Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kokuz_sa

#3351 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

ja ne znam jel meni do moba al nece mi ti programi..
endnmondo se instalira normalno al nece da se pokrene. :sad:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3352 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

kokuz_sa wrote:ja ne znam jel meni do moba al nece mi ti programi..
Kakav veci metar u ruksak i na tocak :D
kokuz_sa

#3353 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

rashtiman wrote:
Kakav veci metar u ruksak i na tocak :D
znas, onaj
trebat ce mi neko i da mi cuva metar na polaznoj tacki :D
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3354 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Djevojku postavis kazes eto me za po' sata :mrgreen:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3355 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by arman1 »

Novi Schwin frontieR na trotoaru. Dok se vratim u formu pridružujem se.
HaHaHa2

#3356 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by HaHaHa2 »

para?
semso_bonaparte

#3357 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by semso_bonaparte »

Eh treba mi mala pomoc, jucur kupim onaj ciklokompjuter ili brzinomjer, i sada ne znam koji radius tocka da ukucam (circuference). Naime dimenzije moje gume su 26 x 2.10 (mjere su u inchima) a u tabeli (koja je dosla uz brzinomjer) nalaze se sljedece dimenzije i radiusi:
26x1.0 - 1973
26x1.5 - 2026
26x1.6 - 2051
26x2 - 2114
POsto nema mojih dimenzija mene zanima koji radius ukucati, znam za metodu mjerenja predjene distance, ali lakse mi je ukucati samo broj, nego da se sam zezam sa metrom. Naravno ima i drugih dimenzija ali su manje ili vece. Na kutiji pise da je Krypton brzinomjer ali na njemu pise Echoweel U9 series.
adnandus

#3358 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by adnandus »

semso_bonaparte wrote:Eh treba mi mala pomoc, jucur kupim onaj ciklokompjuter ili brzinomjer, i sada ne znam koji radius tocka da ukucam (circuference). Naime dimenzije moje gume su 26 x 2.10 (mjere su u inchima) a u tabeli (koja je dosla uz brzinomjer) nalaze se sljedece dimenzije i radiusi:
26x1.0 - 1973
26x1.5 - 2026
26x1.6 - 2051
26x2 - 2114
POsto nema mojih dimenzija mene zanima koji radius ukucati, znam za metodu mjerenja predjene distance, ali lakse mi je ukucati samo broj, nego da se sam zezam sa metrom. Naravno ima i drugih dimenzija ali su manje ili vece. Na kutiji pise da je Krypton brzinomjer ali na njemu pise Echoweel U9 series.
Majstore uzmi metar pa kad izađeš vani pljuni na jedan dio gume(ili obilježi nekom bojom,kredom) pa napravi puni krug sa točkom, pa izmjeri od pljuvačke A do pljuvačke B :lol: :lol: bez šale to ti je najlakše :thumbup:
dusa_raskopuša

#3359 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dusa_raskopuša »

adnandus wrote:
semso_bonaparte wrote:Eh treba mi mala pomoc, jucur kupim onaj ciklokompjuter ili brzinomjer, i sada ne znam koji radius tocka da ukucam (circuference). Naime dimenzije moje gume su 26 x 2.10 (mjere su u inchima) a u tabeli (koja je dosla uz brzinomjer) nalaze se sljedece dimenzije i radiusi:
26x1.0 - 1973
26x1.5 - 2026
26x1.6 - 2051
26x2 - 2114
Majstore uzmi metar pa kad izađeš vani pljuni na jedan dio gume(ili obilježi nekom bojom,kredom) pa napravi puni krug sa točkom, pa izmjeri od pljuvačke A do pljuvačke B :lol: :lol: bez šale to ti je najlakše :thumbup:

ahahahhahahahahahhohohohoohohohohohohohohoohhohahahhaa :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
chengaba

#3360 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Ili odbiješ ono 0.1 tamo kod 1.5 i 1.6 i dodaš na 2.0 i dobiješ tu negdje oko 2.1
semso_bonaparte

#3361 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Bit ce da cu morati opljunuti pa gumi :D.
dusa_raskopuša

#3362 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dusa_raskopuša »

pljuni pa potari :lol: :lol:
madtv

#3363 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

semso_bonaparte wrote:Bit ce da cu morati opljunuti pa gumi :D.
uzmi kanap ili konac
kojeime

#3364 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kojeime »

Namjesti prednji tocak na asfalt tako da ti ventil unutrasnje gume bude okomito na asfalt (naravno namjesten dolje blize asfaltu). Pored ventila na asfaltu oznaci kredom ili necim slicnim. Guraj bicikl tako da prednji tocak napravi puni krug (ali samo jedan krug), to jeste da se zaustavi na taj nacin da ventil bude kao sto je bio namjesten kada je bicikl bio u pocentnom polozaju. Opet oznaci pored ventila. Uzmi metar i izmjeri duzinu izmedju te dvije oznake. Mislim da je to tacnije i sigurnije od pljuvanja po gumi :)
BlackCaviar

#3365 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Nema, ako budeš pljuvao moraš zelenku da zalijepiš :D

