Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drndalo wrote:A faza ti je sve uz tramvaj... Uz tranzit, tj. trolejbus su ti B i C faze...
Heh, sad sam malo nadošao, kao što reče valter.ba, stvarno nisam znao koja je koja faza.
Sad otprilike znam, dakle, planiram kupovinu uz tramvaj A FAZA, pa ako neko ima neku ozbiljnu preporuku ili ponudu, bio bi zahvalan?
easy wrote:zna li neko kakva je kvaliteta gradnje tibrinih zgrada u buća potoku? kakvo je to naselje inace za zivot?
Nako osredje sto bi se reklo.Nece ti se nista srusiti na glavu
Sto se tice ljudi u Tibrinim zgrada imas tu svega,od voditelja,dijasporaca,mladjih ljudi.Nako sumnjivi su mi vise oni lokalni mahalci koji se okupljaju oko benzinske i one kafanice na cosku bijele zgrade
easy wrote:zna li neko kakva je kvaliteta gradnje tibrinih zgrada u buća potoku? kakvo je to naselje inace za zivot?
Nako osredje sto bi se reklo.Nece ti se nista srusiti na glavu
Sto se tice ljudi u Tibrinim zgrada imas tu svega,od voditelja,dijasporaca,mladjih ljudi.Nako sumnjivi su mi vise oni lokalni mahalci koji se okupljaju oko benzinske i one kafanice na cosku bijele zgrade
hvala velika na informacijama
zna li neko mozda, ko gradi onaj drugi blok zgrada u nusreta prohica i kakva je tu kvaliteta?
drndalo wrote:A faza ti je sve uz tramvaj... Uz tranzit, tj. trolejbus su ti B i C faze...
Heh, sad sam malo nadošao, kao što reče valter.ba, stvarno nisam znao koja je koja faza.
Sad otprilike znam, dakle, planiram kupovinu uz tramvaj A FAZA, pa ako neko ima neku ozbiljnu preporuku ili ponudu, bio bi zahvalan?
ja ti ne bih preporucio da ides na Ali-Pasino, pogotovo ako tu planiras djecu odgajati; tamo sam odrastao i neke 2001 odselio.
st omladji brat kaze: ima nesto u onom betonu pa cudno utice na ljude. da ne kazem da u A-fazi one zgrade sto idu paralelno sa sinama nemaju svjetlosti nikako jer ih sve zaklanja; a one sto idu okomito opet su pogresno orijentirane (sve su jug-sjever). ja sam zivio na Trgu Solidarnosti, odmah kod opstine i u stanu je uvjek bilo zima iako je bio dvostrano orjentisan.
znam da su cijene stvarno niske ali se, bar po mom misljenju, fakat ne isplati
ja ti ne bih preporucio da ides na Ali-Pasino, pogotovo ako tu planiras djecu odgajati; tamo sam odrastao i neke 2001 odselio.
st omladji brat kaze: ima nesto u onom betonu pa cudno utice na ljude. da ne kazem da u A-fazi one zgrade sto idu paralelno sa sinama nemaju svjetlosti nikako jer ih sve zaklanja; a one sto idu okomito opet su pogresno orijentirane (sve su jug-sjever). ja sam zivio na Trgu Solidarnosti, odmah kod opstine i u stanu je uvjek bilo zima iako je bio dvostrano orjentisan.
znam da su cijene stvarno niske ali se, bar po mom misljenju, fakat ne isplati
A ulica Ante Babića, red zgrada pored Poliklinike Sunce?
Pusti price nas ostalih, ako se tebi sve ostalo svidja i odgovara, tj. imas vise + nego - stvari, ti odluci kako tebi pase... Uvijek i svuda imas neke + i - stvari... Sve je kompromis, jer odlicno, novo, na super lokaciji, sigurnog komsiluka, a za 200 KM/m2 nema nigdje...
drndalo wrote:Odlicna lokacija, Venera pod nosom...
