Thorgerson wrote:Meni je ovaj Tarcin Forest Resort prelijep.
Da gledam slike, rekao bih da je u Norveskoj ili Finskoj jbt.

Ovaj hotel u izgradnji je iz fanšize Sofitel koja pripada AccorHotelsu. Dakle Sarajevo dobiva dva Accor Hotels franšizna hotela, Swissotel i Sofitel.
Iako se spominjalo ovdje da ove kuće nisu namijenjen Bosancima, ustvari to nije toliko daleko od istine, Bosanci nisu ciljana grupa, ali svakako mogu kupiti jednu od kuća. Poznavajući naše ljude, razmišljanja bi bila, jeftinije mi je kupiti vikendicu na Vlašiću jer je veća i plus na planini.
Tuzla111 wrote:Ne kontam kakva je ovo islamofobija i u Bosnu stigla? Sta to vam arapi smetaju a da su madjari dosli docekali bi ih rasirenih ruku? Arapima nista na fali i donose cistu lovu, sto niko drugi ne radi osim dijaspore. Bar sam siguran da arapi nece unistiti svaku fasadu u gradu.
Ja ne znam ko bi kupio zgradu a van grada, ili ovako plansko naselje, ali ako nekome odgrovara onda bujrum. Ako vec kupujem van grada, onda bi bar nesto da imam svoj mir a nikakvu zgradu i plansko naselje.
Edit:
Al se fakat gradi, za ne povjerovati da ce se sve ovo prodati.
Hahahaha Tuzlak brani Arape, nek sam i ovo dočekao

(šalamala)
Nije loše svakako, samo treba biti oprezan, šta im se prodaje i šta oni grade. Potruditi se da oko njih da respektuju mjesto u koje su došli, lokalne običaje i pravila, da ne narušavaju mir i sve će biti dobro.
To važi i za izgradnju, dakle da se spriječi gradnja svega i svačega i da zgrade se nabijaju uz puteve, imaju spratove viška. To smo imali i prije, hvala, da li može nešto korisnije. A dobili smo i brdo korisnih stvari SCC, Sunnyland, BBI, Sarajevo Waves pa i ovaj Tarčin Forest Resort.
Ima tu i ubleha, kao što smo vidjeli na slučau Buroj itd... Treba biti mudar i iskoristiti njihov interes. Ja mislim prvenstveno da bi se s vremenom mogao čupati novac od njih za autoputeve (imali smo već neka finansiranja od kuvajtskih i saudijskih fondova) i neku ozbiljniju infrastrukturu.
Jer jebo zgrade i resorte, ako će prateća infrastruktura biti katastrofalna.