HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
riko-ga

#3351 Re: HS kablovska

Post by riko-ga »

Sta je ovo ljudi moji :( Ja prebacim na digitalnu i mogu gledati kanal na kom je tad digitalna.No cim pocnem prebacati kanale zaledi se TV-e.E onda nista ne pomaze.Niti jedno dugme na daljinskom.Kada idem da ugasim TV-e citav minut iza toga nista se ne desi.I onda konacno TV-e se gasi i sam pali.

Da napomenem da nisam radio tu nadogradnju niti je bilo takvog zahtjeva kada sam palio TV.
addem

#3352 Re: HS kablovska

Post by addem »

NIsam ni ja radio nadogradnju. Prvo sam izbrisao sve kanale onda sam ih sve preskenirao i to je bilo to. I radi b92.
AdrianMole

#3353 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Napravio sam update software-a.
1.Svi kanali su poredani u čvrstom ,ali logičnom poretku(domaći,dokumentarni,sportski...).Bilo je dosta pravih ,ali i onih fantomskih nadogradnji ,no kanali su uvijek ostali na istom mjestu.Pozitivna stvar.
2.Za sada nema ledenja .što je bila skoro redovna pojava.Samo da ostane tako.
3.DVB titlovi su puno postojaniji i čistiji.Nema gubljenja svakog trećeg titla ,što je do sada bio redovan slučaj.
4.Dosta još problema sa pojedinim kanalima (FLN,BBC,Travel&living,Romantica...),a i to je naslijeđen problem.
5.Nema najavljenog EPG čak i na onim kanalima na kojima je prethodno bio.To je prilično bitna stvar i nadam se kako će uskoro proraditi.
Opći je dojam da smo sada dobili zadovoljvajuću(2) uslugu.Za ocjenu dobar trebaju popraviti ove probleme sa kanalima i napokon pustiti EPG.Za ocjenu vrlodobar (4) trebaju uvesti još barem desetak kanala.
P.S.Nemam ništa sa HS-om ,osim par prijatelja sa faxa koji rade tamo.Jednostavno na ovoj temi želim odvojiti činjenice od komentara ,jer ponekad od stabala ne vidimo šumu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3354 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Kako se vrsi ta nadogradnja ili sta je to vec???
metronom

#3355 Re: HS kablovska

Post by metronom »

Navodno bi trebalo da se na TV-u pojavi upit "da li zelite da nadogradite software" ili tako nesto. Medjutim, to mi se nikad nije ni pojavilo. Ne znam u cemu je fol. Treba li se nesto uraditi da se to pojavi ili sta?!

Ja sam pobrisao sve kanale i ponovo preskenirao. Sad imam problem recimo sto na Fox life i Fox crime titlovi nisu prikazani po defaultu, vec ih treba svaki put kad dodjes na taj kanal ukljuciti. EPG kao sto vec rekose, ne radi sad ni za one kanale koji su ranije radili bez problema.

Btw. nesto mi puno ovih kanala kad gledam na ovom spisku kanala koje bih kao trebao imati nakon skeniranja. Zna li neko koje su sad sve aktuelne frekvencije (kad ih vec HS ne azurira kako treba). I zasto uopste treba unositi te frekvencije? Zasto ne radi automatsko skeniranje (tj. radi, ali izbaci tek nekih 40tak kanala).
dzeno123

#3356 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

I ja imam hema resiver ali nije mi nikada ponudilo nista za nadogradnju firmware-a.
shlauf

#3357 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Eneseeeeeeeeeeeeeeeeeee, kad ću normalno moći da upalim TV ??????????????????????

Aleee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
Adriatic

#3358 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Jel neko gledao Enesa na HEMI kako hoda go do pojasa po nekim brdima i stalno se kesla u kameru?
Joj tranzicijo, kud baš nas nađe.
shlauf

#3359 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Akobogda, ljetos kad nam Enes ode u Šri Lanku dabogda ga ukantali tamilski tigrovi. Otkup ne priznamo.