Ovo drugo je kulturnije :)
semso_bonaparte

#3366 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Hvala na pomoci, znao sam za metodu mjerenja (koju je kolega kojeime opisao), nego sam kontao mozda je neko vec to uradio pa eto da sa nama podjeli o kojoj cifri se radi.
Nista, sutra cu pljuvati po gumi :D i javim vam cifru.
arman1

#3367 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by arman1 »

Napokon napravio turu, par kilometara. Novi bike je super. Kao pješak uvijek sam se sklanjao na trotoaru da biciklista prođe, a i dijete sam tome naučio. Kao vozac pazim na bicikliste. Sad kao biciklista vidim da nismo svi isti. Iako su me MORALI uočiti zbog mojih dimanzija jednostavno samo mi presjeku put sa svojim konzervama,vozaći, a uspio sam da učestvujem u jednom incidentu sa pješacima.
Dvojica "domaćina" pričaju na trotoaru, na ulazu u jednu avliju. Upotrebim zvonce, jedan se odmah skloni, a drugi hoće neće i ma kraju kad sam mislio da će se skloniti vrati se na poziciciju. "Uspio" sam ga očešati po ruci guvernalom.
Ne kontam taj mentalni sklop-IDIOT. Vidi da idem ka njemu trotoarom, stoji i još se razmahao. Na ulazu gdje da se pomjerio 10 cm ne bi nikom smetao, a on naprijed-nazad. Od mene je dobio "pardon" mada je sam kriv ali znam da bi ga klinci iz mahale kulturno zatjerali u istoj situaciji.
semso_bonaparte

#3368 Re: Biciklom kroz Sarajevo

arman1 wrote:Napokon napravio turu, par kilometara. Novi bike je super. Kao pješak uvijek sam se sklanjao na trotoaru da biciklista prođe, a i dijete sam tome naučio. Kao vozac pazim na bicikliste. Sad kao biciklista vidim da nismo svi isti. Iako su me MORALI uočiti zbog mojih dimanzija jednostavno samo mi presjeku put sa svojim konzervama,vozaći, a uspio sam da učestvujem u jednom incidentu sa pješacima.
Dvojica "domaćina" pričaju na trotoaru, na ulazu u jednu avliju. Upotrebim zvonce, jedan se odmah skloni, a drugi hoće neće i ma kraju kad sam mislio da će se skloniti vrati se na poziciciju. "Uspio" sam ga očešati po ruci guvernalom.
Ne kontam taj mentalni sklop-IDIOT. Vidi da idem ka njemu trotoarom, stoji i još se razmahao. Na ulazu gdje da se pomjerio 10 cm ne bi nikom smetao, a on naprijed-nazad. Od mene je dobio "pardon" mada je sam kriv ali znam da bi ga klinci iz mahale kulturno zatjerali u istoj situaciji.
Dobro dosao, samo da ti jos napomenem cega jos da se pazis, znaci cukice na povodcima, pa ove lutalice, pa razuzdana djecica i njihovi roditelji, penzioneri, sminkeri/ke i naravno ostali biciklisti.
Ali svi oni imaju, da kazem, prednost u odnosu na nas bicikliste,osim ako su na biciklistickoj stazi, kojih je na zalost kod nas veoma malo.
arman1

#3369 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by arman1 »

330 ciclo centar hotel Holiday inn.
Možda bi se ovaj domaćin i bunio da nisam teži od obojice zajedno i viši za glavu. Hebla ih njihova prednost.
inSighT
Vozim: na guranje

#3370 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by inSighT »

Lično koristim sljedeći app: SportsTracker !

Imaš i pro verziju istoga: SportsTracker Pro , 4,5$ ali se isplati! ;-)

Rezultate i statistiku voznje pratis na ovoj stranici: http://www.sportstracklive.com/
kokuz_sa

#3371 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

inSighT wrote:
Lično koristim sljedeći app: SportsTracker !

Imaš i pro verziju istoga: SportsTracker Pro , 4,5$ ali se isplati! ;-)

Rezultate i statistiku voznje pratis na ovoj stranici: http://www.sportstracklive.com/
ma sve je ovo za android ili simbian..ali meni treba za java telefon :(
naja22

#3372 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

Danas po kisi vozio, kocnice skrooz slabe umalo ne pogidoh :D Nego, za kineza me stvarno dobro slusa biciklo :thumbup: :D
kokuz_sa

#3373 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

naja22 wrote:Danas po kisi vozio, kocnice skrooz slabe umalo ne pogidoh :D Nego, za kineza me stvarno dobro slusa biciklo :thumbup: :D
jes ti onaj sto se trko s trolebusom :D
naja22

#3374 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by naja22 »

kokuz_sa wrote:
naja22 wrote:Danas po kisi vozio, kocnice skrooz slabe umalo ne pogidoh :D Nego, za kineza me stvarno dobro slusa biciklo :thumbup: :D
:lol: :lol:
ne znam na koga mislis, ali ne :D
kokuz_sa

#3375 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kokuz_sa »

naja22 wrote:
kokuz_sa wrote:
:lol: :lol:
ne znam na koga mislis, ali ne :D
:D a neki lik je ovak pratio trolu od hrasnog pa do merkatora dole u C fazi :D
kisa pada on pedala..ni blatobrana nit icega neka tanka jaknica ni kape nema :-)
Post Reply