Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
SnG

#3351 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SnG »

Ok hvala, onda cu otici da vidim u banku u cemu je problem.
getriba

#3352 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by getriba »

SnG wrote:Imam jedno pitanje, imao sam ja paypal i sve je uredno radilo, ali mi je kartica istekla i banka mi je dala drugu. Devizna je i Raiffeisen-ova je. Sada mene zanima sta trebam uraditi jer kada idem na Add card pokaze mi ovo http://prntscr.com/7quunf
Hvala
I meni je tako istekla kartica koja je povezana sa paypalom. Dobio sam istu ali nije bilo moguće napraviti samo update jer je već istekla stara.
Potrebno je prvo da izbrišeš tu staru karticu, a potom dodaš novu kao da ti je prvi put. Pisat će da ti uzima 1,95USD ali meni nije uzeo ništa niti mi je tražio one četiri cifre (vjerovatno jer je isti broj kartice). Nakon ovoga kupovina paypalom uredno radi
konahawaii

#3353 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by konahawaii »

da li je neko imao ovaj problem?

account je verifikovan, ali kad odem na request money i pokusam da povezem sa karticom kako bi mogao primati novac izbaci "You have entered an invalid or partial credit or debit card number." Da li neko imao slicnih problema?
konahawaii

#3354 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by konahawaii »

ma pise gore status: verified, ono sto platis 1,95, al kad odes na request money opciju i da povezes sa debitnom karticom to izbaci
BadSanta

#3355 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by BadSanta »

Danas stigla uplata i pored nje piše Accept pa ovo ispod.
Last edited by BadSanta on 21/07/2015 14:04, edited 1 time in total.
rangoj

#3356 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Juce me Paypal obavijestio da mi je nalog u stanju "privremene blokade" zbog neovlastenog pristupa (sa neke lokacije... negdje...) U objasnjenju pise da se neko negdje pokusao ulogovati na moj nalog. Da bi skinuo blokadu morao sam ponovo upisati broj kartice, staviti novu sifru i promijeniti sigurnosna pitanja.

Ne znam kontam kako je neko mogao doci do moje sifre?! O_o Izuzetno sam oprezan, osim sto sam u zadnjih mjesec dana koristio Banggood android aplikaciju za kupovinu kojekakvih sitnica iz Kine, aplikacija ima sistem logovanja na Paypal direktno kroz aplikaciju, i tu nije moguce vidjeti da li je ostvarena sigurna https konekcija (unutar aplikacije se otvori paypal). Znam da je totalno glupo i kretenski sto sam se ulogovao na paypal nalog preko kineske aplikacije... jebiga...

Uglavnom, vjerujem da su mi samo oni mogli maznuti sifru pa budite oprezni! Placajte iskljucivo preko njihovog sajta, jer vas sajt, za razliku od aplikacije, prebaci direktno na paypal da zavrsite placanje. Tu je lako vidjeti da nije u pitanju nikakav phishing.
Mehemed
Vozim: automobil

#3357 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Ja nikada ništa ne kupujem preko ebay mobilne, a nebi ni preko banggood mobilne aplikacije, samo preko računara
Deriguz

#3358 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Deriguz »

Trebam da verifikujem karticu na paypalu, i sad mi treba onaj 4-cifreni broj sa izvoda
Da li mogu nekako preko interneta, ili sms-a doci do izvoda ranije, da ne cekam , trebalo bi mi do kraja mjeseca najkasnije
U pitanju je rajfajzenov mastercard, debitna :thumbup:
Deriguz

#3359 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Deriguz »

Hvala :thumbup:
vjesticanametli

#3360 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by vjesticanametli »

imam PayPal i kad sam registrovala metodu placanja na upwork -u povuce mi sekundarnu mail adresu .....ako klijent plati preko PayPal i unese tu adresu hoce li meni doci pare :? valjda ce neko shvatiti sta sam Hotila rijet :D
_Reds_

#3361 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Imam problem nikako ne mogu prijatelju da verifikujem karticu, tj. unio sam kod i ok je, ali svaki put mi se sa strane kad se logujem pojavi:

Image

I kad ode na potvrdu kartice iskoci mi ovo:

Image

Takodje iz nekog razloga, Bog zna kojeg on nesto preopoznaje da je kartica u Albaniji, iako je adresa u BiH.

Takodje kad podesim karticu da je ona za povlacenje novca, svaki put kad se ponovom logujem ono je nepoeseno:

Image

I probao na vise racunara, brisao kukije, ali nista.

kARTICA Unicredit.

Image
dobojlija81

#3362 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dobojlija81 »

jel dobio neko poruku
We need your help resolving an issue with your PayPal account. Until you help us resolve this issue, we've temporarily limited what you can do with your account.

