FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
johntra

#3351 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Ćiu, ćiu tup...hem, što nije najveći, hem što ste ga ugostili prije 40. godina....jeste tada napunili Koševo, haman nekih 60.000 ljudi je bilo...ali, kao što svi znamo na stadionu tada nije bilo nijedne stolice, ni sjedećeg mjesta, ne računam svlačionice :D
meni je ovo prepucavanje glupo, ali kada se sve podvuče, vi ste napunili vaš stadion prije rata, a Željo nakon rata i 38.000 sjedećih mjesta...to je realna činjenica...
Neelix

#3352 Re: FK Zeljeznicar

Post by Neelix »

johntra wrote:Ćiu, ćiu tup...hem, što nije najveći, hem što ste ga ugostili prije 40. godina....jeste tada napunili Koševo, haman nekih 60.000 ljudi je bilo...ali, kao što svi znamo na stadionu tada nije bilo nijedne stolice, ni sjedećeg mjesta, ne računam svlačionice :D
meni je ovo prepucavanje glupo, ali kada se sve podvuče, vi ste napunili vaš stadion prije rata, a Željo nakon rata i 38.000 sjedećih mjesta...to je realna činjenica...
ja koliko znam matematiku (a to nije bas sjajno :D ) 60.000>38.000 haman za duplo. dakle, nije mi jasno cime se hvalite :?

thomase, ode ti od kulina, a i nisi bas citao pazljlivo moje postove na tim temama... :?
johntra

#3353 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

niko se ne hvali....mi napunili Koševo nakon rata, a vi prije rata...i to je činjenica...
nokia6170

#3354 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

Neelix wrote:
nokia6170 wrote:Kao navijac Zelje, sinoc vracajuci se sa mora, sam bio duboko postidjen cinjenicom da stoka fasisoidna navija za moj klub i da to javno obznanjuje.

Na relaciji Mostar-Sarajevo sve, al bas sve, novopostavljene table sa latinicno-crilicnim slovima ispisanim mjestima kroz koja prolazite su bile isarane i cirilicni napisi prekriveni sa oznakom TM 87.

Em sto zeljini navijaci unistavaju drzavnu imovinu, em sto to rade iz nacionalistickih pobuda mrznje.

Ako iko zna autore umjetnike ovih djela, slobodno neka mi javi, ja cu biti prvi koji ce otici i prijaviti ih.

Smece treba cistiti prvo ispred svojih vrata.
moj nokia, ja sam to pisao prije 15ak dana kad se vratih s mora, ali tvoje vrle kolege forumasi to opravdavaju. tako da mlatis praznu slamu.
Ma bilo je i par precrtanih od strane FCS, al 90% je pisalo TM 87. Znam da ce neko reci da je cirilica presarana i juzno od Mostara na svakoj tabli gdje su moroni mogli dohvatiti, ali to opet ne opravdava. Kao sto ne opravdava ni cinjenica da istocno od Sarajeva prema Drini je presarana svaka tabla sa latinicnim nazivom mjesta nekog.

Ali ovi istocno i ovi juzno se ne furaju na drzavu BiH i ravnopravnost...dok Zeljo to stalno potencira, em noseci drzavni grb na dresu, em navijackim zvanicnim stavovima i osudama nacionalizma i fasizma kod drugih navijackih skupina.

Sad zeljini navijaci, ukljucujuci i mene samog, se moraju poklopiti i sutiti zbog par debila koji sebe zovu TM 87., jer ce u protivnom sami sebi skociti u stomak i pojesti govno kada bilo kome sta prigovore na ovu temu.
johntra

#3355 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

slažem se sa tobom u potpunosti.... :thumbup:
malo off-a...zar ima i prešaranih tabli sa latinicom?
elSaik

#3356 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Csuhay wrote:Ćuj ovog :lol:

Pa mi smo ugostili najveći klub na dunjaluku, Manchester United, koji je veći od Josipa Broza i njegovog rođendana

http://www.youtube.com/watch?v=5-ncMD35-Ew

http://www.youtube.com/watch?v=xwi9ARkzRLc

http://www.youtube.com/watch?v=-LU1nITp_Pk
Vidim da se vaš mentalitet nakon svih ovih godina nije nimalo promijenio. Oduvijek su, očigledno, sudije bili krivci za vašu nesposobnost.
nokia6170

