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

Evo još jedna :D
cudo nema onog sto golf parkira ukoso na to pola invalidskog mjesta zaklonjenog saksijom ili komsije sa transporterom :D
kokuz_sa

#3373 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

Image

U sarajevskom naselju Ilidža, na Hrasničkoj cesti, vozač "Renault Clia" danas je u poslijepodnevnim satima sletio s pješačke staze i završio u jarku uz nekadašnji "Riblji restoran".

Kako tvrde očevici, vozač se pokušao parkirati, ali je pri tome izgubio kontrolu nad vozilom. Da nije nevjerovatno, bilo bi smješno. Jer, parkirati ovako nije ni malo lako.

mislim da sa ovim likom/trebom treba zavrst daljnu raspravu o parkiranju u Sarajevu..ovo je za medalje :mrgreen: :mrgreen:
DoradO

#3374 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

:lol: :lol: :lol:
quasar

#3375 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

kokuz_sa wrote:Image
Ako ima neko ko poznaje lokaciju, nek malo pojasni kako je ovo izvedeno. Stvarno mi nije jasno gdje je parkirao, kako je fulio banderu,sta je ovo ljubicasto, i sl.
Locked