Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- gonič zmajeva
#3351 Re: Šta trenutno čitate?
čitao sam jednu al mi se neda forsirat
kad je na moru"mama leone"ak je ta 3 cccc
kad je na moru"mama leone"ak je ta 3 cccc
-
markes
#3352 Re: Šta trenutno čitate?
Dakle, dragi forumasi , ja nisam od onih koji pretenduju zensku literaturu , jer ne volim ove nove, instant pisce , ali izdvojio bih Jekic Zoricu , njen roman "STAZA SJECANJA " , me bikvalno ODUSEVIO ! Ma RAZBIO ME ! Kupio sam ga na sajmu , procitao , zamislio se nad zivotom ...Sta da vam kazem , zena sjajno pise . OBAVEZNO procitajte . Izdavac je SAHINPASIC, potrazite u knjizarama . Vjerujte mi , necete ostati ravnodusni .
Poz
Poz
- Nadinka
#3353 Re: Šta trenutno čitate?
Ne znam sto vam je ovoliki smor Ostaci dana, ja sma je bas procitala za dan doslovnoNeyDan wrote:Ja upravo citam The Remains of the Day (Ostaci dana). Uhh. Sta reci.Bond_JaneBond wrote:Samo da prijavim da sam procitala knjigu Soljica caja -Amy Ephron, malo vuce na Emmu Jane Austen, samo ima zanimljiviji kraj..Meni malo prekratka, likovi slabo prikazani, isto k'o da nije imala papira da napise cijelu knjigu pa napisala sazetak...Ugl. ako naletite na knjigu a totalno ste besposleni, procitajte..Kupovati nemojte-ne vrijedi.
Sad se po 105 put bacam na The Remains of the Day i ako je ne procitam do nedjelje, necu ni pokusavati vise.![]()
Ostalo mi je jos oko 100 stranica, a tako mi se neda da ih zavrsim.
- Nadinka
#3354 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam zavrsila Drakulu, slabije sam citala zadnjih dana, a sad uzimam Šalu od Kundere!
- alibaba_i_30_godina
#3355 Re: Šta trenutno čitate?
Razocarao sam se u knjigu i pomalo dosadnu i monotonu radnju. Jos uvijek je nisam procitao, doduse nisam ni imao toliko vremena, al' bez obzira.Nadinka wrote:Ne znam sto vam je ovoliki smor Ostaci dana, ja sma je bas procitala za dan doslovnoNeyDan wrote:Ja upravo citam The Remains of the Day (Ostaci dana). Uhh. Sta reci.Bond_JaneBond wrote:Samo da prijavim da sam procitala knjigu Soljica caja -Amy Ephron, malo vuce na Emmu Jane Austen, samo ima zanimljiviji kraj..Meni malo prekratka, likovi slabo prikazani, isto k'o da nije imala papira da napise cijelu knjigu pa napisala sazetak...Ugl. ako naletite na knjigu a totalno ste besposleni, procitajte..Kupovati nemojte-ne vrijedi.
Sad se po 105 put bacam na The Remains of the Day i ako je ne procitam do nedjelje, necu ni pokusavati vise.![]()
Ostalo mi je jos oko 100 stranica, a tako mi se neda da ih zavrsim.![]()
- black
- maybelline
#3357 Re: Šta trenutno čitate?
... pročitala neki dan...zanimljivo stivo...
.... duhovita, pa na trenutke toliko smjesna da se bukvalno naglas smijem, a onda joj pada intenzite... pa postaje crna, depresivna, podrugljiva... a kraj... ja ga citala u troli i crvenila se ko paprika..kazu mi priajtelji da sam homofob.. hm.., ne znam sta bih im rekla...Upps, zaboravih ovu...
... lagana, zanimljiva, za mame s malom djecom kao i za buduce mame...-
markes
#3358 Re: Šta trenutno čitate?
Ponovo citam "STAZA SJECANJA " , od Jekic Zorice .
- Phosphorus
#3359 Re: Šta trenutno čitate?
Dobra zemljo, lažu. / Selim Numić
Interesting book
Interesting book
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3360 Re: Šta trenutno čitate?
Preporucujem svima "Dvore od oraha", Miljenko Jergovic