Pusti price nas ostalih, ako se tebi sve ostalo svidja i odgovara, tj. imas vise + nego - stvari, ti odluci kako tebi pase... Uvijek i svuda imas neke + i - stvari... Sve je kompromis, jer odlicno, novo, na super lokaciji, sigurnog komsiluka, a za 200 KM/m2 nema nigdje...
sve to sto si rekao je istina. ali treba se znati koji su to plusevi i minusi, svako ima neke svoje priorete.
sto se tice ante babica ako bih tu uzimao gledao bih da stan bude u sredini lamele, znaci negdje iznad onog kafica sto sa f pocinje. i gledao bih da bude iznad 4-og sprata ali da naravno opet nije u potkrovlju.
ovo za spratnost je bitno jer mislim da u tim zgradama dnevni boravak (barem u stanu u kojem je amidja zivio u toj istoj zgradi) gleda direktno u ono divno zelenilo stakla zgrade sto se s prozora moze pljunuti do nje
Ovo bi u normalnom svijetu bio podrum, ostava, zajednicke prostorije - ali ne - u Bosni je to stan i to pazi - ekskluzivan.
Pa na sta je investitor mislio kad je natjerao arhitektu da mu ovo nacrta, pisem natjerao, jer cisto sumnjam da bi i dijete u prvom osnovne nacrtalo ovakve prozorske otvore.
OldMayor wrote:Ovo bi u normalnom svijetu bio podrum, ostava, zajednicke prostorije - ali ne - u Bosni je to stan i to pazi - ekskluzivan.
Pa na sta je investitor mislio kad je natjerao arhitektu da mu ovo nacrta, pisem natjerao, jer cisto sumnjam da bi i dijete u prvom osnovne nacrtalo ovakve prozorske otvore.
Ja mislim da je prvobitno bilo i zamisljeno da to bude podrum, medjutim u zadnji tren su preuredili u stan - valjda da bi izvukli sto vise novca, ko ce znati.
OldMayor wrote:Ovo bi u normalnom svijetu bio podrum, ostava, zajednicke prostorije - ali ne - u Bosni je to stan i to pazi - ekskluzivan.
Ja mislim da je prvobitno bilo i zamisljeno da to bude podrum, medjutim u zadnji tren su preuredili u stan - valjda da bi izvukli sto vise novca, ko ce znati.
sto vam je ovo cudno,., pa prizemlja u zgradama na otoci su slicna, anexu, alipasinom, malti stare zgrade imaju slicne prozore
sto vam je ovo cudno,., pa prizemlja u zgradama na otoci su slicna, anexu, alipasinom, malti stare zgrade imaju slicne prozore
Da, slazem se ali kada su izgradjene te zgrade a kada ova? Mislim, ipak zivimo u 21. stoljecu.
Baby Jane wrote:Meni nisu jasni ovi ljudi sto stan u zgradi Lorisa na Grbavici od 60 kvadrata zacijene na 300 hiljada. Mislim, kome ba? Gdje ti ljudi zive?
Operisani od svega.
U toj su zgradi oduvijek cijene bile vece nego u ostalim zgradama na Grbavici a i sire, ali to je vec pretjerano.
drndalo wrote:Odlicna lokacija, Venera pod nosom...
ekseks wrote:Uvijek i svuda imas neke + i - stvari... Sve je kompromis, jer odlicno, novo, na super lokaciji, sigurnog komsiluka, a za 200 KM/m2 nema nigdje...
Apsolutno se slazem jos bi dodao- dobar raspored, odgovarajuca spratnost, suncana strana, da nisu vanjski zidovi, male rezije :)
Tvrdim da na skali od 1-10 uvjeta koje postavlja kupac kad trazi stan, ukoliko nadje nekretninu koja zadovoljava 7-8 stavki, neka kupi i izgrli prodavca kao brata rodjenog
Upravo ovo ja pricam svima kad se pokrene bilo kakva prica o stanovima
sanja072 wrote:
Ok, znam ja tačno koja je prodajna cijena i koliko će ići u ugovor, ali problem je u tome što nadležna komisija vrši svoju procjenu i od iznosa koji oni procjene, računa se tih 5%, ne od kupoprodajne cijene. Zato sam mislila da možda neko zna koju cijenu kvadrata otprike procjenjuju na ovoj lokaciji.
oni dolaze pogledati nekretninu - ako uvide da je cijena navedena u ugovoru realna onda samo uzmu tu cijenu za obracun poreza. nije nikakva komplikacija.