#3357 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

johntra wrote:slažem se sa tobom u potpunosti.... :thumbup:
malo off-a...zar ima i prešaranih tabli sa latinicom?
Kako nema, otidji malo prema Zvorniku pa ces, usput, vidjeti...meni je samo smijesno da je u Zvorniku presarana latinica, a kad predjes granicu-u Srbiji latinica sasvim regularno stoji na tablama nedirnuta :)
Deriguz

#3358 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Ova stoka samo dolazi i dolazi... Boze sacuvaj :shock:
Roy

#3359 Re: FK Zeljeznicar

Post by Roy »

@nokia

Naime ....radi se o pitarskoj diverziji :oops: u svrhu kaljanja ugleda F.K. Zeljeznicar i njihove navijacke grupe. Hvala lijepo.
Deriguz

#3360 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Roy wrote:@nokia

Naime ....radi se o pitarskoj diverziji :oops: u svrhu kaljanja ugleda F.K. Zeljeznicar i njihove navijacke grupe. Hvala lijepo.
To cak i nije iskljuceno :x
Urlanje dozvoljeno

#3361 Re: FK Zeljeznicar

Post by Urlanje dozvoljeno »

nakon ove utakmice sam tek shvatio da ZELJO ustvari nema kadar za titulu. nazalost, protiv sirokog je bila sreca na nasoj strani, a sada uprkos boljoj igri ZELJE i veoma jakog zrinjskog, mislim da je ovaj rezultat najrealniji. medjutim vise od rezultata me brine, kako smo drugo poluvrijeme, iako smo imali fakticno terensku inicijativu, nismo ni pokusali da napadnemo kako treba. osim zadnjih 5-10 minuta cijelo drugo poluvrijeme je bilo dodavanje lopti u sredini. prvo poluvrijeme je po meni bilo jedno od boljih zadnjih godina, i sto se tice nas i gostiju. jer stvarale su se sanse i na jednoj i na drugoj strani. kako rekoh, rezultat je realan.

no, vise od igre me raduje cinjenica da smo stvorili za nase uslove jednu izvanrednu atmosferu i da smo dvaput zaredom uspjeli da napunimo grbavicu. po mojoj procjeni je bilo sigurno 9000 ljudi ako ne i vise. i po tome se vidi kolika je ljubav prema klubu. drago mi je zbog toga. nijedan klub nece imati navijace kao ZELJO. niti je kad imao.

VOLIM TE ZELJO!!!!! :bih:
simonese

#3362 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

Sta reci za tekmu protiv Zrinjskog,ekipa ima potencijala ....
johntra

#3363 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

niko nije ni rekao na početku da Željo ima ekipu za šampionsku titulu....treba nam ekipa koja će dohvatiti mjesta za Evropu, a od ove bi se moglo, možda, to očekivati...
i ako ne uspiju u tom naumu, onda u svakom slučaju imamo ekipu sa kojom nećemo tavoriti u sredini ili na kraju tabele...
u Lukavicu treba krenuti sa igrom za tri boda, a ako otkinemo bobu, ja zadovoljan :-D
Urlanje dozvoljeno

#3364 Re: FK Zeljeznicar

Post by Urlanje dozvoljeno »

johntra wrote:niko nije ni rekao na početku da Željo ima ekipu za šampionsku titulu....treba nam ekipa koja će dohvatiti mjesta za Evropu, a od ove bi se moglo, možda, to očekivati...
i ako ne uspiju u tom naumu, onda u svakom slučaju imamo ekipu sa kojom nećemo tavoriti u sredini ili na kraju tabele...
u Lukavicu treba krenuti sa igrom za tri boda, a ako otkinemo bobu, ja zadovoljan :-D
sa ovakvom ekipom trece mjesto ti mora biti prioritet.

u lukavici abd trica, jer je to jedno od domacih gostovanja. :)
Adi_vp

#3365 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Hajmo ljudi malo vise informacija vezano za tekmu u lukavici..Koliko sam cuo tekma je u 17h u nedelju?Sta i kako za karte,hajmo info biro :D
salle_eh1986

#3366 Re: FK Zeljeznicar

Post by salle_eh1986 »

