Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#3351 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

LeonardoAC wrote:Brejking News: Za genocid u Srebrenici nije odgovoran Karadžić ni Mladić, već Hilmo i Mujo Selimović. :shock: :shock:

Samo mi nije jasno, što ovi kleptomani ne tuže avaz... :D

Daleko od toga da neko ima simpatije prema njima, ali ovo je previše i od avaza

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... stali-sami

to je standard u avazu,ništa neobično
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3352 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Jedan me je čovjek pitao koliko mi vremena treba da sastavim tekst na "tu i tu " temu u "određenom pravcu".
Pošto sam bio u jako teškoj materijalnoj situaciji, moralne ograde sam morao prilagoditi spašavanju priključka za struju i računu u granapu.

2010. sam napisao tekst koji je trebao biti "otrovna strijela", stilom koji sam najviše mrzio i koji sam sistematično ismijavao. Prije klika na "send" razmislio sam o tome da plaćeni novinar vremenom (kako mi je rekao jedan stari bh.novinar) gubi osjećaj za zapažanje nelogičnosti u unaprijed osuđujućim, huškačkim tekstovima. Tako nelogičnosti postaju jedno sa otvorenim lažima ili vidnim izmišljotinama, kombinovanim sa prizemnim trash- boulevard novinarstvom. Izmjenio sam par sitnica u tekstu, stavio pogrešne datume, izmjenio čak i prezime jednog lika.
Dakle, text je mogao oboriti bilo ko , a i bez toga, nikakva šteta tim nebulozama nije mogla biti ni nanešena. Klasični fake tekst kakvih sam napisao 10-ak na ovoj temi.

Jedan od najboljih osjećaja te godine je bio momenat kada je glodur kuće rekao za tekst da je "odličan", te je isti objavljen :D . Nakon nekog vremena sam , ne govoreći nikome, sredio da tekst nestane... Ni dan danas više ne vjerujem u inteligenciju i vještinu zaularenih novinara. Ne kažem da su ljudi glupi, naprotiv, već da sebi svjesno stavljaju lanac oko vrata...

Nekada mi je , kad mi to padne na pamet, žao Mime Šahinpašića, koji mi je bio i ostao drag bez obzira na razne nevolje. Žao mi je i nekih , već propalih, zaularenih sa FTV, izrazito dobrih i talentovanih mladih ljudi.
Tužno je i čitati neki tekst, ako znaš da ga je novinar napisao pritisnut dugom, strahom, ili jer je povjerovao u lažnu ulaznu informaciju koja mu je servirana- najčešće lično od strane urednika ili vlasnika medija koji imaju autoritet.

U svakom od preživjelih magazina i novina vidim tu crtu nervoze i usiljenosti u političkim tekstovima. Neki su kulturni i fini, građanski, za razliku od Avaza. Ali iz njih također sipa otrov, jednako poguban po uvjerenja čitalaca koji jednom mediju poklanjaju svoje povjerenje.

Teško je kada čovjek sve svede na golu činjenicu- ili glad ili pod ular. :-?
StupskaBitanga

#3353 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Fantastično :thumbup:
holowey

#3355 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by holowey »

Cijela Kajina je pričala o nestanku 40-godišnje Ibrahime Pajazetović, supruge Adema Pajazetovića iz Velike Kladuše, vlasnika firmi "Eu-Vet" i "Adda –promet" u čijem sastavu se nalaze diskoteka "Rich", market, veleprodaja, frizerski salon, stanica za tehnički pregled te prostor carinskog terminala kladuške Carinske ispostave.
jos samo nedostaje krvna grupa... ovo mi se vise cini da je reklamni tekst o vlasniku firmi nego ista drugo :evil:
Tsubasa

#3356 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Tsubasa »

.
LeonardoAC

#3357 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by LeonardoAC »

dr.gog wrote:Jedan me je čovjek pitao koliko mi vremena treba da sastavim tekst na "tu i tu " temu u "određenom pravcu".
Pošto sam bio u jako teškoj materijalnoj situaciji, moralne ograde sam morao prilagoditi spašavanju priključka za struju i računu u granapu.

2010. sam napisao tekst koji je trebao biti "otrovna strijela", stilom koji sam najviše mrzio i koji sam sistematično ismijavao. Prije klika na "send" razmislio sam o tome da plaćeni novinar vremenom (kako mi je rekao jedan stari bh.novinar) gubi osjećaj za zapažanje nelogičnosti u unaprijed osuđujućim, huškačkim tekstovima. Tako nelogičnosti postaju jedno sa otvorenim lažima ili vidnim izmišljotinama, kombinovanim sa prizemnim trash- boulevard novinarstvom. Izmjenio sam par sitnica u tekstu, stavio pogrešne datume, izmjenio čak i prezime jednog lika.
Dakle, text je mogao oboriti bilo ko , a i bez toga, nikakva šteta tim nebulozama nije mogla biti ni nanešena. Klasični fake tekst kakvih sam napisao 10-ak na ovoj temi.