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeee :dance:
johntra

#3360 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Je li to krenulo masovno kodiranje kanala ili su se promijenile frekvencije? Mada, kad god su se promijenile, kod mene je automatski nađe na TV-u, a sada toga nema...
Nema više hrvatskog RTL-a, svih HD kanala, B92....
I da, ako nam ovo njihovo kodiranje sjebe televizije, Enese, dobro ti se ne piše, da znaš...
Adriatic

#3361 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

"Ne čujeeeeeeeeeeeeeeem"

Enes
showman

#3362 Re: HS kablovska

Post by showman »

Ja preskenirao kanale i dobio 150 kanala. Jedan kanal na 15 mjesta. Ma bože sačuvaj.
johntra

#3363 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Hvataš ilegalno ili plaćaš? :D
design

#3364 Re: HS kablovska

Post by design »

kažeš da je preskenirao 150 kanala to je okupno broj kanala za analogni i digitalne...
opa22

#3365 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

i meni se to desilo kad sam preskrenirao i sve dubli kanali , ide mi rtl tv rtl tv, nova nova, obn obn itd pa sve lijepo pobrisem i ponovo preskeniram
design

#3366 Re: HS kablovska

Post by design »

čudno
showman

#3367 Re: HS kablovska

Post by showman »

Ma ne mogu svaki čas skenirati programe. NE mogu da shvatim te debile u HS. Na 5 jesta skenira NOVU TV. Ima čak i programa pod nekom šifrom 0065485, a ono ustvari RTL ili neko drugo sranje.
SundanceKid

#3368 Re: HS kablovska

Post by SundanceKid »

Predivno! Meni se pojavi to za nadogradnju, pritisnem DA, sacekam, popuni se instalacija do 100%, i onda kaze "sacekajte restart" nakon cega uopste nemam slike!!! Ko da risiver ne radi nikako...sve crno... Pokusavao sam upaliti i ugasiti risiver, ali nista....

Jel neko imo slicnih problema???
AfromMann

#3369 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

evo sta napisase na fejsu o sportklubu;
Ima li kakvih mogusnosti da se ubaci Sport klub Prime
Kablovska Televizija HS d.o.o Dragi Nikola,Rak(Regularna agencija za komunikacije) zabranila je KATV HS-u ubacivanje bilo koji Sportklub kanala.SportKlub je početkom 2011 blokirao RAK zbog problema sa operaterom SportKluba u Srbiji.

kakve veze rak ima sa sportklubom!koji idioti!
gule_sa

#3370 Re: HS kablovska

Post by gule_sa »

SundanceKid wrote:Predivno! Meni se pojavi to za nadogradnju, pritisnem DA, sacekam, popuni se instalacija do 100%, i onda kaze "sacekajte restart" nakon cega uopste nemam slike!!! Ko da risiver ne radi nikako...sve crno... Pokusavao sam upaliti i ugasiti risiver, ali nista....

Jel neko imo slicnih problema???
Meni se sinoc desila ista stvar sa nadogradnjom ali mi je poslije restarta pisalo nesto u vezi proizvodjaca STB.Danas sam odnio u HS i momak mi je za deset minuta ubacio ovaj novi softver i poredao kanale.Ako imas takav problem samo odnesi u HS i zavrsice ti.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3371 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Al' ovo je sizofrenija teska... :D

Svako malo,zna se desiti i vise puta u jednom danu..pomjeraju se kanali na druge frekvencije,samo potamne ili pise kodirano,istekla kartica i sl...i svako malo moras opet skenirati iste kanale i nikada ne znas koji ces uspjeti dobiti a koji ce ti i dalje ostati zatamnjen.