Šta je za Lukavicu, ima li nemo informacije kad je, u koliko, karte, polazak navijača i tako to...
elSaik

#3367 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Malo navijanja...
elSaik

#3368 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

I malo muzike... 8-)

LSD

#3369 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Navijači Želje osuđuju šaranje znakova
Udruženje navijača FK Željezničar u BiH - TM 1987 i navijačka grupa The Maniacs 1987, sa ogorčenjem odbacuju primitivni čin šaranja ćiriličnih natpisa sprejevima na saobraćajnim znakovima u BiH, a pogotovo onih u okolini Sarajeva.
Na nekim znakovima zlobnici i primitivci su dodali i obilježja naše grupe, pokušavajući na taj način oskrnaviti ono čime se naša grupa već više od 2 decenije ponosi - POŠTIVANJE svih kulturnih obilježja i naroda u BiH, te ZAJEDNIŠTVO unutar grupe bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Tokom dana smo obišli lokacije u okolini Sarajeva i uvjerili se u postojanje znakova naše grupe na pojedinim saobraćajnim znakovima, ali smo također utvrdili da niko od naših pripadnika nije učestvovao u tom primitivnom činu, niti iko ima pravo da u svoje lično ime ostavlja potpis najbrojnije navijačke grupe u BiH. – stoji u priopćenju Udruženja navija FK Željezničar.

ovo je preneseno sa drugog portala.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3370 Re: FK Zeljeznicar

Post by pape »

Prekardasili ste sve mjere dobrog ukusa. Tema se zatvara do daljnjeg.
Upozoravate se da ne mozete otvoriti novu temu sa istim naslovom. Prekrsitelj ce biti sankcioniran banom.

PS.
Zbog reakcija na zatvaranje teme, a koje su mi stigle putem PP-a, .... duznost mi je pojasniti.
Tema je zatvorena u cilju zastite svijetlih tradicija FK Zeljeznicara, te zastite ljubitelja i simpatizera kluba. Ovoga puta su pretjerali "bordo momci". Tema ce biti preciscena i ponovo otvorena, imajte malo strpljenja, vec se radi na tome.
delightful

#3371 Re: FK Zeljeznicar

Post by delightful »

27. aug. 2009. 15:27 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijedjanje, zachatavanje, itd...”
» Bijeli_sa, banovan, Petit_Beurre, LSD

3 dana

27. aug. 2009. 15:25 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijedjanje, zachatavanje, itd...”
» Bordo_, MaToUkOu, fole13

14 dana

tema ociscena, banovi podijeljeni. molim vas da se drzite teme. sve provokacije ce biti kaznjene.
nokia6170

#3372 Re: FK Zeljeznicar

Post by nokia6170 »

Ja bi da pohvalim saopstenje Manijaka, koji su se i formalno ogradili od onih debila sto isarase pola drzave table sa cirilicom. Nadam se da ce se utvrditi i ko je to radio i da ce se adekvatno kazniti.

Steta sto Manijaci, kao udruzenje, nisu malo bolje pravno organizovani da znaju kad treba i utuziti pojedince koji stete ugledu slavne navijacke skupine i jos slavnijeg kluba :)
dzipalo_junuz

#3373 Re: FK Zeljeznicar

Post by dzipalo_junuz »

Moj elSaik, tvoji te se odrekose :

Image

Image

Neka malo a i jeste se vala bili pomamili... :D
Šibicar

#3374 Re: FK Zeljeznicar

Post by Šibicar »

dzipalo_junuz wrote:Moj elSaik, tvoji te se odrekose :

Image

Image

Neka malo a i jeste se vala bili pomamili... :D
U najvažnijoj utakmici u istoriji tvog kluba,ti pratiš šta se piše tm.org forumu... :lol:
johntra

#3375 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

Šibicaru, jesi se prepao? naći će ti mail adresu preko administracije foruma.. :lol:
fakat mi nisu jasni ovi sa tm.org....je li se to ne smije pisati ni na jednom drugom forumu o Želji???
to oni imaju ekskluzivu...da bi se tamo registrovao, mora te neko slikati, haman ko da ličnu vadiš...a, tamo im pun hepek pitara na forumu visi i postavlja ovakve screenshotove...ccc....
Post Reply