- Dioda
- wewa
#3362 Re: Šta trenutno čitate?
Choke, Chuck Palahniuk - izvrstan!
- janje_
#3363 Re: Šta trenutno čitate?
po preporuci sa ove teme, trenutno citam "odlazak" od andreja nikolaidisa..
pocetak mi se mnogo svidio..
veli na jednom mjestu: primitivizam se mjeri po tome koliko smeta obicnim ljudima.. jer primitivizam ne moze egzistirati u miru tisini..
pocetak mi se mnogo svidio..
veli na jednom mjestu: primitivizam se mjeri po tome koliko smeta obicnim ljudima.. jer primitivizam ne moze egzistirati u miru tisini..
-
radiostar
#3364 Re: Šta trenutno čitate?
wewa wrote:Choke, Chuck Palahniuk - izvrstan!
ja sam procitao 'survivor' i 'fight club' od njega... covjek je... mislim ono fakat
- wewa
#3365 Re: Šta trenutno čitate?
vidim ja da se mi ganjamo po topicima - srodne duseradiostar wrote:wewa wrote:Choke, Chuck Palahniuk - izvrstan!
ja sam procitao 'survivor' i 'fight club' od njega... covjek je... mislim ono fakat
ali, stvarno jest izuzetan pisac, pase mi kolicina ludosti
- Kyuss
#3366 Re: Šta trenutno čitate?

''Ptići moje ptice neće biti robovi.''
-
drekalica28
#3367 Re: Šta trenutno čitate?
Po drugi put
....

"...postoji samo jedan grijeh, jedan jedini. A to je krađa. Svaki drugi grijeh neka je vrsta krađe. ... Kada ubiješ čovjeka, kradeš život", rekao je Baba. "Kradeš pravo njegove žene na muža, otimaš njegovoj djeci oca. Kada slažeš, kradeš nečije pravo na istinu. Kada varaš, kradeš pravo na pravdu."
I mislim da ću je i po 3 i 4 i 5 put čitati.

"...postoji samo jedan grijeh, jedan jedini. A to je krađa. Svaki drugi grijeh neka je vrsta krađe. ... Kada ubiješ čovjeka, kradeš život", rekao je Baba. "Kradeš pravo njegove žene na muža, otimaš njegovoj djeci oca. Kada slažeš, kradeš nečije pravo na istinu. Kada varaš, kradeš pravo na pravdu."
- alibaba_i_30_godina
#3368 Re: Šta trenutno čitate?
drekalica28 wrote:Po drugi put....
Procitao sam je prije nekoliko mjeseci. Dosta dobra prica. Samo ne bih je opet mogao citati, vjerovatno jer je jos uvijek sve frisko.
-
drekalica28
#3369 Re: Šta trenutno čitate?
Knjiga je fenomenalna.
A ja je čitam sa pripremljenim maramicama.
A ja je čitam sa pripremljenim maramicama.
- black
- Dioda
#3371 Re: Šta trenutno čitate?
Meni se cini kao pravo zanimljiva (tek sam trecinu procitala)
S tim da je napisana prije nego sto su pronadjena tijela preostalo dvoje Romanovih
Ali necu biti sitnicava, zasad je zaaaniiimljiiivaaa
"Blistavo, seksi stivo...Triler po mom ukusu !" Den Braun (Mene malo i asocira na njegov stil pisanja, mada ne znam kakav je nastavak)
"Blistavo, seksi stivo...Triler po mom ukusu !" Den Braun (Mene malo i asocira na njegov stil pisanja, mada ne znam kakav je nastavak)
-
zijancer
#3372 Re: Šta trenutno čitate?
black wrote:
preporučujem mračnu kulu IV - Čarobnjak i staklo I
tu Roland od Gileada prica o svojoj proslosti
[quote]ARGUMENT
Pustare su treći deo duže priče koja je delom
nadahnuta, a delom i duguje postojanje narativnoj
poemi Roberta Brauninga 'Čajld Roland Mračnoj Kuli
stiže'.
Prvi deo, Revolveraš, pripoveda o tome kako
Roland, poslednji revolveraš u svetu koji je 'krenuo
dalje', progoni i konačno hvata čoveka u crnom,
čarobnjaka po imenu Valter koji se lažnop redstavljao
kao prijatelj Rolandovog oca u danima kada je
jedinstvo Srednjeg Sveta još odolevalo. Hvatanje ovog poluljudskog maga nije Rolandov krajnji cilj, već samo novi miljokaz duž puta prema moćnoj i tajanstvenoj Mračnoj Kuli, koja stoji u neksusu vremena.
Ko je, tačno, Roland? Kako je svet izgledao pre nego
što je krenuo dalje? Šta je Kula i zbog čega on traga za
njom? Imamo samo delimične odgovore. Jasno je da je
Roland neka vrsta viteza, zaduženog da sačuva (ili
moguće iskupi) svet kojeg se Roland seća kao sveta
'ispunjenog ljubavlju i svetlošću'. Međutim, veliko je
pitanje koliko tačno Rolandova sećanja liče na to kako
je svet zaista izgledao.
znamo da je revolverašev svet u vezi sa našim na neki čudan, ali suštinski način i da je prelazak sa sveta na svet pokatkad moguć.
U postaji kraj odavno napuštenog kočijaškog druma što se pruža kroz pustinju, Roland upoznaje dečaka po imenu Džejk koji je poginuo u našem svetu, dečaka koji je, u stvari, bio gurnut sa ćoška ulice usred Menhetna pred kola u pokretu. Džejk Čembers je umro dok je čovek u crnom —Valter — zurio odozgo
u njega i probudio se u Rolandovom svetu.
Pre nego što stignu do čoveka u crnom, Džejk
ponovo pogine... ovaj put zato što revolveraš, suočen sa drugim po veličini bola izborom u životu, odluči da žrtvuje tog simboličnog sina. Između Kule i deteta, Roland bira Kulu. Džejkove poslednje reči revolverašu
pre nego što se obrušio u ambis jesu: "Idi onda— ima
još svetova pored ovih."
Konačno suočavanje Rolanda sa Valterom odigrava se na prašnjavoj golgoti kostiju u raspadanju. Čoveku crnom proriče Rolandu budućnost špilom tarot karata. Naročito skreće pažnju Rolandu na tri veoma čudne karte — Sužanj, Gospa od Senki i Smrt ("ali ne za tebe, revolverašu").
Drugi deo, Tri tarot karte, počinje na rubu Zapadnog mora, nedugo pošto je okončano Rolandovo suočavanje sa Valterom.
Naiđe na troja vrata koja slobodno stoje na plaži.
Svaka se vrata otvaraju Rolandu i samo Rolandu u naš
svet; u stvari, u grad u kojem je živeo Džejk. Roland
odlazi u posetu Njujorku na tri tačke duž našeg vremenskog kontinuuma, kako da bi pokušao da spase sopstveni život, tako i da privuče njih troje koji
mu moraju biti saputnici na putu ka Kuli.
Edi Din jeSužanj, zavisnik od heroina iz Njujorka s
kraja 198O-tih. Roland prođe kroz vrata na plaži u
svom svetu i uđe u Edijev um dok Edi, u službi čoveka po imenu Enriko Balazar kao krijumčar kokaina, sleće na aerodrom Dž.F.K. Tokom njihove razorne zajedničke avanture, Roland uspe da dođe do ograničene količine penicilina i vrati Edija Dina u sopstveni svet. Edi, džanki koji otkriva da je otet u svet gde džanka nema (kao ni Popajeve pržene piletine, kad smo već kod toga), nije time nimalo oduševljen.
Druga vrata vode Rolanda Gospi od Senki— to su
zapravo dve žene u jednom telu. Ovaj put, Roland se nalazi u Njujorku s početka 196Oih, licem u lice sa aktivistkinjom borbe za građanska prava vezanom za invalidska kolica, po imenu Odeta Holms.[/quote]
- black
#3373 Re: Šta trenutno čitate?
obavezno dolazi na red Kula IV 
- cat lover
#3374 Re: Šta trenutno čitate?