Jedan od najboljih osjećaja te godine je bio momenat kada je glodur kuće rekao za tekst da je "odličan", te je isti objavljen :D . Nakon nekog vremena sam , ne govoreći nikome, sredio da tekst nestane... Ni dan danas više ne vjerujem u inteligenciju i vještinu zaularenih novinara. Ne kažem da su ljudi glupi, naprotiv, već da sebi svjesno stavljaju lanac oko vrata...

Nekada mi je , kad mi to padne na pamet, žao Mime Šahinpašića, koji mi je bio i ostao drag bez obzira na razne nevolje. Žao mi je i nekih , već propalih, zaularenih sa FTV, izrazito dobrih i talentovanih mladih ljudi.
Tužno je i čitati neki tekst, ako znaš da ga je novinar napisao pritisnut dugom, strahom, ili jer je povjerovao u lažnu ulaznu informaciju koja mu je servirana- najčešće lično od strane urednika ili vlasnika medija koji imaju autoritet.

U svakom od preživjelih magazina i novina vidim tu crtu nervoze i usiljenosti u političkim tekstovima. Neki su kulturni i fini, građanski, za razliku od Avaza. Ali iz njih također sipa otrov, jednako poguban po uvjerenja čitalaca koji jednom mediju poklanjaju svoje povjerenje.

Teško je kada čovjek sve svede na golu činjenicu- ili glad ili pod ular. :-?
činjenica je samo da rijetko ko više kupuje tu novinu, moje mišljenje je da su to uglavnom kafane, hoteli, institucuije kojekakve itd. Čovječe, pa sjećaš se koju moć je taj avaz imao od 2000. - 2005, u svakom trenutku je mogao srušiti bilo kojeg političara. Kome bi se oni naklonili - taj je pobjeđivao izbore redovno. Danas, kad avaz nekog pljuje znaj da je taj neko na dobrom putu. Razumijem, da ne postoji mediji u svijetu koji nije nekome naklonjen, ali ovo što oni rade je izgubljen kompas i uvreda za čak i prosječnu inteligenciju.
Ja nekako mislim da ovdje u BiH ima prostora da neka jaka novinska agencija uđe sa printanim medijem na tržište BiH. Ne znam ko su ovi "Novo vrijeme" (navodno Turci), ali se čini da su krenuli dosta stihijski, tiho i stidljivo. Nema tu jakog marketinga, kampanje, osvajanja tržišta...
LeonardoAC

#3358 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by LeonardoAC »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pazi ovo... slika čovjekove dženaze, i izvještaj o njegovoj smrti. onda ide naslov:

Kod ljudine se išlo samo sa "Avazom"

Mještani kakanjskog sela Hrastovac ističu da ne pamte u svom mjestu toliko veliku dženazu kao što je bila jučer kada su ispratili Mursela Kobilicu (84). Mevludin, Vehid i Mursel ispratili su oca nakon ikindija-namaza, dok je Ibro zbog bolesti sa strane pratio polaganje tabuta u mezar.

Zlatni ljiljan

Dženazu rahmetli Murselu, ocu šest sinova i tri kćerke, od kojih je šestero još živo, a dvojica su šehida Šemso i Ekrem, predvodio je kakanjski glavni imam Sulejman ef. Čeliković. Ekrem je i odlikovan "Zlatnim ljiljana".

- Nama je babo bio i otac i majka, i komšija i prijatelj. Imao je vremena i razumijevanja za svakoga, s njim se sve moglo dogovoriti. Nije dao da ga bilo šta nasekira - kroz suze nam govori Rabija, kćerka rahmetli Mursela.

Imao arhivu

Ona, što su nam potvrdili i svi mještani s kojima smo razgovarali, govori o opčinjenosti svog rahmetli oca novinama, prije svega "Dnevnim avazom", koji je, iako ga u svom selu ne može kupiti, redovno čitao iz broja u broj.

Mursel je bio čovjek koji je široko otvorenih očiju i ušiju hodao dunjalukom, družio se s ljudima, a u januaru 2010. pristupio je i Savezu za bolju budućnost BiH. Dva puta je, što mu je bila i najveća želja, bio gost "Avaza" i tadašnjeg predsjednika Uprave Fahrudina Radončića, s kojim je, kažu njegovi najbliži, obišao tom prilikom “Avaz Twist Tower” i štampariju u kojoj su se štampale njegove omiljene novine.
saale

#3359 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by saale »

LeonardoAC wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Pazi ovo... slika čovjekove dženaze, i izvještaj o njegovoj smrti. onda ide naslov:

Kod ljudine se išlo samo sa "Avazom"

Mještani kakanjskog sela Hrastovac ističu da ne pamte u svom mjestu toliko veliku dženazu kao što je bila jučer kada su ispratili Mursela Kobilicu (84). Mevludin, Vehid i Mursel ispratili su oca nakon ikindija-namaza, dok je Ibro zbog bolesti sa strane pratio polaganje tabuta u mezar.