Ovo je teski uzas...da se kablovski operater sa ovakvom uslugo i ponasanjem nalazi bilo gdje u Evropi davno bi izgubio licencu a na sudu bi izgubio stotine i stotine parnica.
bahar

#3372 Re: HS kablovska

Post by bahar »

showman wrote:Ja preskenirao kanale i dobio 150 kanala. Jedan kanal na 15 mjesta. Ma bože sačuvaj.
Znaci nije do mene, ja kontala ja nesh zeznula hahahah :-D
Duge

#3373 Re: HS kablovska

Post by Duge »

Koja verzija software-a treba da bude nakon nadogradnje?
mp4

#3374 Re: HS kablovska

Post by mp4 »

ZA KORISNIKE DIGITALNE TV HS KABLOVSKE TELEVIZIJE

-PRIJE SKENIRANJA STB-A, VRATITI NA FABRICKE POSTAVKE(DA NEBI DOBILI 150 KANALA)
-AKO SE KOJIM SLUCAJEM UMJESTO IMENA KANALA POJAVE BROJEVI, ODABRATI TAJ KANAL, PRITISNUTI TIPKU INFO 2 PUTA,
PROCITATI NA KOJOJ JE FREKVENCIJI TAJ KANAL, ZATIM >MENI>INSTALACIJ>PRETRAGA KANALA>pritiskom na dugme desno
naci tu frekvenciju>TRAZI KANAL>sacekati 100 % >OK(PONOVITI AKO SE OPET NE POJAVI IME KANALA). AKO SE ISTI
PROBLEM NASTAVI POJAVLJIVATI NAZOVITE ILI DODJITE U TEHNICKU PODRSKU HS-A.

NADOGRADNJA SOFTWARE-A
-NADOGRADNJA SOFTWARE-A SE VRSI SAMO NA HEMA STB-OVIMA I TO SAMO NA ONIM KOJI IMAJU lOADER VERZIJU 1.0
I HARDWARE VERZIJU 5.0. STB-OVI KOJI NEMAJU NAVEDENU VERZIJU SE TREBAJU DONIJETI U TEH. PODRSKU HS-A
GDJE CE SE NADOGRADNJA URADITI "RUCNO"
-PORUKA "...DA LI ZELITE NADOGRADITI SOFTWARE...DA - NE" CE SE POJAVITI NA BILO KOJEM KANALU FREKVENCIJE
610 MHZ (PREDLAZEM HEMA,B92 ILI RTL TELEVIZIJA)
-AKO NAKON ODABIRA "DA" NADOGRADNJA SOFTWARE-A STANE NA 0%, ISKLJUCITE STB IZ STRUJE, UPALITE I POKUSAJTE
PONOVO(NADOGRADNJA CE IZ DRUGOG PUTA SIGURNO USPJETI)
-AKO SE DESI NEKIM SLUCAJEM DA PREKINETE NADOGRADNJU NA BILO KOJI NACIN, PA SE STB ONDA NEMOZE UPALITI,
POTRENO JE DA UREDAJ DONESETE U HS TEHNICKU PODRSKU GDJE CE SE NADOGRADNJA IZVRSITI "RUCNO"
-NAKON STO STB ZAVRSI SA NADOGRADNJOM, VRATITE GA NA FABRICKE POSTAVKE I SKENIRAJTE
-DA LI JE NADOGRADNJA USPJELA MOZETE PROVJERITI MENI>INFORMACIJE AKO JE VERZIJA SOFTVERA 1.23.3.OB, NADOGRADNJA JE USPJELA
-KORISNICI KOJI NAKON ISPRAVNE NADOGRADNJE STB-A IPAK DOBIJU SAMO CRNU SLIKU NA SVOJIM PRIJEMNICIMA,
NA ZALOST UREDAJ TREBAJU DONIJETI U PROSTORIJE HS-A, TEHNICKU PODRSKU, GDJE CE SE NADOGRADNJA PONOVITI "RUCNO"
-PORUKA "NADOGRADNJA MREZE MOLIMO SACEKAJTE" NIJE NADOGRADNJA SOFTWARE-A
-ZA VRIJEME SLANJA NADOGRADNJE SOFTWARE-A, EPG NA NEKIM KANALIMA NECE RADITI
japo

#3375 Re: HS kablovska

Post by japo »

:twisted: B92 :evil:
Locked