Jedan Francuz dobio na poklon kanabe, četiri stolice i fotelju. Seo Francuz na stolicu kraj prozora, ali mu se lično više leži na kanabetu. Legao Francuz na kanabe, ali mu se već više sedi na fotelji. Ustao Francuz sa kanabeta i seo u fotelju kao kralj, ali mu se već po glavi vrzmaju misli da je na ovoj fotelji odviše mekano. Bolje, brate, jednostavno, na stolici. Prešao Francuz na stolicu kraj prozora, samo što se Francuzu baš ne sedi na ovoj stolici jer kod prozora baš duva. Francuz prešao u stolicu kraj peći i osetio umor. Onda Francuz rešio da legne na kanabe da se odmori ali je, i ne došavši do kanabeta, skrenuo u stranu i seo u fotelju. - E, ovde je odlično! - reče Francuz, i odmah dodade: - Ali je na kanabetu, s oproštenjem, bolje.
(KANABE, Danil Harms)
- black
#3375 Re: Šta trenutno čitate?
zvuci mi kao dobra knjigacat butcher wrote:
Jedan Francuz dobio na poklon kanabe, četiri stolice i fotelju. Seo Francuz na stolicu kraj prozora, ali mu se lično više leži na kanabetu. Legao Francuz na kanabe, ali mu se već više sedi na fotelji. Ustao Francuz sa kanabeta i seo u fotelju kao kralj, ali mu se već po glavi vrzmaju misli da je na ovoj fotelji odviše mekano. Bolje, brate, jednostavno, na stolici. Prešao Francuz na stolicu kraj prozora, samo što se Francuzu baš ne sedi na ovoj stolici jer kod prozora baš duva. Francuz prešao u stolicu kraj peći i osetio umor. Onda Francuz rešio da legne na kanabe da se odmori ali je, i ne došavši do kanabeta, skrenuo u stranu i seo u fotelju. - E, ovde je odlično! - reče Francuz, i odmah dodade: - Ali je na kanabetu, s oproštenjem, bolje.
(KANABE, Danil Harms)