Zlatni ljiljan

Dženazu rahmetli Murselu, ocu šest sinova i tri kćerke, od kojih je šestero još živo, a dvojica su šehida Šemso i Ekrem, predvodio je kakanjski glavni imam Sulejman ef. Čeliković. Ekrem je i odlikovan "Zlatnim ljiljana".

- Nama je babo bio i otac i majka, i komšija i prijatelj. Imao je vremena i razumijevanja za svakoga, s njim se sve moglo dogovoriti. Nije dao da ga bilo šta nasekira - kroz suze nam govori Rabija, kćerka rahmetli Mursela.

Imao arhivu

Ona, što su nam potvrdili i svi mještani s kojima smo razgovarali, govori o opčinjenosti svog rahmetli oca novinama, prije svega "Dnevnim avazom", koji je, iako ga u svom selu ne može kupiti, redovno čitao iz broja u broj.

Mursel je bio čovjek koji je široko otvorenih očiju i ušiju hodao dunjalukom, družio se s ljudima, a u januaru 2010. pristupio je i Savezu za bolju budućnost BiH. Dva puta je, što mu je bila i najveća želja, bio gost "Avaza" i tadašnjeg predsjednika Uprave Fahrudina Radončića, s kojim je, kažu njegovi najbliži, obišao tom prilikom “Avaz Twist Tower” i štampariju u kojoj su se štampale njegove omiljene novine.
Koji kreteni majko mila :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#3360 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by uglavnomja »

:shock:
vrbas1979

#3361 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

Bože sačuvaj.

Marketing s mrtvima!
LeonardoAC

#3362 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by LeonardoAC »

vrbas1979 wrote:Bože sačuvaj.

Marketing s mrtvima!
Njima izgleda žao kad im posljednji vjerni čitaoci umiru, pa to objavljuju... joj ovo je morbidnost godine fkt :D
dr.gog

#3363 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Senf wrote: Mislim zamisli tu opsesiju kad si autor tih clanaka, ides leci navecer sa mislima na Selimovice i ustajes ujutro sa mislima sta ces napisati o Selimovicima :D

I tako cijelu karijeru :lol: :lol:
Da, da.. Na stranu što se piše o stvarnim privatizacijskim "zločinima"(stariji se mogu sjetiti kako je to Pivara postala privatno vlasništvo, plus oni stanovi u susjedstvu)...Ali comeback to srž
I tako cijelu karijeru :lol: :lol:
Realno, bi li ti , sasvim opušteno i bez puno zamaranja, tipkao te iste opsesije svoga gazde ako bi ti svakog 2. u mjesecu uredno stizalo 2-3.000 KM na račun?

Ili bi trpao čimbur od vijesti na jedan od slobodarskih multikulti-građanskih portala za 600-700 KM, strepeći da neko od "mlađahnih" gazda ne popizdi jer nisi ukucao neku glupost tipa podnaslova? I nakon unošenja shitova tuđih agencija, pride još malo da prošetaš Sarajevom na -5 stepeni i napraviš reportažu o sudaru našmrkanih budala kao exclusivu...

Riječ je o parama i držanju pravila. Novinari i moral su miješanje nedefinisane(ili čak granične) profesije sa vrlo upitnom filozofskom kategorijom.
vrbas1979

#3364 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

dr.gog wrote:
Realno, bi li ti , sasvim opušteno i bez puno zamaranja, tipkao te iste opsesije svoga gazde ako bi ti svakog 2. u mjesecu uredno stizalo 2-3.000 KM na račun?
Meni samo nije jasno gdje se ti plaćenici vide u narednom periodu. Ima ih i mladih, malo su porano zastranili i duboko se uvukli gazdi u...

Ko zna, možda carstvo fahrudinovo nekada i propadne, gdje se oni vide u toj situaciji i šta će? Ko će ih? A zaista ima novinarskih kerova (psi rata, psi s perom u ruci, meni je to isto).
uglavnomja

#3367 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by uglavnomja »

bolan, ovo ti je srpsko-hrvatski :lol: :lol:

interveniali - ubacis r ili s prema zeljama :D

hundai je hoš hjundai ili hoš hyndai

univerzalno :dance:
convict

#3368 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by convict »

.
Last edited by convict on 15/02/2014 01:05, edited 1 time in total.
vrbas1979

#3369 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

Image
Ne mogu

#3370 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Ne mogu »

6. stranica, donji lijevi ugao:
"Jedna žena iz Džordžije dobila je nazad svoj fotoaparat i slike nakon što je aparat koji je 2007. izgubila na Havajima, pronađen nasukan na Tajvanu."

