Jedan me je čovjek pitao koliko mi vremena treba da sastavim tekst na "tu i tu " temu u "određenom pravcu".
Pošto sam bio u jako teškoj materijalnoj situaciji, moralne ograde sam morao prilagoditi spašavanju priključka za struju i računu u granapu.
2010. sam napisao tekst koji je trebao biti "otrovna strijela", stilom koji sam najviše mrzio i koji sam sistematično ismijavao. Prije klika na "send" razmislio sam o tome da plaćeni novinar vremenom (kako mi je rekao jedan stari bh.novinar) gubi osjećaj za zapažanje nelogičnosti u unaprijed osuđujućim, huškačkim tekstovima. Tako nelogičnosti postaju jedno sa otvorenim lažima ili vidnim izmišljotinama, kombinovanim sa prizemnim trash- boulevard novinarstvom. Izmjenio sam par sitnica u tekstu, stavio pogrešne datume, izmjenio čak i prezime jednog lika.
Dakle, text je mogao oboriti bilo ko , a i bez toga, nikakva šteta tim nebulozama nije mogla biti ni nanešena. Klasični fake tekst kakvih sam napisao 10-ak na ovoj temi.
Jedan od najboljih osjećaja te godine je bio momenat kada je glodur kuće rekao za tekst da je "odličan", te je isti objavljen

. Nakon nekog vremena sam , ne govoreći nikome, sredio da tekst nestane... Ni dan danas više ne vjerujem u inteligenciju i vještinu zaularenih novinara. Ne kažem da su ljudi glupi, naprotiv, već da sebi svjesno stavljaju lanac oko vrata...
Nekada mi je , kad mi to padne na pamet, žao Mime Šahinpašića, koji mi je bio i ostao drag bez obzira na razne nevolje. Žao mi je i nekih , već propalih,
zaularenih sa FTV, izrazito dobrih i talentovanih mladih ljudi.
Tužno je i čitati neki tekst, ako znaš da ga je novinar napisao pritisnut dugom, strahom, ili jer je povjerovao u lažnu ulaznu informaciju koja mu je servirana- najčešće lično od strane urednika ili vlasnika medija koji imaju autoritet.
U svakom od preživjelih magazina i novina vidim tu crtu nervoze i usiljenosti u političkim tekstovima. Neki su kulturni i fini,
građanski, za razliku od Avaza. Ali iz njih također sipa otrov, jednako poguban po uvjerenja čitalaca koji jednom mediju poklanjaju svoje povjerenje.
Teško je kada čovjek sve svede na golu činjenicu- ili glad ili pod ular.