What's going on?

What to do next

Please log in to your PayPal account and complete the steps to confirm your identity and recent account activity. To help protect your account, access will remain limited until you complete the necessary steps.

The security of your PayPal account is a top priority for us and we want to work together to help protect it...

medjutim neće da prihvati broj za textualnu poruku da posalju niti poziv,pa moradoh pasoš upload
sad pise da cekam dva dana rewiev i ne mogu se logovat
vjesticanametli

#3363 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Na paypal imas glavnu mail adresu i sekundarnu.....kad navodis nekom kako ce ti platiti das mu mail adresu glavnu jel tako.....e meni na ovom davolu upwork povuklo sekundarnu pa pitam ako kupac platibna nju hoce li mi doci pare.... :mrgreen:
_Reds_

#3364 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

_Reds_ wrote:Imam problem nikako ne mogu prijatelju da verifikujem karticu, tj. unio sam kod i ok je, ali svaki put mi se sa strane kad se logujem pojavi:

Image

I kad ode na potvrdu kartice iskoci mi ovo:

Image

Takodje iz nekog razloga, Bog zna kojeg on nesto preopoznaje da je kartica u Albaniji, iako je adresa u BiH.

Takodje kad podesim karticu da je ona za povlacenje novca, svaki put kad se ponovom logujem ono je nepoeseno:

Image

I probao na vise racunara, brisao kukije, ali nista.

kARTICA Unicredit.

Image
IKo za ovo ??

Sve sam probao, ali nista. Potvrdim logujem se, ono nepotvrdjeno i tako u krug.
Saka

#3365 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Idi ti na Profile pa adresu vidi da nisi registrovao zemlju Albaniju umjesto BiH.
_Reds_

#3366 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Saka wrote:Idi ti na Profile pa adresu vidi da nisi registrovao zemlju Albaniju umjesto BiH.
ma BIH
pogledao 10 puta to
vjesticanametli

#3367 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

hvala za info :-D
almir90

#3368 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir90 »

Da ne listam temu sada. Interesuje me da li neko ima isustva sa slanjem novca preko PayPal unutar BiH, i van BiH takođe na tuđi PayPal račun? Da li dozvoljavaju slanje novca nama uopšte?
Mehemed

#3369 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

almir90 wrote:Da ne listam temu sada. Interesuje me da li neko ima isustva sa slanjem novca preko PayPal unutar BiH, i van BiH takođe na tuđi PayPal račun? Da li dozvoljavaju slanje novca nama uopšte?
Da, dozvoljavaju, ali sa provizijama za slanje.
dew93

#3370 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dew93 »

Pozdrav svima, koristi li netko od vas prepaid karticu BBI banke?
Nedavno sam je izvadila ali nisam sigurna kako da preko uplatnice uplatim novac na nju. Nisam u Sarajevu, tako da BBI poslovnicu nemam ovdje.

Broj računa nisam dobila u koverti, samo PIN. :?
DON_eARL

#3371 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

dew93 wrote:Pozdrav svima, koristi li netko od vas prepaid karticu BBI banke?
Nedavno sam je izvadila ali nisam sigurna kako da preko uplatnice uplatim novac na nju. Nisam u Sarajevu, tako da BBI poslovnicu nemam ovdje.

Broj računa nisam dobila u koverti, samo PIN. :?
Trebalo bi da na toj prepaid kartici piše broj računa na koji možeš uplatiti sredstva. Najbolje ti je da nazoveš banku i da pitaš za informaciju iz prve ruke.
Deriguz

#3372 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Deriguz »

Pozdrav
Da li je moguce koristiti mastercard debit na paypalu ... ? :?:
Mehemed

#3373 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

Deriguz wrote:Pozdrav
Da, Maestro ne može, ali Mastercard može.
Deriguz

#3374 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Deriguz »

Mehemed wrote:
http://pokit.org/get/?8b12d7f69a55d06cc ... eefd2a.jpg
nemam nijednu opciju za mastercard, a kaze da mi account nije jos poedesen za primanje novca :?
Saka

#3375 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Deriguz wrote:
Mehemed wrote:
http://pokit.org/get/?8b12d7f69a55d06cc ... eefd2a.jpg
nemam nijednu opciju za mastercard, a kaze da mi account nije jos poedesen za primanje novca :?
Pa pitao si da li je moguće koristiti mastercard debit na PayPal-u i dobio odgovor da jeste. Postavio si nepotpuno pitanje i dobio nepotpun odgovor.
Moguće je koristiti za plaćanje ali ne i za primanje novca. Već je 20 puta napisano da se primati u BiH može samo sa VISA karticom. Dakle SAMO VISA, ništa drugo.
Post Reply