Podataka o posadi i putnicima nema.
Donnie Smith

#3371 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Donnie Smith »

dr.gog wrote:Jedan me je čovjek pitao koliko mi vremena treba da sastavim tekst na "tu i tu " temu u "određenom pravcu".

BLA BLA BLA..DA PRESKOČIMO SAMOHVALISANJA

-?

KAKO SI MOGAO SREDITI da nestane ako je objavljen? Arhiva se čuva... :D
dr.gog

#3372 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

Donnie Smith wrote:

-?

Radi se o elektronskoj formi, ne printu. Ako se radi taj ili sličan posao, mora se misliti na greške. Nekada su to pogrešni stavovi formirani na osnovu pogrešnih informacija, i najčešće puca po leđima kada je kasno. Čovjek se ne može opravdati za nešto što je već imalo 7-8.000 čitanja, a sadrži greške zbog loših "ulaznih" informacija. Drugo, mijenjaju se i lična uvjerenja kako prolazi vrijeme, jer smo svi mi podložni manipulaciji od strane ljudi i grupa koji su vješti u tome. Treće, postoji nešto što je i najgore- kada proradi savjest zbog vlastite zlobe . Ipak, treba uvijek izvesti stvari na čistac...Provjeravati, razgovarati, pokušati ispraviti grešku.

Onaj ko se bavi sličnim poslovima mora uvijek imati na umu njegovanje dobrih odnosa sa ljudima iz tehničke podrške, ostalim kolegama, i naravno, čitaocima...Najlakše je kada se vlastiti rad osigura na način da je brisanje sa interneta moguće u svako vrijeme. To je ,npr,,prednost foruma i drugih mreža gdje postoji dobar sistem administriranja.
vrbas1979

#3373 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by vrbas1979 »

dr.gog wrote:
Donnie Smith wrote:

-?

Radi se o elektronskoj formi, ne printu. Ako se radi taj ili sličan posao, mora se misliti na greške. Nekada su to pogrešni stavovi formirani na osnovu pogrešnih informacija, i najčešće puca po leđima kada je kasno. Čovjek se ne može opravdati za nešto što je već imalo 7-8.000 čitanja, a sadrži greške zbog loših "ulaznih" informacija. Drugo, mijenjaju se i lična uvjerenja kako prolazi vrijeme, jer smo svi mi podložni manipulaciji od strane ljudi i grupa koji su vješti u tome. Treće, postoji nešto što je i najgore- kada proradi savjest zbog vlastite zlobe . Ipak, treba uvijek izvesti stvari na čistac...Provjeravati, razgovarati, pokušati ispraviti grešku.

Onaj ko se bavi sličnim poslovima mora uvijek imati na umu njegovanje dobrih odnosa sa ljudima iz tehničke podrške, ostalim kolegama, i naravno, čitaocima...Najlakše je kada se vlastiti rad osigura na način da je brisanje sa interneta moguće u svako vrijeme. To je ,npr,,prednost foruma i drugih mreža gdje postoji dobar sistem administriranja.
Da li si i koliko vremena za Fahrudina radio?
pink floydd

#3374 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by pink floydd »

U svakom slučaju, Mujo je, u konsultacijama s ocem, shvatio da im Bakir Izetbegović ne može pomoći i odlučio da odigra posljednju kartu spasa - pokušaj da napravi tajni dogovor i nagodbu s Lagumdžijom, Silajdžićem i Tihićem, koji bi mu, uz njegovog mentora Izetbegovića, omogućili da zaustavi ekonomski slom i pravnu državu.
Autor teksta se slucajno zadesio kad su se oni dogovarali. Ili je to saznao iz "pouzdanih izvora" :lol:
Ali, kako pouzdano saznajemo, na Mujine SMS-ove i ponude preko zajedničkih poznanika Lagumdžija i Silajdžić odgovorili su negativno, odnosno, samo su ga ignorirali.
Opet slucajno, autor teksta ili redakcija Avaza ima pristup telefonima svih politicara i ratnih profitera :D tacnije njihov pouzdan izvor ima :lol: Koji su to pacijenti braco mila, pa Avazovo citateljstvo se svelo na kriticare i forumaše koji citaju samo da bi napravili neku šegu :D
dr.gog

#3375 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

vrbas1979 wrote:
Da li si i koliko vremena za Fahrudina radio?
Jel ti ovo komentar na moj post? Ja nisam nikada radio "za nekoga". Ja radim i radiću sam, uvijek pod svojim uvjetima.

Ne znam, jel te žulja činjenica da neko radi za Radončića? U čemu je poenta? Baš me interesuje.
Post Reply