@mina-sana ... mogu li dobiti receptic ovih princes krofni?
tnx unaprijed
Moderator: anex
Hvala ti za recept,a boerenkool stamppot,ma pored ovakvih lijepih slikaIndigo-X wrote:@harka, evo receptharka wrote:Indigo-x bas ti lijepo ovo izgleda
moze li recepet za ovo u lisnatom tijestu
protuusluga -dobijes boerenkool stamppot recept
Proprziti luk, nakon tog dodati meso, vegetu ,biber, sol i sve skupa prziti 10 minuta.
Meso pustiti da se malo ohladi, zatim dodati 2 jaja, 3-4 kasike krusnih mrvica (prezla). Pustiti da se sve skupa poveze kako bi se mogle oblikovati kuglice. Za to vrijem izrezati lisnato tjesto na trakice i krugove. Tri trake ukrstiti, na sredinu staviti oblikovanu kuglu mesa, zatim trake saviti prema vrhu kugle. Krug od lisnatog tjesta staviti na vrh, premazati jajetom i ukrasiti sa susamom (a moze i raznim sjemenkama).Posluziti sa zelenom salatom.![]()
A sad ti meni recept na sunce
mljachadzinica wrote:cokoladna torta po receptu moje mame( one torte sto se prave jednom do dva puta godisnje i to za rodjendan i novu godinu)
ova je pravljena utrostrucenih mjera za jednu prilku
I ja bih da se za recept prijavim. Ako moze recept i za punjene tikvice. Odlicno izgleda i jedno i drugoBajko wrote:indigo, super izgleda ovaj kolač sa višnjamamože receptić? thx

dina_qa wrote:indigo-x hvala na receptu
ovaj sos ti je superpravicu na ovaj nacin obavezno
a evo i torte ko sto sam obecala![]()
Sah torta![]()

Hvala puno na receptu, jest da je malo zahmetlidina_qa wrote:jao hvala vam![]()
da ste blize sad bih vas pocastila![]()
Evo recept naravno
Sah torta
Orginalni recept je drugaciji, al ja sam tortu napravila na svoj nacin, pa cu vam je tako i napisati:
Bijeli biskvit
7 bjelanjaka
11 kasika secera
9 kasika brasna
pecenje: 20 minuta na 160 stepeni
Zuti biskvit
7 zumanaca
2 jajeta
10 kasika secera
10 kasika brasna
vanilin secer
pecenje: 25 minuta na 180 stepeni
Tamna krema
1,5 l mlijeka
4 praska za puding od cokolade
15 kasika secera
300 g maslaca
dodala sam i extrakt limuna, al vi ako ne volite, nemojte
Ukrašavanje
3 slag pjene
ukrasna cokolada
Za biskvit (oba), izmiksajte snijeg od jaja i secera. Dodajte brasno (kao i ostale sastojke) i kratko promijesajte.
Kalup za tortu (promjera 22-24 cm) oblozite svaki put papirom za pecenje, papir namastite i pobrasnite, pa ulijte smjesu.
Peceni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
Bijeli biskvit prerezite na dva dijela: prvi dio je podloga, a s drugim dijelom cete zatvoriti tortu
Zuti bisvit izrezite u krugove kako je prikazano na slici (valjda sam dobro nacrtala)
Redanje:
1 dio bijelog biskvita, premazite kremom malo
postavite dio br 1 i dio br 3 od zutog biskvita, pa popunite supljine
zatim stavite dio br 2 i dio br 4 zutog biskvita i opet popunite supljine
potom preklopite drugim dijelom bijelog biskvita
meni je ostalo malo kreme pa sam ponovo premazala drugi sloj bijelog biskvita na kraju
i u zavrsnici premazite slagom i ukrasite po zelji![]()
indogo hvala sto pitas, curica je dobro, vec velika, sad ce joj 7 mjeseci aBd
pocela je sa mrmljanjem... svaki dan nesto novo heheh
poslacu ti slikicu da je vidis
hvalaZoya wrote:Svaka cast dina. Jedno pitanje kod tamne kreme. Jeli normalno skuhas puding, a maslac dodas kad se puding ohladi, ili?

dina vala svaka cast na trududina_qa wrote: